4 yıllık ilişkim var vicdan azabı çekiyorum?

bepeas

Snow !
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2009
208
1
296
İstanbul
çok içimi dökmeye ihtiyacım var, kimseye anlatamıyorum bunu. yaptığımın kötü bir şey olduğunun farkındayım zaten lütfen yıkıcı eleştirilerde bulunmayın vicdan azabı çekiyorum ve her gece ağlıyorum zaten daha fazlasına gerek yok.
4 yıllık bir ilişkim var 25 yaşındayız ikimiz de ben evlilik için erken olduğunu düşünüyorum ve konusu açılsa bile erken olduğunu söyleyip kapatıyorum konuyu. evlilikten korkuyorum biraz ve yanlış karar vermekten çünkü sevgilim ile zıt karakterleriz bu yüzden kavga ettiğimiz de oluyor ama alttan alıyoruz bir şekilde onu seviyorum ve değer veriyorum ama evliliğe gelince işte farklı olmamız sıkıntı olabilir gibi geliyor bazı hareketleri çok çocukça geliyor ve bazen gözüme batıyor bunu onunla da paylaşıyorum zaten ama değişmiyor alttan alıyoruz sadece genel olarak mutluyuz ama.
geçenlerde sosyal ortamda biriyle tanıştım normal arkadaşça muhabbet ettik kafalarımız uyuyordu beni beğendiğini hissettim, dünya görüşü, karakteri vs. bana daha uygun gibi geldi yaşça da biraz büyük benden 6 yaş kadar onu tanıma isteğime engel olamıyorum. ona söylemedim sevgilim olduğunu çok vicdana azabı çekiyorum bu yüzden. onunla konuşarak sevgilime haksızlık da yapmak istemiyorum çok kararsızım arkadaşlar sevgilime değer veriyorum çok alıştık birbirimize evlensek de sıkıntı yaşamayız herhalde ama alışkanlık mı acaba gerçekten o benim için doğru kişi mi bilmiyorum? yeni tanıştığım da kafamı karıştırıyor eskiden beni hayalimde olan insanmış gibi hissediyorum yani sevgilim olmadan önceki dönemde öyle birini hayal ediyordum. neyse işte böyle sizce ne yapmalıyım ?

Benimde sevgilisini böyle aldatan tanıdıklarım oldu ama senin gibi allayıp pullayıp böyle vicdan ayakları yapanı az.
Haksızlık yapmak istemiyorum diyorsunda bunun için geç değil mi? Ee aldatmışsın da adamı daha ne yapacaksında haksızlık yapmaktan kaçınıyorsun?
Aldatmak sadece fiziksel değildir. Senin bir sevgilin var mı, var. Sevgilin varken başkasıyla tanışıyormusun, evet. Aklında o mu var, evet. Aldatmışsın işte. Bitti.
Bırakın şu vicdan ayaklarını. Ne vicdanı... Zerre vicdanı zerre insanlığı zerre haysiyeti olan al-dat-maz! Net.
Madem istemiyorsun, sana uymuyor ayrıl gitsin. Ne hakkın var bunu ona yapmaya.
Bi bitin artık ya. Siz aldatanlar azalarakda bitmeyin, mümkünse pisliğinizide alıp bir anda silinin gidin şu yeryüzünden.

4 sene aklınız neredeydi sizin ki aldatmaya giriyor haberiniz olsun

ben bir şey yapmadan karşımdaki beni beğendi sosyal medyadan değil ayrıca arkadaş ortamında normal bir tanışma her insan gibi arkadaş ortamım var benim de özellikle aramadım yani konuşacak birini. aramızda asla ileri seviye yakınlaşma hatta konuşma olmadı sadece TANIŞMAK İSTER MİYİM BU ADAMLA diye düşünüyorum ötesi yok zaten buna göre de ayrılacağım. bu da aldatmaya girer mi belki evet ama yorumlar sanki ben adamla bir şeyler yaşamışım gibi. yıkıcı olmayın dedikçe abartıyorsunuz ben biliyorum yaptığımın kötü olduğunu. nefret kusarak etraftaki insanlara en ufak yardım dokunmaz zaten lütfen yorum yapmayın. gerekirse konunun kapanmasını arz ediyorum bu kadar rahatsız ettiysem eğer.

En sert yorumu yapan benim.
Sadece tek bir şey söyleyeceğim. Eğer aksini iddia ederseniz sizden özür dileyeceğim. Gidin erkek arkadaşınıza anlatın bunu. Ve sorun, benim yazdığım yorum mu daha yıkıcı yoksa sizin ona yaptığınız bu şey mi?
Sonuca göre sizden özür dileyeceğim.
Aldatmak sadece fiziksel değildir. Bunu bir anlayın önce. Düşünerekte aldatır insan. Fiziksel olarak aldatmaktanda hiçbir farkıda yoktur.

Sevgilinizden ve ona olan duygularinizdan emin olsaydınız başkası kafanızı karistirmazdi

Aldatmışsın diyenlere bişey yaşamadım ki aldatmış olayım tarzı şeyler söylemişsiniz.Hatırlatmak isterim ki aldatmak önce beyinle başlıyor.Adamla bişeyler yaşayıp yaşamamanızın bir önemi yok yani.Çok yüksek bir ihtimalle sevgilinizi sevmiyorsunuz.Sizinki sadece alışkanlık.Sevseydiniz eğer,değil başkasıyla bişeyler yaşamayı düşünmek bu amaçla konuşmayı bile yakıştıramazdınız kendinize.Şimdi sevgilinizin sizi aldattığını düşünür müsünüz ? Ne kadar kötü bir his değil mi ? O yüzden fiziken aldatmaya başlamadan,en kısa sürede AYRILIN sevgilinizden..

Her kelimesine katılıyorum. Ve ekliyorum, evet sevmiyor olabilir, ki sevmiyor zaten bu net, sevse başkası aklının ucundan geçmez, yani sevmiyor. Fakat sevmiyor olsada aldatmaya hakkı yok. Sevmediğinden ayrılırsın, yapacağın budur, onu aldatmazsın.
Tamam sevmek seçim değildir, hiçkimse neden sevmiyorsun diye soramaz. fakat aldatmak bir seçimdir, aldatmayı kişi kendi seçer.
Bide adam için hareketleri çocukça falan demiş. E ayrıl o zaman. Adam çocukça davranıyor diye aldatılmayı hak mı ediyor... Hiçkimse aldatılmayı hak etmez.

Benimde 5 senelik bir ilişkim vardi ve her evlilik konusunda kacacak delik ariyordum. 4 kere evlenme teklifi etti. Birsey onla evlenmemi hatta konusunu bile konuşmami engelliyordu. Nişan konuşuldugu bir zamanda ayrildim...
Esimle 1 ay sonra tanistik 3 ay sonra nişanlandik.
Bazi şeyler gercekten kismet galiba.
Bizimki 5 senede artik aliskanlik olmuştu. Ilk 1. Senede evlenelim desede hayir derdim. Cunku cok guzel zMan geciriyor cok mutlu oldugumuz zamanlar oluyodu. Ama evlilik hayir icime sinmiyordu.

Kalbiniz ne diyorsa onu yapin...

Eğer iki kişi arasında kalıyorsanız; ikinciyi seçin. Çünkü birinciyi gerçekten sevseydiniz, ikincisi olmazdı. / Charles Bukowski

Başka söylenecek bir söz sanırım bunun üstüne...

Fiziki olarak bir şey yaşamanıza gerek yok aldatmanız için. Başkasını düşünmeye başladığınız zaman zaten aldatmaya giden yolun taşlarını örmüş oluyorsunuz. Aşk bitmiş sanırım sizde. Diğer adamla ne yaparsınız bilemem ama sevgilinizden ayrılın biran önce. Daha fazla haksızlık etmeyin.

herkes az çok aynı şeyi dediği için alıntı yaparak cevap vermeyeyim.
mesajımda da zaten dediğim gibi aldatma sayıldığını kabul ediyorum. hatalı olduğumu da yazmamın nedeni de yanlış yaptığımı bilmem ve yanlışımdan mümkün olduğunca çabuk dönebilmek adına bir karar verebilmek. 4 yılı silip atmak kolay değil bir anlık heyecan uğruna özellikle. ben de onaylamıyorum yaptığım şeyi.
her neyse isteğim dışında gelişen bir olay normalde başkasına tanışma isteği duyacağım aklımdan geçmezdi zaten. ya ayrılmayı ya da af dilemeyi tercih edeceğim.
gördüğüm kadarıyla aldatmayı savunduğumu düşünenler de var öyle bir şey yok mesajlarımda ama neyse.
bir anda akıl bulanması yaşadım sadece ve olay çok yeni yardım almak istedim bu kadar.

teşekkür ediyorum ben de öyle hissediyorum bazen, böyle örnek de çok var hatta etrafımda. başıma gelsin istemezdim ama geldiyse de ayrılıktan başka çare yok gibi.
size mutluluklar dilerim.

Sonra kadınlar yenisini bulmadan elindekini bırakmıyor diyorlar

Sevgilinizi seviyor olsanız onu bu şekilde aldatmazdınız, aldatmadıysanız da konuşmaktan vicdan azabı duymazdınız ve sevgiliniz olduğunu da söylerdiniz. Ayrılın ne evliliğe hazır değilmişsiniz ne de sevgilinizi zaten sevmiyorsunuz. Alışkanlık olmuş.

Sizin ilişki olmamış,evliliği düşünmeyin bile.. Aklınız başkasına kayabiliyorsa zaten sevmiyorsunuz+değer de vermiyorsunuz. Bitirin ilişkinizi öyle devam edin ..

Kimseyi kınamayın çünkü başınıza gelmeden ölmeyeceksiniz! Her insan hata yapabilir. Bizler hata yapmak ve hatalarımızdan öğrenmek için yaşıyoruz. Evet, bir yanlışa düşmüşsün öncelikle kendini dişardan izlemeni tavsiye ederim. Birlikteliğinde seni mutsuz eden tam olarak nedir? Bununla yüzleş. Yeni tanıştığin kisiye karşı birşey hissetmiyorsun. Bu sadece bianlık heyecan. İlişkinin monotonluğundan sıkılmışsın bence. Biraz uzaklaşın birbirinizden. Biraz özleyin ve bu zaman içerisinde kimseyle görüşme. Eminim ki kafanda ki soru işaretleri yok olacaktır. Allah yardımcın olsun. Saygılar

Erkek arkadaşına yazık ona acıdım.Napıcaksın bu adamı tanıyacaksın ama emin olamadığın için erkek arkadaşından ayrılmıyorsun baktın bu adam kafana göre değil erkek arkdaşınla devam edeceksin.Umarım yakalanırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…