Diyetisyene gitmelisin ;
Bende hayatım boyunca kilo sorunumla uğraştım, aktif sporu bıraktıktan sonra asla 40 bedenin altına inemedim. Geçen yıl 86 kilo ile 44 bedendim, şu an 77 kiloyum 42 giyiyorum, zorlarsam 40 da oluyor, boyum 1.63. Ocak ayında eşimle birlikte gittik diyetisyene onunda hafif bir göbek sorunu vardı. Herkesin kas yapısı, kemik yapısı farklı ; diyetisyene 86 kiloyum dedim olamaz yanlışın var dedi, çünkü öyle görünmüyorum ama görünmemek gerçeği değiştirmiyor.
Yaşım 42 bu yaşlarda öyle kolay verilmiyor, verilse de sarkmalar vs... oluyor, yavaş yavaş dedi diyetisyen, bir ay sonra baktı ki hızlı veriyorum hayır dedi, önemli olan vermen ve geri almaman. Ona göre yavaş yavaş devam ettim. İlk üç aydan sonra bıraktık diyetisyeni çünkü gittiğimiz hastane hayli pahalı bir yerdi, eşimle aynen devam ettik, hala da ediyoruz.
Mutfağı değiştirdik öncelikle ; artık eve beyaz ekmek girmiyor, dilimli tam buğday alıyoruz ve hergün üçer dilimi asla aşmıyoruz, dışarıdan yemek yemiyoruz, evde tatlı-hamur işi vs... yapmıyoruz. Misafire yapıyorum ve kalan olursa yanlarına verip gönderiyorum, çok canımın çektiği bir şeyse onlarla birlikte biraz yiyorum ama diğer öğüne o zararlı şey evde kalmıyor. Pilav, makarna gibi yardımcı yemeklerden vazgeçtik, yapmıyoruz artık, çorba ve ana yemek şeklinde yemeklerimiz, sofralara konulan meze tarzında çeşit olsun türünden şeyleri de kaldırdık, gayet sade sofralar kuruyoruz. Akşam yemeği en geç 18:30 da yeniyor, yatana kadar bir daha bir şey yemiyoruz, çok acıkırsak bir kase ev yoğurdu o kadar. Çok devasa bir kilo vermedim ama inan sırt ağrılarım, fıtıklarımın sıkıştırması falan geçti, daha rahat hareket ediyorum, daha rahat giyiniyorum psikolojime iyi geldi. Böyle yavaş yavaş hedefim 70 kilo o da bana yeter, 70 kiloda 38 beden oluyorum çünkü. Daha aşağısı yakışmıyor yüzüm gözüm kötü oluyor. Demem o ki önce bir diyetisyen yardımı ve sağlık kontrolleri şart, insülin direnci vs... var mı bakılmalı ya da başka bir sağlık sorunu. Konuyu kilo ile ilgili açtığın için deneyimimi paylaştım, sevgilin olur mu olmaz mı bilemem, tek temennim seni bu mutsuzluğa sürükleyen evlilik durumundan kurtulman, hakkında hayırlısı olsun