5 çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ne güzel yazmışsın...

ilk çocuklarımız tedavi ile oldu,tüp bebek..tedavi masrafını karşılamak oldukça güçtü..sonra erken doğum yaptım ve doğum masrafı için kredi çektik çok pahalıya mal olmuştu..iki çocuğun masrafı zaten fazla tam rahatladık derken ben kendiliğimden hamile kaldım..doktorlar çocuğunuz olmaz diyorlardı ama Allah verince oluyormuş görmüş olduk..şimdi çocuklar kreşe başlayacak bugün kayıt yaptırdık elimize bi liste verdiler şok olduk..iki çocuğa bunları nasıl alacağız diye düşünüyoruz şu anda..tabii bebeğinde 2 haftada bir doktor kontrolü oluyor hamileliğim başında sorunlar yaşadığım için özele gdiyorum o da ayrı masraf..

yani bırakın 5 çocuğu 2 çocuk ve henüz doğmamış bir bebekle bile çok zorluk çekiyoruz..ve seneye bakıcı parası da var,ücretsiz izne çıksam asla geçinemeyiz..yani bazen şok oluyorum bazı şeyler karşısında.

uzaktan konuşmak ne kolay..ben 5 çocuk doğuran bi kadının evede oturup o çocukları büyütmek dışında pek de birşey yapacağını düşünemiyorum,çalışmak ya da kendisi için bir şeyler yapmak hayal olur..tabii maddi durumu çok iyi değilse..

bizim ülkemizde böyle herkes konuşur ama alt yapıyı hazırlamadan bol keseden atarak..

kimse kimseye zorla 5 çocuk yaptıramaz elbette ama
insanların bu kadar sabrının taşması artık bu sözlere, dayatmalara tahammül edememesinden olmuş olamaz mı sizce?
korku zorla 5 çocuk yaptıracaklarından değil yani. bize uymayan sözlere he he deyip de geçemeyiz.
elbette yorum yapacağız fikrimizi belirteceğiz.
olaya bu yönden bakmanızı tavsiye ederim

5 tane doğurun

hamileyken göbeğinizi milletin gözüne soka soka sokakta dolaşmayın(akşam üzeri kocanız sizi arabayla gezdirebilir, arabası yoksa el arabası da olabilir )

5 tane doğurduktan sonra da emekli olun, oturun yine evinizde, dolaşmayın sokakta edepsiz edepsiz, millet yanınızda 5 çocuğu görünce bunları nasıl yapmış diye düşünür, milletin aklına erotik sahneler getirmeyin.

zaten sevişmek bizim kültürümüzde yok bölünerek çoğalın.

5 çocuğa nasıl bakıcaz demeyin, Allah rızkını verir.

bi de az düşünün çok çalışın

not: ironiden anlamayanlar okumdan geçsin

bakın bu da bir gelişme. düşünmeye başladınız bile.

düşündüm de geldim. madem ülke geleceği için ne yapmak lazımın cevabı size göre çok çocukta, yapayım mı yapmayayım mı diye çok düşünmeyin, siz başlayın bence daha önünüzde uzuuuun bi yol olacak size kolay gelsin şimdiden
iyi günnnneeer

hah bende tam senin iznini bekliyodum. ee böyle uzuun uzuuuun düşündükten sonra böyle bir karara vardığına da göre emrin başım üstüne

benim bebeğim de tüp bebek:) büyük bir hevesle alışveriş yapmaya başladım ilk bebeğim. fakat fiyatlar o kadar büyük meblağya denk geliyo ki üst üste koyunca, bu işin dediğiniz gibi sonrası da var, okulu servisi yemeği. eşimin de ilk evliliğinden bir oğlu var o da okula gidiyor. masrafımız çok yani. ama bu çocuklara yarın hayatta dik duracak , 3 krş için kölelik yapmayacak hayatlar sunamayacaksak dünyaya getirmenin anlamı yok. böyle düşünmek benim kişisel kaygım oluyosa olsun. anneyim ben, ben kaygılanıcam çocuğumun geleceği için devlet büyüğü değil.
bebeklerinizi allah bağışlasın, güzel gelecekleri olsun hepsinin inşallah.

Son düzenleme:
5 çocuk mu ?
eee biz o karnı burnumuzda halimizle nasıl gezecegiz sokaklarda günah ayıp
5 çocuk mu 3 çocuk mu diye düşüneceklerine kadına değer vermeyi öğrensin devlet

ben anlamıyorum ki,zaten çoğunluk bayaa çok çocuk doğuruyo memlekette,ama yetmiyo işte devlete..2050 de türkiye nesli tükenmekte olan ülke olacaksa,avrupada ülke kalmayacak demektir.
kişi başına milli gelirimiz kaç hanımefendi biliyor musunuz? işsizlik oranı?yoksulluk oranı? okuma yazma eğitim oranı??
öenmli olan gençliğin yeni neslin,seviyesi kalitesi kültürü,yani faydası,sayısı değil yani...

5 çocuk doğuralım ama hamileyken sokağa çıkmamayı unutmayalım olur mu bayanlar görüntü kirliliği yapmayalım

5 çocuk doğuralım ama hamileyken sokağa çıkmamayı unutmayalım olur mu bayanlar görüntü kirliliği yapmayalım
onu diyenini salsalar ya hamilelrin arasına, kafasını gözünü bi yarsak onun
insanlar gün geçtikçe kafayı yiyo, çok tehlikeli yeerlere gidiyo bazı zihniyetler. daha da kötüsü bu tip saçmalıkları insanlar kanıksayıp normalgörmeye başladı, alışıyoruz yavaş yavaş.

ya arkadaşım sen doğurma bende doğurmayacağım zaten. sorun o değil, sorun ne biliyormusun adamlar araştırma yapıyorlar, buna zaman igücü ve para harcayıo bilimsel veriler ışığında bir sonuca ulaşıyorlar ve devlet politikası çerçevesinde bunu halka duyuruyorlar.
ama biri çıkıp diyor ki benim yatak odama karışma öteki diyor ki ben damızlık mıyım bir başkası yeni neslin kültürsüzlüğünden dem vuruyor.
evet bu 5 çocuk bilimsel bir veridir ve onu destekleyen yan faktörler vardır.
mesela her aile 5 çocuk bakabilecek seviyede mi diye. eğer sen değilsen sen yapma arkadaşım ama bir başkası o güce sahipse yapsın. devlet de görevi gereği bunu diyor.
neyse konu benim açımdan burda kapanır. açın google araştırın devletlerin nufus artışı veya azlışıyla igili öngörülerini ve politikalarını. kimi nufus azaldığı için çocuk yapın der kimide kanunla tek çocukla sınırlandırır.

Yemin ediyorum yakında pozisyon önerisinde de bulunacaklar. Yatak odasına bu kadar müdahale nedir ?

bu bir devlet politikasıdır tamam anladım genç nufüs azalıyor istatistiksel araştırma tamam ama halkı doğurganlığa tevşik etmek sadece söylemle 3 çocuk yapın 5 çocuk yapın nufüs azalıyor demekle olmaz sözde değil gerçek ve uygulanmış kanunlarla teşviklerle olur doğum izinleri uzatılır sadece memura değil özel sektörede yönelik çocuk parası 10tl olmaz her çocuk başına istatistiksel bir harcama hesaplanır aileye çocuk yardımı verilir kadının çalışma şartlarını çözersin kreşini çözersin yardım verirsin sağlık sektöründe çocuk sahibi olmak isteyen aileleri desteklersin tüm bebek aşamasını ücretsiz yaptırmak için insanlar kobay gibi ne aşamalardan geçiyor. tüp bebek yaptım çalışan anneyim keşke şartlarım iyi olsa ikinci bir evlat sahibi daha olsam ama insanı şartlarda bu olmuyor her şeyin altına düşüyor şartlar olanaklar. yani insanlar 2-3-5 çocuk yapsınlar istiyorsa devlet bu şartlarla olmaz önce vaatler gerçekleşcek kadın ikna olucak böyle bu laflara baklıbaşında olan 5 çocuk doğurmaz

Devlet açlarını nasıl doyuracağını, yetimhanedeki çocuklarını nasıl birer birey yapacağını, kadınını erkek zulmünden nasıl koruyacağını hesaplamak için yatırım yapsa ne güzel olacak.

Kadınına sahip çıkmayı, saçma sapan kanunlarla kocalarına oyuncak etmemeyi, üstün başın açık tecavüz sana müstehaktır, iyi olmuş bende tecavüzcünü tutuksuz yargılıyorum dememeyi bir öğrensin. Ondan sonra 2050 de ne olacağımıza bakacağız inşallah.

2050 de nesli tükenecek bir topluluk varsa, o da sağlıklı Türk kadını nüfusudur. Doğurmaktan ve dayak yemekten yaşamaya fırsat kalmayacak çünkü. Nüfus politikalarını araştırmak yerine, keşke mevcut nüfusu değerlendirme konusunda da bu kadar hassas olsak

bugün bir yetkili çıksa ve dese ki ülkenin şartlarından dolayı 2. çocuk yasak.
hamile kalınması durumunda bile alınacak. ona ne yorum yapacaksınız merak ettim şimdi?

Cinde 2. Cocuk yasak daha dogrusu ciddi tazminat oduyosun devlete ve her cocukta artiyo istersen oderim tazminati dersen 10 cocuk yap onlarda durum farkli iste ama bu ulkede bu sartlarda tek xocuga bakmak bile zorken 5 cocuk cok zor cok zengin olmak lazim yada versin parasini ama oyle ayda 10 lirayla olmaz o isler bende isterim cok cocuk ama eskidenmis o salmislar koy yerinde ne okul var ne bisey olmus 6sar 7ser cocuk ite kaka buyumusler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…