5. evlilik yıldönümümüz :(((

bence yaşadıklarınız hafife alınıcak şeyler değil.. bazı kişilere göre basit sorunlarmış gibi görünebilir.. ama herkesin olaylara karşı duygularıda duruşuda farklı olur.. eltinizle kendinizi kıyaslamanız kadar daha doğal ve insanca bişey olmaz.. ne yazıkki aileler bütün çocuklarına aynı imkanı sağlayamıyabiliyor tecürbesiz olabiliyorlar sizin yaşadıklarınızı yaşayan pekçok gelin var bence sizin yapabiliceğiniz tek şey eşinizle olan ilişkinizi önemseyip diğer şeyleri düşünmemeniz.. şimdi yeni gelinde geldi kimbilir buna benzer daha neler yaşıcaksınız.. boşyere kafaya takıp kendinizi ve dolayısıyla eşinizi üzmeyin derim ben..

Tipik erkek ailesinin belirleyici olduğu bir mantığa maruz kalmışsınız.Hadi eşya,düğün kısmını bir kenera bırakın,ilk 3-4 gün kayınvalide ve kayınpederin evinde kalmak,yatağında yatmak,masraf olmasın diye kendi evinize gidememek hiç hoş değil gerçekten.Eşiniz neden buna müdahale etmedi?:26:

Sıkıntılarınızı anlayabiliyorum. Henüz evlenmedim ama bunların olması beni üzerdi. Ancak burada hata ilk önce sizde sonra eşinizde. Siz söylenen herşeye evet demişsiniz eşinizde hiç bir şeyle ilgilenmeyip ailesine bırakmış her şeyi. Onlar da doğal olarak kendi zamanlarının koşullarına göre hareket etmişler.
Şimdi kaynınız sanırım karıştırmıyor ailesini kendi hayatına sonuç olarak da eşi rahat. Siz de zannediyorsunuz ki ayrımcılık yapılıyor. Ama inanın onlar bu fırsatı vermiş olsalardı onlarada yaparlardı aynı şeyleri. Artık geçmişte kalan şeyler için sıkmayın canınızı. geçmişi düzeltemezsiniz. Ama eşinizle olan ilişkinizi (tabi hala seviyor ve istiyorsanız) düzeltebilirsiniz.

eşinizin ailesinin tutumları gerçekten can sıkıcı. ancak burada en önemli faktörün eşin davranışı olduğunu düşünüyorum. kayınvalideniz ve kayınpederinizin size ve eltinize farklı tutumlarda olmasının sebebi eşlerinizin tutumu olabilir. eşiniz sizinle ailesi arasında denge kurduğu takdirde, siz mutlu olacaksınız ve bunları kafanıza takmayacakmışsınız gibi geliyor bana.

Adil olmayan ayrımcı insanlardan nefret ediyorum...
Bir çoğu bizim de başımıza geldi...
İlk başlarda ben de çok taktım ama şimdi umrumda değil...
En azından yanlarında kalmak zorundayım 2bin km mesafedeyim çok rahatım...
Bence sen de umursama...
Evet çok can sıkıcı bir durum ama takma...

Kendimi senin yerine koyduğum zaman gerçekten kırkınlıklarında haklısın.Ben olsam bende asla unutamazdım bu yaşadıklarının sorumlusuda eşinden başkası değil.

dediğim gibi artık bu eski düğün meselelerini takmamaya çalışıyorum. ama işte kaynımın düğününe gidip bunları görünce dokundu yine. aman bana dokunmasınlarda artık birşey istemiyorum zaten para pul onların olsun. inşallah yeni gelinleri ile de çok iyi anlaşsınlarda beni aramayı bile unutsunlar.

Evet birşeylerin yapılmaması hep kırıyor insanın bir düğüm oluyor boğazında
kendisinin olmayıpta başkasına yapılan düğünler...
Ama sorun sende değil eşinde anladığım kadarıyla eşin ailesine karşı sakin yumuşak başlı
(benimki öyle)kaynın ise sert dik başlı düşüncesiz sürekli anne babasını sömüren bir tip
seninki ise doğrucu Davut bu yüzden gerçekleşmiş olabilir.
Gerçekten eğer yardımı olacaksa dürüst,hakyemeyen anne ve babasına saygı duyan bir kocadan
öyle evlatlar edineceğin fikri belki rahatır seni...

Canım bunlar benimde başıma geldi. İnan o anın heyecanından ve bir an önce sevdiğime kavuşayım da gerisi önemli değil düşüncesinden bazı şeylerde diretmiyoruz olsunda nasıl olursa olsun diyoruz ama sonra keşke bu kadar taviz vermeseydim ve istediğim gibi olsaydı herşeyim demekten de kendimizi alamıyoruz. Bende çok iyi bir aileye gelin geldim. Ama gel gör ki ben başka şehirdeydim ve bana sormadan, bakmam için çağrılmadan eşyalar alınmış hatta ev tadilatta olduğundan mobilyacı depoya koymuş. Sonra ne olmuş, bizim eşyalar başkasına satılmış. Sonra başka eşyalar alındı onların yerine ama o da gelince gardıropta kocaman delik eşim gitmiş değiştirtmiş başka takım almış yine düşünün aldıkları yeri artık. Ve bana hiç sorulmadı bile ne istersin diye. Ev kayınvalidemlerin onlar başka yerde oturuyorlar burası boştu bize yaptılar sağolsunlar zaten kiraya vermemişlerdi. Ama evim 2 oda bir salon ve salon koltuklarım açılmıyor. Oturma odamda bir koltuk var açılan başka koltukta sığmadı zaten bilgisayar masası ve tv sehpası derken. Ailem geldiğinde o koltuğu açıyorum ama kalabalık biri gelse yer yatağından başka çarem yok. Yatak odam küçük çünkü birazı banyoya eklenmiş ve şifonyer felan sığmamış herşeyimi gardırına sığdırmaya çalışıyorum. Düğünüm aile arasında oldu buradaki en güzel yerde oldu ama sadece aileler ve bir iki yakın akrabam geldi.Diğerleri kına geceme geldi sadece. Ama kayınbiraderim yurtdışında yaşıyor oradan kız buldu. Orada gönlüne göre yaptı düğününü videosnu izledik süperdi tabii ki evlerini de kendi zevklerine göre döşediler. Buraya geldiler burada da yemek verildi bizimki gibi ama onların davetine daha çok kişi çağrıldı. Kayınpederim üst düzey çalışan emeklisi ve hep arkadaşları çağrıldı, kaynanamın arkadaşlar felan. Ramazana denk geldiği için müzik yoktu ama benden daha iyi olduğu kesindi. Ayrıca kaynanam yine bana sormadan bir sürü tabak takımını dolaplarıma yerleştirmişti. Oysa kendimiz için kullanacağımız şeyleri eşimle modern şeylerden alacaktık misafir takımı zaten almıştım. Eşya yerleştirmeye geldiğimizde şok oldum yani insan bir gösterir geri de veremedim. Yeni birşeyde alamadım yer kalmadığından. Ama ne olursa olsun eşimle anlaşmam, onun bana verdiği değer herşeye değer. Ailesine karşı zaten koruyor, söz söyletmiyor, iyi anlaşıyoruz, sevgisini herzaman söylüyor ve belli ediyor. O zaman aman varsın böyle olsun diyorsun. Zamanla eşyada değişir yeter ki gönüller bir olsun tatlımm..

Haklısın bence de canım, şayet kocan sevgisini gösteren biri olsaydı ve senin arkanda dursaydı ben de takma bunları kafana diyebilirdim.
Eşinle bu durumu paylaş bence, bir ihtimal seni anlayabilir.

Neticede başka karıya kıza gitmemesi, seni dövmemesi ya da bunlara benzer kötü huy sahibi olmaması, seni sevdiğini göstermediği sürece ne kadar değerli bilemiyorum kaldı ki bu vasıflar normal vasıflar değil zaten olmaması gereken durumlar.Birşeyleri tolore edeceksek ortada artı özellikler olmalı.Senin kocan saydığım vasıflar yönünden normal bir koca, yapılmaması gerekeni yapmıyor neticede ama arkadaşlar da haklı burada öyle şeyler okuyoruz ki dövmeyeni sövmeyeni, aldatmayanı, sevgisini belli etmese de, bazı yönlerden karısını tatmin etme çabasında olmasa da hatta evin ekonomik yükünü karısına yıkmaya çalışsa da öpüp başımızın üstüne koyacak hale geldik.Ama bence bunlar da evliliği ayakta tutan önemlli unsurlar.Şu an muhtemelen dertlerinden doğan huzursuzluk senin evliliğini, eşine karşı olan duygularını ve hareketlerini de etkiliyor olmalı.Bütün bunların yaşanmaması, senin içinde ukte kalmaması, zaman zaman ya da mütemadiyen huzursuz olmaman gerekmez miydi?

Ama işte yine de beterin beteri var diyip susuyoruz, aslında gerçekten susabilsek, sadece dilimizde değil içimizde de kalmasa birşeyler yani cidden umursamamyı başarsak bence bu yol da güzel bir çözüm ama ne yazık ki herkes başarılı olamıyor umursamama konusunda sırf evlilikte değil bir çok meselede geçerli bu aslında.Sadece içimize atıyor, başka şaylerin hatırına susuyoruz.Seninki de "Sinek kadar kocam olsun başımda bulunsun" hesabı.

Bence üzülmekte ve kırılmakta çok haklısın blackcat...Ben de olsam kırılırdım ama şu an için yapacağın bir şey yok artık .

Sen bundan sonrasına bak,bundan sonra seni bu tip ayrımcılıklarla kırmalarına izin verme.

Dilerim sen de her kadın gibi hakettiğin ilgi,sevgi ve mutluluğu bulursun yuvanda..

O kadar benziyor ki hayatımız.benimde eşimin ablası hastaydı.Kaynanam hiç birşeyime gelmedi halada gelmez. 1 senelik evliyim.Geçen hafta annemler geldi ( farklı memlekette oturuyorrlar ben çok gittim yanlarına ama onlar ilk defa geldiler evlendiğimden beri) onların yanına bile gelmedi hoşgeldiniz diye. bacakları ağrıyormuş

Tüm düğünü kendimiz yaptık tabii borç içindeydik.maddi konuda çok sıkıntı çektik.Bende bu yüzden çok sinirliydim onlara karşı.Diğer çocukların düğünleri falan hep yapılmıştı eşyaları alınmıştı.Sonra ben işe girdim. Kaynanamları düşünmeye fırsatım kalmadı:))) Çokta iyi oldu. Çokta sık görüşmüyoruz açıkçası onlarla( eltimler kaynanam aynı apartmanda oturuyorlar.Biz de onlara yakın oturuyoruz.)Görüştüğümüzde de mesafeli muhabbet ediyoruz zaten. Çünkü baştan beri ısınamadık birbirimize. Bide gerçekten şuna çok inanırım.Nasıl başlarsan öyle gider ya mesafe koyarak başladım herkesle ( yaşadığım durum beni çok etkilemişti tabii bununda etkisi var) o yüzden şimdide mesafeli bi ilişkimiz var. Böylelikle daha az canımı sıkıyorlar.)))
Ama önemli olan kesinlikle huzur ve sağlık cnm bnm yaaa. Eğer huzurluysan ve sağlığınız yerindeyse hiçbir şey düşünmeye gerek yok. Şu satten sonra hiçbir şeyi değiştiremezsin.Ne senin düğünün tekrar olur ne de geçen yıllar geri gelir.Akşam gidiyorum evime kapatıyorum kapamı ohhhh misss gibi huzur. Allahım şükürler olsun sana diyorum her gün )) Sen de böyle yapmalısın ve kendini boşuna yıpratmamalısın. Kafaya takacak o kadar şey varken onları takma boşver)

kendiniz izin vermişsiniz die düşünüyorum. bişey diyemedinizmi hayatınızda hergn gelinlikmi giyceksiniz? eşyalarınıza km ne hakla karışır düğününüze ben olsam ayrlırdım bile yuh artk. tabikide içerlersiniz yeni gelin dişli çıkmş heralde yada ona mı bişey demediler blmiyorum. kaynvalidenizde kaynbabanzda çok büyük ayıp etmişler. ben heralde onların evinde kalma onalrla sabah yemek yeme filan yapamazdım nsl yaparlar böyle hakszlk bilemiyorum keşke zamanında bu böyle olcak diebilseyidniz

icerlemekte cok haklisin bende uzulurdum..sorun maddiyat kesinlikle degil yapilan ayrimcilik ve saygisizlik..
ama bunlari dusunmek,kafaya takmak sadece seni uzer..gecmis degismez..
esin icinde sunu diyebilirim istisnalar vardir elbet ama bir cok erkek boyle.belki kadinlarimiz da ilk gunku gibi ozenli degil..
hayat sartlari,coluk cocuk falan derken esinden kopuyor.bunlar degismeyecek seyler degil iliskinize biraz heyecan katabilirsin..

sonuna kadar haklısın üzülmekte içerlemekte...düğün ertesi sabah 9 da 10 da gelmekte ne demek yaaa sen biraz taviz vermişsin dişini geçirememişsin bence yani o gelin şartlarla gelmişolabilir yada senin eşinde iş yok senin en güzel gününde bile herşeyine karışmışlar karıştırtmış.....benim bildiğim gelin yeni ewliyken dışarı çıkmaz sen ew ew gezmişsin anlamadım ben bundan bişey...ben 6 aylık ewliyim ve benimde başıma benzer şeyler geldi ama tawrımda şu oldu : ewlendik düğün gecesi bizi eşimin teyzeleri vs.ewimize bıraktılar 10 dak.oturup gittiler kayınvalidem bize telefonlarınızı falan kapatın akşama kadar yatın kimse sizi rahatsız etmesin dedi eşim teli kapatcam dedi ben hayır kapama kimse aramaz zaten dedim...memleketten bi halası gelmişti kadın herşeye mühalefet!!!neyse sabah oldu saat 11 falan bi baktım eşimin teli çalıyor annesi telde eşime şunu söledi oğlum bi çay içmeye gelcez halanla uyandınızmı????ben şok oldum telefonda konuşurken sesi duyuyorum eşime bi baktım zaten o yetti annnesine ne alaka biz akşama kadar yatcaz gelmesin kimse dedi kızdı bağırdı çağırdı çünkü halası ortalığı karıştırmıştı onun fikriydi bu bende bunu tahmin ettiğim için zaten teli kapamamıştım pat diye gelceklerdi aaaa teliniz kapalıydı diyceklerdi.....neyse akşam oldu yine annesi arıyor amcası holladadan gelmişti ertesi sabah erkenden döncekmiş ewinizi görmek istiyor dedi taamm dedik akşam tam tamına 13 kişi geldiler hayatım enişteler teyzeler yengeler şok oldum yine anlıyacağın mutfağa gittim görümceme aynen şunu söledim ben yürüyemiyorum canım acıyo mağlum akşam hem yorgundum hemde gerdeğe girdim utanıyorum yürürken çayları koyuver sen ablacım ben mutfaktan çıkmıycam dedim yani öyle durumdaydım yaaa yürüyorum millet beni süzüyooo neye bakıyolar anlamadım çok rahatsız oldum....sinirden kudurdum resmen annesi halasıyla birlikte mutfağa geldi anneciğim halamla ikiniz merak ederseniz zira çamaşır makinasının içinde çarşaflarım dedim suratları kızardı amacalardan utanmıycaksanız buyrun bakalım dedim yok kızım öle şeymi olur falan dediler ama mahcup oldular...neyse aradan 2 gün geçti halası gitcek uğurlamaya gittik kadın bunuda burnumdan getirdi bana okadar insanın içinde eee artık çocuk yapın hemen dedi.......bende dönüp 3 günlük ewliyiz artık derken dedim...yap hemen dedim yani dedi ben sinirlendim görümcemde dönüp hala senin gelinin 8 ay oldu ewleneli o yapsın o hald dedi aayyyy dedi kadın yok o çalışıyo yapamaz şimdi heeee ben ewde oturcam işin ne damızlık ol işte demeye getiriyo yani önce sizin oğlunuz bi büyüsün çocuk kolay hala dedim yine kızardı bozardı bu sefer eşimi çekti kenara kulağına fısıldıyor ne diyo diye sordum çocuk yap çocuk yap diyomuş kulağına öylemi dedim kalktım eczaneye gidiyorum dedim kayınvalidem nereye dedi doğum kontrol hapı alcam oğlunuz böyle dolduruşlara gelip çocuk falan yapmak isterse benimde fikrim ve i,steğim olsun diye dedidm kayınvalidem çıldırdı yok kısır yapıyomuş olmaz alma falan beni bu duruma getiren ne acaba dedim aldım 6 aydırda kullanıyorum...

Merhabalar,

Aslında ana problemin bu olmadığını siz kendiniz belirtmiş olsanız da, ben size ufak bir pencere daha açmak isterim.. Kendi küçük penceremi...
İki farklı nedeni vardır yaşadıklarınızın ve biri kesinlikle doğrudur, öte ki "belki değildir"
Kesinlikle doğru olan, her insanın kendi rızkı ile dünyaya geldiği ve bir buğday tanesi kadar bile fazlasını alamayacağı yine bir buğday tanesi kadar eksiği kalmayacağı gerçeğidir.. Size düğünde yapılanlar, yapılabilmiş olanlar... sizin kendi rızkınızdı.. Ne bir fazlasını alabilirdiniz tüm onların.. ne biraz daha azını... ancak o kadarını.. ve mutlaka bu rızıkla sizin düğününüzü tertipleyen Allah, nedenini de kendisine saklamıştır... Çünkü olan herşeyde bir neden, o nedenin sonucunda bir hayır ve mutlaka her zorlukla beraber bir de kolaylık vardır...
Eltinizin rızkında gözünüz olmasın.. Bilinmez ki... zaman içinde onun da sizin elde ettiklerinizde gözü olacaktır.. Mutlaka bir şeyi sizden eksik olacaktır...
Belki doğru olmayan ihtimal de... Dünyevi gözle bakarsak eğer...
Hani basite indirgeyelim...
Kayınpederin kesenin ağzını bu kadar açmış olmasının nedeni, eltinizin ailesinin yapısı, maddi durumu, kızlarının arkasında belki çok durmaları veya kaynınızın bu tarz konularda kompleksleri olması olabilir (havalı bir düğün gibi... belki iş arkadaşlarına gösteriş) çok derine girdim.. farkındayım.. Ancak mutlaka bir nedeni var.. ve eltinizin ailesinin elinin kuvveti olması da yüksek ihtimal... Ya da onların nişanda yaptıklarına mukabele etmek.. veyahut maddi anlamda onlarla yarışıyor görünebilmek gibi...
Velhasılı kelam, bunların herhangi biri yada hiçbiri olsa yada olmasa ne değişecektir hayatınızda? Hiç..
Rızkı veren Rezzak Allah, arttırsın inşallah... Nasibinizle birlikte...

Sizin canınızı sıkan eşinizin son zamanlarda biraz daha az ilgili olması ise... Bu durumda yapılması gereken onunla açık açık konuşmanızdır.. Ben olsam... "Benim için doğum günü sayılan o muhteşem günü böyle sönük geçirmek incitici oldu.. Bunu bu hafta sonu telafi edelim.. Hatırlıyorsan bana söz de vermiştin" gibi belki.. Tarihlerin hiçbir anlamı yoktur... Geçen zamanı bize hatırlatmaktan başka... Telafi edin evlilik yıl dönümünüzü.. taviz vermeyin... Bu hafta sonu... gelecek hafta sonu.. ay sonu.. ama içinizde yer etmesine bence izin vermeyin...
Eşiniz de özel günleri kutlama rutinine ara vermemiş olur böylece..
Selamlar,

Bu konuda ben eltinin kıskanıldığını sanmıyorum...
Konu sahibinin demek istediği, benim ne eksiğim, hatam vardı ki ben bana böyle davranıldı???
Aynısı başıma gelse ben de düşünürdüm...
Çünkü iki evladın düğünü arasında bu kadar uçurum olmamalı...
Ufak tefek ayırımlar olur ama biri extralarla doluyken diğerinin çok boş geçmesi biraz düşündürücü elbette....
İnsan aptal yerine konmuş, yok sayılmış, küçük görülmüş hissediyor...
Olaylar olurken, imkanları bu zorlamayayım diyorsunuz ancak bunun hiç de kıymete geçmediğini zamanla anlıyorsunuz....

cevap yazan herkese teşk hanımlar. ya bu durumlar başına gelen için çok zor. ilk gecemizi ailesinin evinde geçirme meselesi için çoook kavga ettim kesinlikle istemedim. eşim anne babamla konuştum ikna olmuyorlar diye diretti. hatta sırf bu meseleden nişanlıyken ayrılacaktık neredeyse. bir otele gidelim bari diye çok yalvardım ama nafile ikna olmadılar. o zaman çok aşık olunca ben ayrılırsam yapamam sanmıştım çocukluk işte niye taviz veriyorsun ki. düğünün ertesi günü akraba gezmek adettir konya da ama eskiden kalma br adet çoğu kişi yapmaz artık. ya birde sabah kıza tekrar gelinlik giydirip oynatırlar evin önünde falan o kadar düşmedik vesselam. şuan bu adetler yine var ama tabiiki çoğu yeni evli hatta köyde yaşayan insanlar bile yapmıyor artık bunları. ama biz ilk oğulla evlenmenin kurbanı olduk. aslına bakarsanız eşimin kardeşi daha ana kuzusudur ama herhal elti dişli çıktı ki artık hanımının kuzusu oldu da anne babayı dinlemedi. neyse geçti bunlar gitti ama yeni evleneceklere tavsiye ASLA NORMALDE YAPMAYACAĞINIZ ŞEYLER İÇİN TAVİZ VERMEYİN yoksa daha fazlası istenir istenir. eşimin ailesinden öyle çektim ki korkudan çocuk olayına giremiyorum. çocuk olsa daha bir karışacaklar eski günlere döneceğiz diye korkuyorum. gerçi eşimde zaten çocuk istemiyor bu konuda ayrı dert boşverelim şimdilik.

birşey anlatayımda gülün halime. evlendiğimizin ertesi sabahı saat 10 gibi eşim anne babası kardesi kahvaltı yaptık babası kalktı bahçeye indi biz hala oturuyoruz. eşim dediki ben bir banyo yapayım. o kadar da dedim gece yap banyonu sabah olmaz bak bir laf eden olur diye. (gece bir şeycik olmadı onuda söyleyem ilk seferimi kayınvalidenin yatağında yapacak kadar da küçülmedim) annesi demezmi "aa oğlum sen abdestsiz yemek mi yedin haram yediğin lokmalar cünüp cünüp " diye eşimin kardeşi de yanımızda yerin dibine girdim ya. patavatsız kadın işte...

Çok açık ki sizin derdiniz içlenmeniz sadece eşinizle monotonluğunuz sevgisini yansıtmaması ve yıpranan ilişkiniz.
Yoksa ne olursa olsun o eski sıkıntılı günlere dönmezdi aklınız.Haklı olarak size sağlanmayan olanakların başkasına sağlanması içinizde yara açıyor.

Ama bu halinizle çevrenizde anlaşılmazsınız hatta kıskanç kinci olarak görülürsünüz.

Çocuğunuzda yokmuş.Neden bir uzman desteği almıyorsunuz eşinizle birlikte ?Belki can gelir evliliğinize..Unutursunuz geçmişinizi.

Yoksa böyle gitmez dur demelisiniz bu kendinizi üzme yıpratma hallerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…