• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

46 beden olmak sevgili yapmaya engelmi

Herkes neden boyle yorumlar yazıyor anlamıyorum. Engel degilse bile sansıbıxı cok düşürür 46 beden olmanız. Bi soru sordunux realist cevabı bu. Olması gereken degil olan yanı. Ben de 10 kılo aldım. Ewlıyım. Bi dur demem lazım kendıme mesela. Eşim boyle de cok guzelsın dese de o işler oyle olmuyor. Kilo verın acilen derim. Hatta beraber verelım.

46 beden olmak, en diri zamanlarınızı hastalıklarla geçirmenize, hantal ve ağır bir yapınız olmasına, bir çok aktiviteyi kolayca ve zevk alakarak yapamamanıza sebep olabilir.
Bütün insanların vki standartlarına uygun olması gerektiğini düşünüyorum. Beden olumlama dediğimiz şey çatlaklar, 3-5 kilo fazlalıklar için düşünülmesi gereken birşey bence. Aksi halde kilo iyi bir şey değil hanımlar, yaşam kalitesini (sağlık ve aktiflik olarak) çok düşüren bir konu. Kimse kilolu olmayı övmesin veya bunu normalleştirmesin lütfen, herşeyin başı sağlık

Engeldir. Ben eski bir obez olarak söylüyorum hayatı yaşamaya engeldir. Beni seven böyle sevsin kimse zayıf olmak zorunda değil ben kıvrımlı bir vucuda sahibim kilo utanılacak bisey değildir tarzı cümleler de yalanın önde gidenidir. Bırakın sevgiliyi arkadaşlık ilişkileriniz zedeleniyor. Hoşunuza giden birşeyi alıp giyemiyorsunuz yaşınızdan büyük gösteriyorsunuz.
Ayrıca ben bir kadın olarak yanımda çok kilolu bir erkekle olmam mesela doğru ya da yanlış. Michelin lastiği gibi biriyle görünmeyi kimse istemez bence.
HASTALIK KAYNAKLI olmadigi sürece bence fazla kilo almak insanın kendine eziyetidir günahtır. O yüzden sevgiliden önce zayıflamayi düşünün bence.

Gunde kac kalori yemeliyim bilen varmı

Diyetisyene gitmelisin ;
Bende hayatım boyunca kilo sorunumla uğraştım, aktif sporu bıraktıktan sonra asla 40 bedenin altına inemedim. Geçen yıl 86 kilo ile 44 bedendim, şu an 77 kiloyum 42 giyiyorum, zorlarsam 40 da oluyor, boyum 1.63. Ocak ayında eşimle birlikte gittik diyetisyene onunda hafif bir göbek sorunu vardı. Herkesin kas yapısı, kemik yapısı farklı ; diyetisyene 86 kiloyum dedim olamaz yanlışın var dedi, çünkü öyle görünmüyorum ama görünmemek gerçeği değiştirmiyor.
Yaşım 42 bu yaşlarda öyle kolay verilmiyor, verilse de sarkmalar vs... oluyor, yavaş yavaş dedi diyetisyen, bir ay sonra baktı ki hızlı veriyorum hayır dedi, önemli olan vermen ve geri almaman. Ona göre yavaş yavaş devam ettim. İlk üç aydan sonra bıraktık diyetisyeni çünkü gittiğimiz hastane hayli pahalı bir yerdi, eşimle aynen devam ettik, hala da ediyoruz.
Mutfağı değiştirdik öncelikle ; artık eve beyaz ekmek girmiyor, dilimli tam buğday alıyoruz ve hergün üçer dilimi asla aşmıyoruz, dışarıdan yemek yemiyoruz, evde tatlı-hamur işi vs... yapmıyoruz. Misafire yapıyorum ve kalan olursa yanlarına verip gönderiyorum, çok canımın çektiği bir şeyse onlarla birlikte biraz yiyorum ama diğer öğüne o zararlı şey evde kalmıyor. Pilav, makarna gibi yardımcı yemeklerden vazgeçtik, yapmıyoruz artık, çorba ve ana yemek şeklinde yemeklerimiz, sofralara konulan meze tarzında çeşit olsun türünden şeyleri de kaldırdık, gayet sade sofralar kuruyoruz. Akşam yemeği en geç 18:30 da yeniyor, yatana kadar bir daha bir şey yemiyoruz, çok acıkırsak bir kase ev yoğurdu o kadar. Çok devasa bir kilo vermedim ama inan sırt ağrılarım, fıtıklarımın sıkıştırması falan geçti, daha rahat hareket ediyorum, daha rahat giyiniyorum psikolojime iyi geldi. Böyle yavaş yavaş hedefim 70 kilo o da bana yeter, 70 kiloda 38 beden oluyorum çünkü. Daha aşağısı yakışmıyor yüzüm gözüm kötü oluyor. Demem o ki önce bir diyetisyen yardımı ve sağlık kontrolleri şart, insülin direnci vs... var mı bakılmalı ya da başka bir sağlık sorunu. Konuyu kilo ile ilgili açtığın için deneyimimi paylaştım, sevgilin olur mu olmaz mı bilemem, tek temennim seni bu mutsuzluğa sürükleyen evlilik durumundan kurtulman, hakkında hayırlısı olsun

Diyetisyene gitmelisin ;
Bende hayatım boyunca kilo sorunumla uğraştım, aktif sporu bıraktıktan sonra asla 40 bedenin altına inemedim. Geçen yıl 86 kilo ile 44 bedendim, şu an 77 kiloyum 42 giyiyorum, zorlarsam 40 da oluyor, boyum 1.63. Ocak ayında eşimle birlikte gittik diyetisyene onunda hafif bir göbek sorunu vardı. Herkesin kas yapısı, kemik yapısı farklı ; diyetisyene 86 kiloyum dedim olamaz yanlışın var dedi, çünkü öyle görünmüyorum ama görünmemek gerçeği değiştirmiyor.
Yaşım 42 bu yaşlarda öyle kolay verilmiyor, verilse de sarkmalar vs... oluyor, yavaş yavaş dedi diyetisyen, bir ay sonra baktı ki hızlı veriyorum hayır dedi, önemli olan vermen ve geri almaman. Ona göre yavaş yavaş devam ettim. İlk üç aydan sonra bıraktık diyetisyeni çünkü gittiğimiz hastane hayli pahalı bir yerdi, eşimle aynen devam ettik, hala da ediyoruz.
Mutfağı değiştirdik öncelikle ; artık eve beyaz ekmek girmiyor, dilimli tam buğday alıyoruz ve hergün üçer dilimi asla aşmıyoruz, dışarıdan yemek yemiyoruz, evde tatlı-hamur işi vs... yapmıyoruz. Misafire yapıyorum ve kalan olursa yanlarına verip gönderiyorum, çok canımın çektiği bir şeyse onlarla birlikte biraz yiyorum ama diğer öğüne o zararlı şey evde kalmıyor. Pilav, makarna gibi yardımcı yemeklerden vazgeçtik, yapmıyoruz artık, çorba ve ana yemek şeklinde yemeklerimiz, sofralara konulan meze tarzında çeşit olsun türünden şeyleri de kaldırdık, gayet sade sofralar kuruyoruz. Akşam yemeği en geç 18:30 da yeniyor, yatana kadar bir daha bir şey yemiyoruz, çok acıkırsak bir kase ev yoğurdu o kadar. Çok devasa bir kilo vermedim ama inan sırt ağrılarım, fıtıklarımın sıkıştırması falan geçti, daha rahat hareket ediyorum, daha rahat giyiniyorum psikolojime iyi geldi. Böyle yavaş yavaş hedefim 70 kilo o da bana yeter, 70 kiloda 38 beden oluyorum çünkü. Daha aşağısı yakışmıyor yüzüm gözüm kötü oluyor. Demem o ki önce bir diyetisyen yardımı ve sağlık kontrolleri şart, insülin direnci vs... var mı bakılmalı ya da başka bir sağlık sorunu. Konuyu kilo ile ilgili açtığın için deneyimimi paylaştım, sevgilin olur mu olmaz mı bilemem, tek temennim seni bu mutsuzluğa sürükleyen evlilik durumundan kurtulman, hakkında hayırlısı olsun
üşenmemiş o kadar yazmışsın sagolasın
Amin Allah herkesin herşeyin hayırlısını versin artık

Diyetisyene gitmelisin ;
1.63 boya 70 kiloda 38 beden nasıl oluyosunuz ya ağlıcam şimdi ben 1.70 boyuındayım fiziğimde düzgün kum saati şeklindedir ama şuan 73 kiloyum ve 42 zor oluyo nasıl oluyo anlamadım

1.63 boya 70 kiloda 38 beden nasıl oluyosunuz ya ağlıcam şimdi ben 1.70 boyuındayım fiziğimde düzgün kum saati şeklindedir ama şuan 73 kiloyum ve 42 zor oluyo nasıl oluyo anlamadım

Kas ve kemik yapısıyla ilgili bu
Kardeşimde 1.63 boyda 75 kilo ve 46 beden giyiyor, hem kemikleri ince, hem kasları zayıf
Ben 6 yaşımdan 27 yaşıma kadar aktif spor yaptım, eski bir milli sporcuyum yani öyle takılmasına spor yapmadım haliyle vücut yapım bir çok kadından farklı, ciddi bir kas kütlem var. Kemiklerim de hayli kalın böyle olunca duruş farklı oluyor, mesela kardeşimle yan yana gelince oooo ablan senden zayıf diyorlar halbuki tartıda ondan fazlayım.

Kas ve kemik yapısıyla ilgili bu
Kardeşimde 1.63 boyda 75 kilo ve 46 beden giyiyor, hem kemikleri ince, hem kasları zayıf
Ben 6 yaşımdan 27 yaşıma kadar aktif spor yaptım, eski bir milli sporcuyum yani öyle takılmasına spor yapmadım haliyle vücut yapım bir çok kadından farklı, ciddi bir kas kütlem var. Kemiklerim de hayli kalın böyle olunca duruş farklı oluyor, mesela kardeşimle yan yana gelince oooo ablan senden zayıf diyorlar halbuki tartıda ondan fazlayım.
anladım spor şart yani diyosunuz :(

anladım spor şart yani diyosunuz :KK43:

Çocukluk ve ergenlik döneminde spor şart aslında, sonradan yapılan vücudu sadece hareket ettirmek, 30 yaşından sonra her gün düzenli antreman yapıp kendini yırtan insanlar ancak %5-10 civarı kas kütlesi arttırabiliyor, kemik gelişimi zaten durmuş oluyor ancak o yaşlarda yapılan sporda osteoporoz için çok önemli, spor her yaşta sağlık ama vücut avantajı için küçük yaşta başlamak gerekiyor, bu her yönden avantaj mesela sol kulağımın denge sinirinde %41 kayıp var, normalde bu kadar kayıpla insanlar yemek yerken bile zorlanıyor, doktor beni yürüyerek gördüğünde çok şaşırmıştı, sonra ölçümleri yapınca kas avantajı bu dengeni kasların sayesinde sağlıyorsun dedi, o yüzden çevremdeki herkese söylüyorum çocuklarınızı 5 yaşından itibaren spora yönlendirin, profesyonel bir klüp bünyesinde düzenli spor en azından 20 yaşına kadar, bu bence okul hayatı kadar önemli

Son düzenleme:
Yani kimse etken olmadıgıni söyleyemez. Yüzde yüz engel degildir elbette ama çogu kismetini sirf bu yüzden de kacıradabilirsin. Cogu kisi önemli olan ruh güzelligi dese de çağımız da görsellik ön planda. Kilo; sağlık, özgüven vs gibi bir cok durumu etkiledigi gibi karsi cinse seninle (karakterinle) ilgili bir takim ip uclari veriyor. Mesela senin sagligina ve dis gorunusune dikkat etmeyen, bu konuda istekli olsa bile azimkar ve istikrarli birisi olmadigina dair ip uclari verebilir. Bu da karsi cinsi senden uzaklastirabilir gibi gibi.

Bir arkadaşım vardi yüzü çok güzel ama aşırı kilolu. Sosyal hesaplara koyduğu fotoğraflarda hep yüzünü çekerdi ve vücudu belli olmazdı. Birine o hesaplardan yazsa mutlaka dönüş olurdu ama buluşma sonuçları hep hüsran olurdu. Üstten çekince kilo belli olmazdı ve ben bu husranlari kiloya bağladım hep

46 beden kişi aynaya baktığında kendini begeniyorsa, başkasının onu beğenmesi de bir ilişki yaşaması da çok normal. Önce kendini sevmekle başlıyor her şey.

Bir arkadaşım vardi yüzü çok güzel ama aşırı kilolu. Sosyal hesaplara koyduğu fotoğraflarda hep yüzünü çekerdi ve vücudu belli olmazdı. Birine o hesaplardan yazsa mutlaka dönüş olurdu ama buluşma sonuçları hep hüsran olurdu. Üstten çekince kilo belli olmazdı ve ben bu husranlari kiloya bağladım hep
Boydan foto istemeden mi bulusuyomus erkekler hayret

Zamanin da 50 bedenle sevgili yapmis biri olarak askin cekiciligin kilo ile alakasi olmadigini soyleyebilirim.🤭 erkekler evet dis gorunuse bakar ama bakimliysan guzel giyiniyorsan ve karakterini begenmisse kilo geri plana gidiyor he yok o erkek cevreden etkilenen tipse.sen 44 beden dahi olsan.iyy diyip kaciyor 🤪 kendine guveniceksin ve guvendigini de cevrene yansitacaksin

Zamanin da 50 bedenle sevgili yapmis biri olarak askin cekiciligin kilo ile alakasi olmadigini soyleyebilirim.🤭 erkekler evet dis gorunuse bakar ama bakimliysan guzel giyiniyorsan ve karakterini begenmisse kilo geri plana gidiyor he yok o erkek cevreden etkilenen tipse.sen 44 beden dahi olsan.iyy diyip kaciyor 🤪 kendine guveniceksin ve guvendigini de cevrene yansitacaksin
50 bedenle sevgili
Hic dalga gecmiyomu bu adamlar kilonuzla anlamıyorum

Back
X