5 çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tavuk muyuz biz ya?
5 çocuk!
Hangi birine zaman ayırabilecek bu kadın?
Kadınları eve kapatmanın yollarını arıyorlar.

Devlet her şeyi bıraktı, milletin aile planlamasıyla uğraşıyor.
Sanane arkadaş benim yatak odamdan..
İster 5 çocuk yaparım, ister 15.
Töbe töbe ya.
Bu şekilde çok ilerleme yaşarız biz ülke olarak çoookk..!!

Amacın kadınları sosyal yaşamdan çekmek olduğuna inanıyorum, bunun tek yolu çok çocuklu olmak

Bir kadının ağzından bu söylemleri duymak ne acı

Ana-çocuk sağlığı ve eğitim konusunda ortaçağı aşamayan bir toplum olmaktan kurtulamamışken, teşvik edilen şeyler akıllara zarar. Beş çocuk doğuran kadınlarımız yok mu var, bu güne dek onlara ne hizmet verdiniz ? Sağlığını mı düşündünüz, çocuklarına destek mi verdiniz. Geçen yıl Samsun'da açlıktan ölen bebeği herkes nasıl unuttu ? Kadınların uyanık olması lazım, erkek egemenliğini büyütme çabalı bu teşviklere prim vermezsek ancak durabiliriz bu sorumsuzluğun önünde.

arkadaşlar bu korkunuz nedir anlayamıyorum genç nüfusun fazla olması ülkenin gelişmişliğini gösterir korkmayın hiç bi zaman 3 çocuk doğurmak zorundasın yada 5 çocuk doğurmak zorundasın diye bi kanun çıkmıyacak varmı böyle bi zorunluluk

doğracağım çocuğun sayısının yalnızca bizi ilgilendirdiği,hangi parayla yetiştirip okutacağımız vs konuları bir yana;
benim doğuracağım çocuklardan bunlara hayır gelmez zaten.onların istediği iyi eğitim almamış,görmemiş,aile ilgisi sevgisinden uzak kalmış,cahil ,vasıfsız gençler görmek ...baksanıza o yüzden değil mi,yüzlerce üniversite açtılar,eğitim yerlerde,mezunu olsa da işe yaramayacak onca insan ,genç...
o yüzden ben 5 tane doğursam da benim yetiştirdiğim çocuklar onların işini görmez..

bir de kendisinin kaç çocuğu var acaba hanımefendinin???
kendisi emrinde çalışacak 5 çocuk doğurmuş mu acaba,hem çalışıp ,hem çalışmış :):) mı acaba???anladınız siz onu

iyide bu tür teşvikler tüm avrupa ülkelerinde var. adamlar yeterki çocuk yap biz maaş da bağlarız, seni emeklide yaparız diyorlar.
e şimdi benim güzel ülkemde nufusnun azalmaması için bir takım teşvikler ve söylemlerde bulunamayacak mı?
senin durumun yoktur 2 tane yaparsın ötekinin vardır 5 tane yapar.
nedir bu karşı tutumunuz? kimse zorla size çocuk yaptırmayacağına göre bu tür teşviklerede bu kadar söylenmemek lazım.
ama artık öyle ailelr var ki, trilyonluk belki, hatta hanım da çalışmıyor ama 1 çocukla yetiniyorlar. belki o bu teşviklerden nasibini alacak ve 3-4 çocuk yapacak. e burda benim imkanım yok diye söylemlere neden kızayım....

ne zamandan beri genç nüfuz gelişmişlik göstergesi acaba?? tam tersi,genç nüfus henüz para kazanmamış,üretime katkısı olmayan,ya da az katkısı olan guruptur.bu sebeple devlete yükü daha çoktur.gelişmişlik göstergesi asla değildir. avrupaya bakarsanız genç nufus az olduğu için doğurmaya teşvik çok.o yüzden bizde ne kadar vasıfsız adama varsa alıp işçi olarak çalıştırıyorlar..
işsizlik had safhada ülkede gençler işsiz..bizim fabrikada 900 tl ye tekstil,bilgisayar mühendisi işe alıyolar..
korku falan da yok ayrıca onu nereden çıkardınız?? korkulan yeni neslin kültür seviyesi sadece...

çek cumhuriyeti doğum yapan anneler e 3 yıl,slovakya 3 yıl, danimarka 1 yıl ..... veriyor. ne yani bu ülkeler kadın istihdamını azaltmak için mi böyle imkanlar veriyor?
meclis yeni dönmede çalışan annelere çocuk 2 yaşına girene kadar yarım gün çalışma izni verecek, bunun neresi kötü. yapmayın lütfen... bu kadar yandaş düşünmeyin. asıl kadın olarak biz bunun arkasında durmalıyız....

Son düzenleme:

ben yorumları görünce korku gördüm kusura bakmayın kaç tane doğururuz kime ne gibilerinden ben böyle bi yasanının hiç bir zaman çıkıcağını sanmıyorum eylemler yapılıyo gereksiz bi şekilde sakız gibi dillere dolanmış ama bazı avrupa ükelerinde yasalar var çinde mesala sadece 1 çocuk doğurabiliyorsun 2. ye hamile kalırsan kürtaj yaptırmak zorundasınız bu çok daha kötü

yürüyüş ve protesto sebepleri; çocuk sayısı ya da doğum teşvikleri değil zaten.yoksa çalışan kadına verilen doğum izninin uzatılması.,süt izninin uzatılması çok güzel şeyler,hiç itirazım yok..
protesto sebebi,devletin en büyüğünün bir başbakanın devamlı çıkıp,doğurulması gereken çocuk sayısını söylüyor olması..onun ardından yardakçılar da devamlı aynı şeyi söylüyorlar..protesto sebebi budur,doğuracağım çocuk sayısı sadece beni ilgilendirir,kimseyi değil..
çocuğumun sayısına da,kürtaja da ,doğum şeklime de,sadece anne ve babası karar verebilir,başbakan da olsa başkası değil...

niye arkasında durayım damızlık mıyım ben? asli görevim devlete ucuz istihdam gücü sağlamak mı ? siz türkiyeyi gelişmiş bi ülke falan sanıyosunuz heralde!! gidip bi ilkokullara baksanıza bi sınıfta kaç çocuk ne menem bi eğitim alabiliyo, o çocuklar 5 puanla zarzor girdiği dıttırı baysal üniversitesinden mezun olup aç kalmamak için 10 kuruşa günde 12 saat çalışıyo. benim çoluğum çocuğum kıymetli valla. en iyiyi veremiyosam 1 tane yaparım ona veririm elde avuçtakini. aşiret kafası doğur babam doğur gelişmiş mi oluyoruz yani komik

o kadar bayılıyolarsa tüp bebek sürecini kolaylaştırsınlar ona teşvik versinler, fiyatların aşağı çekilmesine ön ayak olsunlar. çocuk diye yanıp tutuşan insanlar var. doğum izni süt izni bunları uzatsınlar. bıkbık konuşmakla olmuyo maalesef

bu arada çinin nüfusu 1.354 MİLYAR ve kişi başına düşen gelir de 3,912 USD ....
yanlış bir karşılaştırma ülkesi oldu yanii...

Konuya yorum yapan arkadaşlar şu an itibarıyla ülkemizde nufus sorunu yok ama tahmin edemediğiniz bişey varki bu konuda TAVSİYEDE bulunan devlet büyüklerimiz yada görevliler gelecek için bizi uyarıyor.
Yoksa kimse hesap kitap yapmadan öyle işkembeden konuşmuyor.
Ayrıca kimseyede zorla çocuk yaptırmıyorlar bilmiyorsanız hatırlatayım, merak etmeyin yatak odanızda eli sopalı bekleyen kimse yok.

bence komik olan sizsiniz. kimse sizin karnınıza zorla bebek sokmayacağına göre nedir bu kaygınız.
konuşmalarınızdan ülkemi çok sevdiğiniz için değil kişisel korkularınızdan dolayı böyle tedirgin olduğunuz anlaşılıyor.
benimde 1 tane oğlum var, herkesin evladı kendine kıymetlidir. aylardır 2. yapsam mı yapmasammı diye düşünüyorum.
kendinizi damızlık görmediğiniz sürece kimse size o kelimeyi ithaf etmez. çok çocuk doğuranada damızlık yakıştırması yapamazsınız hanfendi. haddinizi bilin.
ülkemin ileri gtmesini istiyorsanız mevcut sistemi elştireceğinize neler yapabilirim diye düşünün.....

kendilerine muhtaç işsiz eğitimsiz koyun gibi genç bir nüfus!!!!
hayır bide isterler 5 çocuğu millet kısır tüp bebek merkezleri doplu taşıyo
ne yardım ne destek ...gel doğur kolaysa

Badecim tüp merkezlerini dolup taşıranlar bir çocuğun sorumluluğunu alabilecek ona tüm sevgisini verebilecek evlat hasreti çeken insanlar, onların hedefi hani sürekli üreyip saldım çayıra mevlam kayıra çocuk doğuranlar, böylece istedikleri gibi koyun gibi bir genç nüfus olmuş olacak...

konu develt büyüklerine geldiyse ben kesin banyerim sonunda
valla varsa yapmak isteyen yapsın, her koyun kendi bacağından asılır. ama şu zihniyette ki mantıksızlığın görülmemesi çok acı. yazık ülkeme valla ne diyim.

tamam ben düşünedurayım sen de o arada haddimi bildir istersen

ayrıca nufus planlaması bir devlet politakasıdır.
başbakan çıkıpta ayşe sen tane fatma sen de 5 tane doğur demiyor ki, bu kadar kişiselleştirip yatak odama karışmasın devlet diyorsunuz.
ayrıca bunlar yapılan istatistiki çalışmalar sonucunda edinilmiş verilerdir, kimse haydiiii millete çocuk doğurtalım diye konu açmıyor.
bu konuyu bilimsel yönden araştırırsanız 2050 yılında nesli tükenmekte olan ülkeler arasında olacağımız görürsünüz.
ayrıca türkiye dünyanın gelişen ve büyüyen ülkeleri arasındadır.
tabii birileri sürekli biz böyleyiz ve böyle kalacağız. 3 sınıf dünya ülkesi olmaya mecburuz diye borazan öttürmeye devam etmediği sürece.....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…