günaydın arkadaşlar...bu diyet gerçekten kilo verdiriyor. geri alınıyor mu? derseniz...bu fransız bir diyetisyenin bir kitabından alınmadır. bundan önce aynı mantığa dayalı iki kitap daha var bende. biri türk, biri de yine fransız bir doktora ait. mantık hepsinde aynı. saf protein yendiği zaman vucut onları sindirecek, pilav, makarna, tatlı ve şekerler yenmediği için depolama olmayacak ve yediklerimiz yakılacak aynı zamanda stok yağlar da erimeye başlayacaktır. mantık bu...insanın kasları bir haftada 10 günde erimez arkadaşlar. benim doktora gitmeye ihtiyacım yok, kaslarım aynen yerinde duruyor. çünkü çalıştırıyorum. spor yapıyorum. ve protein kas erimemesi için de lazım olan bir besindir. eğer çok kilo vermek istiyorsanız peyniri yoğurdu fazla yemeden sadece etle devam edin. ilk denediğimde ben 14 günde 8 kilo vermiştim. sabah haşlanmış tavuk, öğlen ızgara balık, akşam et yiyerek. ve her gün yürüyüş yaparak. bu sefer yumurta yoğurt ve peynir de yedim. 7 günde 4,5 kilo verdim. şimdi benim kilom 95,5 ti. sizinki 65 se tabii ki 4,5 vermeniz zor olabilir. bu bir orantı işidir. ama bu diyet gerçekten işe yarıyor. ikinci hafta sebze eklemeye başlayınca ben kilo vermeye devam ettim. on günde 2 kilo daha verdim yani. hala meyve yemiyorum. bir süre daha yemeyeceğim. bu şekilde et yiyerek iştahımı kaybettim. lezzetli ve bol kalorili şeyleri canım çekmiyor. kilo verdikçe iyi hissediyorum. yaptırdığım tahlil sonuçları çok iyi çıktı. ve kolesterolüm uzun yıllardan beri ilk kez 168 çıktı. hep 215 lerde seyrediyordu. yapan arkadaşlar sadece bir hafta devam edeceklerse hafta bitiminde hemen bol yemeğe başlamasınlar. yavaş yavaş eklerlerse geri almazlar. ben de ömür boyu bu şekilde beslenmeyi düşünmüyorum. sadece kilo verme aşamasında böyle yapacağım. bir on kilo daha verdiğim zaman meyve de yemeğe başlayacağım. şu an eksik olan sadece o benim yediklerimin arasında. ekmek? o kadar önemli değil...bizim türklerin arasında alışkanlık olmuş. yurt dışında ekmek koymayan çok sofraya. bir tavsiyem daha olacak. salatayı yemekten önce yiyin. bekleyin 15 dakika geçsin etinizi sonra yiyin.yemek sırasında su içmeyin. midedeki özsuları seyrelmesin. yediklerinizi daha kolay hazmedersiniz. suyu yemek aralarında için. benden bu kadar...2,5 ayda 15 kilo vermiş oldum. daha 24 kilo vermem gerekiyor. ben devam ediyorum...hepinize bu yolda bol azimli bol başarılı günler diliyorum.