40 Uçur(ma)ma. Haksız mıyım?

Aklınızda olsun o tuz bir işe yaramıyor benim büyük ogluma yaptılar teri kokuyir yani geçerliliği yok test edildi

Aklınızda olsun o tuz bir işe yaramıyor benim büyük ogluma yaptılar teri kokuyir yani geçerliliği yok test edildi
Kiz ise yariyor bence,esimin taraf tursu gibi tuzlar,valla hic kokmuyorlar:)
Annem az suya atarmis hep yikarken,bizde de kokan yok oyle ama esimin taraf iyice tuza basiyor

Kiz ise yariyor bence,esimin taraf tursu gibi tuzlar,valla hic kokmuyorlar:)
Annem az suya atarmis hep yikarken,bizde de kokan yok oyle ama esimin taraf iyice tuza basiyor
Benim büyük oğlana tuz ektiler resmen sonra rutin kontrolde doktor bu çocuğa ne oldu dedi sonra birbirlerine attılar topu rezillik di resmen ondan sonra karıştırmadim çocuk iskerine onları

Aaaa olur mu babannne varken başka yere kırk ucurulmaya gidilir mi allasen

Bitmez kuzucum kaynana derdi bitmez
valla iki cocugumda herseyimi tek yaptim. ikinci dogumda ben hastanedeyken annem gelip mecbur 3 gün büyük cocuguma bakmak icin kaldi ben ciktikdan bir gün sonra gitti. kirki bilmem nesi hic kimseyi karistirmadim. allah nasip eder de saglikla alirsam bu yavrumuda kucagima bunda da hepsini tek yapicam

Bende öyle çocuk oldukça ekmeyi öğreniyorsun benim ilk çocukta kaynana benim evde kaldı kayınpeder le köşede oturuyorlardı bana yakın ona rağmen kaldılar ..neymiş yalnız kalmazmis falan filan

İkinci çocukta annem kaldı 10-15 gün sonra o gidince artık işimi görüyorum gerek yok dedim 3. De annem bir hafta kaldı yine müsaade etmedim bende

Oncelikle kayinvalideniz ne kadar yaninizda kalmaliydi sizce 5 gun kalmis zaten ben de dogum yaptim ne annem ne kayinvalidem yanimda kalmadi iykide kalmadilar esim ile kendi yagimizda kavrulduk yani cok bi beklentiniz olmasın kendi isini kendin yap 40 olayina gelince evet heves etmisler yıkanacak bebek 10 dk surecek bence sorun etme birak gelsinler.

yalnız annenin 40 ı uçar/çıkar.
banyo yapar abdest alır (müslümansa)
bebegin 40 ı falan çıkmaz uçmaz
ama yok ben uçururum diyorsanız gelsinler yıkasınlar. yapsınlar ritüellerini siz oldukça mesafeli durun.
hatta bebeği siz yıkayın.
onlar dikilsin tepenizde.
yani benim görümcem sag olsun 20 gun gelip yıkadı sonra ben devraldım
40. gun çağırmadım.
sevmem o tur ritüelleri.
dedi niye çağırmadım falan sevmiyorum dedim.
hiç sorun yapmadı.
yani aslında bozuldu ama artık bana alıştılar. ben genelde sevmem bir çok şeyi.

Kendi anneniz hayatta degil mi? Hic mi bahsetmemissiniz yoksa ben mi kacirdim? Bana kalirsa kvnizin dogumda gelip 5 gun kalmasi yeterli.40 gun basinizda beklese niye gitmiyor derdiniz,herkes der. Esiniz yaninizda,bir ihtiyaciniz varsa o halletmistir zaten kvye ne gerek var ki? 40 ucurmaya da misafir gibi gelip gidecekler iste cok onemli bir durum gibi dert etmeyin kendinize.

Hoşuma giden yorumlara cevap yazmadım. Bebek uyandı, emzirdim, yemek yedik :) Şimdi yeni aldım tlf elime.
atlamış gibi görünüyordu yazdıklarınız neyse
bebekli heryere ulaşmak zor tabi :)
Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin

Onlar gelmeden yıkayıverin, ben yaptım her zamanki gibi boşuna zahmet ettiniz deyin:)

Ya sen bela mi ariosun başına :) allah bilir eltin de devamli bizde bu kaynana biktim diodur xD ben olsam gelene gelme demem gelmeyene gel demem gelmesini beklemem. Kendi kendine alinganlik triplerine girip kendi canini sıkma lohusa halinle. Bosveeeer gelsin 40 mi uçuruyor ucurtma mi uçuruo ne halt yapiosa yapsin. Hic bi hazirlik falan yapma bi cay koy ver yeter aman.

sen ilgilenme oralı olma, çocuk doğduktan sonra kırk çıkarmayla çok iyi babaanne hala olunuyor ya birde yıkamaya heves ediyorlar sonuna kadar da haklısın, kendin yıka çok istiyorlarsa onlarda yıkasın, onlar yıkarken hallettiğini de söyle ki iyice kaçsın hevesleri ne fenayım bende ama hak ediyorlar ya napayım

saçma zaten kırk. temızlık arınmak kötülüklerden korunmak duayla namaz abdestle olur.lohusa anne için sağlıktır.kötü bişey gıbı algılatıp sankı leş kargasıymışız gıbı 40 defa su bılmem ne.gusul alsan yeter.bebek zaten temız .neyın temızlenmesı ben anlamıyorum

Valla 40'ı için özel şeyler fln koyuyorlar ben hiçbirini yapmadım.Hatta tam40. gün olduğunda yıkayamamıştık bile sanırım yalan olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…