- 6 Ocak 2011
- 513
- 1.074
- 313
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #57.001
Q10, L-arginine ve multivitamin dışındakileri dr verdi. Bu 3ü için de kullanabilirsin ama tıbben ispatlanmış bir faydası yok dediler. Ben öyle düşünmüyorum. Belki plasebo etkisidir ama bende işe yaradı. :)Bu kadar ilacı doktor mu veriyor yoksa kendiniz mi alıyorsunuz ? Ben tedaviye başlamadan önce folik ve d3 vitamini başlamıştım sonra doktora gittim kullan çok iyi de , ace selenyum , q10 ve biesteron verdi birde burdaki arkadaşlardan duyduğum arı sütü kullanıyorum başka birşey kullanmıyorum .
İnşallah faydası vardır ve hepimize yararlı olurQ10, L-arginine ve multivitamin dışındakileri dr verdi. Bu 3ü için de kullanabilirsin ama tıbben ispatlanmış bir faydası yok dediler. Ben öyle düşünmüyorum. Belki plasebo etkisidir ama bende işe yaradı. :)
Şu bebek olsunda herşeyi o zaman yaparım diye diye yıpranıyorum valla. Ama duydum dediğin yeri çalışınca zor oluyor işte.Ahhh canım senin işin daha zor ellerini sürekli kuru tutmak zorundasın ama bu kadar stres yapma sonra herşey daha kötü olmasın . Sivas balıklı göle gitmeni tavsiye ederim ama ev az 3 hafta kalman gerekiyor oradaki su selenyumlu su olduğu için iyi geliyormuş . Bu sene elim ilk defa gitti 10 gün kalabildi onun bile faydası oldu ayaklarında Yen'i çıkanlar vardı onlar geçti şimdilik tekrarlamadı , sende dene istersen.
Haremiz canım görüşmen güzel geçmiş sevindim. Ama anlamadığım tedaviye başladın mı? Biesteron kullanmamışmıydın daha önce? ilaçları ben de not edeyim.. Bu arada hakikatten ağzından bal damlamış paraya bakın yaaaKızla doktordan çıktım. Bi kere bülent hoca da çok tatlı. Olumlu. Aslında 40 yaşından sonra gebelik için bir yıl beklemeyi sakıncalı buluyoruz bir an önce tüp tedavisine başlanmalı dedi. Haklısınız dedim. Bir kaç tane minik miyımum varmış bir tanesi rahme çok yakınmış. Biliyorum hocam urfadaki doktorum gebeliğe engel değil demişti dedim yok engel falan demedi. Ben genetikten gavuzdan bahsedince bu bilinçli hastandedi etrafındakilere. Ah hocam olmaz olaydım dedim. Bazı testler istedi. Troid hıv şeker vs...ilaç yazdı fostrsm diye bişey. 300 ıu+150 ıu merional bide humahap 12 ıv yanlış okumadıysam... artı birsteron günde 3, omepaQ10 günde 2, bide impryl diye bi vitamin verdi. Adetin 3. Günü doktoruna selamımı söyle bu reçeteyi ver iğnelere başka ben zaten onunla iletişme geçeceğim dedi.bu kadar. Fiyat meselesi ise şöyle: genetik 425$ biyopsi 1115, çözme transferi:1420 lira, ilk opu da 6815 tl.+ilaçlar (3000 civarıymış) ikinci toplama: 3963 tl... Ne bu böyle üç beşli küsüratlar dolar üzerinden mi çevriliyo dedim bilmiyorum bizim maaşlar da nedense böyle üçlü beşli küsüratlı dedi. Ha ayrıcaaaaaa, gebelik aşısı gerekebilirmiş hazırlıklı olmanız adına 900 tl, kasılmaya karşı serum:1000 tl dedioh dedim ağzından bal damlıyor.
Çok pahalı yaaKızla doktordan çıktım. Bi kere bülent hoca da çok tatlı. Olumlu. Aslında 40 yaşından sonra gebelik için bir yıl beklemeyi sakıncalı buluyoruz bir an önce tüp tedavisine başlanmalı dedi. Haklısınız dedim. Bir kaç tane minik miyımum varmış bir tanesi rahme çok yakınmış. Biliyorum hocam urfadaki doktorum gebeliğe engel değil demişti dedim yok engel falan demedi. Ben genetikten gavuzdan bahsedince bu bilinçli hastandedi etrafındakilere. Ah hocam olmaz olaydım dedim. Bazı testler istedi. Troid hıv şeker vs...ilaç yazdı fostrsm diye bişey. 300 ıu+150 ıu merional bide humahap 12 ıv yanlış okumadıysam... artı birsteron günde 3, omepaQ10 günde 2, bide impryl diye bi vitamin verdi. Adetin 3. Günü doktoruna selamımı söyle bu reçeteyi ver iğnelere başka ben zaten onunla iletişme geçeceğim dedi.bu kadar. Fiyat meselesi ise şöyle: genetik 425$ biyopsi 1115, çözme transferi:1420 lira, ilk opu da 6815 tl.+ilaçlar (3000 civarıymış) ikinci toplama: 3963 tl... Ne bu böyle üç beşli küsüratlar dolar üzerinden mi çevriliyo dedim bilmiyorum bizim maaşlar da nedense böyle üçlü beşli küsüratlı dedi. Ha ayrıcaaaaaa, gebelik aşısı gerekebilirmiş hazırlıklı olmanız adına 900 tl, kasılmaya karşı serum:1000 tl dedioh dedim ağzından bal damlıyor.
Allah razı olsun canım. Cümlesine inşallah.Geçmiş olsun. Rabbim şifa versin tez zamanda
Kızla doktordan çıktım. Bi kere bülent hoca da çok tatlı. Olumlu. Aslında 40 yaşından sonra gebelik için bir yıl beklemeyi sakıncalı buluyoruz bir an önce tüp tedavisine başlanmalı dedi. Haklısınız dedim. Bir kaç tane minik miyımum varmış bir tanesi rahme çok yakınmış. Biliyorum hocam urfadaki doktorum gebeliğe engel değil demişti dedim yok engel falan demedi. Ben genetikten gavuzdan bahsedince bu bilinçli hastandedi etrafındakilere. Ah hocam olmaz olaydım dedim. Bazı testler istedi. Troid hıv şeker vs...ilaç yazdı fostrsm diye bişey. 300 ıu+150 ıu merional bide humahap 12 ıv yanlış okumadıysam... artı birsteron günde 3, omepaQ10 günde 2, bide impryl diye bi vitamin verdi. Adetin 3. Günü doktoruna selamımı söyle bu reçeteyi ver iğnelere başka ben zaten onunla iletişme geçeceğim dedi.bu kadar. Fiyat meselesi ise şöyle: genetik 425$ biyopsi 1115, çözme transferi:1420 lira, ilk opu da 6815 tl.+ilaçlar (3000 civarıymış) ikinci toplama: 3963 tl... Ne bu böyle üç beşli küsüratlar dolar üzerinden mi çevriliyo dedim bilmiyorum bizim maaşlar da nedense böyle üçlü beşli küsüratlı dedi. Ha ayrıcaaaaaa, gebelik aşısı gerekebilirmiş hazırlıklı olmanız adına 900 tl, kasılmaya karşı serum:1000 tl dedioh dedim ağzından bal damlıyor.
Ne çabuk geçiyor zaman yahu, ben martta tüp bebeğe tekrar başladığımda sen 3. Ayundaydın galiba...Canım içini ferah tut, boşver yap alışverişini artık, çok az kalmış, ikizleri olan arkadşaım var, ilk başlarda hiçbir şeye vakti olmadı doğumdan sonra31 hafta bitiyor erken doğum riskim var yatıyorum...
Bu arada hiçbir hazırlık yapmamıştım bebekler için malum temkinli olucam ya :/ ya birşey olursa ya kaybedersem onları görünce çok üzülürüm aldıklarımı diye ,odaları bile hazır değil ,Allahtan internet var ordan alışveriş yapıyorum,bıktım hep kontrollü hep düşünerek hareket etmekten,senin yazını görünce kendimi gördüm sanki:)))
Benden söylemesi eşim bir iş görüşmesine gitmişti yıllarca acıbademde çalışmış koordinatörlük yapmış birisiydi görüştüğü kişi. Durumumuzu anlatmış buna, Bülent hocayı öneririm ne yapar ne eder doğurtur demişti... sen neden gitmiyorsun dersen rapor olayı var ya benim üç beş kuruş kar edeyim diye gitmiyorumKızla doktordan çıktım. Bi kere bülent hoca da çok tatlı. Olumlu. Aslında 40 yaşından sonra gebelik için bir yıl beklemeyi sakıncalı buluyoruz bir an önce tüp tedavisine başlanmalı dedi. Haklısınız dedim. Bir kaç tane minik miyımum varmış bir tanesi rahme çok yakınmış. Biliyorum hocam urfadaki doktorum gebeliğe engel değil demişti dedim yok engel falan demedi. Ben genetikten gavuzdan bahsedince bu bilinçli hastandedi etrafındakilere. Ah hocam olmaz olaydım dedim. Bazı testler istedi. Troid hıv şeker vs...ilaç yazdı fostrsm diye bişey. 300 ıu+150 ıu merional bide humahap 12 ıv yanlış okumadıysam... artı birsteron günde 3, omepaQ10 günde 2, bide impryl diye bi vitamin verdi. Adetin 3. Günü doktoruna selamımı söyle bu reçeteyi ver iğnelere başka ben zaten onunla iletişme geçeceğim dedi.bu kadar. Fiyat meselesi ise şöyle: genetik 425$ biyopsi 1115, çözme transferi:1420 lira, ilk opu da 6815 tl.+ilaçlar (3000 civarıymış) ikinci toplama: 3963 tl... Ne bu böyle üç beşli küsüratlar dolar üzerinden mi çevriliyo dedim bilmiyorum bizim maaşlar da nedense böyle üçlü beşli küsüratlı dedi. Ha ayrıcaaaaaa, gebelik aşısı gerekebilirmiş hazırlıklı olmanız adına 900 tl, kasılmaya karşı serum:1000 tl dedioh dedim ağzından bal damlıyor.
Ben bunu bir yerlerden duydum. Dİdem Uzel galiba o yapıyordu...Konuyu değistiriyorum.nefes terapisi alacağım haftaya kızlar.buradaki donasyon sayfasında okumustum.bir kadın ilk kez hamile kalmıştı.kendi tüp bebek tedavilerinde de hep negatif almiş.6 seans nefes terapisi almış, tek yaptığı farkın bu oldugunu ve kendisinin hamileligine cok faydası olduguna inandiğinı yazmıstı.istanbuldan son donüşümde ucak rötar yaptığından 2 ayrı kadın yolcuyla ortak hareket ettik.biri nefes terapisti.bu karsilaşma öylesine olamaz dedi.kendisinin 42 mi 41 mi yaşindaki erken menepoza girmiş danisaninin once adetleri düzelmis sonra doğal hamile kalmıs.her zaman söylüyorum dogalı gectim tedavim olumlu olsun diye 2 seanscık nefes alacagım.bir kez bireysel, bir kez de grupla alacağım.cunkü grup ßu an açık degil.merkezin semtide merkezi diye buraya gidecegim.yoksa ankarada incek de de buldum ama cok eziyet.ucreti bireysel 170 tl. Benim para sebebiyle düsünemedigimi anladiğından 150 yaptı.grup 120 tl.bu nefes kan dolaßıminı hızlandiracak.
Hatta su an ki hamile arkadaßim var ya yeni hamileligini öğrenen o da hacamata gitti 250 tl. verdi.akupunktur varnefesi deneyim dedim
Ne yapar ne eder doğurtur derken, nasıl yani ??Benden söylemesi eşim bir iş görüşmesine gitmişti yıllarca acıbademde çalışmış koordinatörlük yapmış birisiydi görüştüğü kişi. Durumumuzu anlatmış buna, Bülent hocayı öneririm ne yapar ne eder doğurtur demişti... sen neden gitmiyorsun dersen rapor olayı var ya benim üç beş kuruş kar edeyim diye gitmiyorum
Antalya Ivf de devam ediyorum, evet. Doktorum kemal beydi ama bu 4.tedavide hasan beyle başladık. Merkezde 3 tüp bebek doktoru var. Kemal bey, murat bey, hasan bey. Doktorun hangisi olursa olsun, iğnelere başladıktan sonraki rutin kontrolleri murat bey ve hasan bey yapıyor. En azından bende öyle oldu. Yumurta toplamaya da hep hasan bey girdi bana. 1 kez transfer aşamasına geldim sadece onda kemal bey vardı. Yani tedavi şeklini ve ilaç dozajini belirledikten sonra diğer doktorlar ilgileniyor. Ve çok yoğunlar. Çevre illerden ve yurt dışından çok hastaları var. Bunlar eksileri. Ama şu an tedavi gören bir doktor arkadaşım var, onun doktoru bir prof, antalya tüp bebek ile anlaşmış ve onların laboratuarını kullanıyormuş. O arkadaşım antalya Ivf nın laboratuarına iyi demişti. Bu güven veriyor. Bu da olumlu tarafı. Ama bizim gibi zor hastaları çok istemiyorlar sanki. Yine aynı merkezde tedavi gören başka bir arkadaşım da 40 yaşında başlamıştı benim gibi tedaviye. 4.denemeden sonra kıza isterseniz başka yerleri de deneyin demişlerdi. O da brüksel tüp bebek merkezine gitti yücel karamana. Forumda birkaç yerde okuduğum ve benim de katıldığım başka bir konu da şu: herkese standart tedavi uygulanıyor, ve sonuç olumsuz olursa yapılacak hiç birşey yok diyorlar. Rahim filmime bile benim ısrarımla baktılar mesela. Batu beyle görüşmeye gittiğimde bana güven vermişti, ama oranın laboratuarı hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığım için emin olamadım. Bir de batu bey taze transfer yapılması taraftarıydı. Eşim de kemal beye çok güveniyor, değiştirmek istemedi. Murat beyi de kontrollerden biliyorum, pozitif biri. Ama bu güven meselesi. Senin inanacağın güveneceğin biri olmalı. Bence gel her iki tarafla da görüş, en çok içine sinende başlarsın.İnşallah faydası vardır ve hepimize yararlı olur
Antalya IVF Kemal beye devam ediyorsun sanırım. Aynı merkezde Dr Murat berkkanoğlu var sanırım ismini doğru yazdım umarım. Onun hakkında bir fikrin Bilgin var mı
Ben Batu beyle, Antalya IVF arasında kararsızım
Ne yapar ne eder doğurtur derken, nasıl yani ??Bak şimdi Hollanda'da yaşanan olay geldi aklıma. Tövbe yarabbim tövbe
Canım bir sürü ünlü kadın okumuştum nefes terapisinden sonra gebe kalmış ilk aklıma didem uzel geldi 45 yaşında doğurdu,ebru destan,merve öztürk namı değer melinasmooms,dene tabikiKonuyu değistiriyorum.nefes terapisi alacağım haftaya kızlar.buradaki donasyon sayfasında okumustum.bir kadın ilk kez hamile kalmıştı.kendi tüp bebek tedavilerinde de hep negatif almiş.6 seans nefes terapisi almış, tek yaptığı farkın bu oldugunu ve kendisinin hamileligine cok faydası olduguna inandiğinı yazmıstı.istanbuldan son donüşümde ucak rötar yaptığından 2 ayrı kadın yolcuyla ortak hareket ettik.biri nefes terapisti.bu karsilaşma öylesine olamaz dedi.kendisinin 42 mi 41 mi yaşindaki erken menepoza girmiş danisaninin once adetleri düzelmis sonra doğal hamile kalmıs.her zaman söylüyorum dogalı gectim tedavim olumlu olsun diye 2 seanscık nefes alacagım.bir kez bireysel, bir kez de grupla alacağım.cunkü grup ßu an açık degil.merkezin semtide merkezi diye buraya gidecegim.yoksa ankarada incek de de buldum ama cok eziyet.ucreti bireysel 170 tl. Benim para sebebiyle düsünemedigimi anladiğından 150 yaptı.grup 120 tl.bu nefes kan dolaßıminı hızlandiracak.
Hatta su an ki hamile arkadaßim var ya yeni hamileligini öğrenen o da hacamata gitti 250 tl. verdi.akupunktur varnefesi deneyim dedim
Evet başladım canım bakalım. Adetin 3. Günü urfadaki dr gidiyorum.opu için acıbadem. Evet ya çoğu merkezden daha pahalıymış.Haremiz canım görüşmen güzel geçmiş sevindim. Ama anlamadığım tedaviye başladın mı? Biesteron kullanmamışmıydın daha önce? ilaçları ben de not edeyim.. Bu arada hakikatten ağzından bal damlamış paraya bakın yaaa
Canım benim rakamlar kolay drğil tabi ama durumun seni ne kadar seni heyecanlandırdığını yazından anladım:)bence süper bir başlangıç olmuşKızla doktordan çıktım. Bi kere bülent hoca da çok tatlı. Olumlu. Aslında 40 yaşından sonra gebelik için bir yıl beklemeyi sakıncalı buluyoruz bir an önce tüp tedavisine başlanmalı dedi. Haklısınız dedim. Bir kaç tane minik miyımum varmış bir tanesi rahme çok yakınmış. Biliyorum hocam urfadaki doktorum gebeliğe engel değil demişti dedim yok engel falan demedi. Ben genetikten gavuzdan bahsedince bu bilinçli hastandedi etrafındakilere. Ah hocam olmaz olaydım dedim. Bazı testler istedi. Troid hıv şeker vs...ilaç yazdı fostrsm diye bişey. 300 ıu+150 ıu merional bide humahap 12 ıv yanlış okumadıysam... artı birsteron günde 3, omepaQ10 günde 2, bide impryl diye bi vitamin verdi. Adetin 3. Günü doktoruna selamımı söyle bu reçeteyi ver iğnelere başka ben zaten onunla iletişme geçeceğim dedi.bu kadar. Fiyat meselesi ise şöyle: genetik 425$ biyopsi 1115, çözme transferi:1420 lira, ilk opu da 6815 tl.+ilaçlar (3000 civarıymış) ikinci toplama: 3963 tl... Ne bu böyle üç beşli küsüratlar dolar üzerinden mi çevriliyo dedim bilmiyorum bizim maaşlar da nedense böyle üçlü beşli küsüratlı dedi. Ha ayrıcaaaaaa, gebelik aşısı gerekebilirmiş hazırlıklı olmanız adına 900 tl, kasılmaya karşı serum:1000 tl dedioh dedim ağzından bal damlıyor.
Evet inanıyorum doğurtacağına yeter ki biz maddi yetersizlik sebebiyle tedaviyi bırakmayalım. Sma çok pahalı yaaaa. Benim bir defa deneyecek kadare gücüm var malesef. İkinci opuyu dahi olacak gücümüz yok.Benden söylemesi eşim bir iş görüşmesine gitmişti yıllarca acıbademde çalışmış koordinatörlük yapmış birisiydi görüştüğü kişi. Durumumuzu anlatmış buna, Bülent hocayı öneririm ne yapar ne eder doğurtur demişti... sen neden gitmiyorsun dersen rapor olayı var ya benim üç beş kuruş kar edeyim diye gitmiyorum
Allahım inşallah sana ilk denemende cocuk nasip etsin arkadaşımEvet inanıyorum doğurtacağına yeter ki biz maddi yetersizlik sebebiyle tedaviyi bırakmayalım. Sma çok pahalı yaaaa. Benim bir defa deneyecek kadare gücüm var malesef. İkinci opuyu dahi olacak gücümüz yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?