SGK ilk kadın Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, 2036’dan sonra sosyal güvenlik sisteminin zora girmemesi için doğurganlığın önemli olduğunu belirterek “5 çocuk. Gerçekleri bilelim, bize ne lazım onu da bilelim. Başbakanımızın belirttiği 3 çocuk asgari. Bizim önümüzdeki yıllarda çalışacak genç nüfusa ihtiyacımız var ve o yıllara da çok kalmadı” dedi.
Alıntıdır ....
Öfkemden çıldıracağım, hangi koşullarda doğup, büyüyecek bu çocuklar, hangi kadınlar 5 er çocuk büyütecek, nasıl sağlıklı ve iyi yetişmiş bir nüfus bekliyorlar. Aklım almıyor, bu açıklamayı yapanın SGK 'nın ilk kadın başkanı olmasını hiç anlayamıyorum. Kadınlar oradan bakınca folluk gibi mi görünüyor
Bunları okuyunca küfür ettiklerini düşünüyorum, ne yapmaya çalışıyorlar
5 çocuca kim bakacakmış? bu ülkede 5 çocuk okutup büyütüp ser sefil olmayacaklar zenginler. Herşey onlara onlar doğursunlar.ama olmaz vücutları bozulur. Ucuz iş gücü olsun. Zengin daha zengin olsun. Millet köleleşsin istiyorlar. Tamam geleceği düşünmek lazımda arkadaş 5 çocuğun karnını sen doyurmuyorsun.
Bakınız açlık yoksulluk sınırlarına. Arkadaş yoksulluk sınırı 3295,89 tl açlık sınırı 1011,84 asgari ücret net 803,68
Bekle ben 5 çocuk yaparım.Yeminle sinirlerim zıpladı
Tablo 1: Dört Kişilik Ailenin Açlık ve Yoksulluk Sınırı (TL/Ay)
TEMMUZ 2013
1519 Yaş Grubu Çocuk Gıda Harcaması 295,38
46 Yaş Grubu Çocuk Gıda Harcaması 197,70
Açlık Sınırı 1.011,84
Yoksulluk Sınırı 3.295,89
benim işyerimde 5 çocuktan sonra memur bayanlara yaş kaç olursa olsun emelilik vereceklermiş bu yüzden 5 cocuk düsünmüyor da değilim diyen eğitimli(!!) insan var..
diyecek çok şey var. ama ban yemek istemiyorum.
gerçekten aklım almıyor.Bir tane evladım var Allah bağışlarsa.Çalışıyorum.3 aylıkken işe başladım.Çektiklerimi bir ben bilirim.Öyle zor günler geçirdim ki.İkinci bir çocuğa cesaret edemedim.
Doğum izni kısa.Süt izni yetersiz,kreş yok.Çocuk yardımı yok.İzin alırken binbir sıkıntı.Daha fazla saymayayım çalışan anneler biliyor neler demek istediğimi.
Aylardır bir paketten sözediyorlardı.İşte doğum izni şu kadar olacak ta yeni doğum yapan kadın evden çalışacak ta vs. vs.Yavaş yavaş içini boşalttılar bu paketin.şaşırmadım zaten.En sonunda da gelecek seneye atıverdiler.Oysa o kadar hamile kadını ümitlendirdiler doğum izni uzayacak diye.Sanırım 2 hafta filan uzadı.Bununla yetinin diyorlar.Doğurun çocukları nasılsa büyür diyorlar.Anneler hem işyerinde ezilsin, hem evin yükü ile ezilsin ,hem çocuklarına yetememenin vicdan azabıyla ezilsin önemli değil...
Bizlerin Avrupa ülkelerindeki refah seviyesine ulaşması ne kadar da uzak(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?