- Konu Sahibi altinyunus
-
Teşekkürler aşina hanım cevabınız için.Merkezinizden yana kafamda hiçbir soru işareti yok.Bunun içindir ki zaten taaa İzmir'den kalkıp İstanbul'a geliyorum.Ayrıca merkezinizin embriyologlarına da çok güveniyorum.Evet doktorum kaliteli embriyolara rağmen neden tutunma olmadığını anlayamıyor ve bu yüzden bu sefer kaç embriyo olursa olsun 5. güne bekleyeceğiz.
merhaba aşina hanım. bizde iki kez mikroenjeksiyon denedik. ama ikisindede tutmadı. 48 yumurta toplandı. 36 tanesi döllenme için seçildi. ve 11 tanesi döllendi. doktorumuz spermlerde şekil bozukluğu olduğunu söyledi. bunun tutunmayla alakası varmıdır? birde benim embriyolarımda en fazla 4 e bölünme vardı . daha fazlası yoktu. bu embriyolarda tutma şansı daha mı azdır?
şimdiden teşekkür ederim.[/QUOT
Merhaba,
36 olgun kalitede yumurtadan 11 tanesi döllenmiş, döllenme oranının düşük olması sperm kalitesinden kaynaklanıyor olabilir. Sperm seçiminde baktığımız belirli şekil kriterleri var. Doktorunuz size böyle bir bilgi verdiyse eğer bu durumda size IMSI işlemi önerilebilinir.
Embriyolarınızın 2.günlerinde 4 hücre aşamasında olması normaldir ancak bu 3. günde de boyle ise gelişimlerini durdurmuş oldukları anlamına gelip istediğimiz bir durum değildir.
İyi şanslar
merhabalar;
27 yaşındayım erkek infertilitesi nedeniyle ilk micro denememizin içindeyim. imsi yöntemini kullanan bir merkezde tedavi görüyorum. adetimin 2.günü puregon 300, kuulandım sonrasında da 3 gün orgalutran kullandım.kısa protokol heralde. pazartesi gübü 12 tane yumurtam toplandı içlerinden 7 tanesi döllenmeye müsait olduğu için işleme alınmış ve 7 side döllenmiş. yeni yasaya göre tek embriyo transfer edilecekmiş. bugün 2.günü bölünmeye devam ediyorlarmış sorun yokmuş. transferi cumartesi günü ypılcakmış tek bir embriyomun o da blastosis olcakmılş. benim sorum şu blast olmalarını beklerken hepsini kaybedebilirmiyim? kalitesi yüksek görülüp bekletilen embriyolar sonradan 5.güne ulaşamadığı durumlar oluyormu? gebelik gerçekleşme şansım sizcede daha fazla mı olur?
merhabalar;
27 yaşındayım erkek infertilitesi nedeniyle ilk micro denememizin içindeyim. imsi yöntemini kullanan bir merkezde tedavi görüyorum. adetimin 2.günü puregon 300, kuulandım sonrasında da 3 gün orgalutran kullandım.kısa protokol heralde. pazartesi gübü 12 tane yumurtam toplandı içlerinden 7 tanesi döllenmeye müsait olduğu için işleme alınmış ve 7 side döllenmiş. yeni yasaya göre tek embriyo transfer edilecekmiş. bugün 2.günü bölünmeye devam ediyorlarmış sorun yokmuş. transferi cumartesi günü ypılcakmış tek bir embriyomun o da blastosis olcakmılş. benim sorum şu blast olmalarını beklerken hepsini kaybedebilirmiyim? kalitesi yüksek görülüp bekletilen embriyolar sonradan 5.güne ulaşamadığı durumlar oluyormu? gebelik gerçekleşme şansım sizcede daha fazla mı olur?
merhaba,
negatif tüp bebek geçirdim geçirdiğim 2 operasyondan dolayı sol yumurtalığımdan hiç yumurta çıkmadı daha doğrusu 7 mm de kaldı
ben çukulata kisti hastasıyım..sadece sağdan 6 yumurta toplandı doktorum iyi dedi tek tarafa göre
aynı gün öğrendim ki 3 tanesi çöp olmuş
kalan 3 ünden 2 si döllenmiş..
ve toplandığı günü saymazsak 2. gün transfer edildi bence çok erken ..
birde kalitesiz lermiş zaten..özel hastanede yaptırdığımız halde olumsuzluğa net cevaplar alamadığımızı daha iyi anlıyorum ve size soruyorum benim durumumda olan hastalar kalite embriyo için ne yapmalı?
selam kızlar benımde 2 tup bebek denemem.ve bende yıkılmış durumdayım şu yasayı çıkaranlardan nefret edıyorum..birr caresı ykmudur acaba.benımde ılkınde 3tane koydular negatıf.şimdi nasıl olucak hiç bir fıkrım yok kafayı yıycem....
merhaba aşına hanım bende sizin merkezinizde 2 sefer mikro enjeksiyon yaptırdım ilkinde bir tane transfer oldu tutmadı ikincisinde 6tane döllendi ve onlar donduruldu bir ay sonrada 6sıda cözdürüldü ve yasa geregi 2tane transfer oldu geri kalan 4 tane yumurtada ilerleme olmadı dediler tekrar dondurmadılar benim merakım cözülen yumurta tekrar dondurulamıyormu?veya saten2tane transfer olacagına göre neden hepsi cözülüyor...birde 2 gün evvel kantesti yaptırdım sonuc 5.46 cıktı reng olmamda 5 gün gecti doktorbey olmaz dedi ama bir umut olma ihtimali varmıdır şimdiden teşekkürler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?