4 yil onceki para mevzusu

Fiona22

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2018
805
1.671
113
35
Merhaba hanimlar.

Bundan 4 yil once ozel ders veriyordum. Maddi olarak cok sıkıntı yasadigim butun borclarimin ust uste geldigi donemdi.
Bir ogrencim vardi, ilk bi kac ders ucretini pesin verdi. Veliyi de taniyorum ayni mahallede oturuyoruz.
Sonraki derslerde beni arayip parayi daha sonra verecegini soyledi.
Aklima vermeyecegi gelmedi, yuz yuze bakiyoruz tanisiyoruz.
Neyse cocuk gelmeye devam etti, sinav donemindeydi. Onu da yari yolda birakmak istemiyodum, annesi de o surecte beni arayip durumlarinin hala duzelmedigin ancak parayi muhakkak verecegini soyledi. Ben de tamam dedim. Dersler bitti, aradan zaman gecti. Ben bu veliye mesaj attim,ne zaman odeyeceksiniz diye ? Bu arada meblag hem o donem hem benim icin onemliydi.
Burdan sonrasi cok cirkin.
Ne telefonlarima dondu ne mesajlarima
Nicin cevap vermiyorsunuz dedigim de napalim guzelim para yok rahatsiz ediyosun dedi.
Ben insan gibi cevap bile alamadim.
En azindan bana "simdi odeyecek halde degilim ama 3 ay sonra 5 ay sonra vs vs odeyebilirim" dese tamam diyecektim
En sonunda kadin beni her yerden engellemis.
Sonradan benim o donemlerimde kadinin is yeri acip, kendisine bana sikintidayim dedigi zamanlarda araba aldigini vs ogrendim. Yani parasi gayrt de varmis.
Mahallede cocuklari beni gorunce yolunu degistiriyor. O cocuklara hissettirdigi utanctan daha degerli parasi.
Allah'a havale ediyorum.

Ve simdi kadin bana paranin yarisini vermek istiyor.( nerden gelmissem aklina) Inanin o donemde sirf o paraya guvendigim daha dogrusu veli bana muhakkak verecegini soyledigi icin cok cok zor durumda kaldim.
Bugun durumum iyi, calisiyorum.
Su an o para benim icin anlam ifade etmiyor.
Hakkimi yedi, sadece parayi vermemekle degil hic bir sekilde muhattap bulamadim bu surecte. Cok cirkin davrandi. Bugun ay tamam nolcak cani simdi vermek istemis diyemiyorum. O zamanki sartlarda beni bu kadar uzmus ustelik hic bir sekilde maddi acidan sorun yasamazken. Simdi bu parayi almak istemiyorum. Hakkimi da helal etmiyorum.
Yanlis mi dusunuyorum?

Alma.
Zamanında çok zor durumdayken vermediniz üstüne insan gibi davranmadınız hakkımı da helal etmiyorum de ve engelle.
Çünkü alsan içini rahatlatmış olacaksın onun.
Bide yarısını veriyor yüzsüz kadın.

Haklisin sonuna kadar haklısın.
Size terbiyesizce cevap yazmış ya, sizde bugun ki ders ucretinden paranizi isteyin. Vermesse de hakkimi helal etmiyorum deyin.
Madem oyle o zaman sizde oyunu kuralina uygun oynayin.
Boyle utanmazlar cok var.

Evet yarisiyla kapatalim diyor.
Tam hakkimi bile vermeyecek.
Haklisiniz ben de o parayi alip ihtiyac sahibine vermeyi dusundum ancak o kadinin o zamanki tavirlariyla 4 yil sonra cikip al yarisini canim diye vicdanini rahatlatmasini istemiyorum
Ben yine o para kadar ihtiyac sahiplerine ulasayim ancak onun yaptiginin yanina bu sekilde kar kalmasi bilmiyorum ya.

Yanlış yapmış ben olsam bunu dile getirirdim parayı alıp Ramazan ayındayız ne güzel gider bir yetiştirme yurduna huzur evine bir şeyler alırdım

Bence de parayı almayın bu düşüncelerinizi de aynen söyleyin. Biraz vicdani varsa sizlasin dursun. Kul hakkı çok çok önemlidir. İşçinin alın teri kurumadan hakkı verilmeli. Ama umursayan kim tabi.

Cevabı da çok çirkin napalım güzelim para Yok diye. Paran yok tamam da insanlığında mı yok terbiyesiz!
Muhatap olmayın, Allah’a havale edin kıvranıp dursun

Ne kadar alacağınız? Bence de almayın , bu şekilde de açıklayın.

Ugruna bu kadar cirkinlestigi meblag nedir cok merak ettim. Toplam alacaginiz ne kadardi?

Tamamını vereceğim dese alın bağışlayın mübarek ramazan ayında diyecektim. ama yüzsüz kadın yarısını verip bir de vicdanını mı rahatlatacak. terbiyesiz, insanda biraz utanma olur ya. Hele ki öncesinde güzelim para yok filan demesi çok çirkin. Haklısınız ne yapsanız.

Çok da iyi düşünüyorsun.
'benim sizden bu dünyada bir alacağım yok, öte tarafta hesaplasiriz nasilsa' diyebilirsin
Pislik kadın.
Benim üniversitede bir veteriner komşum vardı. O zamanlar aşı 25ti, kadın benden 20 alırdı. Başka da asla indirim yapmazdi ne mamada ne birseyde-ki yapmasın hakki-
Bu kadının küçük çocuğu benim gönüllü olarak çalıştığım bir yerde öğrenciydi, ve beni çok severdi. Kadın da büyük çocuğu için bana bir teklifte bulundu, matematik özel dersi verir misin? Diye.
Kabul ettim,iki üç ders verdim (ki çocuk problem cozmeye başladı,dersin başında cidden yapamazdı) . Kadın bana para vermek yerine bakkaldan türk kahvesi almış, onu getirdi- yetmedi mutfağıma girip bize kahve yapıp ''allah razı olsun yengenc ablasi' diye yilisik yilisik konuştu, ki öncesinde 'ozel ders verir misiniz hocam?' diyordu. Bir anda sevap kattı emeğime, sanki babamın hayrına yapmışım gibi.
Oysa benim kedim aşı olduktan sonra ben 'allah senden razı olsun teyzesi, ne iyi kadinsin' deyip cikmiyordum

Şu an o paraya ihtiyacın yoksa eğer, kesinlikle istemediğini başımın gözümün sadakası olsun diyerek belirtebilirsin belki biraz utanır.

Gerçi kadında haysiyet olsa zamanında öyle davranmazdı. Olsun yinede bence de alma.

Almayın tabi ki , başınızın gözünüzün sadakası olsun.

4 yıl geçmiş fazlasıyla vermesi gerekirken utanmadan bir de yarısını mı verecekmiş ?

Bunu da dile getirin konuşurken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…