40 yaş hiç evlenmemiş kadın ile boşanmış 1 çocuk olan adam

Valla onu bilmem de 40 yaşında değil de 60 yaşında gibi konuşmuşsunuz.
Neden böyle bir kanıya vardınız? umutsuzluk olarak mi gördünüz yoksa seçtiğim kelimeler mi sizi 60 yaşinda gibi düşündürdü

Konu sahibi seçici davrandım, zamanında kimseyi beğenmedim dememiş ki. Sen ısrarla seçici davranmış yazınca konuyu 2 kere okudum. Tam tersine bu yaşa kadar karşıma düzgün biri çıkmadı demiş. Bazen olmayınca olmuyor. Gerçekten karşısına çok kötü kişiler çıkmış olabilir. Seçici davranıp da bu yaşa kadar bekar kaldığı sonucu nasıl çıktı bu konudan valla anlamadım.

O şekilde de sorun yaşanır , ilk evliliğini yapan adam la da sorun yaşanır. Bir garanti yok bu işlerde. Hakkınızda hayırlısı olsun
olmaz demiyorum ki ama çocuklu ile sorun yaşamanın daha yüksek. özellikle çocuğun annesi hayatta ve çocuk yetişkin ya da ergense bu oran daha da yükselir. Bir de karşıda boşanmayı hazmedemeyen eski eş varsa(kadın kötüdür anlamında demiyorum) o evlilikten hayır gelmez. Burada senelerdir yüzlercesini okuduğum gibi akrabamda başına geldi. Ben çocuklara hiç karışmıyorum her şeyleri ile babası meşgul oluyor dese de öyle olmadı. Bi şekilde içine çekildi boşandı

Nebileyim armudun sapi olayi oldu sandim öyle yapanlar da karsima cikmadi diyor ya tekrar yorum yapinca farkettim ona göre yorum yaptim.

Yeni bir mahalleye taşındım aylar oldu tek komşu edinmedim. Yok kafama göre. E bu beni komşu ya da insan sevmeyen mi yapıyor hayır. Komşum olsun illa diye kafa yapıma uymayan , eğlenemediğim, dertleşemediğim insanları niye seçeyim, beklerim diyorum. E sevgililik ya da evlilik de böyle birşey. Kimse hiçbirşeye geç kalmış değil.

14 yaşında çocuğun pek sorun olacağını sanmıyorum.o yaşlarda kendi hayatlarına odaklanıyorlar genelde.bir iki sene sonra zaten hiç karışmaz.olabilir bence.
Asıl 14 yaşından sonra çocuk sorun maddi manevi dert boşanmış baba zaten vicdanını parayla rahatlatır tüm para çocuğuna gider telefonu okulu masrafı bitmez evlense evlilik masrafı. Daha burada bi kadın kocasının oğluna 200 tlye tatlı almasından rahatsızdı. Aklı hep çocukta olacak

Bir süre birlikte yaşamak benim hayat felsefeme ve aile kavramima ters.olursa iyi olurdu evet.ama ben yapamam bunu olmaz yani.bazi değer verdiğim kavramlar var bu kavramları biri için yıkmak pek mantıklı gelmiyor açıkçası bana.ergen konusunda size tamamıyla katılıyorum.zor bir süreç.disaridan biri olarak katlanmak nasıl olur düşüncesiyle başa çıkamiyorum.iste bütün mesele bu

Nebileyim armudun sapi olayi oldu sandim öyle yapanlar da karsima cikmadi diyor ya tekrar yorum yapinca farkettim ona göre yorum yaptim.
Sevdiğim üyelerdensin bilirsin zaten ben de değerini. Bu tartışmaya son verelim gitsin. Mutlu yıllar

Benim çevremde iyi eğitimli 50 yaşında olup 40 yaşında adamla evlenende var. Seçenekler yaşla beraber azalabilir. benim için azalmadı ama çeşitlendi :) eleştirim yorum yazan kişinin " işin sonunda boşanmış çocukluya kalacaksınız" şeklinde emin konuşmasınaydı.

Bence beyefendinin ve sizin düşüncesi buna uygunsa 1 sene beraber yaşayın daha sonra karar verin
Yok bir sene beraber yaşamak bana ters bazı değer verdiğim kavramlar var onları bu saatten sonra yıkmakta pek mantıklı gelmiyor açıkçası

Daha olgun yaşta bir hanımefendi manevi tarafa daha fazla önem verirmiş gibi geliyor bana.ben 32 yaşındayım.ben bile artık o konuları çok takmıyorum.

Anladım birlikte yaşamak gibi bir seçeneğiniz yoksa bile sık sık bir araya gelip fikir sahibi olabilirsiniz en azından.
Çocuk konusunda benim fikrim malesef çok olumlu değil, tabi ki çocuğun kişiliğine karakterine göre değişir. Siz her açıdan iyice gözlemleyin ve acele karar vermeyin derim.

İşte çok nadir onlar da ne kadar sürecek halam da 40 yaşında 32 yaşında adamla 2. Evliliğini yaptı 2 sene sürmedi olmayınca olmuyor bu süreç kişisel herkesin nasibi farklı ama bebek istiyorsan yaş faktörü engel. Kenarda yumurtan vardır 50 yaşında da doğurursun ama artık yalnız olmayayım hayatımda biri olsun bebeğim olsun düşüncesi varsa ne olacak

Daha olgun yaşta bir hanımefendi manevi tarafa daha fazla önem verirmiş gibi geliyor bana.ben 32 yaşındayım.ben bile artık o konuları çok takmıyorum.
Manevi açıdan da zor. Herkes yapamaz

Güzel yorumlariniz ve tavsiyeleriniz için tşk ederim.20 li yaşlarımda böyle bir hayatı hiç hayal etmemiştim.hersey planladığıma göre güzel gidecekti.ama olmadı..ben plan yaparken.hayatin gerçekligi aldı götürdü yıllarımı.bu günlere geldim..şimdi yarım eksik ve geç kalınmışlikla baş etmeye çalışıyorum..

Çocuksuz biri ile evlenmeyecegini bilemeyiz tâbi fakat hayatın bir dengesi var. Bazı istisnalar dışında o yaştaki erkeklerin hemen hepsi evli, bekar olanların büyük çoğunlu ise ya boşanmış yada boşanmış çocuklu oluyor. Hiç evlenmemiş olanlar ve hâli vakti yerinde olanlar ise iyi yada kötü gidip daha genç birini bulup evleniyor bunlar hayatın gerçekleri. Belli bir yaştan sonra birinin çocuğu var diye red etmek bana doğru gelmiyor. Ha çocuksuz biri olsa tabi daha iyi olur.

14 yaşında çocuğun pek sorun olacağını sanmıyorum.o yaşlarda kendi hayatlarına odaklanıyorlar genelde.bir iki sene sonra zaten hiç karışmaz.olabilir bence.
Erkek çocukların ergenliği çok zor. Gerek kuzenlerimden gerek kardeşimden gerek öğrencilerimden gördüğüm kadarıyla ebeveynlerin sınırlarını zorluyorlar. Kendi ana babaları bile yeri geliyor yaka silkiyor. Kaldı ki başkasının çocuğunun ergenlik buhranını çekesin. Bir de bunların ilerde hiçbir baltaya sap olamamış babadan beslenenleri var ki aman aman. Böyle bir çocuk olmayacağı ne malum ?

Size değer veriyorsa maddi olarak kendine size ve çocuğuna yetebilecek biri ise,eski eşi ile sorunları yoksa medeni bir ayrılık ise gayet de olur..

yaş farkı konusu yoruma örnek verdim. yoksa iki taraf içinde 5 yaştan fazla olunca kuşak farkı olduğunu düşünüyorum. Biyolojik saatlerin tükendiği yaşlarda genelde karşı tarafın çocuğu olsa da yetişkin oluyor. Ya evlenmiş ya da iş hayatına atılmış sorumlulukları büyük ölçüde kendisinde olduğu için çok problem olmuyor. Ben daha genç yaşlar için çocuksuzdan söz ediyorum

`