Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

E nabizdan baktim simdi kurtaj sonrasi ilk adetimin ikinci gününde yaptirdigim hormon testlerinden estradiol (E2) sonucu 31.7 cıkmış adetimde 2 gün sürdü menopoza mi girdim acaba moralim bozuldu hamilelik oncesi 45.lerdeydi sonucum kurtajdan sonra mi boyle oldu

Kürtaj sonrası hormon değerlerinin normal birimlerden farklı çıkması çok normal değil mi sence de? Vücut onca yoldan geçmiş bi düşün. Hamile kalmaya çalışmış, hamile kalmış, sonra şimdi de normale dönmeye çalışıyor. Elbette bu anlamda bazı dengesizlikler normal. Olumsuzu çağırma menopoz filan diye. Kendine zaman ver ve moralini yükseltmeye, güzel şeyler hayal etmeye çalış... zor biliyorum...

Haklisiniz yaşımda ilerliyoya panik yapiyorum işte stres yapmamak lazim dediginiz gibi

Gittikçe umidim azalıyor. Tüp bebek merkezleri dediginiz gibi uğraşmak isteniyor ama bizi düşünen yok. Biz de anne olmak istiyoruz. Hakkımız ama bunu düşünen yok çünkü tek düşündükleri para ve yasi küçük olanları hamile bırakarak tup bebekle başarı oranlarını yükseltmek. Gerisi onlar için para. Sisin duygularınız, umudunuz değil para. Olmayınca da yaşınız demek. Herşeyi yaşa bağlamak uğraşmamak.

Kürtaj sonrası en sık karşılaşılan sorun ASHERMAN SENDROMU yani Rahimde yapışıklık. Bunu bizzat yaşayan biri olarak aklıma acaba bundan dolayı mı diye düşündüm.
Benim şahsen tavsiyem, RAHİM FİLMİ çektirmeniz. En azından içiniz rahat eder. Rahim filmi ne zaman çektirilir konusunda arama motoruna sorup okuyun, bende belirtirim ama okuyun derim. Ben İstanbul'daki Echomar şişli görüntüleme merkezinde çektirmiştim 2 kere. Ağrısız ve rahattı. Hatta 2. gittiğimde(geçen sene mart ayında gitmiştim) sol tüpüm kapalıymış, onu orada açtılar. Bu işlem bile ağrı vermiyor.

Ben de 45 yaşındayım. Menepoz konusunda doktorumun söylediklerini ileteyim. İçiniz rahat olsun diye.
29 Ocak 2020'de regl olmuştum. Sonraki regl ne zaman olmasını bekleriz? Tahminen 25-29 Şubat öyle değil mi? Ben 14 Şubat 2020'de regl oluncaşok oldum ve korktum. Benim de aklıma hemen ''Menepoza mı giriyorum'' düşüncesi oluştu. Hemen eşimi arayıp bilgilendirip doktor randevusu aldım. Daha önce de gittiğim bir kadın doğum doktoruydu ve hikayemi de az-çok bilir. Doktora şikayetimi belirttiğimde, bunun menepoz olamayacağını söyledi. Menepoza böyle girilmez dedi. Bu yumurta kırılması ya da rahminizin ince olmasından dolayı oradaki ince damarların çatlamış olabileceğini, korkulacak birşey olmadığını belirtti. Sonra muayene etti. Sol yumurtalığımda 4 folikül varmış, rahminiz de ince dedi. Gelmişken bir de smear testi de yaptırdım. Doktor ayrıca hormon testi de yapalım dedi. Tahliller mükemmel çıktı. Doktora gittiğimde o da aynısını söyledi. FSH'ınız bile çok güzel, yumurtanız olduğu sürece menepoza girmezsiniz dedi.

İçiniz ferah olsun menepoz konusunda. Siz kürtajdan dolayı yapışıklık var mı yok mu bunu düşünün. Çünkü yapışıklık varsa hamile kalmanızı etkiler. Bu önemli bir konu. Başıma geldiği için biliyorum.

Cok tesekkur ederim cevabiniz icin ilk firsatta rahim filmini cektiricem

Aaaaa ben şok vallaaa
Buğday çimi suyu ilk kez duydum bilgi verebilirmisiniz?

arkadaşlar bir şey sormaknistiyorum ben adet cylo ile oluyorum fakat bu ay kullanmim diyorum onu içmezsem başlamazsam adetim uzunn suruyor sizlerde bu durumu yasiyormusunuz içmesem 10 12 gun sürer gibi

yazıklar olsun eger
demekki insanları kendisi yapmış gibi kandırıp aracılık yapıyor çok günah vebal alıyor bu şekilde çok yazik

Hayıtın kadın hormonu üzerinde çok faydalı oldugunu öğrendim fakat bizim durumumuz da hormon ilaçları kullanırken etkileşimi nasıl olur bilemem.Fayda beklerken zarar verebilir.Ben yumurta ve kalite artırımı için kullanıyorum cyloyu

işte bende bu yüzden tentür kullanırken hap alnım dedim ama azda olsa ederim devam edio bi kaç kişi de daha duydum cylo ile adet olunca bırakırsan uzun- suruo diye ama bilmiyordum yumurta kalitesine iyi geldiğini siz kendiniz ader oluyormuydunuz

Evet benim adetimle ilgili bir sıkıntım yok hamdolsun,doktorum dediğim sebepten ötürü ilaca bu ay başlattı.Biz sizinle özelden konuşmuşuz yeni farkettim

Ben de dün histereskopi oldum, yapışıklık sorunu için jel ve spiral yerleştirildi rahmime,2 ay kalacak. Bu süreçte de kullanmam için cyclo verdi bana da, ama narkoz kafası ne için verdiğini de sormadım tabi.. benim adetlerim falan zaten düZenliydi, yumurtalarım da zaten önceden toplandı 2 dondurulmuşum bekliyor beni. Bu cyclo bana ne yapacak acaba iki ay:/

Operasyon sonrası adet düzensizliği olmasın diye olabilir,transfer olcaksanız eğer

Ben sebebini biliyorum sanırım. Çünkü bende histeroskopi sonrası kullanmıştım. Transfere hazırlanıyorsunuz yazdıklarınızdan onu anladım. Transfer öncesi FOLİKÜL KİSTİ olmasın diye vermiştir doktor. Benim de histeroskopi durumum olmuştu. Sonrasında doğum kontrol hapı vermemişti doktorum. İlk regl de kontrole gittiğimde folikül kisti görünce transfer programı iptal olmuştu ve doktor d.kontrol hapı vermişti.

Folikul kisti neden transfere engel oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…