- Konu Sahibi akideciknane
-
- #58.201
45 yaşımda g,tt,m doktoruma çocuk sana annane mi diyecek benim de tek çocuğum var napcan cocugu dedi kovaladı beni. sonra bir doktora gittim amh 0.01 çıktı. yakında manapoza girersin dedi iki yıl oldu girmedim.
Selamlar,
Aranızda yeniyim, 39 yaşındayım. (aslında 38 ama kasımda 39 olacağımdan 39 diyorum)
9 yıllık evliyim. Çocuğumuz yok. Bu bizim kendi tercihimizdi. Kararsız kaldık hep. İki yıl önce istediğime karar verip doğum kontrol hapını bıraktım. Bu sefer eşimden pek bir istek göremedim. Geri çekilme yöntemi ile korunduk. Kaza ile bile olsa hamile kalmadım. Bu sene başında tam karar verdik, bu sefer tiroid sorunları çıktı. 6 ayı da tiroid değerlerini normale getirmeye çalışmakla kaybettim. Değerler normale döndü. Daha ilk kez geçen ay denedik, o da sadece bir kez. Tabi ki olmadı.
İnternette pek çok şey okudum ve şimdi yaşımdan dolayı normal yoldan denemekle zaman kaybediyormuşum gibi geliyor. Hiç hamile kalmadım, kalabiliyor muyum onu da bilmiyorum. Hiç yumurta takibi yaptırmadım. Nisan ayında detaylı ultrason çektirmiştim, hiç bir sorun çıkmamıştı. Folikül sayım ve boyutları normaldi ama şimdi adetlerim tuhaflaştı, süresi kısaldı, ağrılı vs olmaya başladı. Okudum ki benim yaşlarda tiroid sorunu çıkanlarda erken menopoz sık görülüyormuş. Tabi aldı beni bir panik. Kaç gündür ağla ağla içim dışıma çıktı.
Bu konuda tecrübesizim ve nereden başlayacağımı bilmiyorum. Biraz da morale ihtiyacım var. Eşim olursa olur olmazsa olmaz diyor ve normal yol dışında deneme taraftarı değil.
BenI'm ilaclar 3600 tuttu.opu 900 tl.senin ilaçlar daha az sanırım.Devlet karşılamadan ücreti canım raporsuz fiyat
Aaa bana da günde 3 tane dendi acıbademde ama ben sabah öğlen akşam alıyorum. Bir arkadaşıma da doktoru aç karnına 2 tane al demiş. Yarın acıbademe bi sorayım kafama takıldı şimdi.Şöyle; bana ilk Bahçeci'de verdiler, günde 3 tane dediler ama öyle aynı anda demediler. Sonra ben kendim kesfettim aynı anda olması gerektiğini. Prospektüsünde de yazıyor. Yazdım da yanlış yazmışım. Aynı anda günde iki tane alıyorum. Sağol canım
Ay evet sorarmısın doktor bana günde 3 adet dedi 8 saat arayla aliyörümcek. YANLIŞ MI yapıyorum acaba.moralim bozuldu simdiAaa bana da günde 3 tane dendi acıbademde ama ben sabah öğlen akşam alıyorum. Bir arkadaşıma da doktoru aç karnına 2 tane al demiş. Yarın acıbademe bi sorayım kafama takıldı şimdi.
Aynen benimde adetim duzenli yumurtalarım bitmiş.bi yaştan sonra hamile kalabilmek gerçekten çok zor ki daha genç yaştakiler bile artık okadar zor hamile kalıyor ki doktorlar bazen tabloya bakıp helede 1 tane çocugun varsa boşuna uğraşma diyebiliyor sonuçta tüp bebek gerçekten çok yıpratıcı hem maddi hemde manevi anlamda yoksa doktorların çoğu hastalara para gözüyle bakıp yapalım deneyelim diyebiliyor sen kaç kere deneyeceksin birsürü paralar dökeceksin olmayacak birde yıpranacaksın ama bence doktorların karşısındaki insanın psikolojisinide düşünmesi gerekiyor bunu daha yumuşak üslupla söyleyebilir. yinede kararı verecek olan sensin denemek istiyorsan buna kimse karışamaz
bir televizyon programında tüp bebekte gerçekten uzman bir doktor şunları söylemişti yumurta bitmesi menapozdan öncedir yumurta bittiginde normal kadın adet görüyor devam ediyor olabilir genelde yumurta bitme yaşıda 45-46 felandır bazı kadınlarda daha erkende olabiliyor ki yumurtanın olması bunun kaliteli oldugu anlamınada gelmez
sonuç itibariyle öyle olsa herkes tüp bebek yaptırdıgında ilk denemede tutması lazım birde bence bu işler birazda Allahın nasip etmesiyle alakalı bi bakıyoruz 45-46 yaşında hamile kalan kadınlar var ama ondan daha genç olupta hiç hamile kalamayanda
Biesteron 8 sa at arayla alıyorum yanlışmış of yaaaa@poppy73 biesteronun fayda etmesi icin dr. Gunde 3 tane ve aynı anda icilecek demisti hatırlatmak istedim.dr a sordun mu icilme sekli sende farklı mı
nerden anlıyorsunuz yumurtalarınızın bittiğiniAynen benimde adetim duzenli yumurtalarım bitmiş.
Selam arkadaşım benim bir arkadaşım var kendisi ilaç kullanmadan regli olamıyordu bebek istiyordu ama doktoru Kıbrıs'ta donasyon önermiş oda hayır benim kendi yumurtam olacak demiş ve üç ay boyunca İbrahim Saraçoğlu kürlerini düzenli yapmış ve o dönemde düzenli regli olup tek yumurta ile tüp bebek yapmış şu anda 2,5 yaşında bir oğlu var ve ikinci çocuk için kürlere başlamayı planlıyor . Sende denemeden pes etme ve tek doktorla bu işi bırakma derim .Doktor söyledi kan ve ultrason sonucu
Hoşgeldin canım tiroid konusu olunca yazmak istedim ben 11 yıldır hashimoto hastasıyım arkadaşım 10 yaşından itibaren hipotiroidi hastası yaşım 41 16 haftalık hamileyim tüp bebek tedavisinin akabinde hamile kaldım o zaman tsh 4 ün üzerindeydi tiroidi çok dert etme menepoza da girmedim arkadaşıma gelince o da 40 yaşında bugün bebeğini kucağına aldı tabi ki doğal maaşallah bebişi sağlıklı problemi yok ikimizde geçen sene evlendik kendine iyi bir doktor bulmalısın ilk önce durumunu netleştirmelisin doğal olmayacak diye bir kural yok eşini ikna edene kadar boş durma vitaminler bitkisel kürler arı sütü polen kullansan faydasını görürsün allah isteyen herkese nasip etsin
Hoşgeldin. Arkadaşlarımız çok güzel yazmış herşeyi söylemişler, mutlaka doktorda yumurta takibi yaptırıp ona göre çatlama iğnesi vs yapıp ilişkiye girerek denemelisin. Diğer forumlarda bu konuda bilgi bulabilirsin, bizim topikimiz tüp bebek topiki gibi aslında. Yaştan veya erken rezerv azlıpından muzdarip olduğumuzdan... inşallah rezervin iyi durumdadır
Bence önce az çok güvendiğin bir doktora adetinin 2.-3. günü git. Folikul sayına baktır, tahlillerini yaptır. Sorun yoksa 6 ay-1 yıl deneyin, acil durum çanları çalıyorsa da tüp bebek sürecine gireceksin mecburen. Moralini bozma, bu iş saglam moral istiyor çünkü. Zaten bu eşler de hep böyle, olursa olur olmazsa olmaz. Sonra 70 yaşına gelince ahh kafam demesinler.
Keseyi görmüşsun çok sevindim canım inş profil resmindeki güzel bir yeşil gözlü bir bebisin olsun en önemlisi sağlıklı kucaginada al inş ..her şey yolunda gidiyorsa riskli gebelik bir doktora gitmene gerek yok canım normal güvenilir bir kadın dogumcuda olabilir ben öyle yaptım şahsen erbil bey doğumlara giriyormuş artık onuda düşünebilirsin..Çok geçmiş olsun çok zor bir durum 2 kez üst üste denemişsin değil mi. benim doktorum erbil bey bir hastayı 6 ay takip ediyor hala yumurta yoksa yapabileceğim birşey yok diyordu buralarda okudum.doktorun iyi bir doktorsa ona da hak veriyorum yani onun dediği de kulakta küpe kalıyor.her türlü bitkisel takviyeyi yapıp istanbuldaysan onların hepsi çok iyi çünkü, hastanelerde iyi, her ay takipte kalabilirsin.ondan sonra bir netliğe ulaşabilirsin.burada yazıyoruz zaten arı sütü bal polen bizlere mucize getirdi.inşallah sana da getirir.ama hayat devam ediyor kafamızdaki stresi atıp biraz rahatlayabilsek belki daha iyi sonuç alacağız.
Adetin duzenliyse şansın yüksek yumurtan tükenmiş diyen doktora inanma hemen doktor değiştir bizi rahatlatacak Doktor gerekli strese sokacak değil yardımcı kurlerle yumurtalarini kaliteli yapabilirsin arı sütü mutlaka kullan d vitamini ve b12 vitamin kullan değerlerin düşükse.. imuneks Q enzim10 mutlaka kullan ..Aynen benimde adetim duzenli yumurtalarım bitmiş.
ben raporluyum o yüzden ilaçlarım 700 750 gibi tutuyor. ilaçların senin çok tutumuş, forumda ilaç satanlar var aklında bulunsun, geçen sefer rapor kullanmadığım zaman buradan aldım ben toplam 1500 e geldi.BenI'm ilaclar 3600 tuttu.opu 900 tl.senin ilaçlar daha az sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?