- 18 Nisan 2011
- 23.519
- 33.351
- 798
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #57.641
Benim de 4 embriyom genetik incelemeye gitti 2 gün oldu.
30 Ağustos benim test tarihim.. bir hafta kaldı :))
Kızlar selam bu tartışma konusu hepimizin aklımızdaki sorulara cevaplar veriyor. Ama gerçek siyah veya beyazdan ibaret bir durum yok. Arada griler ve tonları hep çıkıyor.
Bende isterim ki genetik olsun ama olmadı. 5. Gün transfer edildi. Sağlıklı bir embriyo yu görmezden gelecek halim yoktu. Ve transferim yapıldı. Şimdi sadece dua ediyorum sağlıklı olsun diye. Bazen seçme şansımız olmuyor. O yüzden kısmet demek lazım. Elimizden geleni zaten yapıyoruz. Herşeyin hayırlısı......
Bilenler zaten biliyor da hikayemi, yaşadıklarımızı; bilmeyen ve bu sayfaya benim ilk bu işlere başladığım günlerdeki halim gibi araştırma yapmak için rastlamış kişiler için de faydalı olur belki diye söylüyorum.
Yaşımız 40 üstü. Bu ne demek oluyor? Kendimize konduramasak ta artık bazı şeylerin sonlarındayız. Bebeğe karar verdiğimiz aşamadan itibaren verdiğimiz kararlar, seçtiğimiz doktorlar çok önemli. Belkide en önemlisi. Doktorunuzun; deneyelim, bir kaç ay daha bekle, 1 yıl normali denemek gerek, yok klomen deneyelim yok aşılama deneyelim v.s. laflarına hiiiiç aldırış etmeden direk tüp bebek diyen doktorun tavsiyesine hemen uyun.Ve soluğu hiiç zaman kaybetmeden gerçekten alanında iyi bir tüp bebek uzmanı doktorda alın. "Ben daha önce kendiliğimden gebe kalabilmiştim, o yüzden yine kalabilirim biraz bekleyeceğim" v.s. sakın böyle bir yanılsamaya düşmeyin derim. Eğer doktorlar size "rezerv azlığı"ndan bahsediyorlarsa kesinlikle bunun geri dönüşü yok. Her ay geriye gidiyorsunuz demektir. Polyanna'cılık oynayacak (benim gibi) hiç vaktiniz yok, kalmamış artık.
Bizler malesef artık o kadar çok tecrübe sahibi olduk ki (olmaz olaydık) neyin ne olduğunu aslında ne olacağını yada olmayacağını iyice öğrendik. O yüzden bu sayfalarda yazılanlar adeta bir ders niteliğinde. Belkide yol haritası.
Bazı şeylerde kısmetin, şansın her ne ise ötesine geçemiyorsun. Benim bu saçma memlekete gelip adam gibi bir tüp bebek doktoruna, merkezine her ne ise, hasret kalmam gibi...Yinede her işte bir hayır her şeyin bir zamanı vardır deyip kendi kendime teselli vererek aslında kolay olabilecek bir şeyi zor yoldan da olsa yeter ki hayırlısı ile olsun deyip oldurmaya çabalıyorum.
Ha mucizeler de olmuyor mu? Tabiki, allaha şükürler olsun ki hala var mucizeler. En güzel örneği de B Bumeranqqq 'dır. Maşallah. Mucizelere de ihtiyacımız var. ben mucizelere inanıyorum ancak o mucizenin beni bulacağına inancım yok.
Dün yine her gün olduğu gibi bu konu ile ilgili internette sağa sola bakınırken bir paylaşım gördüm. Defalarca tüp bebek denemiş, olmamış en sonunda artık maddi manevi tükenmiş. Ve artık doktora bile gitmeyi bırakmış. Böylece aylar geçmiş, unutmuş. Tatil planları, uğraşlar v.s. derken aylar sonra adet düzensizliği için gittiği doktoru çok güzel iki yumurta görmüş ve değerlendirelim demiş. Ve o yumurtanın biri oğlu olmuş. Şans, kısmet, saçmalık ne derseniz deyin artık. Ancak şu bir gerçek ki biz elimizden gelen her şeyi yapacağız yapmak zorundayız gerisini de allaha havale edip tevekkül edip yaşamımıza devam edeceğiz. Bunu hepimiz söylüyoruz zaten.
Allah bu yolda uğraşan herkese savaşma gücü, başarma şansı, akıl ve ruh sağlığı, sağlık ve mutlulukla emeğimizin karşılığını almayı nasip etsin inşallah.
Sağol canim hakkımızda hayırlısı olsun. Benim test günüm 26 ağustos neden seninle bu kadar farklı tarihler anlamış değilim. Bi farklılık hissetmiyorum bol gaz ve göğüslerde şiş hali.. hepsi bu sen nasılsın varmı belirti.
Benim merkez geç tarih veriyordur aradaki fark ondan.senin kac gün oluyor bakim 10. Gun hay masallah seninkilerde fazla hızlı.genelde 12.gun test tarihi.bende bir belirti yok biraz saģ kasığımda sızı var.transferimiz aynı zamanda ve merkezde olan arkadaşla konustum.onda da belirti yok.kullanılan hormon iğnelerinden ağrılar oluyor dedi icim biraz rahatladı.güzel sonuçlarımız olsun inş. Arkadaßlarımizın da güzel sonuçlarını alalım.Sağol canim hakkımızda hayırlısı olsun. Benim test günüm 26 ağustos neden seninle bu kadar farklı tarihler anlamış değilim. Bi farklılık hissetmiyorum bol gaz ve göğüslerde şiş hali.. hepsi bu sen nasılsın varmı belirti.
Canım sağol :)eksikleri tamamlayamadım pek,çünkü 28. Haftadan beri zorunlu yatma halindeyim,rahim boyum kısalmış iki bebeğin baskısı fazla olduğu için kısalmaya devam ediyor,erken doğum riskim var yani,doktorum yerçekimine maruz kalmamam sayesinde 36.haftayı görebileceğimizi söylemişti neyseki 2haftamız kaldı ikizler için pek 40 hafta beklenmiyor zaten,bekliyoruz Eylül ve MiramızıB Bumeranqqq senin 34. Hafta olmus ne cabuk masallah sanasen gercekten cok şanslı birisin.doğumunun zamanında ve rahat gecmesi dileğiyle, simdiden tebrik ediyorum seni.eksikler bitti mi ?
MAŞALLAH İKİSİDE KIZMI ARKADAŞIM ALLAH SAĞLIKLA KUCAĞINDA GÖSTERSİNCanım sağol :)eksikleri tamamlayamadım pek,çünkü 28. Haftadan beri zorunlu yatma halindeyim,rahim boyum kısalmış iki bebeğin baskısı fazla olduğu için kısalmaya devam ediyor,erken doğum riskim var yani,doktorum yerçekimine maruz kalmamam sayesinde 36.haftayı görebileceğimizi söylemişti neyseki 2haftamız kaldı ikizler için pek 40 hafta beklenmiyor zaten,bekliyoruz Eylül ve Miramızı
Insallah 36. Haftana rahatca gel canım. masallah A anneveoglusu nun güzel mesajlarıda sagolsun destek oluyor.Eylül ve Mirada adıyla büyüsün maşallah isimleri cok güzelCanım sağol :)eksikleri tamamlayamadım pek,çünkü 28. Haftadan beri zorunlu yatma halindeyim,rahim boyum kısalmış iki bebeğin baskısı fazla olduğu için kısalmaya devam ediyor,erken doğum riskim var yani,doktorum yerçekimine maruz kalmamam sayesinde 36.haftayı görebileceğimizi söylemişti neyseki 2haftamız kaldı ikizler için pek 40 hafta beklenmiyor zaten,bekliyoruz Eylül ve Miramızı
MAŞALLAH İKİSİDE KIZMI ARKADAŞIM ALLAH SAĞLIKLA KUCAĞINDA GÖSTERSİN[/QUOTE amin ,Evet canım ikiside kız ama çift yumurta ikizi
Çok haklısın fabrikasyon hayatlar ysşamıyoruz,hepimizin farklı yöntemleri ,deneyimleri,gerçekleri ,tercihleri ve doğruları var ,herşey güzel olacak inşallah:)Kızlar selam bu tartışma konusu hepimizin aklımızdaki sorulara cevaplar veriyor. Ama gerçek siyah veya beyazdan ibaret bir durum yok. Arada griler ve tonları hep çıkıyor.
Bende isterim ki genetik olsun ama olmadı. 5. Gün transfer edildi. Sağlıklı bir embriyo yu görmezden gelecek halim yoktu. Ve transferim yapıldı. Şimdi sadece dua ediyorum sağlıklı olsun diye. Bazen seçme şansımız olmuyor. O yüzden kısmet demek lazım. Elimizden geleni zaten yapıyoruz. Herşeyin hayırlısı......
Amin inşallah sağlıkla doğsunlar artık ikiz taşımak cidden çok zor, bazen doktoruma yaşımla ilgili mi zorlanmam diyorum ,asla senden çok daha genç olup neler yaşayanlar var diyor ,çok şükür ne ödemim oldu ne nefes darlığı ne kaşıntım sadece çok ağır taşıyamıyorum :))) ve sadece 9 kilo aldımInsallah 36. Haftana rahatca gel canım. masallah A anneveoglusu nun güzel mesajlarıda sagolsun destek oluyor.Eylül ve Mirada adıyla büyüsün maşallah isimleri cok güzel
Canım benim olacak inşallah olacak sonu güzel olacak sen çok yıprandın ona rağmen yılmadın yetmedi bize bile destek oldun canım arkadaşım seni bu azminden dolayı tebrik ediyorum o genetikten güzel haberler gelecek inşallah ben öyle hissediyorum hemde en kısa zamanda ama çok haklısın benim bir tane geldi isterdim ki yedek olsaydı bunun bile garantisi yok ama biz tedbirimizi alalım gerisi Allaha kalmış inşallah bizimde ellerimizi en kısa zamanda doldurur vermiş olduğun karardan dolayı çok haklısın... dualarım seninle güler yüzlü arkadaşım benim:)))Günaydın kızlar. Bilen bilir , bilmeyen için durumumu özet geçeyim. 2016 kasım ayında negatif tüp denemesi ve ardından negatif aşılama denemesi sonrası yaşadığım 12 günlük stresli bekleme süresi sonunda aldığım negatif haberi benim için yıkım oldu. Belki size abartı gelebilir ama hem de büyük bir yıkım. O hastaneden ayrılıp da Bahçeci ile tanıştığımda Cem Bey 'in direkt genetik demesine hiç düşünmeden ok dedim. Ben sadece tutunamamanın acısını yaşamışken ve bunun verdiği acı bile bana bir yük iken, 3-4 aylık bir gebelik sonrası olası bir düşükle yaşayabileceğim çöküntüyü düşünmek bile istemiyorum. Evet, sağlıklı olmayan zaten tutunmaz deniyor ama bu kesin değil. Ya tutunur da 12-16. haftada düşerse, ya düşmez de engelli olursa ....??? Tutunmazsa aylar önce yaşadığım acıyı tekrar yaşayacam, tutunur da düşerse daha beter bir acı yaşayacağım, düşmezse de ömür boyu engelli bir evlat sahibi olmanın vereceği sorumlulukla hayatımı bitirip, kendimi engelli bir evlat için harcayacağım... Bütün bu soruları, endişeleri düşünmekten kendimi alamıyorum. Herşey bir yana,Bebegimhadi nin de dediği gibi, diyelim ki o 4 embriyoyu genetiğe göndermedim. Gerekli tahlil ve testlerden sonra transfer yaptırdım. Her negatif sonuç ayrı bir maliyet. 4 anormal embriyo için 4 defa transfer ücreti, 4 defa sayısız ilaç takviyesi ve ücreti vs vs. ( psikolojik yıpranmayı saymıyorum ) Yine bazılarınız diyecek ki; belki anne rahminde sağlıklı olacaktı, tutunacaktı ve sağlıklı bir gebelik sonrası sağlıklı bir bebek olacaktı ... İşte ben o belki ihtimalini yaşamak istemediğim için genetik yaptırıyorum. Allah maddi manevi güç verdiği sürece de devam edeceğim. Tabii ki genetikten sağlıklı gelen embriyonun da %30 tutmama ihtimali var. Ama en azından elimden geleni yapmış olmanın vereceği huzur olacak içimde. Bir sağlıklı tutmazsa diğer sağlıklı mutlaka tutar düşüncesi ile genetiğe devam edeceğim. İşimi şansa bırakmak istemiyorum ,tedbir alıp takdiri Allah'a bırakıyorum. Sevgiler ...
Amin inşallah sağlıkla doğsunlar artık ikiz taşımak cidden çok zor, bazen doktoruma yaşımla ilgili mi zorlanmam diyorum ,asla senden çok daha genç olup neler yaşayanlar var diyor ,çok şükür ne ödemim oldu ne nefes darlığı ne kaşıntım sadece çok ağır taşıyamıyorum :))) ve sadece 9 kilo aldımilk isimleri bunlar eşim ikinci isim olarak annesi ve anneannesinin adını koymak isteyecek sanırım yüzleşmekten korktuğun için sormuyorum bir de bu durumda nursen ve ayşe isimleri bekliyor bizi
Ahhhhh canım benim nasıl anlatayım kayınvalidem otuzbeş yaşında dul kalmış ,kendini oğluşuna adamış ,okutmuş eşim emniyet müdürü şimdi sorsan taktığı her yıldız sayemde der:)))) kocamda tuhaf bir şekilde sanki annesine vefa borcunu ödemek için çabalar gibi saçma Şeyler yapabiliyor :)) kadın çocuğu öyle bir baskıyla büyütmüş ki , Bir gün senin için yaptığım fedakarlıkları bana geri ödemek zorundasın etkisi yaratmış adamın üzerinde , evlilik terapistine falanda gidiyoruz aslında ama maalesef kolay atlatılanilecek bir durum değil eşim adına:/anne ve anneannesinin isimlerine yorumun güldürdü beni.esin biraz eski kafa mı ? Kusura bakmazsan.benim kayınpeder yanımda.ona annemler soruyor kayinpederimin adı ismail, "torununun ismi ismail olsun mu "diyorlar kesinlikle istemiyor bizimkiler öyle seninkiler böyle .annemlerde gereksiz bir soru soruyor iste. babamın adıni koymak isterdim onu da istemiyorum artık.bebeklerin hakkındaki iyi tasımana sevindim.
Seni gerçekten çok takdir ediyorum. Daha önce de okudum yazdıklarını o zaman yazmaya fırsat bulamamıştım. Cidden zor bir durum. Allah sabrının mükafatı olarak bu mucizeyi sana nasip etmiş diye düşünüyorum. Zaman geçtikçe sabrının meyvelerini teker teker toplayacağını düşünüyorum. SevgilerAhhhhh canım benim nasıl anlatayım kayınvalidem otuzbeş yaşında dul kalmış ,kendini oğluşuna adamış ,okutmuş eşim emniyet müdürü şimdi sorsan taktığı her yıldız sayemde der:)))) kocamda tuhaf bir şekilde sanki annesine vefa borcunu ödemek için çabalar gibi saçma Şeyler yapabiliyor :)) kadın çocuğu öyle bir baskıyla büyütmüş ki , Bir gün senin için yaptığım fedakarlıkları bana geri ödemek zorundasın etkisi yaratmış adamın üzerinde , evlilik terapistine falanda gidiyoruz aslında ama maalesef kolay atlatılanilecek bir durum değil eşim adına:/
Çok teşekkür ederim canım,kayınvalidemle oturmamı kasdediyorsun sanırım:)bu evlilik kararı hayatımda verdiğim en zor karardı etrafımda benim yaşımda ve şartlarımda olan kimse kabul etmezdi sanırım,ama o kadar iyi biri ki eşim hayır diyemedim,çektiklerime rağmen bugün olsa yine onu seçerdim,ve evet bazen bende senin gibi Allahın bana lütfu bu bebekler diyorum belkide eşim için yaptığım fedakarlıkların mükafatı:)Seni gerçekten çok takdir ediyorum. Daha önce de okudum yazdıklarını o zaman yazmaya fırsat bulamamıştım. Cidden zor bir durum. Allah sabrının mükafatı olarak bu mucizeyi sana nasip etmiş diye düşünüyorum. Zaman geçtikçe sabrının meyvelerini teker teker toplayacağını düşünüyorum. Sevgiler
Evet ama sadece birlikte oturuyor olman da değil. Zor bir kadın anlattıklarına göre. Allah onun kalbine muhabbet versin sana ve yavrularına karşı. Zorlaştırmasın artık hayatınızı. Eşine de dengeyi çok daha iyi sağlayacak dirayet feraset versin. Allah sabrını ödüllendirmiş bir değil iki mucize ile. Ummadığın güzellikler bulsun sizi böyle hep.Çok teşekkür ederim canım,kayınvalidemle oturmamı kasdediyorsun sanırım:)bu evlilik kararı hayatımda verdiğim en zor karardı etrafımda benim yaşımda ve şartlarımda olan kimse kabul etmezdi sanırım,ama o kadar iyi biri ki eşim hayır diyemedim,çektiklerime rağmen bugün olsa yine onu seçerdim,ve evet bazen bende senin gibi Allahın bana lütfu bu bebekler diyorum belkide eşim için yaptığım fedakarlıkların mükafatı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?