- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.250
- 248
- Konu Sahibi depresif34
-
evet canım aynen öyle. hangi anne baba benim çocuğum gerizekalı raporu almak ister kiileride ayağına dolanır diye istemiyorsun demi?
Bir çok kişi göndermiyor. Herkes mi rapor alıyor acaba?
Bak ben de merak ettim şimdi.
Kızın çok istiyor demek ki baksana neler yapıyormus işte erkek çocuklarınfa olmaz bu durum ben desem ki bır kardesınız olsun mu olsun der gecerler ama kızının bır kardesı olsa bıtane daha ıster hemde yıne ıstekli olurBazen kız olsun diyor bazen erkek.
Hatta telefon açıp falan ağlıyor ben işteyken. “Parkta herkesin kardeşi var benim neden yok” diye.
Bir de kardeşimin de bebeği oldu şimdi daha çok özeniyor.
Gelip karnımı falan öpüyor kardeşim diye..
Allah inş hayırlısı ise nasip etsin değilse kalsın.
Senin iki erkek olduğunu bilmiyordum. İkisinin de güzel tarafları var aslında.
Kızıma hamileyken cilt sorunları çok yaşadım ben. Sivilce,sonra bacağımda kitle gibi kırmızılıklar çıktı. Ama onun dışında hiç aşermedim neredeyse, mide bulantılarım kısa sürdü. Son ay biraz ağırlaştım artık onun dışında iyiydim.
Bakalım yumurtlama günü takibi yapıyorum ama Allah nasip ettikten sonra insanlar korunurken bile hamile kalıyor.
Tedavi değil destek eğitim reh. Merk. Çalışıyorum dediğiniz belirtiler öğrenme güçlüğüne benziyor reh. Öğretmenine başvurun bi reh. Merk. Gidip bilgi alabilirsiniz ne kadar erken destek eğitim alırsa o kadar ilerlerBen öğretmenim, bazı öğrencilerde bu sıkıntı oluyordu ordan biliyorum. Forumda rehberlik öğretmenleri topiği de var. Orada bu konu hakkında daha doğru bilgilere ulaşırsınız. Fakat önlemi alınmazsa ilerde sıkıntı yaratabilir. Tedavisi de kolay diye biliyorum. İhmal etmeyin.
Benım buyukte tam 66 aylık oluyor okul başladıgında seneyeevet canım aynen öyle. hangi anne baba benim çocuğum gerizekalı raporu almak ister ki
Rapor tek çeşit değil özel öğrenme güçlüğü raporu ilerde sorun olmaz destek eğitimle çocuk yaşıtlarını bile yakalayabilir o zmn rapor kesilir raporlar zaten 2 yıldan fazla çıkmaz siz rapor almasam filan derken çocuğunuza yazık edersiniz ama bu kadar tedirginseniz maddi durumunuz da iyiyse özel öğretmen tutabilirsiniz reh. Çalışan bir öğretmen olursa daha ii olur çünkü reh çalıştığı için bir konuyu öğretebilmek için birden fazla yöntemi olurevet canım aynen öyle. hangi anne baba benim çocuğum gerizekalı raporu almak ister ki
71 aylık başlatma imkanınız varsa o zmn başlatın çocuk küçük oyun oynamak isterken ders çalışmak zorunda kalacak ve okuldan nefret edecek küçük kas becerileri tam oturmadığı için kalem tutmakta sorun yaşayacak v.sBenım buyukte tam 66 aylık oluyor okul başladıgında seneye
Okul psıkologu dedı bakarız durumuna ona göre gonderırsınız karar vermedık ama 71 ay ıyı bır ay sankı başlaması için konusur ona göre karar verırsınız doktoruyla öğretmenıyle
Haklısınız bende gec baslasın ıstıyorum ama suan ust uste anaokuluna gıtse sıkılmaz mı71 aylık başlatma imkanınız varsa o zmn başlatın çocuk küçük oyun oynamak isterken ders çalışmak zorunda kalacak ve okuldan nefret edecek küçük kas becerileri tam oturmadığı için kalem tutmakta sorun yaşayacak v.s
Ben de hani erkek olsun diyorum da.. kız çocuğu çok zevkli. yaşında falanken mutfağa gelip bulaşık makinasından çatallığı alır o koyardı kaşıkları yerine. çamaşır sereceğimiz zaman boyunun yettiği yerlere kurutmalığa kendince atardı gibi..Kızın çok istiyor demek ki baksana neler yapıyormus işte erkek çocuklarınfa olmaz bu durum ben desem ki bır kardesınız olsun mu olsun der gecerler ama kızının bır kardesı olsa bıtane daha ıster hemde yıne ıstekli olur
Tabı kı hayırlısı saglıklısı nasıbınde varsa olur insallah
Ikısınde de ıstıyor ınsan ben oğlanları bıle okula gıderken saçlarını tarıyorum kıyafetlerını uyumlu olsun dıye özenerek gıydırıyorum parfüm sıkıyorum:))
Kız olsa herhalde süslemekten okula gıdemeyz
ASlında gerizekalı raporu değil canım ya.evet canım aynen öyle. hangi anne baba benim çocuğum gerizekalı raporu almak ister ki
Suan bır kolejın A grubunda yanı 1. Sınıfa hazırlık sınıfında en küçükte benım oğlum71 aylık başlatma imkanınız varsa o zmn başlatın çocuk küçük oyun oynamak isterken ders çalışmak zorunda kalacak ve okuldan nefret edecek küçük kas becerileri tam oturmadığı için kalem tutmakta sorun yaşayacak v.s
Sıkılabilir ama okula başlarsa daha çok sıkılır bzm kurumda öğretmen 2007 doğumlu oğlunu 66 aylıkken başlattı anne ve baba öğretmen olmasona desteklemelerine rağmen çok zorluk çektiler pişman oldular kurumumuzda yıllarca çalışmış emekli olmış öğretmen arkadaşlar var hepsi 1 ay bile önemlidir ilkokulda derler hepimiz de sınıf öğretmeniyizHaklısınız bende gec baslasın ıstıyorum ama suan ust uste anaokuluna gıtse sıkılmaz mı
Bu da özel okul kandırmacası.Suan bır kolejın A grubunda yanı 1. Sınıfa hazırlık sınıfında en küçükte benım oğlum
Öğretmen ve psıkolog çok ıyı oldugunu suan için ama sene sonunda daha ıyı degerlendırılecegını söylüyorlar
Bırde dedıler kı eger 1. Sınıfa gıtmesı için ısrarlı ısenız bızım okulda sınıflar ay grubuna göre sorun olmaz ama devlette sorun yasarsınız karar vermıs degılız gec baslasın ıstıyorum ama bır yandan da sıkılır mı kı dıyorum
Kesınlıkle gözlerıne bakıyorumda dıyorum kı nasıl masumlar yalansız gunahsız kocaman gözlerıyle bakıyorlar ya o duyguyu Rabbım butun dıleyenlere nasıp etsınBen de hani erkek olsun diyorum da.. kız çocuğu çok zevkli. yaşında falanken mutfağa gelip bulaşık makinasından çatallığı alır o koyardı kaşıkları yerine. çamaşır sereceğimiz zaman boyunun yettiği yerlere kurutmalığa kendince atardı gibi..
Yani aslında insanın evladı her şekilde koşulsuz, sınırsız, karşılıksız seviyor.
Onlar bızım dersten degılde sanırım buyuk çocuklardan endıselendıgımız dusunduler dedıgınız gıbı ders mecbur yapılacak ha 66 aylık ha 80 aylıkBu da özel okul kandırmacası.
sonuçta 1. sınıf müfredatı belli ise bir şekilde onu bitirmek zorunda değil mi okul.
O zaman daha yavaş ama uzun sürede olması lazım bu da mümkün değil zaten.
Tek avantajı kendi ay gurubuyla olması. Yoksa öğrenecekleri aynı.
Ben kıyamam açıkça.
Senin yaşları yakın en azından birlikte büyürler. Şimdi ben tam rahatladım derken sil baştan gözüm çok korkuyor aslında.Kesınlıkle gözlerıne bakıyorumda dıyorum kı nasıl masumlar yalansız gunahsız kocaman gözlerıyle bakıyorlar ya o duyguyu Rabbım butun dıleyenlere nasıp etsın
Insan yokken bıle onların kıyafetlerını koklar mı kokluyormus
Benımkıler de yardım eder haklarını yemeyeyım aslında nasıl yetıstırısen öyle gıdıyor oyuncaklarını kendılerı topluyor yada beraber
Yemekte çatak kaşık tasırlar ayakkabılarını kendılerı gıyerler yanı bunları yaparken mutlu olmaları çok ilginç ama çok eğlenıyorlar oyuncak toplama bıraz zor gelıyor
Aslında haklısın hersey sıl bastan ama yınede butun bu zorluklara degerSenin yaşları yakın en azından birlikte büyürler. Şimdi ben tam rahatladım derken sil baştan gözüm çok korkuyor aslında.
Maması,bez, wc eğitimi, dişi çıktı, yok şöyle böyle... uykusuzluklar..
Ama her bunu yaşayan "iyi ki olmuş " diyor.
evet bu da doğru. yakın olunca çok yorulursun. bu da zamanla yorgunluk ve bıkkınlık verir hani bir büyüseler diye...Aslında haklısın hersey sıl bastan ama yınede butun bu zorluklara deger
Hasta olmasınlar yeter ki
Arası bıraz cok olması ıyı ıkısının herseyını doya doya yasarsın yakın olunca ya buyugun ya küçügün mutlaka bıseyleri arada kaynıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?