Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Kızlar, bazılarınız ile telefonda konuştum, bir de buraya yazayım dedim. Belki okuyup da fikir alan olur diye.. Ben spora başladım. En az 3 aylık olduğu için salon, yeni bir tedaviye 3 ay sonra başlarım o zaman dedim. O sırada da takviyeleri de kullanırım diye düşündüm. Zaten biliyorsunuz ki bu takviye ve vitaminler en az 2-3 ay içinde etki etmeye başlıyor. Ne kullanıyorum? Tabii ki ARI SÜTÜ, Biosteron, (aynı anda günde iki kez), Quenzim Q10, folik asit. Bir de tabi sağlıklı beslenme. Kuru incir, ananas, badem vs aklima geldikçe. illusive sağolsun, bir liste paylaşmış. Zaten sebzeci olduğum icin o sorun olmuyor:). Vücudu bir toparlayalim bakalim, nasil olacak. En kötü sağlıklı yaslaniriz

Canım en azından yumurtan oluyor bu güzel ama maalesef her ay ürettiğimiz yumurtalar bir bebek getirecek hücre içermiyor. Ama bu demek değildir ki hiç içermeyecek.
Burada doktorun yorumu tabi önemli ama senin bu konudaki ısrarın, maddi imkanların, enerjin vs önemli.
Doktorlar çok umutlu yaklaşsa acaba maddi olarak mı görüyor diyoruz ama olumsuz konuşsa bu seferde acaba uğraşmak mı istemiyor diyoruz.

Aslında doktorlar sadece yorum katıyor ama olup olmayacağını asla bilemezler.
Sen kendi içinde eğer ben daha fazla uğraşmak istemiyorum dersen bence kabullen durumu daha fazla yıpranmadan.

Yok eğer savaşacağım bir kaç kere bile olsa deneyeceğim dersen en azından beni örnek alabilirsin. Ben yumurta hiç olmadan bile tedaviye başladım, kist olduğunu bile bile opu oldum vs vs tabi çok yıpratıcı bir süreç maddi manevi ama en azından olmasaydı da çok uğraştım ama nasip değilmiş diyecektim kaliteli yumurta bulmak tabi daha henüz transferim olmadı.

Bu biraz doktorlardan bağımsız olarak bizim vermemiz gereken bir karar canım.
Rabbim hakkında en hayırlısı ne olacaksa o kararı almaya sana nasip etsin tabi cümlemizi.. Çünkü insan bu işin içinde ne kadar olursa yani içine ne kadar girerse olmamasının yıkımını daha çok yaşıyor.

Allah hepimize sabır, umut ve güç versin.

ben 32 yaşındayım Geç kalmış hissediyorum Allah yardımcımız olsun
Bir kadının en güzel yaşları zamanlarını yaşıyorsun inan bana.. Asla geç değildir hele senin yaşında asla değil. Lütfen güçlü ol ve kendini asla bu yönde motive etme..

Süperrr bir plan.. Tüm bunların içinde en başında spor muazzam..
Bu arada ben vitaminleri sıra ile içerken afallıyorum. Kafam karışıyor neyi ne zaman içeceğim aralarında ne kadar zaman vermek lazım falan filan.. Bu kadar vitaminle Allah ömür verirse 150 yi deviririz herhalde

canım yaşınız çok iyi bencede çok iyi bir ile yol alabilirsin
ben 40 yaşındayım bu ay ilk kez tüp bebek tedavisi göreceğim adeti bekliyorum
Canım ne güzel senin bir evladın öncelikle o evladına Allah uzun ömürler versin..
Troid ile ilgili olan tedavi sürecini bilmediğim için yorum yapamıyorum ama diğer değerlerin güzeldi konularından okuduğum kadarıyla ve eminim ki uygun tedavi ile ilk denemen de inşallah güzel sonuçlar alacaksın..
Ayrıca çok ama çok pozitifsin.. Rabbim gönlüne göre versin. Sana da bilgim olmasada diğer tedavinle ilgili en azından dileklerimle cevap yazmak istedim..

Selamlar,
Aranızda yeniyim, 39 yaşındayım. (aslında 38 ama kasımda 39 olacağımdan 39 diyorum)
9 yıllık evliyim. Çocuğumuz yok. Bu bizim kendi tercihimizdi. Kararsız kaldık hep. İki yıl önce istediğime karar verip doğum kontrol hapını bıraktım. Bu sefer eşimden pek bir istek göremedim. Geri çekilme yöntemi ile korunduk. Kaza ile bile olsa hamile kalmadım. Bu sene başında tam karar verdik, bu sefer tiroid sorunları çıktı. 6 ayı da tiroid değerlerini normale getirmeye çalışmakla kaybettim. Değerler normale döndü. Daha ilk kez geçen ay denedik, o da sadece bir kez. Tabi ki olmadı.
İnternette pek çok şey okudum ve şimdi yaşımdan dolayı normal yoldan denemekle zaman kaybediyormuşum gibi geliyor. Hiç hamile kalmadım, kalabiliyor muyum onu da bilmiyorum. Hiç yumurta takibi yaptırmadım. Nisan ayında detaylı ultrason çektirmiştim, hiç bir sorun çıkmamıştı. Folikül sayım ve boyutları normaldi ama şimdi adetlerim tuhaflaştı, süresi kısaldı, ağrılı vs olmaya başladı. Okudum ki benim yaşlarda tiroid sorunu çıkanlarda erken menopoz sık görülüyormuş. Tabi aldı beni bir panik. Kaç gündür ağla ağla içim dışıma çıktı.
Bu konuda tecrübesizim ve nereden başlayacağımı bilmiyorum. Biraz da morale ihtiyacım var. Eşim olursa olur olmazsa olmaz diyor ve normal yol dışında deneme taraftarı değil.

Teşekkür ederim arkaşlar aslında şuan iyiyim nedense uzuntum geciyor gibi ilginç ama iyiyim.arkadaşin yazdigi gibi 3 ay spor vitamin devam ediyim diyorum sonra belkide istanbul yollarina duşerim son bir deneme icin inşallah nasipte varsa tabi.allahım herkesin gönlundeki muradini versin inşallah.

Cnm yumurta takibi nasıl yapılıyor. Sanırım özelde yaptırmam gerekiyor.Hergün gitmem gerekirmi
Yok canım. Adetinin 3. Günü gidiyorsun ultrasonla bakıyor önce kaç folikül var diye. Sonra bir hafta sonra tekrar gidiyorsun kaç yumurta büyümüş ve kaç mm de ona bakıyor. İstenilen hızda büyüyor mu ona bakıyor. 20 mm olana kadar ara ara çağırıp boyut ve gidişatına bakıyor.

Aramıza hoş geldin arkadaşım. Hiç üzülme ağlama da maşallah yaşın hemüz genç. Onca yıl korunduktan sonra vücut kendini anca toparlar sanırım. Madem folikül sayın ve kalitesi iyi vitamin takviyeleri ve kürlerle işe başla bence. Troidini de kontrol altına alırsan olmaz diye bir şey yok. Donra da yumurta takibi yaptırır ne durumda bakarsın. Ovülasyon testi ile de yumurtlama gününü takip edersin. Gerçi yumurta kontrolünde doktorun da seni yönlendirir ilişki günleri hakkında.En fazla bir sene daha normal denersin belki o arada eşin de ister bebek ve Tüp bebek yaptırırsınız.
Ben arı sütünü n poleni tavsiye ederim. Edinmek istersen de yardımcı olurum bu konuda sana. Arı sütünü bi araştır sen de. Çok faydası var. İnşallah sende de fayda sağlar.allah yardımcın olsun

Çok teşekkürler. Gerçekten yazdıklarınız moral oldu. Tiroidimi kontrol altına aldık ama 3 aydır adetlerim düzensizleşip tuhaflaştı. Sadece 3 gün sürüyor ve ağrı çekiyorum. Özellikle son adetim çok ağrılı oldu. Tatildeyim, tatil dönüşü için kadın doğumcudan randevu aldım. Umuyorum bu süre içerisinde bir problem oluşmamıştır. Sonraki ay için de yumurta takibi düşünüyorum. Arı sütü polen deneyeceğim mutlaka. Şu an bulunduğum yerde varmış, bir tanıdık vasıtasıyla alacağım. Umarım fayda sağlar.

sifa olsun saglik olsun bebik olsun innnsallahhhhhhhh

Hoşgeldin canım tiroid konusu olunca yazmak istedim ben 11 yıldır hashimoto hastasıyım arkadaşım 10 yaşından itibaren hipotiroidi hastası yaşım 41 16 haftalık hamileyim tüp bebek tedavisinin akabinde hamile kaldım o zaman tsh 4 ün üzerindeydi tiroidi çok dert etme menepoza da girmedim arkadaşıma gelince o da 40 yaşında bugün bebeğini kucağına aldı tabi ki doğal maaşallah bebişi sağlıklı problemi yok ikimizde geçen sene evlendik kendine iyi bir doktor bulmalısın ilk önce durumunu netleştirmelisin doğal olmayacak diye bir kural yok eşini ikna edene kadar boş durma vitaminler bitkisel kürler arı sütü polen kullansan faydasını görürsün allah isteyen herkese nasip etsin

Bomba gibi olacaksın desene hem içten hem dıştan

Ne güzel yazmışsın

Hoşgeldin. Arkadaşlarımız çok güzel yazmış herşeyi söylemişler, mutlaka doktorda yumurta takibi yaptırıp ona göre çatlama iğnesi vs yapıp ilişkiye girerek denemelisin. Diğer forumlarda bu konuda bilgi bulabilirsin, bizim topikimiz tüp bebek topiki gibi aslında. Yaştan veya erken rezerv azlıpından muzdarip olduğumuzdan... inşallah rezervin iyi durumdadır

Bence önce az çok güvendiğin bir doktora adetinin 2.-3. günü git. Folikul sayına baktır, tahlillerini yaptır. Sorun yoksa 6 ay-1 yıl deneyin, acil durum çanları çalıyorsa da tüp bebek sürecine gireceksin mecburen. Moralini bozma, bu iş saglam moral istiyor çünkü. Zaten bu eşler de hep böyle, olursa olur olmazsa olmaz. Sonra 70 yaşına gelince ahh kafam demesinler.

poppy73 biesteronun fayda etmesi icin dr. Gunde 3 tane ve aynı anda icilecek demisti hatırlatmak istedim.dr a sordun mu icilme sekli sende farklı mı
Şöyle; bana ilk Bahçeci'de verdiler, günde 3 tane dediler ama öyle aynı anda demediler. Sonra ben kendim kesfettim aynı anda olması gerektiğini. Prospektüsünde de yazıyor. Yazdım da yanlış yazmışım. Aynı anda günde iki tane alıyorum. Sağol canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…