- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi depresif34
-
Tabi tabi zaten vücudun öğrenmesi gerekenlerini öğrendi ama hani ilk okula başlayınca da güzel olurdu.bence siz bir süre daha bu tahtayla devam edin. ne zaman ki bundan sıkılmaya başlar o zaman alırsınız...
kaçınılmaz sonTabi tabi zaten vücudun öğrenmesi gerekenlerini öğrendi ama hani ilk okula başlayınca da güzel olurdu.
Yalnız bir süre sonra oyuncakların içinden parçaları toplarız kesin.
Ben satranç bilmiyorum. Hiç öğrenmek için yeltenmedim nedenseben de dün bir hevesle oğlumla oynayayım diye satranç için notlar aldım. hadi oynayalım dedim. tabi ben kurallara baka baka oynuyorum.
oo anne sabaha kadar sürer bu dedi ya benim kuzu :)
gerçi o da kafasına göre kurallar uydurmuş, kendi tarzıyla oynuyor :)
ama eğlendik baya, birlikte vakit geçirdik. önemli olan da bu benim için :)
Sen dikkatini çekmekte,dersi zevkli hale getirmekte problem yaşıyor olabilirsin.Bazı çocuklar daha geç açılır.Bu da olabilir.Çocuğa illa öğrenmeli,acaba algılayamıyor mu psikolojisiyle yaklaşma hiç öğrenemez.Merhabalar 5,5 yaşında anasınıfı na giden bir oğlum var. Geçen sene de krese gitmişti haftanın 3 gunu.sikintimiz sa simdi başlıyor .odev yaparken kendinimi derse vermiyor yoksa gercektenmi algilayamiyor bilmiyorum. Sayıları sayiyor 10 a kadar ama rakamlari tanimiyor2 haftadur perisanim 1 2 3 sadece tanıtmaya calisiyorum ama yok biliyor ama kafam karıştı diyor, konulari dagitiyor,sonra da ağlıyor. Kiyamiyorum da napsam acaba bende sabirli değilim. Okuldan 6 da geliyor gece boyunca sayilari tanidik boyadik çizgiler le birlestirdik.yatmadan once sordum yine olumsuz nasıl bir yol izlemeliyim.okulda öğretmen sormus bilememis ders calis demis cok da uzgun ama
Küçük oğluma yardıma gıdıyor sız gösterdiklerimi yapın ben küçüklere kalem tutmayı öğreteyim diyorBizim de aynı şekilde. Tahtaya kaldıracak bizi parmak kaldırırken “ben ben ben” derdik ya biz de eşimle öyle dedik.
Bize diyor ki: ben ben ben demenize gerek yok ben görüyorum parmak kaldıranları. Ben ben diyenleri kaldırmayacağım.
Kesin öğretmeninin lafları. Buna benzer çok şey var.
Aynen ben de sorarım ne yaptın okulda diye bazen anlatır bazen “unuttum” der.
Bu şekilde hem çok eğlenceli hem de onların gelişimi için çok şey katıyor. Bir de senin 2 tane ya daha da zevkli olmuştur.
benim de bildiğim yok. eşim bir kaç kez gel öğreteyim oynarız demişti. ama ilk bir iki cümleden sonra bile çok sıkılıp amaaan boş ver demiştim. ama konu oğlum olunca dün oturdum paşa paşa bütün kuralları yazdım çizdim.Ben satranç bilmiyorum. Hiç öğrenmek için yeltenmedim nedense
Sınıfta yemek aralarında oynayan bir inek gurubu vardı lisedeyken, nedense hiç ilgimi çekmedi benim.
Allahtan eşim biliyor da biraz daha zaman geçsin alırız. Okul açıldığından beri uzun süreli konsantre olamıyoruz beyin yorucu şeylere. Mesela dün puzzle yapalım dedik 5-10 dk sonra “ben bunu 7 yaşına gelince yapcam” dedi kalktı.
Sonra aktivite kitaplarında yine en çok 1-2 sayfa yapabiliyor. Önceden baya çok yapardık. Okulda baya doluyorlar sanırım bu konularda.
sizin çocuklar kaç yaşlarında ?Küçük oğluma yardıma gıdıyor sız gösterdiklerimi yapın ben küçüklere kalem tutmayı öğreteyim diyor
Tabi kesin öğretmenin lafları çok tatlı bu çocuklar
Hakket bizde de aynı şey var.benim de bildiğim yok. eşim bir kaç kez gel öğreteyim oynarız demişti. ama ilk bir iki cümleden sonra bile çok sıkılıp amaaan boş ver demiştim. ama konu oğlum olunca dün oturdum paşa paşa bütün kuralları yazdım çizdim.
yok, öğrenicem ben bu işi. büyüyünce bile birlikte yapabileceğimiz bir aktivite çünkü. oturur bir kafede satranç oynarız oğluşla.
bizimkide kitaptan istediği yerleri seçer yaparız. her sayfayı yapmaz. ilgisini çekmeyen şeyleri direkt es geçiyor.
zaten maksat ödev yapma l
alışkanlığı kazanmaları yoksa ne yapmış çok da önemli değil.
4bucuk ve 3 canımsizin çocuklar kaç yaşlarında ?
ne güzel birlikte oynarlar..4bucuk ve 3 canım
Evet canım suan çok guzel zamanları ıkısınde anlıyor dınlıyorne güzel birlikte oynarlar..
Ben de ikinciyi hiç düşünmüyordum. Kızım çok istiyor, geçen ay korunmadık. Ben de istiyorum Allah nasip ederse..Evet canım suan çok guzel zamanları ıkısınde anlıyor dınlıyor
Küçüklük zamanları biraz zordu kardeş kıskançlıgı yetişememe bunalım hersey vardı şimdi çok şükür
Kardes baska inan
Hadi insallah saglıklı hayırlı bır evladın daha olsunBen de ikinciyi hiç düşünmüyordum. Kızım çok istiyor, geçen ay korunmadık. Ben de istiyorum Allah nasip ederse..
Kasım 1 benim için çok önemli. İnş regl olmam.
ha ha buna henüz kısıtlanmamış zeka diyoruz işte. neyse ki eğitim sistemimiz hepsini aynı tornadan çıkmış gibi hizaya sokar ipekcim.Hakket bizde de aynı şey var.
Ben sırayla gidelim istiyorum arada kaynayan olmasın. Benim kızım da kitabı karıştırıyor beğendiği sayfaları yapıyor.
Ama çok komikler. Diyorum ki mesela: dolapta iki yumurtamız var, 1 tane de anneanne koydu, kaç oldu.
Diyor ki: 1 tane de ben koydummmmmm…
hadi hayırlısı bakalımBen de ikinciyi hiç düşünmüyordum. Kızım çok istiyor, geçen ay korunmadık. Ben de istiyorum Allah nasip ederse..
Kasım 1 benim için çok önemli. İnş regl olmam.
Benim yaşım sınırda.hadi hayırlısı bakalım
ben henüz cesaret edemiyorum. eğer bizim oğlan seneye değil de sonraki sene okula başlayacaksa hemen hamile kalmak isterim ama seneye gidecekse dursun da 1. sınıf bitince düşünürüz modundayım...
Bazen kız olsun diyor bazen erkek.Hadi insallah saglıklı hayırlı bır evladın daha olsun
Kız cocukları daha çok istiyor sanki dimi kardeş
Hiç söylüyor mu kız yada erkek olsun dıye
Hayırlısı ile insallah oğlun olur da babanın ismini koyabılırsın
Hem bılıyomusun resmen asık oluyorlar erkek çocukları anneye tabı kızım olmadıgı için bilemiyorum aradaki bagı yanı annemle pek aram ıyı degıl ama babama ölürüm
Bende bır kızım olsun istiyorum ama maddı manevı yetememektende korkuyorum
Bu arada müjdeli haberlerini bekliyoruz
Kolay mı zor mu gecıyor hamılelıgın
Güzel zaman inan hem kızında buyumus çok güzel olur onun içinde senın içinde
ileride ayağına dolanır diye istemiyorsun demi?arkadaşlar benim oğlum seneye eylül bitiminde 71 aylık oluyor. ve ben kesinlikle göndermek istemiyorum okula, ancak raporda almak istemiyorum.
böyle vakti gelip göndermeyen ve ceza alan var mı çevrenizde bildiğiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?