4500 tl ile geçim?

Ben de yeni evlendim.
4250 tl gelirimiz var.
2100 tl kredi oduyoruz. Evin elektrik su mutfak alisverisi bilmem ne masraflari var. Ayrica borclarimiz da mevcut ucu ucuna yetiyor şimdilik. Elimizde kenara koyacagimiz paramiz olmayacak mesela ve belki eksiye de inebiliriz.

Yeni evli olup, düğün borclari vs odeyenler bu parayla yok ben sunu da alirim bunu da alirim diyemez derse ben inanmam. Diyenler de büyük ihtimal sartlarin daha olgunlasmadigi donemlerde evlenmis olup geliri düşük olanlardir diye dusunuyorum.

Yani ben suan ay sonunda elimde kalan 200-300 tl ile seneye bir arsa alamam mesela
Alanlara helal olsun

arkadaşlar bu meslek yarıştırma nedir ya.herkes kendi işini yapıyor sonuçta.asker polisin yaptığı ne kadar kutsalsa,öğretmen ve doktorun ki de kutsal.doktorun iyi şartlarda olması,öğretmenin iyi şartlarda olmasına engel mi?öğretmene emanet edilen can değil mi?hem de canlar.ayrıca biri okumuş ,diğeride okumuş.hepsi gerekli,hepsinin yeri ayrı.asker ,polis ne kadar lazımsa bu topluma,öğretmende lazım. o fazla alsın bu almasın hiç doğru değil yani bu tartışmalar.her mesleğin önemi ayrı toplum için.

yani kocam mesela diş teknikeri amele işci diye geçiyormuş yazık anası aglıyor herkes nasipini yer biri 10000 tl yle geçinemez digeri 1000 tl yle geçinir anneannemin bi sözü var geçinmenin agzı dili olmaz diye yeni evlenenlerin çogu sanslıyken çogu sansız oluyor bazı aileler eşyaları kendi karşılıyor bazısı kendi alıyor yani degişiyor kendi ailemden örnek vereyim babam aynı sene içinde 3 ümüzü evlendirdi erkek kardeşlerimin de benim de tüm herşeyimi tek basına omuzladı sagolsun 6 yıl olacak borçları hala bşitiremedi ama kp der tek çöp almadı ne bize nede kaynıma biz evin içindeydik eşya alamadık ama kaynım 1100 tl maaşa 500-700 tl taksit ödeyecek 550 tl de kira

ben de aynı düşünüyorum.hayatı ne şekilde yaşadığınla alakalı geçinme işi.20 bine çanta alanda var,20 liraya alanda.hayatta neyi,nereye yerleştirdiğinle alakalı.

ben de aynı düşünüyorum.hayatı ne şekilde yaşadığınla alakalı geçinme işi.20 bine çanta alanda var,20 liraya alanda.hayatta neyi,nereye yerleştirdiğinle alakalı.
aynen ben inan kaynımın düğünde 35 tl ye boydan elbise alıp onu giydim bütçem ona yetti çünkü eşim çocuk ben 300 tlye ayakkabsı giysiyi hallettim bayramda da aynısını giyecez mecbur

ben ifrit oluyorum bazılarına hem kendi çalışıyor hem kocası sıfır borçla evlenmişler gelip bana hayret ya nasıl geçinemiyorsunuz diyor

Sanmiyorum 4500 tlnin bana yetecegini...

ben ifrit oluyorum bazılarına hem kendi çalışıyor hem kocası sıfır borçla evlenmişler gelip bana hayret ya nasıl geçinemiyorsunuz diyor
kk dan değil aman yanlış anlaşılma olmasın

halden anlamayanları boşver gitsin.varsa harcarsın ,yoksa sabredersin.ancak o şekilde geçiniliyor.ama dediğim gibi herkesin şartları farklı,şartlarına kendini adapte edenler geçiniyor,edemeyenler de geçinemiyor.ama asgarisi bile yetmeyecek durumdaysa nasıl geçinsin ki insanlar.maaş az,aileden yardım yok,kira,çocuk,yeme içme.o zaman nasıl geçinsin.ancak ek işler araştırılıyor.seçenekler zorlanıyor.

aynen haklısın

4 500 tl ile gecinebilirmiyiz diye soru soruyorsun.. daha ben sana ne diyeyim.. ekmek parasi bulamayanlar var yatin kalkin halinize sukredin..

4 500 tl ile gecinebilirmiyiz diye soru soruyorsun.. daha ben sana ne diyeyim.. ekmek parasi bulamayanlar var yatin kalkin halinize sukredin..
ya doğru okumuyor musunuz?net para değil o para.borçlar da var.ayrıca ölçü olarak ekmek parasını almakta nedir anlamadım gitti.tecrübeli bayanlara sormuş .niye bu kadar kızıyorsunuz.ev eşyalarını alacağız diyor,e kira da var.ellerinde kalan para 4500 değil yani.ama hep söylüyorum.herkesin yaşam şartları aynı değil.yaşamınızdaki önceliklere göre değişiyor geçinme diye.

tşk ederim beni anladığınız için.herkes taşa tutuyor.yazdıklarımı anlamıyorlar sanırım.

Tatlim 1500tl ile ev kirasi ödeyip evi gecindirip cocuk okutan aileler var 4500 tl iyi gelir yasam kosullarini bilemem ama turkiye gibi bir yerde 4500 tl alan koca bulmusun kacirma derim

tşk ederim beni anladığınız için.herkes taşa tutuyor.yazdıklarımı anlamıyorlar sanırım.
Arkadasim. Insan zora girince bir sekilde dayaniyr. Ama dikkatli borca girerseniz (dugun, esya vs icin) sorun yasamayacaginizi dusunuyrm. Ev kirasi, dogal gaz, su, elektrik, internet gibi faturalar, mutfak alisverisi, biraz giyim, biraz da gezelim derseniz (ki yeni evlisiniz. Hakkiniz) elinizde 2000tl olmali. Biz ev kirasi vermiyrz, bir de bebegimiz var. 1700tl ile geciniyrz cnm. Insallah hersey gonlunuze gore olur.

Amin tşk ederim.sizinde herşey gönlünüze göre olsun inşallah

ben mi yanlis anladim
450 lira degil ki bu
Dugun ve esya gibi borca gireceklermis. Taksitlerle berarber yetirebilir miyiz diyr. Yoksa direk 4500tl demiyr konu sahibi.

Siz çalışıyor musunuz peki?
Yani ödemelerden dolayı az bir para kalacaksa siz de çalışmalısınız,derdiniz 4500 ile geçinilir mi olmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…