- 18 Haziran 2015
- 782
- 1.366
- 63
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #57.621
oh ne güzel az kadlı:))) çok şükür iyiyim canım bende baya yoğunum bayram üzeri kısmetse bayramda dinleneceğiz az kaldı bizimde tatile.. sana bol bol dinlenmeler inşallah sevgilersagol iyidir izinli evdeyim :)) bekliyorum bugün 6. Gun yarıladık zamanı 31 agustos test tarihi.bir arkadaşım daha var, bahceciden.ona da saģlıkli embriyo transfer edildi.bir belirti yok tesekkur ederim.buralar sessiz.sen iyisin ins.
bizde yaptırdık ne olacak şimdi:)))) valla bunları okudukça deliriyorum kafa karışıyor en iyisi dr'a güvenmek.. aksi ispatlanana kadar, senin bu dediğine göre o zamanBülent Urman, bu sektörün milyarlarca dolar kazandığını da söylüyor. İzleyen doktorlardan biri 3. nesili beklemek lazım diyor, bu ikinciymiş, birincisi fiyaskoyla sonuçlanmış. Aret Hoca da son gidişimde popülerligini yitirecek zamanla demişti. Sen yaptır, senin durumun özel.
Üzülme, yaptıranın bir kaybı yok, sadece biraz daha fazla para harcayıp işini garantiye alıyor o kadar. Vakit bulursanız videonun tamamını izle, anlarsın. Aslında yorum yapmamalıydım, sadece izleyin demeliydim. Tercih işi bu. Benim param da var, vaktim de var diyenler için daha iyi. Boşa gidip gitmediğini hiçbir zaman bilemeyiz, herşey kısmet.bizde yaptırdık ne olacak şimdi:)))) valla bunları okudukça deliriyorum kafa karışıyor en iyisi dr'a güvenmek.. aksi ispatlanana kadar, senin bu dediğine göre o zamaniki prensesin annesi kaç defa gitti yani boşa mı gitti aynı şekilde benimde 1 negatif geldi.. bilmiyorum Allah yardımcımız olsun.. senin dediklerine inanırsam çok üzülürüm arada giden 4 embriyom oldu:))))
Peki ya denizkaplan ve onun gibi genetikten hiç olumlu cevap alamayanlar? Genetikten sağlam geldiğini farzvederek sormuşsun bu soruyu ama hiç sağlamı bulamayanlar için durum daha da zor.beklemek ve 3 kez olumsuz cevap almak...bu videoda söylendiğine göre belkide gerçekten bozuluyo embriyo. Çünkü doktor bile benim halen şüphelerim var diyor.genetik tercih meselesi tabi ama zor bi durum. Ama En zoru bence sürekli olumsuz genetik neticesi almak.Kızlar videoyu ben de izledim. Ayrıntılı her yönüyle konuşmuşlar. Iki tarafında aslında çok farklı şeyler söylediğini düşünmüyorum. Genetik yaptıranların pişmanlık hissedeceği bir durum yok. Burda ailenin kararı önemli. Transfer sonrası sitesi mi yoksa genetikten haber bekleme sitresi mi derseniz genetikten sağlıklı gelen embriyo ile de transfer sitresi yaşanacak olmasına rağmen genetiği tercih ederim kendi durumum için. İlk tedavimde 2 blast embriyo ile ayrı ayrı transeferle sonuç alamadık bir negatif bir düşük yaşadım. Ve 9 ay geçti yeni tedaviye başlamak için. Eğer o iki embriyonun da genetiği bozuk idiys 2 ay sonra yeni tedaviye geçebilirdim. Geçen zamanın telafisi yok. Sadece stres de değil transfer sürecinde de hormon yükleniyorsun. Transfer için para ödüyorsun. Dondurma ücreti ödüyorsun.
Şöyle düşünün 5 embriyonuz var sağlıklı olma olasılığı %20 diyelim teker teker transfere hazırlan transfer et sonuç bekle belki sağlıksız tutacak ilerleyecek kürtaj gerekecek. Sağlıklı 1 tane transfer edilince sağlıklı hamilelik ve cocuk sahibi olacaksın. Ne kadar zaman maliyet stres psikoloji bedenin yıpranması... Hangisi daha mantıklı?
Herkes kendi durumuna göre bir karar vermeli. İllaki doğrusu bu demiyorum. Deniz o embriyoları transfer ettırse idi transfer ücreti ödeyecek transfer dönemi ilaçlarını kullanacak hormon alacak sonrasında negatif sonuç almak ya da düşük yapmak ya da kürtaj olmak ikili üçlü test stresi gebeliği sonlandırmak ve ya sonlandıramamak... vs. bunlar da kolay şeyler değil. Tabi diyebilir ben artık genetige baktırmak istemiyorum öyle dener şansını bu kendi kararı.Peki ya denizkaplan ve onun gibi genetikten hiç olumlu cevap alamayanlar? Genetikten sağlam geldiğini farzvederek sormuşsun bu soruyu ama hiç sağlamı bulamayanlar için durum daha da zor.beklemek ve 3 kez olumsuz cevap almak...bu videoda söylendiğine göre belkide gerçekten bozuluyo embriyo. Çünkü doktor bile benim halen şüphelerim var diyor.genetik tercih meselesi tabi ama zor bi durum. Ama En zoru bence sürekli olumsuz genetik neticesi almak.
Insallah güzel sonuclarin olsun.Benim de 4 embriyom genetik incelemeye gitti 2 gün oldu.
Maşallah 4 embriyo süper İnşallah güzel sonuçlar gelirBenim de 4 embriyom genetik incelemeye gitti 2 gün oldu.
Öyle... saydıklarının hepsi mümkün olan sonuçlar.Kızlar bu iş bırak iki ucu ,üç ucu boklu
değnek,bu forumdan tanıştığım ,genetik sonrası sağlıklı embriyosunu transfer ettirip yinede düşük yapan arkadaşım var,genetiksiz transfer yaptırıp sağlıklı doğum yapanda var,genetik tarama yaptırmayıp 3.ayında düşük yapanda var,karışık işler:/
İnşallahMaşallah 4 embriyo süper İnşallah güzel sonuçlar gelir
30 Ağustos benim test tarihim.. bir hafta kaldı :))burası ne kadar sessiz böyle bende giremedim uzun zamandır, transfer olan arkadaşlar nasılsınız, test ne zaman güzel haberleri bayram öncesi bekliyoruz inşallah:)))))
Hayırlı ve sağlıklı haberleri bekliyoruz inşallahBenim de 4 embriyom genetik incelemeye gitti 2 gün oldu.
Günaydın kızlar. Bilen bilir , bilmeyen için durumumu özet geçeyim. 2016 kasım ayında negatif tüp denemesi ve ardından negatif aşılama denemesi sonrası yaşadığım 12 günlük stresli bekleme süresi sonunda aldığım negatif haberi benim için yıkım oldu. Belki size abartı gelebilir ama hem de büyük bir yıkım. O hastaneden ayrılıp da Bahçeci ile tanıştığımda Cem Bey 'in direkt genetik demesine hiç düşünmeden ok dedim. Ben sadece tutunamamanın acısını yaşamışken ve bunun verdiği acı bile bana bir yük iken, 3-4 aylık bir gebelik sonrası olası bir düşükle yaşayabileceğim çöküntüyü düşünmek bile istemiyorum. Evet, sağlıklı olmayan zaten tutunmaz deniyor ama bu kesin değil. Ya tutunur da 12-16. haftada düşerse, ya düşmez de engelli olursa ....??? Tutunmazsa aylar önce yaşadığım acıyı tekrar yaşayacam, tutunur da düşerse daha beter bir acı yaşayacağım, düşmezse de ömür boyu engelli bir evlat sahibi olmanın vereceği sorumlulukla hayatımı bitirip, kendimi engelli bir evlat için harcayacağım... Bütün bu soruları, endişeleri düşünmekten kendimi alamıyorum. Herşey bir yana,Bebegimhadi nin de dediği gibi, diyelim ki o 4 embriyoyu genetiğe göndermedim. Gerekli tahlil ve testlerden sonra transfer yaptırdım. Her negatif sonuç ayrı bir maliyet. 4 anormal embriyo için 4 defa transfer ücreti, 4 defa sayısız ilaç takviyesi ve ücreti vs vs. ( psikolojik yıpranmayı saymıyorum ) Yine bazılarınız diyecek ki; belki anne rahminde sağlıklı olacaktı, tutunacaktı ve sağlıklı bir gebelik sonrası sağlıklı bir bebek olacaktı ... İşte ben o belki ihtimalini yaşamak istemediğim için genetik yaptırıyorum. Allah maddi manevi güç verdiği sürece de devam edeceğim. Tabii ki genetikten sağlıklı gelen embriyonun da %30 tutmama ihtimali var. Ama en azından elimden geleni yapmış olmanın vereceği huzur olacak içimde. Bir sağlıklı tutmazsa diğer sağlıklı mutlaka tutar düşüncesi ile genetiğe devam edeceğim. İşimi şansa bırakmak istemiyorum ,tedbir alıp takdiri Allah'a bırakıyorum. Sevgiler ...
B Bumeranqqq senin 34. Hafta olmus ne cabuk masallah sanaKızlar bu iş bırak iki ucu ,üç ucu boklu
değnek,bu forumdan tanıştığım ,genetik sonrası sağlıklı embriyosunu transfer ettirip yinede düşük yapan arkadaşım var,genetiksiz transfer yaptırıp sağlıklı doğum yapanda var,genetik tarama yaptırmayıp 3.ayında düşük yapanda var,karışık işler:/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?