Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Bir zamanı yok bende kullanmıştım tadı çok hoşuma gitmisti .Afiyet olsun şifa olsun

Merhabalar, mini tüp bebekte nasıl bir sistem uygulandı size mahsuru yoksa aşamalarını yazabilirmisiniz

Doktorum cok unlu bi turk hoca, randevu almam 2 ayi gecti. Zaten ona gitmeye karar verince ben direk vitaminleri alamya basladim. Daha once baska bir amerikali doktorla tup bebek denemistim, bir kez de bahceci de. Bahceciden nefret ettim, hic bir insancil yani kalmamis, koyun gibi herkese ayni seyi verip olursa ne ala olmazsa gir siraya havasi sezdim. o zaman 31 yasindaydim ve sadece 7 yumurta olustu, kalitesi orta dendi, 2 tane 3.gun transfer oldu negatif. neyse sonra amerikada doktor yasima gore yumurta az olunca once kalitesine calisalim dedi. 2 aylik diyet ve takviye listesi verdi. Ilaclari da biraz daha yuksek tuttu. Bana yuksek doz cok kotu etki etti, 17 yumurta toplandi ama sadece 1 tanesi 5.gune cikti, yikildim yine negatif. Bu arada Texasa tasindim, burdaki turk hoca tam bir saat beni dinledi, Suleyman Bahceci'nin universiteden hocasiymis zaten. bana "bazi kadinlar tup bebegin yuksek dozuna kotu tepki verir, ve yumurtalar bu hizli buyutmeye tepki olarak kalitesizlesir" dedi. Mini tup bebekler havuza karar verdik. 3 kez ust uste mini ivf olucak. Protokol normalin cok altinda dozda hormonla oluyor.

10 gun Clomid
3gun Femera
6 gun Menopur 150ui

Duzenli E2 degerlerim alindi ve ultrasound oldu zaten.

Catlama ignesi ile yumurta toplamay girdim. Malesef benim 6 gelismis yumurtadan 2si onden salinmis, 4 u isleme alindi, biri haric hepsi donduruldu, bir tane iyi kalite 3. gun, iki tane orta kalite 5.gune cikti.. Embriyolog 4 taneden 3 nun bu seviyeye gelmesinin cok iyi oldugnu soyledi...cok sukur...Ben bunlari daha once hic yasamadim, hamdolsun bana az ilac daha etkili geldi. Maddi olrak da tup begin yarisi fiyatinaydi zaten. Simdi adet olmayi bekliyorum, 2. tur yumurta toplama olucak.

Takviyelerim ise:
Coq10- 600mg
Balik Yagi- 2000mg
Prenatal vitamin
Vitamin D- 1000ui

Bu arada unutmusum yazmayi, ilk iki tup bebekte ICSI methodu kullanildi, yani secilen sperm yumrutaya enjekte edildi, sukur dollenme oldu ama kalitesi hep sorundu. Simdiki Turk prof bu yonteme spermde sorun yoksa sicak bakmadigini soyledi. Disardan mudahelenin yumurtayi strese soktugunu, bununda kaliyeye etkisi oldugunu gosteren calismalar oldugunu soyledi. Cok sukur sperm de sorun yoktu bizim, ilk defa dogal dollenmeye birakildilar. Onunda etkisi oldugunu dusunuyorum. Deidigm gibi calistigim hoca turk bir prof, zaten bolum baskani burdaki universitedeki bolumun.

Aklinizda olsun tup bebek lablari cok cok onemli, bu hocayi secme sebebim birazda labiydi, zaten universite merkezi oldugu icin en yuksek standardda labi vardi, duzenli denetim var, en genc embrilogu bile 15 yillik embryologtu. bana cok guven verdi...

Çok tşk ederim cvp yazdığınız için, inşallah en kısa sürede bebeğinize kavuşursunuz. Yaşınız kaç sakıncası yoksa

Ya zaten her olumsuzluğun suçlusu biziz. Bir doktor da çıkıp şunu bi deneyelim, şu prosedürü size uygun değiştirelim çözüm odaklı konuşmuyor. He bacım, yaşlısın, belin bükülmüş yumurtan da senden ötürü kötü. Tövbe!!! Kızmaya başladım artık. Gençsin daha, yoluna girmeyecek birşey değil. Amh güzel. Hiiiç takılmadan takviyelerine başla

İşiniz rast gitsin, en kısa sürede güzel sonuçlar alırsınız inşallah. Bendede rezerv sıkkntısı var adetim 2 gün gecekince bende hamile sandım test negatif çıktı soluğu dr aldım tüp bebeğe yolladı beni. Bu yumurtalar hangi gün kendini gösteriyor yumurtan az dedi anlamadım

Promotil kullan omega 3 olarakta ocean yuksek kalite olanindan

Benim ilk denememde 6 yumurta döllendi ve donduruldu.blastokist asamasina geldi iki transfer ettirdim hamile kaldim fakat nos gebelik oldu simdi ilk once tek blastokistim var onu transfer ettircem olmazsa kalan iki taneyi kullancam umarim tekrar yumurta toplama islemi olmadan iyi sonuc alirim cünkü tekrardan ayni seyleri yasamak istemiyorum çok yipratici.yumurta olcakmi bir dert dollencekmi bir dert tutcak mi bir dert Allah hepimizin yardimcisi olsun

Doktor bana folekullerin adetin herhangi bi gunu sayilabildigini soylemisti, hatta benim adetime bir kac gun varken sayildi, ben de sasirmistim hep adetin 3. gunu sayilir sanmistim.

Adetin ıkıncı gunu gidince muyanede belli olur ama ignelerle buyuyenler dikkate alınır 19-21mm sanırım olanlar toplanır
Kesinlikle takviye al bosuna zaman harcama onemlı olan kalite sayısı deıl

yumurta ve embyro kalitesi o kadar cok etkene bagli degisiyor ki tam bi kurami yok. gittigim doktorda bazen 40 yasinda hastam oluyor 5 yumurta toplaniyor 5 de 5.gune cikiyor bazen de 28 yasinda bi hasta oluyor, 15 yumurta toplaniyor 4-5 ancak 5.gune cikiyor dedi.. yani yas tek etken degil gerceckten...tabi 40 dan sonra genetik teste tesvik ediyorlar, doktorun soyledigi genetik olarak anormal embriyo sayisinda artis oldugu... ben istemedim, insallah gerek de kalmaz...

42 yaşındayım her iki opuda da üçer yumurta toplanmıştı sadece, ama hepsi 5. Güne gitmişti firesiz. Sayı az diye üzülmenin hiiiç gereği yok doktorunuz çok haklı.

42 yaşındayım her iki opuda da üçer yumurta toplanmıştı sadece, ama hepsi 5. Güne gitmişti firesiz. Sayı az diye üzülmenin hiiiç gereği yok doktorunuz çok haklı.

tesekkurler, oyle gercekten...bende zaten yasayip ogredim, 17 yumurta toplanip, 15 dollendi, ama malesef 1 tanesi 5. gune cikti, bana yuksek fragmantasyon dedi. cektigim agrilar hayal kiriligi da cabasi. o zaman bana yogun hormonun gitmedigini anladim zaten. simdi o tedavinin 1/3 kadar ilac kulladim ve cok sukur iyi kalite 5.gunleri gorduk.. ben buna hep sukrediyorum...insallah herkesin de guzel tedavileri olur... daha hala yolun basindayiz, 5.gunu gormek guzeltabi ama yine de hersey nasibine esir...biz de ugrasiyoruz iste...

Kızlar bende kendi tüp bebek deneyimimi yazayım belki birilerine fikir olur.
Üç tüp bebek denemesi geçirdim ilk ikisi Bursa'da sonuncu memorialde oldu,

Birinci deneme 5 toplama 1 döllenme negatif
Femara ve 300 doz merional kullanılmıştı

İkinci deneme 5 toplama 2 döllenme 3. Gün embriyosu pozitif ama düşük oldu
Gonal f ve menapur kullanıldı 375 doz

Bu ilk iki denemede vitamin olarak progeny f,,egricayir tüplerde olan arı sutunden kullandım.

Son deneme de 5 toplandı 4 döllenme dördü de beşinci gün kaliteli embiryo oldu hoş üst üste negatif aldım ama sonuncu tutundu şükür.

Son denemede sadece 237.5 gonal f kullandım ilaç olarak,ama bu defa bal tarçın yaptim,egricayirdan saf arı sütü getirttim bence kapsul icindekilerden çok daha faydalı saf olan araştırın derim,bal tarcinda kalite açısından işe yaradı diye düşünüyorum.

Masallah canim, sonu guzel olmus, saglicakla kucagina al insallah...tutunan embriyonun kalitesi soylenmis miydi size?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…