40 yaş hamilelik

Ari sütü, bal, polen, propolis katisimlari var eczanelerde. Tavsiye ederim. Yumurta kalitesi icin ise yariyo. Ben 40 yasima 1 ay kala dogym yaptim.

Artık herkes doktor kontrolünde istediği yaşta çocuk sahibi olabilir.Sizde olacaksınız...

Bu yaşlarda çocuk sahibi olmanın dez avantajı olduğu gibi avantajları da çok.
En başta olgun bir anne , çocuğunun hiç bir anını kaçırmadan büyütebiliyor...

Daha ayakları yere basan telaşeleri bitmiş sadece çocuğuna konsantre olabilen.

Yurtdışındaki insanların çoğu bu yaşlarda bebek hazırlığına giriyor ...

Hayırlı huzurlu sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanız dileği ile....

maşallahi var kaç kardeşssinz??
benim annemde 56 yaşinda diyo bi dene doğurayim mi diye:) yok artık dedim torun gelcek durun diyorum.

Canım benim inşallah dua ediyorum hep. Yazdıklarınızdan sonra dahada bi pozitifim artık çok şükür
Ha kendimi yazmamışım Ben de şeker hastasıyım. Hamile kalman artık çok zor dendiği dönem korunmayı bıraktım nasıl olsa olmaz diye. 36 yaşında hamile kaldım. İleri yaş hamileliği risklidir şöyledir, böyledir dediler.. düşer o çocuk dediler.. Valla çok da sağlıklı doğdu rabbime şükürler olsun. Ben o kadar da istekli değildim çocuk konusunda, çocuksuz da olur evlilik, mutluyum ben diyordum ama rabbim rahatsızlığıma,yaşıma rağmen verdi. İyiki de vermiş çok şükür Allahıma. Sen bu kadar istiyorken rabbim sana da verecektir hayırlısıyla.

40 yaş sonrası risklidir,sağlıklı yumurtalar yirmili yaşlarda tüketiliyor genelde.tavsiyem,ekonomik durumunuz iyiyse,yumurta ve spermlerde gen taraması yapmanız

Maddi durumum iyi değil ama şartları zorlarım dna testi hamile kalınca mı kalmadan mı yapmalıyım. Çok teşekkür ederim güzel niyetin için
Şöyle izah ediyim söylemek istemiyorum ama down sendromlu olma ihtimali 35 yaş altı gebeliğine göre daha yüksek, 2 li 3 lü testte çıkıyo diyolar ama o testler genelde yanlış çıkıyo en doğru bilgiyi ya amniyon sıvısından alınan testle alabilirsin ya da dna testi yapılır. Amniyon sıvısı bebek 4 aylıkken falan yapılıyo ve az da olsa bebeğe zarar verme ihtimali var yani ben istemezdim açıkçası mecbur kalmadıkça. Dna testi de 2000 tl en kötü ihtimal de 20 haftalıkken ayrıntılı ultrason ama işte o haftalarda da bebek hareket ediyo hiç bi anne kolay kolay kıyamaz evladına. Benim sana verdiğim örneklerde bebeklerin hepsi tosuncuk ve sağlamlar ve hepsi erkek :) Ek olarak söylemeliyim ki bu hamileliğimden önce ben de sanırsam kimyasal hamilelik yaşadım emin olmamakla birlikte ama çok düzenli olan regl 8 gün gecikti ve sancılı bi hafta geçti. Kimyasal gebeliklerden sonraki aylar gebe kalma ihtimalin yüksek, sen içini ferah tut olur bebeğin korkma.

evet elbetteki hamile kalabilirsin neden olmasin. icine kotuluk sokma. 31 yasindayim ilk hamileligim tup bebekle oldu ki bana kesinlikle olmaz demislerdi.

Rabbim ol.desin yeterki...

Allahım gönlünüze göre hayırlı evlatlar versin .....
Doktorunuzun bu konuda ki görüşü nedir ?

Amin inşallah. Doktorum

Canımsın çok teşekkür ederim herşey için

ben yazacaktım sen yazmışsın

aceleye gerek yok

bir uzman belirleyin çok fazla da değişik yerlere gitmeden onun dediklerini yaparak kafanızı da boşaltıp deneyin

komşum var 45 te doğal yol ile bebek sahibi oldu

yine iş arkadaşım vardı anneanne idi 43 üstü idi galiba onun da oldu bebeği

anneannem dayımı 48 yaşında doğurmuş, dayımın kendisinden 7-8 yaş büyük yeğenleri var
kontrollerinizi ihmal etmeyin, biraz da vucudunuzu dinlerseniz iyi olur sanki, sonrası hayırlısı.

Tüm bu cevaplar bana umut oldu çok tşk ederim cansınız

anneannem dayımı 48 yaşında doğurmuş, dayımın kendisinden 7-8 yaş büyük yeğenleri var
kontrollerinizi ihmal etmeyin, biraz da vucudunuzu dinlerseniz iyi olur sanki, sonrası hayırlısı.

İhmal etmicem hiçbişeyi Allah razı olsun destekleriniz için

Yaş konusunda bir şey diyemem de 1 ay korunma az bir süre bence. Doktorlar en az 3 ay veriyor. Benim ilk gebeliğim kürtajla sonlanmıştı. Doktor 3 ay beklememi söyledi 4.ay hamile kaldım.
Vücudun regl döngüsü düzene girmeli. Gebelik oluşurken rahim duvarı kalınlaşıyor. ilk gebeliğin etkisi geçmemiştir bile daha. Döllenen yumurtanın tutunması için yeterli şartların oluşması lazım.
İnşallah sağlıkla hamile kalır ve bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

Bana yaştan dolayı 1 ay korun yeterli demişti doktor o yüzden beklemedim. Ama doktorumu değiştircem zaten çok telekkğr ederim

Canım 38 yaşındayım altı buçuk aylık hamileyim. Allaha şükür bir sıkıntıyla karşılaşmadım, bundan sonra da inşallah karşılaşmam. Ailemde de bir çok ileri yaş hamileliği oldu. Hiçbirinde sorun çıkmadı. İleri yaş hamileliklerinde doktor ve hastane çok önemli. Artık günümüzde ileri yaş hamilelikleri çok normal ve genellikle sıradan bir şekilde seyrediyor. Yani yaşa bağlı sorunlar ortaya çıkabiliyor ama inan bana çok nadir. Hatta benim doktorum 20 yaş altı hamileliklerin 35 yaş üstü hamileliklerden daha riskli olduğunu söylüyor kadın ve bebek açısından. Çok beklemeden kolaylıkla hamile kalmışsın. Demek ki orada bir sıkıntı yok. Önemli olan yaşadığın sıkıntılar yaşına bağlı mı yoksa aynı sıkıntıları daha erken yaşlarda hamile kalsan da yaşayacak mıydın? Yani gerçekten iyi bir doktor tarafından kontrol edilmen gerekiyor.

çok sağlıklı çocuk doğuranlar var ama risk fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…