Arkadaşlar, yaş, kalitesizleşen yumurta, fiziksel hastalık vb gerçekleri bir kenara koyarsak bence bu konuda tek bir doğru yok. Benim bir doktorum kendiniz denemeyin bile, anomali riski yüksek derken, bir diğeri 50 yaşında yeni anne olan hastam var, kendiniz deneseniz de olur dedi. Bir diğeri (evet birçok doktor gezdim bu süreçte) bu yaşta 5. gün embriyosu zor, 3. günde kaliteli embriyo bulursak transfer deneyin dedi. Bir diğeri 5. günü görün, genetiği de yaptırın öyle transfer düşünün dedi. Bir diğeri bu değerlerle kendi kendine de olabilir, deneyin dedi. Yani her doktorun tecrübesi farklı, her beden de farklı. Hepimiz gel-gitler yaşıyoruz bu süreçte ama önemli olan bizim ne istediğimiz. Sağlıklı olmayan bir gebelik de (dilerim Allah yaşatmasın kimseye) nihayetinde sonlandırılıyor zaten. Evet o da çok ağır bir psikolojik yıkım ama bu yolda göze alınması gereken bir risk. Sonuç olarak tek bir doktorun deneyimi ile yetinmeyin. Ne zamanki birkaç doktor bana "vazgeç artık" der ancak o zaman vazgeçmeyi değerlendiririm sanırım. Pes etmek yok.