- 25 Aralık 2019
- 1.785
- 2.953
- 83
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #72.661
Bence sizin de bildiginiz gibi paketli gıdalardan,sigaradan,cikolatadan,alkolden,fazla çay kahveden bu süreçte uzak durmalısınız. Belki omega3 ubiguinol kullanmaniz yarariniza olur gibi. Zamaniniz var. Saglikli beslemeniz zaten fazlasiyla yeterli olur. Umarım güzelliklerle sonuçlanır bebeğinizi kucağınıza alırsınızKızlar merhaba, donmus embriyo tedavisi öncesi takviye kullanmaya gerek varmı onumde 3 aylık zaman olacak, ne yapayım beslenme durumları onemlı mı. Taze transfer oncesı takviye kullandım ama dondurulmuş embriyo oncesınde gerekli gördüğünüz şunu yap dediğiniz bır öneriniz varmı tesekkurler
Merak ettiğim şu ki;genel olarak doktorların kullandırttığı ilaçların dozajları aynı.(yani yüksek) Düşük doz kullandıran doktorlar ilgimi çekiyor.Yüksek dozun yumurtaları yıprattığını olumsuz etkilediğini düşünüyorum.ya da öyle düşünmek istiyorum bilemiyorum. Doktorunuz da öyle mi yapmıştı o bakımdan sormuştumAslında genel anlamda Türkiyede bütün doktorlarımızda aynı bıkkınlığı görüyorum. Sormazsan açıklama yapilmamalar, muayenelerde alelacele kendi kafasindan konusmalar anlaminda genelde aynilar.Yurt disinda da tedavi gördüm, orda boyle değil mesela. Belki de hasta yoğunluğundan kaynaklidir,bilemiyorum. Ercan Bey biraz daha fazla dinledi, evet ilaclar konusunda daha araştırmacı olduğu belliydi , yelpazesi geniş bir ilaç protokolü uyguladı. En azindan ezbere gitmedi. Ama opu ,sonrası , embriyo transferi esnasinda hasta ilgisi vs. hep aynı. Hadi geçmiş olsun. Sıradaki gelsin mantığı. Bahçeci kadar acele degil,bir tik daha iyi diyelim. Kısaca hep söylediğim gibi,doktorlarımız biz yaşi ilerlemiş kişiler için bu konunun ne kadar önemli, hassas oldugunun farkında değil gibi davraniyorlar genelde. Kendini geliştirmeye niyetli, kafası açık ,canavar gibi hekimlere ihtiyacimiz var.Ingiltere de,Japonya da oluyorsa burada alâsi olur. Ama ne gerek var 30-40 yaş araliginda yeterince hasta var. Yarisi cikolata kisti,endometriozis vs. 40 yaş üstüyle kim uğraşır...
Turkiye'de sağlik sektörü, özellikle tüp bebek, oldukça ticari. Merkesler arasındaki farklar, iyi kötü kuaför salonu arasındaki farklar gibi. Doktorlar tedavi amaçlı değil, ekonomik kaygılarla hasta bakıyor. Ülkemizde para kazanma hırsı hem sağlık sektörünü hem de eğitim sektörünü kötü yola sürükledi.Aslında genel anlamda Türkiyede bütün doktorlarımızda aynı bıkkınlığı görüyorum. Sormazsan açıklama yapilmamalar, muayenelerde alelacele kendi kafasindan konusmalar anlaminda genelde aynilar.Yurt disinda da tedavi gördüm, orda boyle değil mesela. Belki de hasta yoğunluğundan kaynaklidir,bilemiyorum. Ercan Bey biraz daha fazla dinledi, evet ilaclar konusunda daha araştırmacı olduğu belliydi , yelpazesi geniş bir ilaç protokolü uyguladı. En azindan ezbere gitmedi. Ama opu ,sonrası , embriyo transferi esnasinda hasta ilgisi vs. hep aynı. Hadi geçmiş olsun. Sıradaki gelsin mantığı. Bahçeci kadar acele degil,bir tik daha iyi diyelim. Kısaca hep söylediğim gibi,doktorlarımız biz yaşi ilerlemiş kişiler için bu konunun ne kadar önemli, hassas oldugunun farkında değil gibi davraniyorlar genelde. Kendini geliştirmeye niyetli, kafası açık ,canavar gibi hekimlere ihtiyacimiz var.Ingiltere de,Japonya da oluyorsa burada alâsi olur. Ama ne gerek var 30-40 yaş araliginda yeterince hasta var. Yarisi cikolata kisti,endometriozis vs. 40 yaş üstüyle kim uğraşır...
Hayır, yüksek doz kullandık ve güzel bir embriyo elde ettik. 3. gün transfer oldu pgtye gitmeden. Zaten bir embriyo elde edebilmek bile benim için mucize oldugu için pgtyi tercih etmedik.Aslinda yapilmasi gerekirdi. Yeni tedavimde yine embriyo yapmayi başarabilirsem mutlaka havuz yöntemini denemek istiyorum ve embriyolarimi mutlaka genetiğe göndericem. Bu cümleleri kurabildigim için şükrediyorum. 42 yasimdaydim ve bir doktor yumurtan bile yok bosuna ugrasma demişti...Merak ettiğim şu ki;genel olarak doktorların kullandırttığı ilaçların dozajları aynı.(yani yüksek) Düşük doz kullandıran doktorlar ilgimi çekiyor.Yüksek dozun yumurtaları yıprattığını olumsuz etkilediğini düşünüyorum.ya da öyle düşünmek istiyorum bilemiyorum. Doktorunuz da öyle mi yapmıştı o bakımdan sormuştum
Sonucumçn hayırlı uğurlu olsun saglıkla al kucağına.kizlar erbil beyde tedavi görüyorum. 7. Gun kan testi yaptirdim. Cok sukur pozitifi gordum. Herkese umut olsun diye yazıyorum. Umudunuzu tüketen olmaz diyen insanlar enerjisinin çalıyor. Uzak tutun etrafınızda bu insanları. Insallah bu yolda emek veren caba harcayan hepimizin sonucu guzel olur
Hayırlı olsun çok sevindim. Allah tamamına erdirsinkizlar erbil beyde tedavi görüyorum. 7. Gun kan testi yaptirdim. Cok sukur pozitifi gordum. Herkese umut olsun diye yazıyorum. Umudunuzu tüketen olmaz diyen insanlar enerjisinin çalıyor. Uzak tutun etrafınızda bu insanları. Insallah bu yolda emek veren caba harcayan hepimizin sonucu guzel olur
Cook sevindim senin adınakizlar erbil beyde tedavi görüyorum. 7. Gun kan testi yaptirdim. Cok sukur pozitifi gordum. Herkese umut olsun diye yazıyorum. Umudunuzu tüketen olmaz diyen insanlar enerjisinin çalıyor. Uzak tutun etrafınızda bu insanları. Insallah bu yolda emek veren caba harcayan hepimizin sonucu guzel olur
Allah sabır versin çok zor bir durumTüp bebekle hamile kaldım ama sevincim kısa sürdü burda benı hatırlayanlar olur belki, nihayet döllenme oldu v s.. Onada sevindik sonra transfer derken stresli bekleyiş kan testlerim ikiye katladı kalp sesi alındı fakat ıkıncı kontrolde sesi alamadık 1hafta arayla. Acaba neden oldu bilmiyorum nette hep okuduğum ilkte düşük yuzde 20diyor, hocam İleri yasa baglı olabılır dedı kromozom anomali tarzı bişey dedı, ben ısrarla soledım genetik test yaptırmıştım kan pıhıtlasma sına yatkınlık vardı ama dikkate almadılar burda da paylaşayım sadece coraspın vardı iğne verilmedi. Ve artık kürtaj yapıldı 7.haftamdaydım ne kadar ağladım kontrolden beri inanamadım. Neden oldu sadece bunu düşünüyorum. Benım bu kan pıtılasma ile ilgili test hakkında bilgisi olan varsa yazabılrmı. Nasıl hamile kalacam herşey sil baştan. Yap boz deılkı bu tedbirleri bastan alsak sonucu Allahın takdiri. Sebep ne bılmıoruz. Duygularım gel git su an.5.ve 6.sıradakı değerler hakkında bilgisi olan varmı.
Benim pıhtılaşmaya bakılmadı bile direk verdi doktor oksapar be koraspini siz de risk olduğu halde niye vermemiş acaba?Tüp bebekle hamile kaldım ama sevincim kısa sürdü burda benı hatırlayanlar olur belki, nihayet döllenme oldu v s.. Onada sevindik sonra transfer derken stresli bekleyiş kan testlerim ikiye katladı kalp sesi alındı fakat ıkıncı kontrolde sesi alamadık 1hafta arayla. Acaba neden oldu bilmiyorum nette hep okuduğum ilkte düşük yuzde 20diyor, hocam İleri yasa baglı olabılır dedı kromozom anomali tarzı bişey dedı, ben ısrarla soledım genetik test yaptırmıştım kan pıhıtlasma sına yatkınlık vardı ama dikkate almadılar burda da paylaşayım sadece coraspın vardı iğne verilmedi. Ve artık kürtaj yapıldı 7.haftamdaydım ne kadar ağladım kontrolden beri inanamadım. Neden oldu sadece bunu düşünüyorum. Benım bu kan pıtılasma ile ilgili test hakkında bilgisi olan varsa yazabılrmı. Nasıl hamile kalacam herşey sil baştan. Yap boz deılkı bu tedbirleri bastan alsak sonucu Allahın takdiri. Sebep ne bılmıoruz. Duygularım gel git su an.5.ve 6.sıradakı değerler hakkında bilgisi olan varmı.
Insallah canim. Su an zaten ilk deger saglikli mi olacak anomali va rmi yok mu kimyasal mi belli degil.Cook sevindim senin adınaAllah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inşallah
Ben de direkt coraspirin ve oksapar verildi. Pihtilasmaya bakilmadi. Bir de bagisiklik baskilayici ilac verildi.Tüp bebekle hamile kaldım ama sevincim kısa sürdü burda benı hatırlayanlar olur belki, nihayet döllenme oldu v s.. Onada sevindik sonra transfer derken stresli bekleyiş kan testlerim ikiye katladı kalp sesi alındı fakat ıkıncı kontrolde sesi alamadık 1hafta arayla. Acaba neden oldu bilmiyorum nette hep okuduğum ilkte düşük yuzde 20diyor, hocam İleri yasa baglı olabılır dedı kromozom anomali tarzı bişey dedı, ben ısrarla soledım genetik test yaptırmıştım kan pıhıtlasma sına yatkınlık vardı ama dikkate almadılar burda da paylaşayım sadece coraspın vardı iğne verilmedi. Ve artık kürtaj yapıldı 7.haftamdaydım ne kadar ağladım kontrolden beri inanamadım. Neden oldu sadece bunu düşünüyorum. Benım bu kan pıtılasma ile ilgili test hakkında bilgisi olan varsa yazabılrmı. Nasıl hamile kalacam herşey sil baştan. Yap boz deılkı bu tedbirleri bastan alsak sonucu Allahın takdiri. Sebep ne bılmıoruz. Duygularım gel git su an.5.ve 6.sıradakı değerler hakkında bilgisi olan varmı.
Genetik test yapıldıAllah sabır versin çok zor bir durumbiraz toparlayin kendinizi Allah'ın izni ile en kısa sürede inşallah gene hamile kalirsiniz. Kan pihtilasma olayını çok takmayın kafanıza hamile kaldığınızı ogrendiginizde bir hematoloji uzmanına gidin onlar size gerekli dozu verecektir bence kadın doğum ve tüp bebek doktorları biraz kafalarina göre veriyor. İleri yaş hamilelik olayına gelince malesef yumurta kalitesi diye birşey var ve bu embriyolarimizin anamoli olmasına neden oluyor bunun için embriyolariniza ngs yaptirmanizi tavsiye ederim.
Cok önce Test yaptrdm buraya paylasayım kandan kromozom analiz testiymiş ve kan pıhıtlasma testleri.. Bence kafalarına göre tüp bebek doktorları ilaç verior, ben ozellıkle söyledim alıp testleri dosya ya koydu. İyice arastırıcam bıkac ay ara verıcem. Bır aya patoloji bellı olcakmıs.Allah sabır versin çok zor bir durumbiraz toparlayin kendinizi Allah'ın izni ile en kısa sürede inşallah gene hamile kalirsiniz. Kan pihtilasma olayını çok takmayın kafanıza hamile kaldığınızı ogrendiginizde bir hematoloji uzmanına gidin onlar size gerekli dozu verecektir bence kadın doğum ve tüp bebek doktorları biraz kafalarina göre veriyor. İleri yaş hamilelik olayına gelince malesef yumurta kalitesi diye birşey var ve bu embriyolarimizin anamoli olmasına neden oluyor bunun için embriyolariniza ngs yaptirmanizi tavsiye ederim.
Bende ona takıldım yıne söyledim testleri coraspın vermişti ona devam et dedi.Benim pıhtılaşmaya bakılmadı bile direk verdi doktor oksapar be koraspini siz de risk olduğu halde niye vermemiş acaba?
Tebrik ederim tekrar güzel sonuclar al arkadasım. Pgt yapıldı mı sana pekı. Doktorunu duydum ama ıst uzak yoksa düşünürdüm.Ben de direkt coraspirin ve oksapar verildi. Pihtilasmaya bakilmadi. Bir de bagisiklik baskilayici ilac verildi.
olumlu sonuc aldın mı arkadasımBen kendi adıma anlatayım kısaca.
28 mayıs'ta sağlıklı embriyo transferim yapıldı. Ancak tutmadı. Daha önceki yazılarımda da hep belirttim. Benim çok ciddi RAHİM İNCELİĞİM var. Bir türlü bunu aşamıyoruz.
Araştırmalarım sonucunda ALTERNATİF TIP ile rahmimi iyileştirmeye yöneldim. O doktorumun tedavisini devam ettiriyorum 3 haftadır. 10 seansa tamamlanacak. Umarım birazda olsa rahmim iyileşir, kalınlaşır. Tüp bebek doktorumla eylül gibi tedaviye başlıycaz. Yumurta kalitesini artırıcı, DNA hasarını azaltıcı takviyelerini kullanıyorum. Her hafta ozon terapisi ve akupunktur yaptırıyorum. Doktorum CGF'de uygulayacak zamanı geldiğinde rahmime.
Boş durmuyorum. Kendimi iyileştirmek adıma elimden geleni yapıyorum. Tabi eşimin maddi-manevi desteğine de minnetarım.
Rabbim çocuk isteyen herkesin emeklerini yağlı etsin. Artık o müjdeli haberle ağlayalım sadece, şükrederek.
Oncelikle geçmiş olsun. Son tedavimde embriyoya genetik inceleme yaptirdik. Ama sonuç olumlu olmadigi için transfer yapmadi doktorum. Ben de ve eşim de genetik bir rahatsizlik yok. Kendi genetik testlerimiz temiz. Ancak yaşa bağli olarak embriyo gelisirken embriyonun kendisinde bolunurken hatalar olabiliyormuş. Doktorum bu embriyoyu transfer yapsam ya düşük ya da kurtaj surecine gider sonuç dedi.Tüp bebekle hamile kaldım ama sevincim kısa sürdü burda benı hatırlayanlar olur belki, nihayet döllenme oldu v s.. Onada sevindik sonra transfer derken stresli bekleyiş kan testlerim ikiye katladı kalp sesi alındı fakat ıkıncı kontrolde sesi alamadık 1hafta arayla. Acaba neden oldu bilmiyorum nette hep okuduğum ilkte düşük yuzde 20diyor, hocam İleri yasa baglı olabılır dedı kromozom anomali tarzı bişey dedı, ben ısrarla soledım genetik test yaptırmıştım kan pıhıtlasma sına yatkınlık vardı ama dikkate almadılar burda da paylaşayım sadece coraspın vardı iğne verilmedi. Ve artık kürtaj yapıldı 7.haftamdaydım ne kadar ağladım kontrolden beri inanamadım. Neden oldu sadece bunu düşünüyorum. Benım bu kan pıtılasma ile ilgili test hakkında bilgisi olan varsa yazabılrmı. Nasıl hamile kalacam herşey sil baştan. Yap boz deılkı bu tedbirleri bastan alsak sonucu Allahın takdiri. Sebep ne bılmıoruz. Duygularım gel git su an.5.ve 6.sıradakı değerler hakkında bilgisi olan varmı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?