- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 35.998
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Evlisiniz, işiniz var, anladığım kadarıyla maddi durumunuz hiç de fena değil. Yani bu yaşa kadar yapmanız gereken her şeyi iyisiyle yapmışsınız. Yaş kompleksi genelde geçmişlerinde tamamlayamadığı basamaklar olan kişilerde görülür. Ama sizin böyle bir durumunuz yok gibi görünüyor. Yapmanız gereken tıpkı geçmişte olduğu gibi bundan sonraki basamakları da tamamlayarak ilerlemek. Her yaşın getirdiği görevler ve zevkler ayrı oluyor. Bir kulübe gidip sabaha kadar içerek eğlenmek kırk yaşındaki birini pek tatmin etmeyebilir ancak yirmili yaşlar için çok keyif verici gelebilir. Kırklı yaşlar için ise mavi tura çıkmak, kültürel geziler, ege turu falan daha keyif verici ve tatmin edici olabilir.
Ben yüksek lisansta sosyal psikoloji istiyordum belki gelisim psikolojisi de olabilir, calisma ekonomisi mezunuyum calisma ve endüstri psikolojisi bolumune de girebiliyorum alanima girdigi icin yani klinik psikoloji dusunmedim hic, terapi yapacak kadar bilgim yok zaten isi uzmanina bırakmak lazim.Sanmıyorum AÖF’den okuyan birinin yüksek lisans kabul alma ihtimali benim pilot olma ihtimalimle aynı.
Evlendim canimNur evlendin dimi nasıl gidiyor hayat alıştın mı yeni düzenine :))
Niye, uçağa mı almazlar?Geziyoruz gezmez miyiz, en son Mart başı Efes’e gittik harabeleri gezdik, Urla’ya geçtik. Biz çok gezeriz ölmedim o kadar daAma üzülüyorum yurtdışı göremedim diye mesela, bu yaştan sonra da zor diyorum falan.
Yaş almanın en güzeli yanı da bu sanırım, kendimizi eleştirip kötü yanlarımızı, hatalarımızı kabul etmek eleştirilere daha toleranslı olmak, belki 20'li yaşlarda eleştirilsek sinirden kıpkırmızı olurduk:)Öncelikle bu iki güzel mesajın için çok teşekkürler Muneİyi ki de buraya yazdım , eleştirilmek de , motive edilmek de iyi geliyor insana. Benim durumum bir nebze iyi çünkü kendimin farkındayım. Bu da aslında 40’da gelen bir olgunluk oldu, eleştiriye açığım, kendi hatalarımın farkındayım.
O hikayeyi de biliyorum karikatürü de var hatta. İşte o duvarı gören adam benim babam ve malesef ben inadına aksi huyda olacağıma ona çekmişim. Ama dediğim gibi çabalayacak ve önümdeki örneğe benzemeyeceğim.
Benim de iki kedim var evlat onlarÜç kedim var ☺
Son cümlelerde size güzel gelecek şeyi bulmuşsunuz aslında.Şuan korona var gerçi bu dönem inşallah biterse yerinizde olsam haftada üç gün aletli pilatese başlardım bir hocayla birebir. spor insana mutluluk ve gençlik veriyorMerhaba, herkese sevgiler. Aslında altı sene önce de benzer konu açmışım ve altı senede pek bir şey değişmemiş. Şimdi keşke 35 yaşımda olsam diyorum gerçi çok genç geliyor gözüme.
Yaşlanmaktan korkuyorum arkadaşlar. Aslında yaşlanmaktan derken kırışmak vs. değil onun çaresi var zaten yaşımı da göstermiyorum. Ben geç kalmaktan korkuyorum. Eşim 35 ben 41 yaşımdayım bakınca bu da bir avantaj ama bana ne avantaj dayanıyor ne bir şey! Mıymıylık konusunda bir numarayım adeta! Oysa reel hayatta tuttuğumu kopartan, tezcanlı biriyimdir kolay hasta olmam mesela güçlüyümdür ama iç dünyam adeta patates.
Çok niyetlendik ama döviz de her defasında bizim hevesimizle aynı oranda yükseldi yurtdışına çıkamadık. Bundan sonra da kim bilir şu durumda yani....Belki beş sene sonra çıkıcam ya da iki bilmiyorum ama geç bana göre işte. Nolur bana 40+’lardan umut aşılayın,buna çok ihtiyacım var.
Mesela en büyük hayalim Ege’ye gitmek ama hayat bitti bence, geçti kervan. Yaşlanınca ne anlayacağım kafasındayım. İnanın neden böyleyim bilmiyorum? Aslında bir fikrim var; annem babam kariyer sebebiyle 35’lerinde evlenmişler, 80 li bir çocuk için oldukça büyük ebeveynler. Biz ailecek hiç tatile çıkmadık, sinemaya , denize gitmedik, babamın mottosu hep “işinize gelirse bu kadar “ idi. (Paramız vardı sorun o değil, babam yaşamayı sevmiyordu) acaba diyorum yaşlanırsam ben de babam gibi hayattan vazgeçerim diye mi korkuyorum? Ama korkarken de vazgeçiyorum zaten büyük tezat. Babam konusu da ayrı bir konu ama hiç me
Üstümdeki ölü toprağını atsam, biraz kilo versem hantallıktan kurtulsam. Gerçekten iyi gelir belki.
Bana biraz moral verin ne olur...
Yüksek lisansa kabul olmak için lisans mezunu olma şartı yeterli özellikle de tezsizSanmıyorum AÖF’den okuyan birinin yüksek lisans kabul alma ihtimali benim pilot olma ihtimalimle aynı.
AÖF’den psikoloji okuyan kişi ya yaşı büyüktür ya da parası yoktur. Parası olan özelde okuyor psikolojiyi. Bir de psikoloji de bildiğim kadarıyla çok rekabet var AÖF mezunlarını da baya dışlayacaklar.Yüksek lisansa kabul olmak için lisans mezunu olma şartı yeterli özellikle de tezsiz
(kendini geliştirmek için yapılan)
yüksek lisansta.
Akademik kariyer için elbette daha farklı kıstaslar geçerli olabiliyor.
Bununla birlikte pek çok özel üniversite farklı sosyal bilimlerden mezun (sosyoloji, sosyal hizmetler, çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği vb.) kişileri psikoloji yüksek lisansa yıllardır kabul ediyor, hangi üniversiteden mezun olduğuna da bakmıyor çünkü
işin ucunda 2 yıllık yüksek lisans için
40000 TL'den başlayan ücretler var.
Kısacası vaktiniz ve paranız varsa,
psikoloji yüksek lisansı hayal değil.
Klinik yüksek lisans olmasa bile gelişim psikolojisine kabul edilirsiniz.
Bu arada benim de lisansım okul öncesi öğretmenliği yüksek lisansım Yıldız Teknik Ünv. PDR.
Bir dönem çok araştırdığım için işleyişe vakıfım.
33 üm.. ama 40 da olsam degismem sanirim.Merhaba, herkese sevgiler. Aslında altı sene önce de benzer konu açmışım ve altı senede pek bir şey değişmemiş. Şimdi keşke 35 yaşımda olsam diyorum gerçi çok genç geliyor gözüme.
Yaşlanmaktan korkuyorum arkadaşlar. Aslında yaşlanmaktan derken kırışmak vs. değil onun çaresi var zaten yaşımı da göstermiyorum. Ben geç kalmaktan korkuyorum. Eşim 35 ben 41 yaşımdayım bakınca bu da bir avantaj ama bana ne avantaj dayanıyor ne bir şey! Mıymıylık konusunda bir numarayım adeta! Oysa reel hayatta tuttuğumu kopartan, tezcanlı biriyimdir kolay hasta olmam mesela güçlüyümdür ama iç dünyam adeta patates.
Çok niyetlendik ama döviz de her defasında bizim hevesimizle aynı oranda yükseldi yurtdışına çıkamadık. Bundan sonra da kim bilir şu durumda yani....Belki beş sene sonra çıkıcam ya da iki bilmiyorum ama geç bana göre işte. Nolur bana 40+’lardan umut aşılayın,buna çok ihtiyacım var.
Mesela en büyük hayalim Ege’ye gitmek ama hayat bitti bence, geçti kervan. Yaşlanınca ne anlayacağım kafasındayım. İnanın neden böyleyim bilmiyorum? Aslında bir fikrim var; annem babam kariyer sebebiyle 35’lerinde evlenmişler, 80 li bir çocuk için oldukça büyük ebeveynler. Biz ailecek hiç tatile çıkmadık, sinemaya , denize gitmedik, babamın mottosu hep “işinize gelirse bu kadar “ idi. (Paramız vardı sorun o değil, babam yaşamayı sevmiyordu) acaba diyorum yaşlanırsam ben de babam gibi hayattan vazgeçerim diye mi korkuyorum? Ama korkarken de vazgeçiyorum zaten büyük tezat. Babam konusu da ayrı bir konu ama hiç me
Üstümdeki ölü toprağını atsam, biraz kilo versem hantallıktan kurtulsam. Gerçekten iyi gelir belki.
Merhaba, herkese sevgiler. Aslında altı sene önce de benzer konu açmışım ve altı senede pek bir şey değişmemiş. Şimdi keşke 35 yaşımda olsam diyorum gerçi çok genç geliyor gözüme.
Merhaba, herkese sevgiler. Aslında altı sene önce de benzer konu açmışım ve altı senede pek bir şey değişmemiş. Şimdi keşke 35 yaşımda olsam diyorum gerçi çok genç geliyor gözüme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?