Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Simdi arastirdim,serdar celik,baku bahceci di mi?bilmiyorum da mustafa hoca hic boyle konusmalar yapmiyor.Bana mesela 3-4-5 bu gunlerden birinde cagirip transferini yapacagiz dedi.Ne alaka 2. Ve 3. Gun olmaz demek.Tamam 5. Gun daha iyiymis ama olmuyorsa 3. Gun ile deneyip hamile kalan da cok.Bence fazla olumsuz konusmus,genc olmasi dezavantaj asiri gercekci oluyorlar.Mustafa hoca yasi ve hayat tecrubesiyle daha olgun ve pozitif bir tutum sahibi.Keske imkan olsa da bi de onun fikrini alabilsen

Merhaba kızlar burayı bana önerdiler diğer sayfadaki arkadaşlar
kafam karıştı bi fikir verin ben 38 yaş amh 0,56 5. Tedavim olacak ve 1hafta sonra tedaviye başlıyorum Allah izin verirse şimdi sorumşu burada kaliteli ve çok yumurtalar olsun diye bazı ilaç ve kürler öneriliyor ama ben bunlar için geçkaldım sanırım acaba bu ilaç ve kürleri yapmak için 1ay daha ertelesemmi tedaviyi yoksa 1ayda yetmezmidersiniz yada tedaviye 1 hafta kala önereceğinizyumurtaları geliştirecek bildiğiniz bişeyler varmıacaba

Şekerim pancarım, neye moralin bozulduğunu anlamadım. 4 yumurta gayet iyi. Onun dışında yüzde 20 şans vermiş, bana ilk gittiğim doktor yüzde 5, ikincisi yüzde 10 dedi. Zaten normal yoldan hamilelik şansı da biliyorsun her ay yüzde 25. Yuzdelere takılsaydık hiçbirimiz bu işlere girmezdik. Eşinin morfolojisi de evet doğal yoldan zorluyor, bunu bilmiyor muydun? Ancak yine de bu iş mucize işi, morfoloji sıfır ile hamile kalan çok okudum bu forumda. Ayrıca yine 3. gün görüşüne de katılmıyorum, evet tabi ki 5. gün şansı daha yüksek ama senin yumurtalar gitmiyorsa o zaman anne karnında şans verilebilir. Tercih meselesi o da. O seçenekleri biz de biliyoruz deseydin bir de:). Vitamin ve takviyelere gelince bosver sen bakma ona, bazı doktorlar inanmıyor, ama sen devam et bence. Kısaca söylemek istedigim canımcım, moralimi bozma. Kötü birşey yok.

Takviyelere en az 2-3 ay önceden başlamak gerekiyor. Ancak iyi geldiği konusunda hiçbir ispatlanmış bir bilgi olmadığı için ben kendi adıma birşey diyemem. Biz sadece inanıyoruz kaliteyi artırdıklarına, sen bilirsin. Hissettiğin en doğru zamanda tedaviye basla derim ben.

Teşekkür ederim cevabın için canım aslında hiç vakit kaybetmek istemiyorum sadece takviyeleri değerlendirmek adına 1ay ertelemeyi düşündüm peki incir kürü için ne dersin yada kür olarak değilde inciri direkt öyle yesem yada başka tavsiyeleriniz varmı acaba

Canım evet doktorun her söylediğinde haklı ama birde şu var
"sakın kader deme,kaderin de üstünde bir kader vardır,
ne yapsalar boş,göklerden gelen bir karar vardır"
Sezai karakoçun bu şiirini oku :)
Ben 3 yıldan sonra eşimdeki olumsuzluklara benim 40 olan yaşıma rağmen basit bir bitkisel kürle (ki hazırlayan adam biraz efsunluydu o bile bana çocuğun olmaz senin dedi,proflar,doçentler cabası)hamile kaldım ,Allahın izniyle umudunu kaybetme ,mucizelere inan...

canım zaten hiç bir doktor bize ümit vermiyor ki. Bir kere %15 şansınız var lafı bile baştan 3-0 başlamayı göze alıyoruz demek. Allaha kalmış gerçekten şans, loto bize vurur mu orası meçhul.
önden giden yumurtanın söndürülmesi olayını bebeğimhadi yaşamıştı. Böyle bi seçenekten neden bahsetmedi doktor anlamadım. İşe yaradığını gördük sonuçta.
eşinin morfolojisine de takılma normal gebelik zaten zor bizler için, kırk yılda bir o altın yumurta denk gelecek te sperm de bir mucize yaratıp aynı ay süper sperm olacak ta birbirini bulacakta....... zor yani. o yüzden tüp tek alternatif. Bu ay olmazsa diğer ay, o da olmazsa diğer ay illa ki havuz yöntemi ile 3-5 embriyo toplanacaktır. Yeter ki allah maddi manevi güç versin.
üzülme her doktor kontrolümüz zaten bu şekilde üzülerek sonuçlanıyor. Vitamin konusuna ben şöyle katılmıyorum. Evet vitaminler zaten tek başına işe yaramaz. Hiç bir hormon iğnesinin etkisini hiç bir vitamin gösteremez. Ama adı üstünde destek. Bize, bünyemize destek.belki de hızla yaşlanmayı geciktirmesi bile bize zaman kazandırıyor.
Üzme kendini, inan bizlerden farkın yok. hepimiz aynıyız. Ama o ama bu sebepten hepimiz hala hamile kalamıyoruz. netice hepimizde aynı yani. Allah yardımcımız olsun...

cok tesekkur ederim.onumuzdeki ay tekrar gidecegim insallah adet olunca,dogaldan yana beklentim zaten yoktu,yani bosuna kurek cekmisim simdiye kadar bekleyerek kendime sinirim ve uzuntum. onu bilmiyordum bak onden giden yumurtanin sondurulebilecegini. onumuzdeki maclara bakicaz. Allah buyuk.

canim doktorun su yonde hakli gercekten vitamin takviyeleri vs vs hiç ise yaramıyorlar.doktorunuda sevdim bk ben oyle umut satan doktorlar da hiç sevmem Allah yardimcim olsun
Allah cumlemizin yardimcisi olsun..az cok biliyordumda durumumu iste birden soleyince moralim bozuldu..yinede kullanicam vitamonlerimi zaten cok birsey degil, koenzim ve omega...

biz isimiz geregi Azerbaycandayiz, Serdar beyden baska sansim yok, once Allah a siginip sonra Serdar bey ile olabilirsem tedavi olacagim, cok isterdim istanbul bahcecide tedavi olabilmeyi ama su ara mumkun degil ne yazik ki...benim icin 2. yada 3. gun embriyosunun sansinin olmayacagini soyledi.mutlaka 5 olmali dedi, yoksa sanirim 3. gun transferide yapiyorlardir. sansimi arttirmak adina boyle dedi galiba.

valla bu zamana kadar hic esimin sperm sonucuyla ilgilenmedim isin acigi cunku bir cok dr a gittim hic biri de demedi ki bu da kotu diye..ben bi ara dogal gebelikte bekledim malum spontan hani olur mu diye...ama zaten cokta sansim yokmus...2. veya 3. gun embriyosunun anne karninda sans verilmesi eski bir bilgi dedi, yeni yayimlanan yabanci makalelerde boyle olmadigini acikca kanitladilar dedi. vitaminler bana enerji veriyor yaa yumurta kalitesini bilmiyorumda devam edicem o yuzden.cok sagol :)

gercekten isim Allah a kaldi, mucizesine muhtacim su andan itibaren...cok tesekkurler

amin Allah cumlemizin yardimcisi olsun, bekleyecegim yani su an icin cok yapacak bir sey yok.

Canım öncelikle duygularını anlayabiliyorum ama kendimden örnekle gidiyorum hep çünkü en doğrusu insanın kendisindeki tecrübedir.
Tek yumurta ile mücadele verip 1 tane toplanıp genetikten gelen embriyom varsa senin 4 yumurta ile kesinlikle şansın daha yüksek diye düşünüyorum. Benimde umutlarım 2. denemeden sonra tek yumurta ile nasıl savaşacağım psikolojisi ile devam etti sürekli.
Ama bir ayda iki kere opuda olsamda, "kisttir ama deneyelim istersen" dediğinde doktorum ben yine tamam dedim buna bile. Kistlerden bile medet umut arayarak devam ettim.
Doğal gebeliği hepimiz düşünüyoruz ama malum yaştan dolayı olabilecek riskleri en aza indirmek için birazda korkuyoruz en azından ben korkuyorum.
Takviyelerin yumurta etkisinde bir rol olmadığını söylemiş doktorun ama neticede beslenmemiz ve dış etkenler madem etki değilse neden "sigara" yasaklanıyor veya "alkol".
Demek ki yumurta üzerinde kötü bir etkisi var.
Etki edebiliyor yani.
Neticede yumurta bir hücre vücudumuzdaki diğer hücreler gibi.
Ama tek bölünenebilen yumurta hücresi diğer hücrelerden farklı olarak.
Hücrenin yapı taşı yağ asitleri ve yeni hücre oluşumu azaldıkça yaşla ilgili yumurtada hem sayı hem kalite anlamında düşüş oluyor.
Bizde bu hücre oluşumunu destekliyoruz.
Tabi ki mucizeler yaratmıyordur fakat yediğimiz, içtiğimiz tüm şeylerin hücrelerimiz üzerinde etkisi yüksek.
Hatta psikolojiden bile etkilenen bir hücreden bahsediyoruz.
Antral sayın çok güzel bir sayı. Moralini bozma.
Rabbim ne olmazları olur yapıyor ama ne olur denenleri olmaz yapıyor.
Hep diyorum bu bir can dünyaya getirmek yani bir ruh ve o eğer dünyaya gelecekse hiç bir şey Rabbim için zor değil.
Beni kapıdan kovan doktorlar, yüzüme bakmayan doktorlar, olmaz boşuna yıpranma diyen doktorlar bunun ilmini biliyorlar ama irfanını, kadrini bilmiyor.
Buna bizler sadece vesileyiz Rabbim verecekse veriyor. Kimse bunu bilemez.
Olmaz diyenlere eğer transferim tutarsa hepsine tek tek mail atacağım.
Biz yeter ki o gücü kendimizde bulalım maddi, manevi. Umudunu kaybetme. Biliyorum zor ama sen zaten bu konularda hepimizden daha çok bilgiye sahipsin.
Neticede vereceğin karar senin için en hayırlısı neyse Rabbim sana onu nasip etsin arkadaşım.

Her şeyin bir ilki vardır canım. Bugüne kadar hiç 5. güne gitmemiş olması bundan sonra da gitmeyeceği anlamına gelmez. Benim eşimin de morfolojisi ve diğer değerleri düşüktü (hayatında ağzına sigara sürmeyen biri olmasına rağmen ) ve o yüzden evliliğin ilk 6 ayında düzenli ilişki olmasına rağmen gebelik oluşmadı ve dolayısıyla 6. ayından itibaren kliniklerdeyiz. Yetere ki Allah maddi manevi güç versin, dayanma ve sabretme gücü versin. Herkesin dediği gibi ; bu işte çok deneyen kazanıyor. Asla moral bozmak yok. hayatguzel2015 in de 5.güne giden embriyosu olmuyordu. Ama bak , son denemede maaşallah genetik sonucunu bekliyor . Mucizeler yok değil. Kaldı ki bu mucize bile değil. hayatguzel2015 şansını denemeseydi embriyolarının hiç 5. güne gidebileceğini ummazdı belki de. Demek ki gayret bizden takdir Allah' tan deyip sabırla devam etmek gerekiyor

oncelikle cok tesekkur ederim, Allah razi olsun...vazgecmis degilim ama duyduklarim beni sendeletti,4-5 sene oldu bu islerle dr a gidip gelmelerle ugrasiyorum.ayni hepimiz gibi,dedigim gibi durumumu biliyordum yani bu anlamda cok cok iyi bir beklentim yoktu zaten sadece uzun sure sonra dr gorup bunlari duymak beni uzdu bu bir gercek. vitaminlerime zaten devam edicem onda sikinti yok cunku burada kendime bakamiyorum, duzgun sebze meyve bulamiyorum ve dolayisiyla bir eksiklik varsada vitaminlerle karsilamaya calisiyorum. onumuzdeki ay adet olunca gidecegim insallah. bayram ertesine denk geliyor. spontan gebelikten yana benimde herkes kadar beklentim oldu, ancak zaten olmazmis bu anlamda ben dogalin beni bulabilecegini cokta dusunmedim,sadece tedavi olamadigim surecte belkilerle devam ettim.yoksa benim durumum ne asilama ne de folikul takibi icin hic uygun degil bunu biliyorum zaten dr da soyledi,bu sizi oyalamak olur dedi. sadece folikul sayimi birde neden erteledigi disinda hicbir sey sormadim dr a biyolojim ve fizyolojimle ilgili, artik bilmek istemiyorum cunku..bildiklerim yetti artti diyebilirim.o ilk bastaki motivasyonumu kaybettim evet ancak insallah toparlanirim,sizin disinizda kimse bilmiyor.birde arkadasim gibi olan esimin abisinin esi biliyor.bu sefer kimseye soylemek hesap vermek istemiyorum.cunku insanlar iyi niyetlide olsalar (cok yakin arkadaslarim da dahil) soyledikleri kalbimi acitiyor. tup bebek yaptirip ilk denemesinde gebe kalan cocukluk arkadasim ''cok guzel bir duyguymus'' yazincada kalbim 2 kere aciyor, Allah im eger gun olurda hayirlisiyla bir evladim olursa bana sakin bu gunleri unutturma diye dua ediyorum, unutmamaliyim asla,boyle cumleler yazmamak icin...zor geciyor burada zaman, baslamamasinda bir hayir var elbette biliyorum..akil sagligim oncelikli su aralar,cunku inanin o ince cizide gidip geliyorum cok dusunmekten...

esinin ve senin sigara icmemeniz bir nimet super bir durum benim acimdan...her cumlene sonsuz katiliyorum...bu surecte her adim bence mucize...Allah guc kuvvet versinde ben cabalamakla gayret etmekle sorumluyum istiyorsam yapmaliyim oyle degil mi?

Alıntı:
Tüp bebek tedavisi öncesi Hormonal Dengeniz nasıl düzgün olabilir.?

Hormonal dengenin doğru olması yumurtanızın sağlığı ve tüp bebek tedavinizin başarısı için gereklidir.
Çevresel faktörler, stress, ve modern diyetler nedeniyle her gün daha fazla kadının hormonları dengesiz hale getirdiğini çok önemli olduğundan her yazımızda belirtiyoruz.
Hormonal denge düzgün değilse yumurta tedavilere yanıt vermeyebilir ve yumurtlama gerçekleşmeyebilir. Hamile kalabilmek için vücudumuzda her ay karmaşık bir hormonal senfoni yaşanmaktadır. Ama size iyi haberimiz de var. Hormonlarınızı kendiniz dengeleyebilirsiniz. Nedir bunlar hemen size açıklayalım. İşte hormon dengesinin düzelmesine ve endokrin sistemini beslemeye yardımcı olan yollar ağırlık vermeniz gereken besinler

Karaciğeri temizlemek :Soğan sarımsak lahana brokoli bürüksel lahanası kivi greyfurt çilek kızılcık
tam buğday yulaf kepek ekmeği

Rahimi temizleme yolları fasulye ,keten tohumu,pazı ,brokoli,koyu yeşil yapraklı sebzeler

Ahududu yaprağı şakayık kökü

Multivitamin, omega 3

Sentetik östrojen alımını yok edin. (işlenmiş yiyecekler özellikle cipsler)

Hayıt Tohumunu doktorunuza sorarak kullanın

Tüp bebek tedavisi öncesi Beslenmeniz nasıl olmalı?

Ne yiyorsanız olumlu veya olumsuz olarak yumurtalık ve yumurta sağlığınızı etkileyebilirsiniz. Bu tamamen size kalmış.

Aşağıda yumurta sağlığınızı desteklemek için bazı yiyecek önerilerimiz oldu.:

Yumurtalarınızın sağlığı için en iyi gıdalar.

Arı sütü

Brokoli

Karpuz
Koyu Yapraklı Sebzeler
Kalkana benzeyen yassı balıklar
Somon

Kabak çekirdeği

Susam tohumları

Zerdeçal

Zencefil

Ispanak

Organik Buğday Çimi

Arpa,

Yonca,

Çavdar

Keten tohumu

Pancar
Yeşil Çay

Tüp bebek tedavinizde yumurtalarınıza zarar veren ürünler

Sigara

Kafein
Alkol

Şeker
Soda

Düşük yağlı diyetler
İşlenmiş gıdalar,(Organik olmayan et ve süt)
Trans yağlar
GDO lu gıdalar

sagolasın amin.valla siz yazdıkca oyle güzel yaziyorsunuz ki.ne diyeyim tüm düşüncelerimi ozetledin su anda cidden cok uğrastım hepinizde ugraşiyorsunuz.sevgiler
emeğinin karşılığını alacaksın inşallah:)))) herşey gönlünce olsun inşallah bir minnak olsunda ilk seninkini sevelim teyzeleri olarak:))) güzel hissediyorum bence herşey güzel olacak inşallah dualarım seninle, sevgiler canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…