Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

G besin diye bi takviye var instegramda kullanan varmi arkadaşlar pahalida ama takviyelerde ucuz degil ki işe yaradığını bilsem alirimda ne biliyim yasta 42 benim yarar mi bilemedim reklamini yapiyorlar ama yinede tereddüt ettim aranizda kullananlar varmi

Canım o kişinin durumuna göre değişiyor arkadaşım iki güne bir gitti ben toplam 4 kez gittim 5. De yumurtalarım toplandı sonra rahim dinlendirme oldu ikinci reglimde transfer hazırlıkları için gitmeye başladım. Yanii bu tamamen yumurtalarının gelişimi ile alakalı bir durum

Arkadaşlar salgın nedeniyle biraz vakit kaybetsek de şu an güncel tedavi gören veya merkez değiştirip farklı bir yerde tekrar denemeyi düşünenler... Tecrübelerimizi paylaşalım ne dersiniz kendimden başlıyorum..
42 yaşındayım.... Memorial Şişlide 3. Denemem pgt'ye giden toplam 5 adet 5.gün embriyosu dan elde var 1 adet mozaik embriyo... Maalesef henüz sağlıklı embriyoyu bulamadık...

Mozaik transferide yapılabilir. O sebeple moral bozmamak lazım. Mozaik embriyo ile bayağı sağlıklı doğum yapan oluyor.
Vitamin takviye kullanıyormusunuz?

Evet mozaik umut olarak yedekte duruyor haklısınız yabancı bir Facebook grubu mevcut "My perfect mosaic embryo" biraz baktım gerçekten sağlıklı doğum örnekleri var... Umarım O bize şans getirir
Aslında benim memorial öncesin de de çok denemem oldu 2 kez Erbil Yağmur... 1 kez Prof. Osman Develioğlu ve adını bile anmak istemediğim cahiliye döneminden bursa pembe mavi Hst. 1 denemem... Çok takviye kullandık eşim ve ben... Prowomen, Promen,Q10 Koenzim, B12, Dvit, Arısütü polen... Özel kür hiç uygulamadım ancak bu son 3 denememde sadece New life Efa one Balıkyağı, B12 Solgar ve Folifor Folikasit kullandım... Özellikle günde 1 saat yürümeye gayret ediyorum, gün aşırı da olsa avokado tüketiyorum, zeytinyağı ile yeşil salata her gün ayrıca Çiğ kabak çekirdeği fındık fıstık ve kırmızı üzüm....
Bu süreçte her türlü tahlilimiz yapıldı görünen tek sebep yaş faktörü... Bir şekilde meydan okumaya çalışıyoruz işte zamana

Aslında havuz mantıklı olabilir. Benimde sağlıklı bulma oranım çok çok düşük. Bünyeye bağlı ya da bizim embriyolar çok hassas ngs olayı bozuyor. Bazı 40 ve üstü kişiler de sıklıkla sağlıklı embriyo bulabiliyor. Arka arkaya denemek lazım belki de. Ben 5 kere şişli memorial bir kere bahçeci fulya güvenç beye gittim. Bir sağlıklı ve bir mozaik var iki transferde hüsran.

[a havuz mantıklı olabilir. Benimde sağlıklı bulma oranım çok çok düşük. Bünyeye bağlı ya da bizim embriyolar çok hassas ngs olayı bozuyor. Bazı 40 ve üstü kişiler de sıklıkla sağlıklı embriyo bulabiliyor. Arka arkaya denemek lazım belki de. Ben 5 kere şişli memorial bir kere bahçeci fulya güvenç beye gittim. Bir sağlıklı ve bir mozaik var iki transferde hüsran.
[/QUOTE]
Siz de iyi emek harcamışsınız kolay değil bu işler... Sonuç alamamanıza üzüldüm.. Peki sağlıklı ve mozaik embriyolarınız memorailden mi? Devam edecek misiniz?

Son düzenleme:
Tedavin guzel sonuclar getirsin
Ben de buraya ayni maksatla katilmistim yeni merkez onerilerinde guvenc bey erbil bey semra hn arasinda gidiyordum
Erbil beyde negatif olunca mi sisliye gectiniz tam Erbil beye gitmeye odaklanmis gibiydim:)

Cahilliğimi hoş görün mozaik embriyo nedir acaba?

Siz de iyi emek harcamışsınız kolay değil bu işler... Sonuç alamamanıza üzüldüm.. Peki sağlıklı ve mozaik embriyolarınız memorailden mi? Devam edecek misiniz?
[/QUOTE]
Evet ikisi memorial benim bir de rahim inceliği var daha önceki kürtajlardan iki kere histeroskopi oldum. Benim mozaik tuttu ama ilerlemedi ve kürtaj yaptılar. Teste gitti sağlıklı çıktı ama cinsiyet kız olduğu için emin olamadılar benim dokum karışmış olabilirmiş veya rahim kaynaklı dediler. İşte doğal yollar olmadığı için tutunma daha zor maalesef.

Peki bu süreçte hiç olumlu sonuç aldınız mı, hamile kaldınız mı? Bir opu da kaç yumurtanız oluyor?
Biz geç evlendik, iş güç diye ilk bir kaç yıl çocuk düşünmedik, bu yıl ocak ayında bebek yapmaya karar verdik, genel kontrol için doktora gittik, amh çok düşük çıktı. Yaşım 40. Hemen tüp bebek dediler, şubatta tedavi başladı, 2 yumurta toplandı, 1 embriyo 4. günde kaldı, diğeri 5. güne gitti ve hemen ( rahim dinlenmesi falan olmadan) koydular, tutmadı. Martta korona oldu, tedaviye gidemedik ama ben hamile kaldım, mucize olmuştu. Yalnız 8. haftada bebeği kaybettik. Şimdi önümüzdeki ay tekrar tüp bebek denemeyi düşünüyoruz. Bu forumdan çok şey öğrendim, yaşadıklarını deneyimlerini paylaşan herkes sağolsun, umarın herşey gönüllerince olur.

Bilmiyorum arı sütü sürekli deneniyor oldukça basarı kazandı bencede daha fazla para harcamaya gerek yok ama yine de kullanmayın diyemem.imperyl vs

Canlarım hangi marka bal polen ve ari sütünü kullanıyorsunuz? Burdan yazmak yasaksa özel mesaj atar misiniz?

Eğriçayır, tüp bebek olumsuz sonuçlanınca, tavsiyesi ve forumda paylaşım yapanlardan öğrendiğim Eğriçayır’ın saf arısütünü, bal-polen-arısütü kaşımını aldım, saf arı sütünden sabahları aç karnına tahta kaşıkla nohut büyüklüğünde dilimin altına koyup tükettim. Arkasından hemen kaşımından bir tatlı kaşığı yedim.kahvaltı sonrası Kuenzim Q10 ubicinol formunu ( new life, solgar), omega 3 ( venatura veya solgar), BemixC, E vitamini, D vitamini kullandım. Akşamları bisteron DHEA aldım; 1 tane bazen 2 tane (hemen hemen herkes 2 tane aldığını yazmıştı forumda ama fazla olur belki diye korktum), bu yüzde. Bu yüzden bir gün 2 tane, bir gün 1 tane almaya çalıştım. FSH’ım 13 olduğu için gece yatmadanda testere dişli aslan pençesi çayı içtim. Hemen o ay hamile kaldım. Ama 8. haftada bebeğin kalbi durdu.genetiğe gitti hiçbirşey çıkmadı, Sebep bulamadılar. Ocak’tan beri bunları yaşadım. Şimdi yine vitaminleri arısütünü kullanıp sonra tüp bebek denemeyi düşünüyorum. İnşallah isteyen herkesin sağlıklı bebeği olsun.

Tedavin guzel sonuclar getirsin
Ben de buraya ayni maksatla katilmistim yeni merkez onerilerinde guvenc bey erbil bey semra hn arasinda gidiyordum
Erbil beyde negatif olunca mi sisliye gectiniz tam Erbil beye gitmeye odaklanmis gibiydim:)
Güzel dileğiniz için teşekkürler... Umarım hepimiz muradımıza ereriz evet şöyle aslında Erbil Yağmurda 1 gebeliğim oluştu ancak keseyi gördükten sonra düşük ile sonuçlandı...sonrasında eşim ve ben farklı bir yerde devam etme kararı aldık.. Bu aslında biraz da şans meselesi bilemiyorum hangimiz evet burası kesin başarı vaad ediyor diyebiliyoruz ki

Evet 1 kez pozitif ve keseyi gördüm ancak düşük ile sonuçlandı... 40 yaşında ortalama 7-8 yumurta toplanıp 4'ü güzel dölleniyordu... 5'ci güne de giden oluyordu... Açıkçası bu sayı her ay az çok değişiyor tecrübeme dayanarak... Baştan sona şans bence tabii asgari laboratuvar ve iyi doktor koşuluyla...
Umarım sizin de gönlünüze göre olur çok uğraşmadan evlat sahibi olursunuz

Evet ikisi memorial benim bir de rahim inceliği var daha önceki kürtajlardan iki kere histeroskopi oldum. Benim mozaik tuttu ama ilerlemedi ve kürtaj yaptılar. Teste gitti sağlıklı çıktı ama cinsiyet kız olduğu için emin olamadılar benim dokum karışmış olabilirmiş veya rahim kaynaklı dediler. İşte doğal yollar olmadığı için tutunma daha zor maalesef.
[/QUOTE]
Umarım bundan sonrası için bir çıkış yolu bulabilirsiniz kendim için de ya netice ya da sabır ve iç huzuru diliyorum her daim...

Ben malesef sigara kullandığım için, rezerv durumum kötü sanırım, 5 folikül görünüp 2 yumurta toplanabildi. 2 aydır sigara kullanmıyorum. Hepimiz için güzel şeyler olsun İnşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…