40 ve üstü kadınlar, hayat bitiyor mu?

Maddi durum göreceli. Borçlarım var malesef keyfi yapılan borçlar hepsi. Bir kaç sene daha çalışmam mecburi, eşim de şu an işsizlik ödeneği alıyor yine de şükür kiramız yok, aileler destek.

Sanmıyorum AÖF’den okuyan birinin yüksek lisans kabul alma ihtimali benim pilot olma ihtimalimle aynı.
Ben yüksek lisansta sosyal psikoloji istiyordum belki gelisim psikolojisi de olabilir, calisma ekonomisi mezunuyum calisma ve endüstri psikolojisi bolumune de girebiliyorum alanima girdigi icin yani klinik psikoloji dusunmedim hic, terapi yapacak kadar bilgim yok zaten isi uzmanina bırakmak lazim.
Yani aoften psikoloji okumadan da bu bölümlere basvurabilirim zaten

Bende de bu his oluşuyor zaman zaman ama ne zaman?
Hayatım hep yapmak isteyip yapamadıklarımla veya beklemelerle dolu. Ama hep işte seneye, 2 sene sonra, öbür ay gibi ertelemelerle yaşıyorum. Ne zaman ki bunlara bile set çekilecek bir olay yaşıyorum o zaman "çok geç kaldım" moduna giriyorum. Eşimin işten çıkması, çocuk olması, borçlanmış olmak gibi sebepler hayallerimi bilemeyeceğim uzak bir zaman dilimine erteliyor veya hiç ulaşamazmışım gibi geliyor.

Yaş almanın en güzeli yanı da bu sanırım, kendimizi eleştirip kötü yanlarımızı, hatalarımızı kabul etmek eleştirilere daha toleranslı olmak, belki 20'li yaşlarda eleştirilsek sinirden kıpkırmızı olurduk:)

Valla ne hikmetse genelleme olduğunu da düşünmüyorum şahsen, kızlar hep babaya benziyor, ben de babama çok benzerim hem fiziken hem ruhen, onun gibi hayata deli bakan, kafa tutan inatçı biriyim ama tabii onlarda gördüğümüz olumsuz yanlardan ders çıkarmamız gerekiyor, siz babanız değilsiniz ondan aldığınız olumsuz huyları değiştirmeye gayret etmelisiniz.

40 ı geç kalmış görüyorsan kendine ömrü az biçmişsin demektir. 50 yaşında ölürüm falan diye düşünüyosan evet hayat bitti artık senin için..Kendini yanlış motive etmişsin,80 90 yıl yaşama ihtimali olan biri için ne kadar gençsin mesela bir düşün! Sapasağlamsın! Sağlık tam.. ama gönül yaşlı. Bu da senin elinde biraz. Ayrıca söyliyim,fazla kilo insanı yaşlı psikolojisine sokuyor. 2 yıl evvel kısa sürede 11 kilo verdim ve resmen ruhumda 10 yaş gençleşti. Kilonu ver ,düşüncen değişecektir..

Son cümlelerde size güzel gelecek şeyi bulmuşsunuz aslında.Şuan korona var gerçi bu dönem inşallah biterse yerinizde olsam haftada üç gün aletli pilatese başlardım bir hocayla birebir. spor insana mutluluk ve gençlik veriyor

Bu güzel şarkıda diyor ki ;
Lost my time, my life is going on
Yani ; vaktimi kaybettim , hayatım ise devam ediyor,diyor.
Böyle şeylere takılmaya ne gerek var ki? Yaş kirk olunca devlet yasak mı koyuyor? Ben ilk defa yurt dışına 25 yaşımda çıkmıştım. Ama yol boyunca pek çok gezginle tanistim,neredeyse hepsi üniversite öğrencisiydi. Ya da üni okumadan önceki sene böyle bir maceraya atılmak için çıkmışlardı yola.
Ki olması gereken bu gibi görünüyor çünkü zaman bol. Ben mesela işten istifa edip gitmiştim:)) ama benim normal yaş ortalamasının üstünde olmam hiç anormal bir durum değil. Benim hayatıma göre olması gereken buydu.
Ya da eski sevgilim. Amerikalı,genç yaşta evlenmiş, Orduda çalışan birisiyken karısı ondan ayrılmaya karar vermiş. Ve bu süreçte çok alakasız bir Ortadoğu ülkesinden yuksek lisans bursu kazanmış. İşi gücü bırakıp,sanırım 29 yaşında kıta degistirip o ülkeye gitmiş ve gezginlik hayatı baslamis. Normalde eyalet gezmek büyük meseleyken adam tanıştığımızda elliye yakın ülke görmüş bir gezgindi . Yani dünyayı keşfetmeye 30 yaşında başlamıştı.
Gezgin kadınlar soylesilerini ziyaret etmeyi çok severim . katılan kadınlar da genelde ya evlenip çocuk büyütüp en son 'istedigim hayat bu degil' deyip yola cikanlar,ya kariyeri ile bir başına , ondort günlük izinlerde turist olmaktan sıkılıp istifayı basıp gezgin olan kadinlardi
Yani istersen neden olmasın ki?? Benim de bir hayalim var. Henüz hayalime bir adım atamadım ama bir adım kadar uzakta olduğumu hissediyorum. İnşallah otuz yaşım ile birlikte yani seneye bir hayalimi gerceklestirmeyi düşünüyorum. Otuz belki o hayalim için geç bir yaş. Ama bu sayilari kim belirliyor ki?
Alt tarafı rakamlar, ne önemi var??
Bence bakış açın (ne kadar istemesen de) babana benziyor. Ben de annemin çoğu huyunu sevmem. Hatta uyuz olurum. Ama malesef annesinin kiziyim-kabul etmek istemesem de.
Seninki de bundan ötürü. Ama değiştirmek /olmasa da biraZ bunları yıkmak senin elinde.
Virüs var ama bir ömür devam etmeyecek ki,sonbaharda mardine-diyarbakira-kapadokyaya gidebilirsin mesela. Gezmek için güzel zamanlar...ya da arabanız varsa bir rota seçin,meslea köye giderken atıyorum Ankara'dan Samsun'a geciyorsunuz. Kendinize öyle bir rota çizin ki, Çorum hattutaş antik kentini de gezin, Amasya tarihi evlerini-kaya mezarlarını gezin, nehir üstünde bir köprü kafede semaverde çay için, samsuna varmadan vezirkaya kanyonunu da görün. Yolculuğunuzu bir gün uzatsaniz yeter.
Ben 40a yakın şehir gezdim ülke içinde ama hep birkaç gün birkaç gün. Yani akmasa da damlar. Hiç görmemekten iyidir mottosuyla ilerliyorum:)
Siz de bunu yapın. Otele verecek paraniz yoksa-cadir da sizin için konforsuzsa (araç üstü çadırlara bir bak,çok güzeller) araç içi şişme yatak alabilirsin. Pahalli da degil. Arka koltuğu yatak haline getiriyor. Gidiste ve gelişte yolunuzu birer gece uzatirsaniz aracınızda uyursunuz. Hem otel parası da vermezsiniz...
Yani ucuz bir suru seçenek mevcut. Benim ab projelerini takip edip bedavaya gittiigm bile olmuştu. Bedava derken, vizemi uçak biletimi ödedikleri gibi bir de cep harçlığı vermişlerdi siz hele bir çıkın yola...elbet kapılar acilir

35 yaşında ikizlerimi kucağıma aldığım gün hayat yeniden başladı dedim. şuan 43 yaşındayım ve hiç bu kadar yaşadığım hayattan mutlu olmadım... kimseye hesap vermeden ne yapmak istiyorsak onu yapan siyam üçüzleri gibiyiz çocuklarımla. biz böyle çok mutluyuz...

Sanmıyorum AÖF’den okuyan birinin yüksek lisans kabul alma ihtimali benim pilot olma ihtimalimle aynı.
Yüksek lisansa kabul olmak için lisans mezunu olma şartı yeterli özellikle de tezsiz
(kendini geliştirmek için yapılan)
yüksek lisansta.
Akademik kariyer için elbette daha farklı kıstaslar geçerli olabiliyor.

Bununla birlikte pek çok özel üniversite farklı sosyal bilimlerden mezun (sosyoloji, sosyal hizmetler, çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği vb.) kişileri psikoloji yüksek lisansa yıllardır kabul ediyor, hangi üniversiteden mezun olduğuna da bakmıyor çünkü
işin ucunda 2 yıllık yüksek lisans için
40000 TL'den başlayan ücretler var.
Kısacası vaktiniz ve paranız varsa,
psikoloji yüksek lisansı hayal değil.
Klinik yüksek lisans olmasa bile gelişim psikolojisine kabul edilirsiniz.

Bu arada benim de lisansım okul öncesi öğretmenliği yüksek lisansım Yıldız Teknik Ünv. PDR.
Bir dönem çok araştırdığım için işleyişe vakıfım.

geçen gün saçımda bir tane beyaz gördüm dedim aha başladık, çat diye yüzüme bişey çarptı sanki.bi farkındalık mı oluştu nedir bak zaman geçiyor diye. ve kendimi çok yorgun hissediyorum, sanki yapmak istediğim şeyleri yapamayacak gibi hissediyorum.bunlar beyaz saçtan önce de vardı onla alakası yok bence bu yaşla alakalı değil biraz da içsel. Halbuki çok da delidolu bir insanım normalde, dönemsel olabilir benimki de sizinki de :)
not:28 yaşındayım

beni de biraz mısınız, senin yerinde olsam şunu bunu yapardım diye
Nooption Yokuspokus MissCherryBlossom

30 yasindayim ve ruhum cok yorgun. Dunyalar tatlisi bir oglum var. Ruhuma iyi gelmeyen bir esim var. Ilerde tum planlarim oglumla.simdi yapamadiklarimi onunla yapcm ins. Beni basindan atmaz umarim :) tek dilegim Allag saglik sihhat versin. 2 sene oncesine kadar cok mutlu, pozitif ve enerjik bir insandim. Tekrat eski ben olmak istiyorum. Bunun yasla alakasi yok, saglikla ve hayata bakis acisiyla ilgili tamamen. 50 li yaslarinda bi is arkadasim var bendenncok daha dinamik.

AÖF’den psikoloji okuyan kişi ya yaşı büyüktür ya da parası yoktur. Parası olan özelde okuyor psikolojiyi. Bir de psikoloji de bildiğim kadarıyla çok rekabet var AÖF mezunlarını da baya dışlayacaklar.

33 üm.. ama 40 da olsam degismem sanirim.
Yeni yerler gormeyi, farkli ambianslarda bulunmayi, farkli tatlar denemeyi, farkli kulturler tanimayi seviyorum. Biraz da maceraciyim.
Ileriye dönük planlarim var.
Ikizler 10 yas olunca şuraya giderim, belki şöyle kamp yapariz, sehirdisina suraya giderim, yaz tatilim şoyle olur, yurtdisina buraya giderim, cocuklarim ve esimle şunu yapiyor olurum gibi..
Hayallerim,planlarim, beklentilerim var benim.
Gelecege dair umutlarim var
Inaniyorum ki hersey guzel olacak
Yaşım ilerleyince belli bir birikimim de olur..
Emeklilik hayalim var, ege sahil kentine tasinmak gibi.. arkadaslarimla bahcemde oturmak gibi..

Karamsarliga kapilmayin yahu, 40 a ne kaldi ki surda..
Insanin icinde umut olmali.
Esiniz gencmis, ona uyum saglayabilirsiniz
Macera,adrenalin,spor ve mutluluk zinde tutar

Degisime kendi iç dunyanizdan baslayin, gerisi gelir..
Sevgiyle..

Yahu 40 yaşın nesi var anlamadım. Biraz moralsiz bir dönemden geçiyorsunuz böyle düşünmeye bakın.

Psikologa gitmenizi tavsiye ederim, farkli bir bakış açısıyla bakmanızı sağlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…