4 yıllık bir ilişkimde evlenmek istedim, ailem karşı geldi. kaçalım diyor

duy6u

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2025
44
24
3
Lütfen yardımcı olun, bir derdim var. 4 yıllık bir ilişkimde evlenmek istedim, ailem karşı geldi.sevdigim kişi kaçalım diyor.

Benim yaşım 25. Ben Üniversite mezunuyum. kpss ye girdim iki kez ancak sonuç başarısız. 4 yıldır bir ilişkim vardı. Hiç sorun yaşamadık ben mutluydum her yönden destek oldu bana. Ailem gibi hissettim yanındayken. Sevdiğim çocuk da üniversite mezunu ve şimdi onun bir mesleği var memur 60k bazen 70k para kazanıyor. Benim henüz işim yok. Özel hastanede çalışmak istedim ancak iş bulamadım. Sevgilim artık ilişkimize isim koyalım ailenle tanışalım dedi. Söz olsun 1 yıl sonra da evlilik olur dedi. Ciddi bir şeyler olsun diye. Tanışmak bizim kültürümüzde yok diye tanışmak istemedi annemler. Konuşmak istemediler bile. Ailem istemedi. Olmaz dedi annem, babamda atanırsan öyle olur dedi ayrıca ablam evli değil onu bekleyin vs. dediler. Ablalarım karşı geldi. Benden önce evlenirsen bana laf gelir bile dediler. Bekleyin dediler.
Ama sevdiğim çocuk bunu kabul etmedi beklemem dedi. Çünkü uzun bir süre olabilirmiş.Ben yuva kurmak istiyorum hazırım buna dedi. Seni erdirmem kimseye, iyi bakarım dedi. Gel kaçalım dedi. Evlenelim benim yanımda ders çalış istersen dedi, veya özelde çalışmak istersen tanıdık birileri var seni özel hastanede işe aldırırım dedi( yapardı). Ben kabul etmedim kaçmak olmaz diye. Sonra bir ay yazmadık ayrıldık gibi oldu. Her gün dua ettim nasibim olsun diye ama yok ailem kabul etmedi. Olmaz o çocuktan dediler. Tanımak bile istemediler üstelik ben dayanamadım yazdım. Buna yani Fikri değişmedi yine gel kaçalım diyor ben çok çıkmaz da kaldım ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olun.

Güncelleme: Beklemedi, evlenmek için iş bulmamı bile beklemedi. Ben olmadan da birini bulup aynı şeyleri yapacağını, evlenebileceğini söyledi en kötüsü. Bitti her şey bugün. Teşekkürler yorumlar için. Yazık . İmtihan dünyası cidden.

Son düzenleme:
Lütfen yardımcı olun, bir derdim var. 4 yıllık bir ilişkimde evlenmek istedim, ailem karşı geldi.sevdigim kişi kaçalım diyor.

Benim yaşım 25. Ben Üniversite mezunuyum. kpss ye girdim iki kez ancak sonuç başarısız. 4 yıldır bir ilişkim vardı. Hiç sorun yaşamadık ben mutluydum her yönden destek oldu bana. Ailem gibi hissettim yanındayken. Sevdiğim çocuk da üniversite mezunu ve şimdi onun bir mesleği var memur 60k bazen 70k para kazanıyor. Benim henüz işim yok. Özel hastanede çalışmak istedim ancak iş bulamadım. Sevgilim artık ilişkimize isim koyalım ailenle tanışalım dedi. Söz olsun 1 yıl sonra da evlilik olur dedi. Ciddi bir şeyler olsun diye. Tanışmak bizim kültürümüzde yok diye tanışmak istemedi annemler. Konuşmak istemediler bile. Ailem istemedi. Olmaz dedi annem, babamda atanırsan öyle olur dedi ayrıca ablam evli değil onu bekleyin vs. dediler. Ablalarım karşı geldi. Benden önce evlenirsen bana laf gelir bile dediler. Bekleyin dediler.
Ama sevdiğim çocuk bunu kabul etmedi beklemem dedi. Çünkü uzun bir süre olabilirmiş.Ben yuva kurmak istiyorum hazırım buna dedi. Seni erdirmem kimseye, iyi bakarım dedi. Gel kaçalım dedi. Evlenelim benim yanımda ders çalış istersen dedi, veya özelde çalışmak istersen tanıdık birileri var seni özel hastanede işe aldırırım dedi( yapardı). Ben kabul etmedim kaçmak olmaz diye. Sonra bir ay yazmadık ayrıldık gibi oldu. Her gün dua ettim nasibim olsun diye ama yok ailem kabul etmedi. Olmaz o çocuktan dediler. Tanımak bile istemediler üstelik ben dayanamadım yazdım. Buna yani Fikri değişmedi yine gel kaçalım diyor ben çok çıkmaz da kaldım ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olun
Niye ablanlara laf geliyo? Yok mu ailede sözü dinlenrn bir büyük aracılık yapsın. Biraz çabalayın da sonra bakarsınız duruma.

Aile yapınızı çok bilmediğim için yorumum havada kalacak ama ben olsam koskoca kadınım, evleniyorum, bu adamı ben seçtim siz de saygı duyun der gider evlenirdim. Ki eski eşime öyle ayılıp bayılmadılar ama kararıma saygı duydular, boşanınca da manevi destek oldular.
Sevgilinize de hak veriyorum, şöyle ki, adam da muhtemelen belli bi yaşa gelmiştir ve artık netleşmesini istiyordur. Bikaç sene daha bekleyemez mi dersen de, eğer cinsel hayatınız yoksa beklemek istemeyebilir.
Bu durumda ya net olacaksınız ya da adamın zamanını çalmayacaksınız.

Asla kaçmayın. Aileniz neden karşı çıkıyo. Bizim kültürümüzde tanışmak yok derken neyi kastettiler?? Tanışmadan nasıl evlenilecek ki? O kısmı asla anlamadım. Ablanız da bi garip o hiç evlenemezse hepiniz bekar mı kalacaksınız. Ailenizde aklı başında biri varsa durumu anlatın amcadır dayıdır. Onlar konuşsun ikna etsin. Kaçmak nedir onu unutun.

Ayol ablanlara ne,kime ne? Herkes kendi kısmetini yaşar.
Kültürünüzde tanışmak yoksa o zaman anne babanın değer verdiği aile büyükleri vs. her kimse araya girsin. Direkt isteme olur. Ama kaçmak olmaz. Evlilik çok farklı bi boyut. Hem erkeklere de güven olmaz. Evlenince daha iyi tanıyorsun. Kaçıp da buna maruz kalırsan gidecek bi kapın olmaz, maddi anlamda özgür de değilsin üstelik. İyi düşün. Aileni ikna etmeye bak.

yani işi gücü oturmuş, uzun süredir de berbersiniz ve mutlusunuz, artık isim koymaya ailelerle ciddi olarak adım atmaya hazır olması anlaşılır ama aileniz gereksiz derecede tutucu.
burada çok okuyoruz evlenince değişti, bana kötü davranıyor vb. mesajlarını her gün, arkanızda aileniz olmayınca size karşı tutumu değişirse ne olacak?

4 yıl az değil tamam ama ailenizi de tamamen yok saymanız sizi savunmasız bırakacak. keşke bu tarz bir aile yapınız olmasaydı ama olmuş maalesef.
Yine en iyisiniz siz bilirsiniz.

Niye ablanlara laf geliyo? Yok mu ailede sözü dinlenrn bir büyük aracılık yapsın. Biraz çabalayın da sonra bakarsınız duruma.
Herkes karşı buna. Çocuk beklemiyor sevmiyor diyorlar. Atan evlilik kötü diyorlar. Gözüm çok korkuyor ama o çocuk bana güven veriyor

Herkes karşı buna. Çocuk beklemiyor sevmiyor diyorlar. Atan evlilik kötü diyorlar. Gözüm çok korkuyor ama o çocuk bana güven veriyor
25 yaşındasın çok da haksız değiller. Atan bi maaşının keyfini sür.

Ama sevdiğim çocuk bunu kabul etmedi beklemem dedi. Çünkü uzun bir süre olabilirmiş.Ben yuva kurmak istiyorum hazırım buna dedi. Seni erdirmem kimseye, iyi bakarım dedi. Gel kaçalım dedi. Evlenelim benim yanımda ders çalış istersen dedi, veya özelde çalışmak istersen tanıdık birileri var seni özel hastanede işe aldırırım dedi( yapardı). Ben kabul etmedim kaçmak olmaz diye. Sonra bir ay yazmadık ayrıldık gibi oldu. Her gün dua ettim nasibim olsun diye ama yok ailem kabul etmedi. Olmaz o çocuktan dediler. Tanımak bile istemediler üstelik ben dayanamadım yazdım. Buna yani Fikri değişmedi yine gel kaçalım diyor ben çok çıkmaz da kaldım ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olun
Atanmadığınız için mi istemiyor aileniz başka bir sebep var mı?

yani işi gücü oturmuş, uzun süredir de berbersiniz ve mutlusunuz, artık isim koymaya ailelerle ciddi olarak adım atmaya hazır olması anlaşılır ama aileniz gereksiz derecede tutucu.
burada çok okuyoruz evlenince değişti, bana kötü davranıyor vb. mesajlarını her gün, arkanızda aileniz olmayınca size karşı tutumu değişirse ne olacak?

4 yıl az değil tamam ama ailenizi de tamamen yok saymanız sizi savunmasız bırakacak. keşke bu tarz bir aile yapınız olmasaydı ama olmuş maalesef.
Yine en iyisiniz siz bilirsiniz.
Annem mesleğin olsa bile vermem dedi.ben babamdan dolayı kötü hissettim. Beklemezsen kapı orada dedi bana.

Oku bunu belki ders olur.

Atanmadığınız için mi istemiyor aileniz başka bir sebep var mı?
Başka hiç sebep yok
Çocukta ne sigara ne alkol ne kötü söz var. Çok iyi biri ben bu zaman oldu bir Kötü şeyini duymadım. Evden işe işten eve gidiyor. Çalıştığı yerde orta ve ileri yaşta kişiler var iyi anlaşıyor. Sohbeti olsun tatlı dilli biri.

Annem mesleğin olsa bile vermem dedi.ben babamdan dolayı kötü hissettim. Beklemezsen kapı orada dedi bana.
aileniz niye bu kadar karşı niye bu kadar sert onu anlamadım. yani 4 yıl bu az değil. adamında işi gücü var memur yani ipsiz sapsız da değil. aileniz neden bu kadar karşı?

Yazdığın diğer detayları başkaları yorumlar. Senin konunda en önemli gördüğüm şey senin şu an çalışmıyor olman. İş bulup biraz iş hayatını gördükten sonra evlenmeni tavsiye ederim. Çünkü genelde iş, evlilikten sonraya kalınca hem maddi hem manevi çok zorluk yaşanıyor.

Tanışmaya demek yerine ailece gelmek istiyorlar diyebilirdiniz. Yine gelsin ailesiyle istesin. Ablalariniz da saçmalamış. Babanıza birşey diyemem haklı işe başlamak önemli. Arama olmasa bile bir iş bulmaniz babanizin fikrini degistirebilir

Kaçında görün gününüzü yorumum kalsın burada döner okursunuz bir gün.Seven sevdiğinin ailesini ikna eder edemiyorsa bekler kendini ispat eder .Çok konu var sizinkine benzer en son aileye dönüp özurle biten.Ben yerinizde olsam bu zorlamayı beni evimden telli duvaklı çıkarmayacak bu oğlanı kabul etmem.O guvendiginiz dağlara kar yağsın hele bir o aşkiniz eskisin aynı eve girin .O zaman anlayacaksınız O zaman yazarsınız buraya hata yaptım diye .Yapmayın fikrim bu sizi terk etmesi pahasına kaçmayın kendinize bunu layık görmeyin.Ailesinden bizmi kapında yattık kendi ayaginla geldin lafıni duymayın bir gün

Ya olmazsa. Yani herkes atanamıyor. Ben onunla iken sınava hazırlanabilirim. Hem işte çalışmak istersem iş bulabilir hastanede bana. Kaydın ne isterse onu yap dedi

Tanışmaya demek yerine ailece gelmek istiyorlar diyebilirdiniz. Yine gelsin ailesiyle istesin. Ablalariniz da saçmalamış. Babanıza birşey diyemem haklı işe başlamak önemli. Arama olmasa bile bir iş bulmaniz babanizin fikrini degistirebilir
İş bulamadım. Aileme yük gibi hissediyorum artık çok çıkmazdayim.

Başka hiç sebep yok
Çocukta ne sigara ne alkol ne kötü söz var. Çok iyi biri ben bu zaman oldu bir Kötü şeyini duymadım. Evden işe işten eve gidiyor. Çalıştığı yerde orta ve ileri yaşta kişiler var iyi anlaşıyor. Sohbeti olsun tatlı dilli biri.
Kaçmayın gerçekten kendinizin çalışıp kendinize bir şeyler yapması çok güzel bir şey. Benim lise aşkım vardı üniversiteden sonra evlenmek istemişti ama ben evlenmedim sonra ayrıldık. Neden istemedim hem erken olduğunu düşünüyordum hem de kendim bir işe girip iş ortamını görmeden evlenmek istemedim çalışıp kendi paranızı kazanıp bir şeyler almaya başlayınca hayat daha da güzelleşiyor. İyi ki de evlenmemişim şu an 25 yaşındayım artık tabi dusunuyprum bir şeyler ama kaçmayın.

Back
X