5 çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

aynen katılıyorum.
sunduğun imkanlar ikna edici ve özendirici olacak ki şu an için çocuk düşünmeyen aileleri teşvik edeceksin.
yoksa durumu olan dilediği gibi çocuk yapıyor zaten.
amacın çeşitli sıkıntılar sebebi ile özellikle çalışan kadınların doğurganlıgını artırmaksa bu söylemlerin altının dolu olması gerekmez mi.
bakın bunlar bizim teşviklerimiz ve şu gerekçelerle doğurganlık oranımızı artırmak istiyoruz demeleri ikna açısından daha makul değilmidir.
bu şekilde devlet politikası gereği görev icabı yapılan açıklamalardan ne kadar sonuç alabilirler ki.
her aile o an içinde bulunduğu koşullara göre düşünüp tartmaya devam eder.
sadece kuru kuru yapılan açıklamalar havada asılı kalır ve tartışılır işte böyle.
oysa cazip çalışma kolaylıkları,süt izinleri,kreş olanakları gibi elle tutulur teşvikler olsa pek çoğumuz seve seve çocuk yapacağız belki de...
doğum iznini uzatmayı düşündüler ve sonra vazgeçtiler.özel sektörde işten atılmalar artar diye endişeler oluşmuş ve 6 aya çıkarmaktan vazgeçtiler.bu mudur yani bulunan çözüm.o kadar kadının hevesini kursağında bıraktılar.bebeğine birazcık daha fazla zaman ayırabileceği umudu ile bekleyen anneler hüsrana uğradı.
çalışmak ve bebek bakmak çok zor bir süreç yaşayanlarımız biliyor.bu ağır süreci destekleyen teşviklerle gelsinler lütfen

kendisi 30 yaşındayken, 14 lük bir kız çocuğuyla evlenip onu karı yapabilen bir adamın yönettiği ülkeden kadın haklarına yönelik yasalar bekleyen arkadaşlara romantik mi desem ne desem bilemedim...

not: yüksek düzeyde realite ve beraberinde küçük bir ironi içerir...

Son düzenleme:

Kayıp çocuklarımız onlar bizim,itilen kakılan,tinerci diye korkulan,sokağa atılan çocuklar.
Bu ülke 5 er 10 ar doğurmakla kalkınmaz.
Azalan nüfusumuza sahip çıksak,onları kurtarsak,eğitsek yeter.
Türkiyede 200.000 sokak çocuğu var,eğitim almayıp aileleri veya akrabaları tarafından çalıştırılan 40.000 üzerinde çocuk var.
Neden bu çocukları kurtarmak yerine elalemin yatak odasıyla ilgileniyolar.
Az kaldı nasıl sevişeceğimizide öğretecekler.

Yine hangi yasalar geçiyor, yine hangi yerler satılıyor acaba? Hangi gizli pazarlıklar yapılıyor?Bunlar hep gerçek gündemi örtmek için kullanılan suni meseleler...

Ben gidip Banu Avar veya Nihat Genç sayfasına bakayım, asıl gündem, gizli yasalar hep oralarda deşifre ediliyor.

Bu ülkede çocuk doğurmamayı teşvik etmeleri lazım. Avrupa'da ki işsizlik parası gibi çocuk yapın ek geliriniz olsun, rahat imkanlarınız olsun mantığı ile yapılan teşvikler nereye çıkacak, yine kadın ve çocuk sömürüsüne. İnsanları eğitmek lazım, bir aile neden çocuk yapar ; iş gücü için mi, yaşlılığında kendisine baksın diye mi, evde ses,neşe olsun diye mi hangisi ???

Cevap evlat ve insan yetiştirmek olana kadar eğitilmeli insanlar !

Asgari 5 çocuğu savunanların toplandığı bir internet sayfasında yazıda aynı şu cümledeki kadınlarımızın cümleleri mevcut:
Az çocuk yapın diyerek Müslüman halk azaltılmaya çalışılıyor ve popülasyon azalarak Müslüman halk yok olmaya mahkum ediliyormuş.
Bu yasa ve konuşmalar içine girenler Müslümanlığı kurtarmaya ve korumaya çalışıyormuş.
Çocuklara nasıl bakılacak ve nasıl büyüyecekler sorusuna ise, Allah vermişse rızkını da verir. Bizler nasıl yetiştik onca yoklukta?
sorusu ile cevap veriyorlar...
Takdir sizin...

keşke müslümanlığın neleri gerektirdiğini de araştırarak öğrenselerdi..

keşke müslümanlığın neleri gerektirdiğini de araştırarak öğrenselerdi..

Keşke...
Hatta bu tezlerine karşı çıkanlara 'misyoner' mualemesi yapıyorlar.
Bakabileceğiniz kadar çocuk yapın cümlesi misyoner propagandasıymış...
Böyle bir hayal dünyası.
Türkiye okuyan, düzgün yetişmiş genç toplumların ülkesi olmalı...
İşsizlik ve yoklukla kavrulmuş, fakirlik düzeyinde bir yaşantısı olanların değil.

evet ama maalesef Türkiye susturulmuşların ülkesi oluyor yavaş yavaş.
her denilene boyun eğen insanların oluyor.
karşı çıkanlara düşman gözüyle bakanların ülkesi.. neyse:97:

Kiradaki her aileye geniş (7 + 1 her çocuğa bir oda) bir ev verilsin, işim ve maaşım garanti altına alınsın, sağlık sistemi düzeltilsin, çocukların bakımları ve eğitim giderlerinin tamamı karşılansın, en ücra sokaklara kadar asayiş sağlansın, ülkemde güven ortamı oluşturulsun, en önemlisi de teröristler tamamen temizlensin (meclis dahil)... Bunları yapsınlar, değil 5 çocuk 10 a kadar yolu var yani yaparız ne olmuş...

dalga mı geçiyolar acaba,inanıyorlar buna demek ki..

onlar yapsın o zaman bu mantıkla yola çıkılır mı?

resmen show programina döndü Turkiye siyaseti
gezi, reyhan, rojava, suriye, misir olaylarina girmiyorum cunku yasak

e devlet kanalina herifin biri hamile kadinlara nefretini kusar
biri cikar bes cocuk der basbakanin soyledigide asgariymis gulsemmi aglasammi
kadin memurlari iscileri cogalsin isterler
harbi nasil goruyorlar bu kadinlari?

doga ustu varlik olmakla beraber diledikleri gibi manipule edebilecekleri robot vari canli gibimi goruyorlar?

hadsizler hepsi

Aynı şartlar altında ben de kabul ederim.

hayyal arkadasin alinti yaptigi o yazisma evet dogru kismen
sadece diini alet ederek cirkin bir oyun plan ediliyor ilerdeki senelerde ve
2036 dediya o kadin evet aslinda o igrenc planin tarihinide vermis oldu!!!

Canım Ülkemin üzerinde çok pis oyunlar oynanıyor ..
Tabi ki çocuk doğursun kadınlar , evde oturup sadece cocuk doğursunlar gelişmesinler, kitap okumasınlar gerçek tarihlerini benliklerini unutsunlar ki '' asosyal , pasif , düşünce sistemi gelişmemiş bireyler yetişsin '' onlarda ülkeyi istedikleri gb satıp sıvayabilsinler...

Yazık..
Ne diyelim çok yazık..

doğurun zaten, bakmayın, yemini, suyunu verin yeter... bunlar yetişmiş insan istemiyor ki, ucuz işgücü istiyor, düşünmeyen, sorgulamayan, ne desen kabul eden...
5 çocuk yapacaksın, sonra çayıra salacaksın, büyür bir şekilde, çalışır asgari ücretle günde 12 saat... sermaye kazanmaya, emek sömürülmeye devam eder... çok işçi, ucuz işçi demektir, ucuz işçi de kapitalizmin en önemli gereklerindendir.

e asgari ücretli çalışan 5 çocuğa nasıl bakacak derseniz buyrun:

Bir gün 3 ülkenin Başbakanları bir araya gelmişler aralarında sohbet ediyorlarmış. Konu çalışanların maaşlarıymış.

Amerikan Devlet Başkanı demiş ki benim ülkemde bir aile 1000 Dolarla çok rahat geçinir .Ama biz çalışanımıza 2000 dolar veriyoruz. 1000 dolarını zorunlu ihtiyaçlarına harcarlar geri kalan 1000 doları ne yaparlar bilmem.

Japon Devlet başkanıda kendi ülkesini anlatmış. Bizde de bir aile 1000 Japon Yeni ile geçinir ama bizlerde çalışanımıza 1500 Yen veriyoruz. 1000 Yenini zorunlu ihtiyaçlarına harcarlar geriye kalan 500 Yen ile ne yaparlar bilmem demiş.

Sıra bizim Başbakana gelmiş ve Bizim Başbakan da demiş ki benim ülkemde bir aile 2500 TL ile ancak geçinebilir. Ama biz 750 TL veriyoruz. Zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için geriye kalan 1750 TL yi nereden alıyorlar bilemem.

Son düzenleme:

ayy kadesa sen gebe misin ? tebrik ederim yaaa..konuyla alakasi yok ama soylemek istedim suanda Allah tamamina erdirsin canim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…