İşte sorun bu. bu yaştan sonra ağrısız başıma dert açmaya gerek yok diyorum.ama onunla konuşmakta bana iyi geliyor.hosuma gidiyor.baya bir çıkmaz içindeyim anlayacağınız.karar veremiyorum:/
Bu yaştan sonra diyecek bir yaşta değilsiniz.çok abartıyorsunuz.bu devirde gayet de bekar, çocuksuz insanlar oluyor.ömür boyu evlenmeyen, çocuğu olmayan insanlar da çok fazla artık.arladaşlar nedense çok arabesk yorumlamış sizin konuyu.ya çok aşırı iyimser yorumlar yapıyorlar ya da fazla arabesk.arasini tutturamıyorlarİşte sorun bu. bu yaştan sonra ağrısız başıma dert açmaya gerek yok diyorum.ama onunla konuşmakta bana iyi geliyor.hosuma gidiyor.baya bir çıkmaz içindeyim anlayacağınız.karar veremiyorum:/
Boşanmış çocuklu olunca insanın bir tarafları mı eksiliyor? Kalmak ne demek yani?
Evet ben de çok şaşırdım.yaş konusu açan kişiler oluyor bu günlerde onlara da tam tersi şeyler yazıyorlar.bir tuhaflar yani.ondan sonra millet neden yaşına takmaya başladı diyorlar.eee sizin gibiler yüzünden işte.hem gayet de bekar, hiç evlenmemiş, çocuksuz insanlar oluyor bu devirde.hatta ömür boyu bunları yapmayan insanlar da var artık.çocuklu olması garantiymiş falan filan.sanki 40 değil de 60 yaşındaymış gibi yazmışlar.ben de şaşırdım.erkeklerin kendinden küçüklere evlenmesi de eskidendi.şimdi ya aynı yaşlar oluyor ya da birkaç yaş oluyor herkesin arasında.hatta kadınların büyük olduğu ilişkilere de çok yaygın artık.ben mesela çok uzun zamandır kendinde 10 yaş küçük biriyle evlenen bir erkek duymadım, denk gelmedim.Şu 40 yaş ve üstü kadınlara defolu , sorunlu, iyi bir hayatı haketmeyen muamelesi yapanlardan o kadar bıktım ki. Bekarsa yaşı da 40 sa , seçme hakkı da yokmuş , yaşama hakkı da bazılarına göre. Cidden yazık. 2026 da kafa yapısı aynı
Yani çocuk konusunda haklısın da boşanmak çok sorun gelmiyor bana.bitmiş gitmiş.ben diğer arkadaşlar kadar kadınları da ak kaşık bulmuyorum bu konuda.Kim bosanmis cocuklu bir erkekle evlenmek ister aysenimi? Böyle dusunen biri var mi? Şöyle harika bir boşanmis ustelik cocugu olan adam bulsam da evlensem keske diyen görmedim hiç. Bir cok insanin da tercihine kaldiginda isteyecegi bir sey degil.
Bosanmis cocuklu biriyle evlenip çook mutlu olan da olabilir elbet ama tercihlerine kalsa ayni kişiyle cocuksuzken tanisip evlenmis olmayi onlar da dilerdi eminim.
Bosanmislik neyse de hic cocugu olmayan biri icin evlilige cocuklu sekilde baslamak eksi bir sey bence evet.
Bu yaştan sonra diyecek bir yaşta değilsiniz.çok abartıyorsunuz.bu devirde gayet de bekar, çocuksuz insanlar oluyor.ömür boyu evlenmeyen, çocuğu olmayan insanlar da çok fazla artık.arladaşlar nedense çok arabesk yorumlamış sizin konuyu.ya çok aşırı iyimser yorumlar yapıyorlar ya da fazla arabesk.arasini tutturamıyorlar
Eee kabul ettiğin inanç esaslarına göreyse bu muhafazakarlık oluyor zaten.Muhafazakar biri değilim.kapali biride değilim.sadece aileden aldığım ahlak, kendime duygudum saygım ve kabul ettiğim inanç yasaklarına karşı evlilik dışında birliktelik yaşamak ters geliyor bana.böyle birşeyi ailemde onaylamaz zaten.cocuk için illa olsun gibi bir düşüncem yok.kaldiki bu yaştan sonra büyütebilecegimden şüpheliyim.
Bence erkeklerden daha zor değil .kimsenin artık çoluk çocuk olaylarını taktığı yok.kimse bunun çocuğu da olmaz demiyor.zaten doğum oranları da ortada.cinsiyet farkı kaldığını düşünmüyorum bu devirde.Sizin yorumunuzda o eleştirdiginiz yorumlardan biri.
40 yaş bu yaştan sonra diyecek bir yaş değilse kaç yaşa bu denir mesela? 50 mi yoksa 60 mı?
Kadın yada erkek evlenmek veya çocuk sahibi olmak istiyorsa acele etmek zorundadır. Kadınların biyoloji bir saati var erkeklerin ise bazen paraya rağmen aklı başında bir çok genç kadın yaşı büyük erkeklerle evlenmek veya çocuk yapmak istemeye bilir. Bu durum hepimiz için geçerli .Özetle yaş ilerledikçe kaliteli bir birine bulmak zorlaşıyor ama kadın için bu durum biraz daha zor.
Burada gerçeklere kullak tıkayıp pembe hayaller kurdurtmanin anlamı yok.
Bence erkeklerden daha zor değil .kimsenin artık çoluk çocuk olaylarını taktığı yok.kimse bunun çocuğu da olmaz demiyor.
Sen nasıl bu kadar eminsin anlamıyorum.evet ben de yorum yapıyorum ama böyle de diyemem.Kabul etmediğin gerçekler bir çok kişi yüzleşiyor ama sen yine de öyle düşünmeye devam et.
Sen nasıl bu kadar eminsin anlamıyorum.evet ben de yorum yapıyorum ama böyle de diyemem.
Hiç korkmayın çocuğa bakarsınız.Aksine tekrar çocuk isteyen biri.ben doğuramam kendime güvenmiyorum büyütemem dediğimde ben büyütürüm tecrübeliyim merak etme demişti.aslina bakarsanız çocuk sahibi olamayabilirim bile çünkü genetik bir rahatsızlığım var.olmasi doğması zor.kontrollü bir yöntem seçilerek aşamalardan geçerek olması gerek.dogurganlik durumum şüpheli anlayacağınız.e yaş itibari ilede zaten son demlerdeyim.maddi durumu kötü değil.memur olarak çalışıyor.bende çalışıyorum.ama kestiremiyorum onun oğlu sorun olurmu ben bütün parami ev için kullanırken o bir kısmını oğluna ayıracak ve ben buna karisamicam.bu durumda bende paramin bir kısmına onu karistirmicam sanırım.ama bütün bunları düşünmek yoruyor ve korkutuyor beni
Şu 40 yaş ve üstü kadınlara defolu , sorunlu, iyi bir hayatı haketmeyen muamelesi yapanlardan o kadar bıktım ki. Bekarsa yaşı da 40 sa , seçme hakkı da yokmuş , yaşama hakkı da bazılarına göre. Cidden yazık. 2026 da kafa yapısı aynı
Cekim hissediyor musunuz başbaşa kaç kez bulustunuzİşte sorun bu. bu yaştan sonra ağrısız başıma dert açmaya gerek yok diyorum.ama onunla konuşmakta bana iyi geliyor.hosuma gidiyor.baya bir çıkmaz içindeyim anlayacağınız.karar veremiyorum:/
allah olmaya gerek yok bazı şeyler genel istisna tabii ki var. Ben konu sahibi için söylüyorumAllah mısın nereden biliyorsun ya? Neler neler görüyoruz etrafta, internette.herkesin kaderi kendine özeldir.
Valla kayınpederim ve eşi arasında 11 yaş var gayet mutlular kocam 30 yaşında 20 seneden fazla evliler çok güzel ablalık yapmış şimdi 44 yaşında yok. Çocukları yok ama kocamla diyoruz istiyorsan donasyon yaptır diye. Belki seneye bana görümce çıkaracak annemin de 2. Evliliği üvey babam 40 annem 32 yaşındaydı çok mutlular hüsran falan değil. Bana da defolu gibi geliyor boşanmış erkek ama bazıları adam oluyor ilk hatalarını yapmıyor. Bizim ailede boşanma çok yaygın babamlar 4 kardeş 3 tanesi boşandı tekrar evlendi. Babam yapamadı ama amcam öyle bi akıllandı ki karısının ağzının içine bakıyor. Halamın eski kocası evde 1 bardak kaldırmaz hizmet beklerdi şimdi çok farklı. Böyle şeylerde genelleme olmaz nasip biraz. Herkesin beklentisi farklı. Benim çevremdeki 40 yaşındaki bekar yaşıtıyla olmuyor ve fabrika işçisinden akademisyenine geniş bi çevrem va330 yaşındaki kadın 40lık adamla evleniyor onun sonu da hüsran. 30 yaşındaki kadınla 40lık adam genel olarak kafa anlamında uygun bile değil. Boşanmış adam tecrübeden ziyade yüzde 70-80 sorunludur. Kadına kimbilir be yaptı da boşandı gözüyle bakarım ben.
Allah size mutluluk versin de evliliğin tabii ki yaşı var. Hadi gençlik, evlilik hevesini falan geçtim ki o da önemli ama asıl cocuk mevzusu var ki siz herkesten iyi bilirsiniz konulariniz yorumlariniz ortada. Bazı seyleri yazarken neden gerçekleri yazmıyorsunuz anlayamıyorum. 35 yasinda çocuk yapmaya karar verdim bin tane sağlık sorununu ayni anda düzeltmeye çalışıyorum. 40tan sonra iyice zor. Çocuklu kişiyle evlilik de zor. Herkes bi tane zengin bulup evlenmiyor sonuçta. Her şeyin bir yaşı var. Kısmettir olur olmaz o baska ama her seyi bu kadar da olmadığı gibi göstermeye gerek yok.45 yaşında evlendim.Şimdi benden nefret eden birkaç kişiyi rahatsız edeceğim ama ;o yaşa kadar bir sürü insan çıktı karşıma hepsi kariyerli iyi aile çocuklarıydı ama toplumun dayatmasına inat hiçbir zaman evlenmiş olmak için evlilik yapmak düşüncesi ile hareket etmedim ve yaşımın geçtiğini de düşünmedim.İçimde net oturtabildiğim zaman evlenirim dedim ve eşim çıktı karşıma .Rabbim herkese nasip etsin harika bir insanla evliyim.Eğitimi kültürü kariyeri duruşu görgüsü ve insanlığı ile bana evleneceğin kişiyi tarif et deseler tam karşılığı eşim olurdu.Evliliğin yaşı yok.Falan yaşa gelince beklentin olmasın diye de bir şey de yok.Rabbim mutlaka sizin gönlünüze göre olanı nasip ediyor.Allah herkesi iyilerle ve gönlüne göre olanlarla karşılaştırsın.
Yav arkadaş şart mı çocuk? Bence sağlıklı insan her zaman sağlıklı.siz zaten sorunlusunuz o konuda demek ki.hem bir de 30 yaşında çocuğun olmuyor diyelim.hemen yaşa başlayacaksınız.eee belki 25 yaşında da olmuyordu denemediniz ki.ben bu evlilik çoluk çocuk işlerinin tamamen kader kısmet işi olduğunu düşünüyorum valla.Allah size mutluluk versin de evliliğin tabii ki yaşı var. Hadi gençlik, evlilik hevesini falan geçtim ki o da önemli ama asıl cocuk mevzusu var ki siz herkesten iyi bilirsiniz konulariniz yorumlariniz ortada. Bazı seyleri yazarken neden gerçekleri yazmıyorsunuz anlayamıyorum. 35 yasinda çocuk yapmaya karar verdim bin tane sağlık sorununu ayni anda düzeltmeye çalışıyorum. 40tan sonra iyice zor. Çocuklu kişiyle evlilik de zor. Herkes bi tane zengin bulup evlenmiyor sonuçta. Her şeyin bir yaşı var. Kısmettir olur olmaz o baska ama her seyi bu kadar da olmadığı gibi göstermeye gerek yok.