40 ve üstü kadınlar, hayat bitiyor mu?

Eda Taşpınar 90 yaşındaki ananesiyle yoga yaptığı anları paylaştı, nası zarif bir kadın hayran kalınası. Aynı şekilde kendi de 40 yaşında genç kızlara taş çıkartır. Bahsettiğim sadece dış görünüş değil hayatı sevmek, yaşam enerjisi falan..
Her insanda olmuyor maalesef içten gelen bir şey bu

Ben de hayatı seven kesimdenim tavsiyem düzenli olarak spor yapın, hem görüntü olarak kendinizi beğenmenizi sağlar, hem de içsel enerji verir.

Nokta atışı tespit. Çabuk demoralize olup çabuk yükseliyorum, malesef manipüleye de açığım. Ama haklısınız değişmek insanın elinde.
Rahmetli babam insan kendi doktoru olmalı derdi, tabii o işi abartıp kendi doktoru olacağım derken hiç doktora gitmedi, altı üstü soğuk algınlığına yakalanan adam daha da beter olup öldü o ayrı, onunki de artık inatçı ruhunun hayata kafa tutuşunun sonucu ama insan gerçekten kendi doktoru olmalı, depresyon tedavisi görürken yalnızca doktorunun çabası yetmiyor çünkü, senin de istekli olman gerekiyor veya fiziksel bir hastalıkta sadece doktorun yaptıkları yeterli gelmiyor sen de azmedeceksin ki iyileşebilesin, psikolojik gel-gitlerin bir kısmına kendimiz sebep oluyoruz, aynaya bakıp çok çirkinim, yaşlandım çökmüşüm ben, soğuk bir şeyler içtim kesin hasta olacağım gibi şeyler düşünmek bizi o psikolojiye sokuyor farkında olmadan.

Bir hikaye vardır bilir misiniz? Hatta bir skeçte de konu edilmişti, 2 adam aynı hastane odasında yatıyor, biri cam kenarında diğeri duvar dibinde, duvar dibindeki cam kenarındakine bana dışarıyı anlatsana diyor, cam kenarındaki hava çok güzel, güneş parlıyor, yemyeşil ağaçların dallarındaki kuşlar cıvıl cıvıl, karşıda bir park var çocuklar parkta neşe içinde oynuyor, baloncu geldi şimdi çocuklar rengarenk balonlar alıyor diye anlatıyor, her gün güneşli havayı kuşları ve parktaki neşeli çocukları dinleyen adam cam kenarındaki ölse de yatak bana kalsa demeye başlıyor, cam kenarındaki ölüyor duvar kenarındaki cam kenarındaki yatağa geçiyor, bir bakıyor ki cam göstermelik, karşıda ne park var ne çocuklar ne kuşlar ne de ağaçlar, kupkuru dümdüz buz gibi bir duvar.

Hayata nasıl bakarsanız öyle görürsünüz, bence artık değişim vaktiniz gelmiş, duvar kenarındaki adam olmak yerine cam kenarındaki adam olun, kocaman bir nefes hayat çekin içinize.

Son düzenleme:
Ben de şu sıralar meşhur olan Z kuşağındanım. Dün ... sözlükte z kuşağının hiçbir şeye sahip olamayacağı gerçeği diye bir başlık okudum, hak verdim. Bizler sizin gibi mal mülk sahibi olamıycaz, yabancı ülkeleri keşfedemiycez, hayallerimiz asla gerçek olmayacak, düzgün kariyerlerimiz olamayacak gibi geliyor bana da Hiçbir şeye motivasyonum yok hayalim de yok. Kimseyi görmek istemiyorum, hareket etmek istemiyorum. Ara sıra keşke hiç var olmasaydım huzura kavuşurdum diyorum. Sizce kim daha yaşlı, kimin hayatı bitik karar verin. Bunları yazdım, belki kendi iç dünyanızla karşılatırırsınız da mutlu olursunuz diye.

Ooo çok erken başlamışsın arkadaşım. Ben 37 yaşındayım. Her anın tadını çıkarmaya çalışıyorum. Annemle babam 60 karındalar bakıyorum Masallah şimdi yaşıyorlar hayatlarını. Önemli olan mevcut şartlarda en iyisini yasamak her tadına varacağımız birşeyler bulmak

Spor yap kilo ver. Canın ne istiyorsa yap. Hicbirseyi erteleme. Sevmediği n insanlardan ve ortamlardan uzak ol. Çık dışarı güzel bir kahve ısmarla kendine. Yolda gördüğün ihtiyacı olan birine üç beş bişey ver ki o gün onun da yüzü gülsün. Kedilere köpekler e mama ver. Küçük mutluluklar yaşa hergün.
Yaş baş bunlat boş. 32 yasinda Kızkardeşim kanserden vefat etti 8 ay oldu. Annem babam oleli 20 sene oldu. Travma yaratacak hayata kusecek olunsa ben olurdum. Hicbirseyi umursama. 40 yas 50 olur hala sen uzaktan hayatı seyrederken.
Mesela ben pilates eğitmeni gi için uğraşıyorum. Meslek kazanmak için değil öyle istediğim için. Haftasonları da makyaj kursuna gideceğim mutlu edeceği için. Hergün 2 saat spor yaparım kafamı dağıttığı için. Her günün tadını çıkar erteleme hayatını...

Aksine, üzüldüm. Ben de o başlığı okudum evet ama lütfen orada yazanlara bakarak mutsuz olmayın. Neden bilmiyorum ama sözlük karamsar yuvasına döndü, hiç tadı tuzu yok. Sanki felaket tellalı olunca mutlu oluyorlar. Hayatın daha baharındasınız, ideallerinizden vazgeçmeyin henüz gençken enerji varken. Ülke hep böyle gitmeyecek inanıyorum güzel günler de yakın. Silkelenin lütfen.

42 yasindayim. 35 den sonra farkindaligimin cok arttigini dusunuyorum. Artik eskisi kadar kim ne der diye dusunmuyorum. Biraz bencillestim galiba. Ben mutluysam cevremdekileri mutlu edebilirim diye dusunuyorum. Once benim mutlulugum . Her sene kendime bir hedef koyup onu gerceklestirmeye calisiyorum. Once ehliyet aldim. Sonraki sene araba ,sonra yuzmeyi ogrendim ve duzenli olarak yapmaya basladim. Gecen sene yurtdisina gittim. Bu sene ise korona doneminde 14 kilo verdim.

Öncelikle bu iki güzel mesajın için çok teşekkürler Mune İyi ki de buraya yazdım , eleştirilmek de , motive edilmek de iyi geliyor insana. Benim durumum bir nebze iyi çünkü kendimin farkındayım. Bu da aslında 40’da gelen bir olgunluk oldu, eleştiriye açığım, kendi hatalarımın farkındayım.

O hikayeyi de biliyorum karikatürü de var hatta. İşte o duvarı gören adam benim babam ve malesef ben inadına aksi huyda olacağıma ona çekmişim. Ama dediğim gibi çabalayacak ve önümdeki örneğe benzemeyeceğim.

Korona döneminde nasıl diyet yaptınız? Çok kıskandım. En çok onu kıskandım

Yaa benim de aklıma AÖF’de Psikoloji açılıyormuş ona mı başlasam fikri var. Annem şansını dene elinde her türlü kaynak var diyor Sizin de tüm hayalleriniz gerçekleşir umarım.

Nur evlendin dimi nasıl gidiyor hayat alıştın mı yeni düzenine :))

Yaa benim de aklıma AÖF’de Psikoloji açılıyormuş ona mı başlasam fikri var. Annem şansını dene elinde her türlü kaynak var diyor Sizin de tüm hayalleriniz gerçekleşir umarım.
Onu ben de duydum düşünüyorum valla
Hatta daha bir ay önce psikoloji yuksek lisans programlarina baktim ama hep örgün ve okullar işe uzak, belki aof psikolojiye kaydolurum.diye ben de düşündüm
Amac psikolog olmak değildi ama boyle bir imkan varsa ben de değerlendirmek istiyorum
Ikinci üniversite kapsaminda da okunabilecek mi acaba merakla bekliyorum

Evlisiniz, işiniz var, anladığım kadarıyla maddi durumunuz hiç de fena değil. Yani bu yaşa kadar yapmanız gereken her şeyi iyisiyle yapmışsınız. Yaş kompleksi genelde geçmişlerinde tamamlayamadığı basamaklar olan kişilerde görülür. Ama sizin böyle bir durumunuz yok gibi görünüyor. Yapmanız gereken tıpkı geçmişte olduğu gibi bundan sonraki basamakları da tamamlayarak ilerlemek. Her yaşın getirdiği görevler ve zevkler ayrı oluyor. Bir kulübe gidip sabaha kadar içerek eğlenmek kırk yaşındaki birini pek tatmin etmeyebilir ancak yirmili yaşlar için çok keyif verici gelebilir. Kırklı yaşlar için ise mavi tura çıkmak, kültürel geziler, ege turu falan daha keyif verici ve tatmin edici olabilir.

Yazık valla ülkede ruh sağlığının geldiği yere bak.

Yazık valla ülkede ruh sağlığının geldiği yere bak.
Yazarken bu yorumun gelme ihtimalini de düşündüm çünkü cok yorum var bu konuda.
O yuzden yazdim amaç psikolog olmak değil diye. Çünkü psikolog olmak için diploma harici bir çok eğitim ve gelişim sürecinden geçmek gerekiyor. Ben daha çok is hayatında insanlarla calistigim icin istiyorum. Ek egitim gibi düşünerek.
Yüksek lisansı da isten izin alamayacağım icin okuyamam yoksa kac senedir istiyorum bunu.
Emekli.olunca ya da ileride ücretsiz izin falan alirsam o zaman okurum yüksek lisans da.

Sanmıyorum AÖF’den okuyan birinin yüksek lisans kabul alma ihtimali benim pilot olma ihtimalimle aynı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…