40 yaş hiç evlenmemiş kadın ile boşanmış 1 çocuk olan adam

Anlattiginiz gibiyse düzgün birine benziyor. Hayat geçip gidiyor belki sizin de anne olabilmek için imkaninizda olabilir. 40 güzel bir yaş. Evlilik iyi biriyle güzel bir şey. Bundan yirmi yıl sonra bir hayat arkadaşıyla devam ediyor olmak keyif verir. Ama yaşlar ileriyken evlilikler daha zor oluyor. Artık oturmuş bir düzen var iki taraf içinde. Gençken kaldırılabilir laflar yaş ilerleyince zorlayıcı olabiliyor. İdare etmek zorlasiyor. Çok sevsenz bile idare etme duzeyinizinde iyi olması, kısacası iki taraflı geçinmeye gönlünüzün olması lazım. Ölçün tartın evlilik güzel şey. Aile kurmak güzel şey. Geçinmeye iki tarafında gönlü varsa neden olmasın.

Çocuk meselesine gelince, ben Ergen çocukları çok severim. Zaten günümüz cocuklari babalarının eşlerini garipsemiyor. Siz de kendinizi bu konuda ablalık yapabilecek keyif alabilecek biri olarak görüyorsanız eğlenceli bile olabilir. Elin çocuğu değil evin çocuğu eşinizin çocuğu olarak gorebilecekseniz sıkıntı olmayacaktır.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

O şekilde de sorun yaşanır , ilk evliliğini yapan adam la da sorun yaşanır. Bir garanti yok bu işlerde. Hakkınızda hayırlısı olsun

Acikcasi mantiginiza uyuyor ve yapabilirim diyorsaniz neden olmasin ama cocuklu biriyle evleneceksiniz tabiki bunun ustesinden gelebileginize inaniyorsaniz evet deyin.
Yoksa yapabilirim dusuncesi ile yola cikarsaniz ve yapamazsaniz bu da hem size hem karsinizdaki kisiye yazik eder.

Evlenecekseniz de en azindan kendinizi, paranizi malinizi kullandirtmayin yedirmeyin. Adamin cocugu var sonucta ona harcayacak vs. Cocuk yükünü, ev yükünü ustunuze almayin.
Kendi malinizla adami rahat ettirmeyin. Yeter ki mutlu olalim diyip maddi konulari gormezden gelmeyin cunku konu sadece maddiyat degil bir erkek size maddi manevi emek vermiyorsa, sizden bekliyorsa değer de vermez.

Bu demek degil ki adamin maddi gucunu aşan seyler isteyin zora sokun ama alma verme ölçüsünü sakın bozmayin. Tek tavsiyem.

Kendi maasini eski karisina cocuguna anasina harcayip kadinin evinde kadinin maasindan gecinen tipler de cok. Işin sonu mutlululuk olmuyor.

Bence dertsiz başına dert alma bir başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak kolay değil.

Şu 40 yaş ve üstü kadınlara defolu , sorunlu, iyi bir hayatı haketmeyen muamelesi yapanlardan o kadar bıktım ki. Bekarsa yaşı da 40 sa , seçme hakkı da yokmuş , yaşama hakkı da bazılarına göre. Cidden yazık. 2026 da kafa yapısı aynı

Bu adama hayır derseniz neden başka hiç kimseyle tanışamayacaksınız gibi düşünüyorsunuz ? Bu adam gerçekten içinize sinseydi şimdiye kadar adama evet demez miydiniz ? Çevre baskısı ile kendinizi bu adamla görüşmeniz gerektiğine ikna etmiş olabilir misiniz ?

Çocuk büyümüş olabilir ancak eski eşe ve çocuğa nafaka, çocuğun artan eğitim giderleri vb açısından bakılırsa; sizin açınızdan bu biraz dertsiz başınıza dert almak gibi duruyor.

Bu konuda hakli cirilla.

Genellikle kadınlarda, 35-40 yaş üstü bekarlık normal olabiliyor. Ama erkeklerde bir sıkıntı oluyor genele bakınca. Yaşınıza uygun bekar biriyle evleneceğinize bu yaşlarda,boşanmış çocuklu biri daha mantıklı. Çünkü evlilik kadar boşanmak da normal.Ama hemen de evlenmenize gerek yok, uzun süre bekleyip öyle evlenebilirsiniz tabi bebek düşünceniz yoksa.

İşin sonunda boşanmiş cocuklulara kalacaksiniz geç yaşa kadar sözde secici olmanin ne manasi kaldi şimdi?
İşin sonunda boşanmış çocuklu biriyle evleneceğine nasıl emin oldunuz? 38 çocuk istemeyen biri olarak benzer yaşlarda çokça evlenmemiş bekar adamla tanıştırılmak istendim. 40 lı yaşlarda bütün erkekler evlenmiş ya da evlilik geçirmiş çocuklu mu?

Tatlicim aslinda o bakis acisiyla degil de madem secici davrandin en azindan evlenecegin kisi bu olmasin diyorlar, acikcasi hak veriyorum.
Cocuksuz kendi gibi birisiyle nasip olmamis belki tanismamis ama cocuklu olmasi hasebiyle sorun yasayabilecegi de goz ardi edilemez.
Ha hic evlenmemis olmasi mukemmel insan oldugu anlamina gelmiyor elbette, oyle de sorun yasayabilir ama bazi durumlarda on goru daha belirgindir.

Öyle yazmadı ki öyle yazsa tabi ki haklı. Bu zamana kadar niye çok seçici oldun dedi. Şaştığım oydu. E kalbi , beyni evet dememiş zaman geçmiş . Suçlu kadın mı?

Valla onu bilmem de 40 yaşında değil de 60 yaşında gibi konuşmuşsunuz.

Kendimi yerine koyarak düşünüyorum inanın bana.ben kötü biri değilim kendimce sorunlu olduğum taraflarım tabiki var ve insaniz neticede.benimde hayatım hiç kolay değildi.bir babam vardı evet ama yaşarken olmayan bir babaydi.varligini hissettiğimiz zamanlarda ise olmasaydi dediğimiz günler geçirdik.zor gerçekten zor.o çocuğun durumuda mükemmel değil. kimse anne babasının boşanmasini istemez.baska bir kadın olsun istemez.ama olmuyor bazen ayri olmak tek çözüm olabiliyor.ailemde yaşadım bunu.8 sene olmuş boşanali.cocuk anne baba ayriyken büyümüş.annede kalıyor.ama eminim istemez böyle birşey
Haklısınız.oda resmi bir kurumda çalışiyor.bir birikime sahip arabası evi var.sadece çocuğuna iştirak nafakası veriyor.anne çalışıyor.ama anne, babayla çekişme durumunda .çocuk için masraflari için alınacaklar için baskı yapıyor anladığım kadarıyla.sonucta kadında hakli çocuk iki kişinin sorumlulugunda herşeyi ortak yapmaları gerek anlıyorum.ben bu olay örgüsünun neresindeyim düşüncesi var kafamda. işte bütün bunlara dahil olmak korkutuyor beni.adam iyi düşüncesi iyi konuşması iyi .ama iyi gemisiyle bu denizde yok alinirmi orası muamma

Butun 38-40 yas bekarlar ustune alip yazarsa sıkıntı. O sizin hayatiniz beni ilgilendirmiyor talipleriniz filan size yorum yapan da yok. Ben bir genelleme yapip "40 yasinda evlenmeyenler hepiniz cocukluya kalirsiniz" demedim.

Ben direkt konu sahibini muhatap aldim. Kendisi kendine "yaşliyim" diyor ve o nedenle bu adami degerlendirmeye aldigini belirtiyor ben de onun icin diyorum ki bu yaşa kadar iyisi olsun diye beklemisken "yaslandim" diyip standartlari dusureceksiniz ne anlami kaldi bu bekleyislerin? Bunu sordum kendisine sizlik bir durum yok. Kendisi de cevabini verdi anladim ve yorumumu yaptim.

Ustune alinan baskalari varsa hu yorum hepinize gecerli. Ugrasamicam tek tek

benim çevremde iyi eğitimli iyi seviyede erkekler 40 yaşında bekarsa yaşıtına bakmıyor daha yeni 30 yaşındaki arkadaşım 40 yaşında adamla evlendi mutlular. Malesef yaş ilerleyince seçenek azalıyor bizde. Yaşıtımla evleneyim diyen düzgün erkek 100 tanede 4 5 o da sana denk gelecek. Boşanmış adam en azından tecrübe sahibi oluyor. Konu sahibi evlenmek istiyorsa swçrneği kısıtlı demek ki

40 yaşında, iki ergen annesi olarak söylüyorum, ben asla cesaret edemezdim. Ergenle uğraşması gerçekten çok zor ve yorucu. Siz uğraşmasanız tüm sorumluluk babada olsa bile mutlaka ilişkinize yansıyacak.
Ben şahsen şu sıralar kendi çocuklarımı bile çekemiyorum cami avlusuna bırakıp kaçasım geliyor
İyice düşünün derim,bir süre birlikte yaşayarak deneyimlenebilirsiniz.

`