- 22 Şubat 2012
- 89
- 266
- 293
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #57.381
Benim D vitamini eksikliği ilk ölçüldüğünde Dr bana günlük 3 damla vermişti. Semih Aydıntuğ kedime bile daha yüksek doz veriyorum demiş neyse ki başka Dr dozumu ayarlamıştı ama şimdi ne haldedir kimbilirBunu gördükten sonra ben de d vitamini bir araştırayım dedim. Malesef türkiyede d vitamini konusunda çok ta bilinçli tedaviler uygulanmadığını hemen hemen tüm doktorların ezBer tedavi yaptığını yazmış.D vitamininin güneş ile alınmasının alakası olmadığını öğrendim. Öyle olsaydı kanadada yaşayanların ölmesi gerekiyordu diyordu doktor. Yada italyada yaşayanların kanadada yaşayanlardan daha düşük d vitamini değerlerinin olmasının nasıl açıkşanacağını soruyordu. Şu bilinen d-vıt ampullerini çoğu doktorun her hafta bir ampul toplamda üç haftada üç ampul olarak içilmesini söylediğini ve sonrasında asla takip yapmadıklarını oysa ki bu ampüllerin her birinden sonra d vitamini seviyesinin 15. Günde pik yaptığını sonrada hızla ilk seviyesine düştüğünü dolayısıyla bir kaç hafta değil 1 yıl sürekli takip be tedavi edilmesi gerektiğini yazmış.yoksa hiç bir işe yaramadığını ve türk halkının neredeyse %80 inde d vitamini eksikliği olduğunu söylüyor.ayrıca d vitamini takviyesinin kalsiyum değerine göre verilmesi gerektiğini kalsiyum seviyesi yüksek ise d vitamini takviyesinin çok kötü sonuçlara sebep olacağını yazmış. Çok hassas bir konuymuş anladığım kadarıyla.
http://www.semihaydintug.com/d-vitamini-replasmanindatedavisinde-yapilan-hatalar/
Bu linkte gerekli tüm bilgiler mevcut biraz uzun ama akşam okudum ve çok faydalı buldum.
Çok güzel haberler canım ya heyecala takipteyiz tabiki sabrın azmin zaferi bebişi kucağına almakta kısmet olsun..
Hayırlısı olsun canım güzel haberlerini bekliyoruz.Hepinize güzel dileklerinize tesekkurler kizlar. Iyi ki varsınız.
Opu raporu; 2 edet yumos toplandı yarından itibaren gelisimi göreceğiz inşaallah.....
Canım az kalmis mütlu haberlerini inşallah duyacağızCanım haftaya persembe tranafer, tabi dur bakalım yarin sabah kontrolum var.transfer haftaya persembe olunca cuma cmrtesi kalıcam pazar döneceğim.5. Gun embriyosu 6. Gun tutunacaksa tutunuyor 2 gün kalmak yeterli.dr. söylerde ben burada forumları hatim ede ede böyle öğrendim.pek giremedim.esimin akrabalarıyla sohbet sohbet..canım senin de tedavin hayırlı olsun pozitif testleri gör ins herkese ins.
Evet sürekli takipte olması gerekiyormuş. İki buçuk ayda bir, bir ampül yılda 6 ampul diyor.tabi yılda bir kez iyi bir laboratuvarda kalsiyum ile birlikte ölçtürülmesi gerek diyor.Benim D vitamini eksikliği ilk ölçüldüğünde Dr bana günlük 3 damla vermişti. Semih Aydıntuğ kedime bile daha yüksek doz veriyorum demiş neyse ki başka Dr dozumu ayarlamıştı ama şimdi ne haldedir kimbilir
Merhaba,amh degeri dusuk olanlarla ilgili forumlari hep okuyordum antral folikul sayisina baktirmayii falan yeni ogrendim doktorlar banada kesinlikle tup bebek dediler 1 kez norml yoldan hamile kaldim onunda 9 haftalikken kalbi durdu kurtaj oldum yumurtan kalitesiz yasin 36 bu beklenen sonuc dedi doktor benim fsh degerim inanmayacaksiniz ama hep 5 -6 civarinda cikti amjlh degeriyle bunlar birbirinden bu kadar bagimsiz olabilir mi amh subatta 0.83 cikmisti bu ayda antral folikule bakildi 4+3 toplam 7 cikti doktor az dedi 21 gunde tekrar cagirdi sanirim acil tup bebek diyecekler antral folikul sayim cok mu kotudur normal tutma ihtimali hic yokmuDerya selam, öncelikle kimsenin seni sorguladığını zannetmiyorum, aramızda bu şekilde davranacak kimse olduğuna da inanmıyorum. Bizler senin tedavini yakından takip ettik, genelde sık sık kontrole çağrılırsın, ancak senin tedavinde aralıklar uzundu. doktorlar 2 folikül gördüğünde genelde tedaviye devam etmez, anında keser, ilaçları durdurur, seninki devam etti. bir de buna rağmen senin yumurta toplamaya soktu. Yumurta görmediğinde yumurta toplama olmaz. Neden bu şekilde bir tedavi yapıldığını anlamadık, seni sorgulamak ne haddimize, biz doktoru ve hastaneyi sorguladık aslında.... fsh hususuna gelince burada ayrıca topikler var saraçoğlunun kürlerini yapan arkadaşlar var, onlara girdiğinde öncelikle hayıt suyu ile karşılaşrsın, hayıt suyu veya diğer kürleri yaparsan fsh ı düşürebilirsin, ancak fsh sürekli oynayan bir hormon. dolayısıyla inince çıkma zihtimali de var. dolayısıyla sürekli kontrol ettirmen, yumurtalarına her ay baktırman iyi olacak. doktor bunu kullan sonra 4 ay sonra gel demesi de bence yanlış, açık açık söyleyeyim.... her ay adetin 2. günü yumurtan var mı diye kontrol ettirmen de fayda var.... buradaki eski yazışmaları okursan göreceksin herkesin bir ay yumurtası az ise bir iki ay sonra çok oluyor, hendimden örnek vereyim, ben 39 yaşındayım rezerv azlığı var. bir kez 3 oldu, sonra 7, sonra 4, sonra 8 gibi her ay farklı yumurta sayısı ile karşılaşıryorum.... senin hiç yumurtan olmayabilir, doktorlar menapoza gfirdin diyebilir, ama vazgeçmek yok, sen yine de moralini bozmadan vitaminlerini almalı ve gerekli kontrollerini yaptırmalısın.... sinir bozukluğu hiç bir işe yaramıyor ne yazık ki.... bir de daha önceki yazışmalarda arkadaşlar hangi vitaminleri kullandıklarını yazmıştı, ayrıca yüksek fsh diye topikler var, düşük amh diye, onları da okumanı tavsiye ederim... kendine lütfen dikkat et, çok zor bir süreç biliyorum, ama seni herkes takdir ediyor buna bekar olmana rağmen girişmene. ancak doktorunun dopru şekilde davrandığını düşünmüyorum. tamamensekerpancari na da katılıyorum.
Merhaba, bence yumurta sayın gayet iyi. 7 tane daha ne olsun ki. Doktorlar tabi yükleyip hormonu 30-40 yumurta almayı marifet zannediyolar ama o da işe yaramıyor. Önemli olan sayı değil kalitedir. Yaşın henüz genç. Bence normal deneyebilirsin. Ama vitamin ve takviyelerle en azından yumurta rezervinin hızla azalmasını geciktirebilşrsin. Arı sütü polen vs. İşe yarayabilir.Merhaba,amh degeri dusuk olanlarla ilgili forumlari hep okuyordum antral folikul sayisina baktirmayii falan yeni ogrendim doktorlar banada kesinlikle tup bebek dediler 1 kez norml yoldan hamile kaldim onunda 9 haftalikken kalbi durdu kurtaj oldum yumurtan kalitesiz yasin 36 bu beklenen sonuc dedi doktor benim fsh degerim inanmayacaksiniz ama hep 5 -6 civarinda cikti amjlh degeriyle bunlar birbirinden bu kadar bagimsiz olabilir mi amh subatta 0.83 cikmisti bu ayda antral folikule bakildi 4+3 toplam 7 cikti doktor az dedi 21 gunde tekrar cagirdi sanirim acil tup bebek diyecekler antral folikul sayim cok mu kotudur normal tutma ihtimali hic yokmu
Tesekkur ederim kendi kendime cok kotu gibi dusundum 4 tane antral folikulu olup tup bebek icin bile dr umut vermeyenleri okuyunca icim karardi esimin degerleri iyi ama yinede bitkisel seyler kullaniyoruz bende qenzim q10 kullaniyorum onun disinda aslanpencesi otu vb kullaniyorum biesteron dhea diye birsey varmis tup bebek yapanlara tedavi oncesi dr onermis acaba kullanmalimiyim 21 de tekrar tahlilim var o zaman doktora sormayi dusu nuyorumMerhaba,amh degeri dusuk olanlarla ilgili forumlari hep okuyordum antral folikul sayisina baktirmayii falan yeni ogrendim doktorlar banada kesinlikle tup bebek dediler 1 kez norml yoldan hamile kaldim onunda 9 haftalikken kalbi durdu kurtaj oldum yumurtan kalitesiz yasin 36 bu beklenen sonuc dedi doktor benim fsh degerim inanmayacaksiniz ama hep 5 -6 civarinda cikti amjlh degeriyle bunlar birbirinden bu kadar bagimsiz olabilir mi amh subatta 0.83 cikmisti bu ayda antral folikule bakildi 4+3 toplam 7 cikti doktor az dedi 21 gunde tekrar cagirdi sanirim acil tup bebek diyecekler antral folikul sayim cok mu kotudur normal tutma ihtimali hic yokmu
Onu tüpe başlayacağın vakit kullan bence.yine de doktoruna sor.Tesekkur ederim kendi kendime cok kotu gibi dusundum 4 tane antral folikulu olup tup bebek icin bile dr umut vermeyenleri okuyunca icim karardi esimin degerleri iyi ama yinede bitkisel seyler kullaniyoruz bende qenzim q10 kullaniyorum onun disinda aslanpencesi otu vb kullaniyorum biesteron dhea diye birsey varmis tup bebek yapanlara tedavi oncesi dr onermis acaba kullanmalimiyim 21 de tekrar tahlilim var o zaman doktora sormayi dusu nuyorum
cumlemizin insallah cok teskkurler...Hadi hayırlısı olsun canım bol bol yumurtan olur inşallah ...
bazen bende kendimi oyle hissediyorum ama yazmadan duramiyorum :) saglicakla kucaklayin bebikleri :))Aminnnnnnn ,kendimi mevlütteyim de hocanın dua ettirme kısmında hissettim:) duaların kabul olsun inşallah
kalbimden her daim gecenler...Amiinnnne güzel dua ettiniz
hocanin galiba kendine faydasi yok bu aralar
Dönüş yoluna geçtim simdi öğleden sonra uçakla dönüyorum.merkez kalabalıktı.son muayeneden de cıktım.perşembe 16.30 dan sonra transferim var.insallah. transferden sonra 1 gun kalman yeterli dedi kubra hn.Asmin lena kalbimiz bir sagol senin de başarılı gecsin inş.
guzelce dollenmislerdir bugun itibariyle inallah gun be gun guzelce cogalsinlar hucre hucre bolunup :)Hepinize güzel dileklerinize tesekkurler kizlar. Iyi ki varsınız.
Opu raporu; 2 edet yumos toplandı yarından itibaren gelisimi göreceğiz inşaallah.....
Coooook tesekkür ederim insallah amiin hepimize kısmet olsun cnmmmcumlemizin insallah cok teskkurler...
bazen bende kendimi oyle hissediyorum ama yazmadan duramiyorum :) saglicakla kucaklayin bebikleri :))
kalbimden her daim gecenler...
yuzup yuzup kuyruguna gelmek...insallah guzel gunler gorecegiz seninle guzel haberler alacagiz :)
guzelce dollenmislerdir bugun itibariyle inallah gun be gun guzelce cogalsinlar hucre hucre bolunup :)
Asıl sen ne yaptın güzel haberler ver bize Bakü'den :)cumlemizin insallah cok teskkurler...
bazen bende kendimi oyle hissediyorum ama yazmadan duramiyorum :) saglicakla kucaklayin bebikleri :))
kalbimden her daim gecenler...
yuzup yuzup kuyruguna gelmek...insallah guzel gunler gorecegiz seninle guzel haberler alacagiz :)
guzelce dollenmislerdir bugun itibariyle inallah gun be gun guzelce cogalsinlar hucre hucre bolunup :)
cok isterdim iyi haberler verebilmeyiAsıl sen ne yaptın güzel haberler ver bize Bakü'den :)
adetin 2. yada 3. gunu sayilanlar antral folikul yani yumurtalar o folikullerin icinden cikacak. muhtemel yumurtalar...Antra folukul sayısına nasıl bakiliyor
Canım cok gecmiş olsun.sadece 3 tüp denemen olması bunları söyletmis benceselam kizlar,
dun dr daydim, verebilecegim iyi haberlerim yok ne yazik ki...aslinda iyi birsey olmazsa cokta yazmayi sevmiyorum...ama bu da hayatin gercegi..
dr serdar bey genc ve bilgili..amh i ya da fsh i umursamiyor. ancak 3 kere negatif tup bebek (sonuncuda yumurtalarim erken catladi) ve embriyo gelisiminde sorun gormesi (5. gune giden embriyomun olmamasi) uzerine gercekten umut vermedi bana. sansimizin % 20 civarinda oldugunu soyledi. eger 5. gun embriyosu olursa bunun % 40 olacagini, genetige gonderirsek ve saglam gelirse bu oranin % 70 e cikabilecegini belirtti. ama genetigi sart kosmadi. ancak transfer yapmasi icin mutlaka 5. gun embriyosu olmali dedi.
bunun uzerine 2. ya da 3. gun embriyosu transferlerinin oldugunu ve tuttugunu soyledim. o da zaten bekletseler onlarda 5. gunu gorur dedi. yani 2. ya da 3. gunde gelisimi yavaslayan embriyonun anne rahmiyle bir an bulusturulmasi eski ve yanlis bir bilgiymis. bunuda sordum cunku. bu arada esime sigarayi kesinlikle birakmasi gerektigini soyledi. esimin sperm testinde morfoloji 2014 yilinda 0 cikmis. bize kimse bunun onmeli oldugunu soylemedi. sayi ve hareketlilik yerinde ama. morfiloji 0 ise dogal gebelik beklenemezmis pek, tup bebekte sorun degilmis.anladikkki bosa kurek cekmisim yillardir spontan gebelik bekleyerek..
dr 4 secenek sundu bana, cok acik sozluydu,icimi acitti ama gerceklerdi.
1) bu sayfayi kapatir, haftada 2 iliski ve onunuze bakarsiniz.herkes anne ve baba olma zorunda degil dedi.
2) psikolojiniz ve maddiyat el verdigince denemeye devam edersiniz dedi ki 18. denemede gebe kalan var dedi. azmeden kazaniyor mutlaka dedi. ama ilk seferinde vazgecende cok dedi.
3) tabii i donasyon onerdi. (ama en en son tercih olarak)
4) evlat edinmeye bas vurabilirsiniz dedi.
ben zaten coktum. ozellikle sperm kalitesi yumurta uzerine soylediklerinden sonra.
destek takviye ve vitaminlere inanmiyor bu arada. oyle olsaydi bu kadar igne niye olsundu, herkes o destek ve takviyeleri kullanir gebe kalirdi dedi, yumurtayi buyutecek yegane sey fsh igneleri oldugunu soyledi.
sonra usg ile bakmasini rica ettim.tamam dedi. solda 1 sagda 3 yumurta gordu. amh inla uyumlu dedi,soldaki buyuk digerlerini baskilar baslamak icin uygun degil dedi, bu ayi pas gectik.adet olunca ara dedi.
durumumun iyi olmadigini biliyordum ancak bunu dr dan duymak beni gercek anlamda cok sarsti. kafam cok karisik, 5. gune gitmezse transer olmayacak ve benim hic 5 i goren embriyom olmadi.
Kim bu doktor soyadi ne?nerede calisiyor,merak ettim bi bakayim?merkez hangisiydi?selam kizlar,
dun dr daydim, verebilecegim iyi haberlerim yok ne yazik ki...aslinda iyi birsey olmazsa cokta yazmayi sevmiyorum...ama bu da hayatin gercegi..
dr serdar bey genc ve bilgili..amh i ya da fsh i umursamiyor. ancak 3 kere negatif tup bebek (sonuncuda yumurtalarim erken catladi) ve embriyo gelisiminde sorun gormesi (5. gune giden embriyomun olmamasi) uzerine gercekten umut vermedi bana. sansimizin % 20 civarinda oldugunu soyledi. eger 5. gun embriyosu olursa bunun % 40 olacagini, genetige gonderirsek ve saglam gelirse bu oranin % 70 e cikabilecegini belirtti. ama genetigi sart kosmadi. ancak transfer yapmasi icin mutlaka 5. gun embriyosu olmali dedi.
bunun uzerine 2. ya da 3. gun embriyosu transferlerinin oldugunu ve tuttugunu soyledim. o da zaten bekletseler onlarda 5. gunu gorur dedi. yani 2. ya da 3. gunde gelisimi yavaslayan embriyonun anne rahmiyle bir an bulusturulmasi eski ve yanlis bir bilgiymis. bunuda sordum cunku. bu arada esime sigarayi kesinlikle birakmasi gerektigini soyledi. esimin sperm testinde morfoloji 2014 yilinda 0 cikmis. bize kimse bunun onmeli oldugunu soylemedi. sayi ve hareketlilik yerinde ama. morfiloji 0 ise dogal gebelik beklenemezmis pek, tup bebekte sorun degilmis.anladikkki bosa kurek cekmisim yillardir spontan gebelik bekleyerek..
dr 4 secenek sundu bana, cok acik sozluydu,icimi acitti ama gerceklerdi.
1) bu sayfayi kapatir, haftada 2 iliski ve onunuze bakarsiniz.herkes anne ve baba olma zorunda degil dedi.
2) psikolojiniz ve maddiyat el verdigince denemeye devam edersiniz dedi ki 18. denemede gebe kalan var dedi. azmeden kazaniyor mutlaka dedi. ama ilk seferinde vazgecende cok dedi.
3) tabii i donasyon onerdi. (ama en en son tercih olarak)
4) evlat edinmeye bas vurabilirsiniz dedi.
ben zaten coktum. ozellikle sperm kalitesi yumurta uzerine soylediklerinden sonra.
destek takviye ve vitaminlere inanmiyor bu arada. oyle olsaydi bu kadar igne niye olsundu, herkes o destek ve takviyeleri kullanir gebe kalirdi dedi, yumurtayi buyutecek yegane sey fsh igneleri oldugunu soyledi.
sonra usg ile bakmasini rica ettim.tamam dedi. solda 1 sagda 3 yumurta gordu. amh inla uyumlu dedi,soldaki buyuk digerlerini baskilar baslamak icin uygun degil dedi, bu ayi pas gectik.adet olunca ara dedi.
durumumun iyi olmadigini biliyordum ancak bunu dr dan duymak beni gercek anlamda cok sarsti. kafam cok karisik, 5. gune gitmezse transer olmayacak ve benim hic 5 i goren embriyom olmadi.
canim doktorun su yonde hakli gercekten vitamin takviyeleri vs vs hiç ise yaramıyorlar.doktorunuda sevdim bk ben oyle umut satan doktorlar da hiç sevmem Allah yardimcim olsunadetin 2. yada 3. gunu sayilanlar antral folikul yani yumurtalar o folikullerin icinden cikacak. muhtemel yumurtalar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?