- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.250
- 248
tamam ben düşünedurayım sen de o arada haddimi bildir istersen
niye arkasında durayım damızlık mıyım ben? asli görevim devlete ucuz istihdam gücü sağlamak mı ? siz türkiyeyi gelişmiş bi ülke falan sanıyosunuz heralde!! gidip bi ilkokullara baksanıza bi sınıfta kaç çocuk ne menem bi eğitim alabiliyo, o çocuklar 5 puanla zarzor girdiği dıttırı baysal üniversitesinden mezun olup aç kalmamak için 10 kuruşa günde 12 saat çalışıyo. benim çoluğum çocuğum kıymetli valla. en iyiyi veremiyosam 1 tane yaparım ona veririm elde avuçtakini. aşiret kafası doğur babam doğur gelişmiş mi oluyoruz yanikomik
bakın bu da bir gelişme. düşünmeye başladınız bile.
düşündüm de geldim. madem ülke geleceği için ne yapmak lazımın cevabı size göre çok çocukta, yapayım mı yapmayayım mı diye çok düşünmeyin, siz başlayın bence daha önünüzde uzuuuun bi yol olacak size kolay gelsin şimdiden
iyi günnnneeer
ne güzel yazmışsın...
ilk çocuklarımız tedavi ile oldu,tüp bebek..tedavi masrafını karşılamak oldukça güçtü..sonra erken doğum yaptım ve doğum masrafı için kredi çektik çok pahalıya mal olmuştu..iki çocuğun masrafı zaten fazla tam rahatladık derken ben kendiliğimden hamile kaldım..doktorlar çocuğunuz olmaz diyorlardı ama Allah verince oluyormuş görmüş olduk..şimdi çocuklar kreşe başlayacak bugün kayıt yaptırdık elimize bi liste verdiler şok olduk..iki çocuğa bunları nasıl alacağız diye düşünüyoruz şu anda..tabii bebeğinde 2 haftada bir doktor kontrolü oluyor hamileliğim başında sorunlar yaşadığım için özele gdiyorum o da ayrı masraf..
yani bırakın 5 çocuğu 2 çocuk ve henüz doğmamış bir bebekle bile çok zorluk çekiyoruz..ve seneye bakıcı parası da var,ücretsiz izne çıksam asla geçinemeyiz..yani bazen şok oluyorum bazı şeyler karşısında.
uzaktan konuşmak ne kolay..ben 5 çocuk doğuran bi kadının evede oturup o çocukları büyütmek dışında pek de birşey yapacağını düşünemiyorum,çalışmak ya da kendisi için bir şeyler yapmak hayal olur..tabii maddi durumu çok iyi değilse..
bizim ülkemizde böyle herkes konuşur ama alt yapıyı hazırlamadan bol keseden atarak..
ayrıca nufus planlaması bir devlet politakasıdır.
başbakan çıkıpta ayşe sen tane fatma sen de 5 tane doğur demiyor ki, bu kadar kişiselleştirip yatak odama karışmasın devlet diyorsunuz.
ayrıca bunlar yapılan istatistiki çalışmalar sonucunda edinilmiş verilerdir, kimse haydiiii millete çocuk doğurtalım diye konu açmıyor.
bu konuyu bilimsel yönden araştırırsanız 2050 yılında nesli tükenmekte olan ülkeler arasında olacağımız görürsünüz.
ayrıca türkiye dünyanın gelişen ve büyüyen ülkeleri arasındadır.
tabii birileri sürekli biz böyleyiz ve böyle kalacağız. 3 sınıf dünya ülkesi olmaya mecburuz diye borazan öttürmeye devam etmediği sürece.....
onu diyenini salsalar ya hamilelrin arasına, kafasını gözünü bi yarsak onun5 çocuk doğuralım ama hamileyken sokağa çıkmamayı unutmayalım olur mu bayanlar görüntü kirliliği yapmayalım
ben anlamıyorum ki,zaten çoğunluk bayaa çok çocuk doğuruyo memlekette,ama yetmiyo işte devlete..2050 de türkiye nesli tükenmekte olan ülke olacaksa,avrupada ülke kalmayacak demektir.
kişi başına milli gelirimiz kaç hanımefendi biliyor musunuz? işsizlik oranı?yoksulluk oranı? okuma yazma eğitim oranı??
öenmli olan gençliğin yeni neslin,seviyesi kalitesi kültürü,yani faydası,sayısı değil yani...
ya arkadaşım sen doğurma bende doğurmayacağım zaten. sorun o değil, sorun ne biliyormusun adamlar araştırma yapıyorlar, buna zaman igücü ve para harcayıo bilimsel veriler ışığında bir sonuca ulaşıyorlar ve devlet politikası çerçevesinde bunu halka duyuruyorlar.
ama biri çıkıp diyor ki benim yatak odama karışma öteki diyor ki ben damızlık mıyım bir başkası yeni neslin kültürsüzlüğünden dem vuruyor.
evet bu 5 çocuk bilimsel bir veridir ve onu destekleyen yan faktörler vardır.
mesela her aile 5 çocuk bakabilecek seviyede mi diye. eğer sen değilsen sen yapma arkadaşım ama bir başkası o güce sahipse yapsın. devlet de görevi gereği bunu diyor.
neyse konu benim açımdan burda kapanır. açın google araştırın devletlerin nufus artışı veya azlışıyla igili öngörülerini ve politikalarını. kimi nufus azaldığı için çocuk yapın der kimide kanunla tek çocukla sınırlandırır.
bugün bir yetkili çıksa ve dese ki ülkenin şartlarından dolayı 2. çocuk yasak.
hamile kalınması durumunda bile alınacak. ona ne yorum yapacaksınız merak ettim şimdi?
Ona da kızarım arkadaşım
Vücut benim, hayat benim, kimse ne yapacağımı söyleyemez !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?