- 8 Ekim 2008
- 2.093
- 1.377
- 698
- Konu Sahibi incilideniz
-
- #13.701
evet canım benim macera çok öncesine dayanıyor
ilk bebekten sonra 65 lerden 59 lara herbalife ve 15 dak. Sporla düştüm
sonrasında hamile kaldım
kilo vermek kolay diye yedim durdum 85 lere çıktım
doğumdan sonra tekrar 2 aylık spor ve damdan düşenden ...diyetiyle 67 lere kadar düştüm
sonra iş ortamı eve taşındı home office oldum ve sıkıntılı dönemlerim başladı (parasal v.s.)
işte ne olduysa o zaman oldu ve kısa bir dönemde 87 leri gördüm
ama hala daha kendimi şişko göremiyordum
Taaa kiiiii mutfak dolaplarına çıkmadığımı fark edince dur dedim kendime
ilaçlar, macunlar, tuzlar v.s. Kullandım ama sonuç nafile:2: (örnek fx15, muş macunu, taliş içeceği, elma diyeti, atkins diyeti, hollywood içeceği, dukan diyeti, lcarnite v.s.)
cesaretimi topladım ve ocak ayında sabah yürüyüşlerine başladım
4 ay spor ve çeşitli diyetlerle 10 kilo verdim
o arada da çetele tuttum ve en çok bu diyet bende kilo verdirdiğini fark ettim
aradan 7 ay geçti ve ben sigarayı bıraktım o zamanda almadım kilo ama ne zaman sigara bırakmak için kullandığım ilacı bıraktım
işte o zaman 3 kilo aldım
eşimde de trioit çıktı oda ilaç tedavisine başladı ve kilo aldı
ona sporda yasak o açıdan benle beraber diyete başladı
şimdi şükür 2 hafta gibi bir zamanda 3 kg verdim
umutluyum
özellikle ocak sonunda kuzenin düğünü için vereceğim
pazarteside spora başlayacağım
spor olarak p90 yapacağım bir gün 30 dak bir gün 45 sürüyor
güzel ter attırıyor
sonuç olarak;
spor deri toplanması için şart
su içmeden olmaz
bana karbonhidrat yaramıyor (en azından diyet süresince)
diyette tuz olursa kilo kaybını hemen göremiyorum
en önemlisi önce akıl kilo vermek isteyecek sonra yapılacak
mutlu olmadığım sürece diyet ve spor yapamıyorum
canım sen bu hafta bunu yaparak zaten güzel bir kilo vermişsin tabiki birdaha yaptığında bu oran biraz daha düşecek istersen regli dönemine kadar yediklerine çok dikkat et etki verdigin kiloyu geri almayasın ben denemedim ama deneyecem regli donemindede pirinc lapasi diye bir diyet var iki gün onu dene çok iyi geliyormuş özellikle o donemde sonra iki gün ara ver tekrar bu diyete geç kizlar bu arada simit diyeti diye bişeyler sordum yokmu aranızda bu diyeti yapan veya yapmak isteyen ben bu gün tartildim iki kilo vermişim karar veremiyorum bu diyete mı devam etsem simit diyetinemi siz pazartesi ne yapmayı düşünüyorsunuz tamam mı devam mı
yaa şimdi kilo veremezsem bu kdar da moralim bozulucak bidaha yapmak istemiycem bu diyeti
ondan korkuyorum ki yparım bunu yani
Onun için en azından gevşeterek gene çok yemeyerek devam mı etsem acaba haftaya gene başlarım yapmaya
Patates gününde sabah 1, akşam bir patates.İnce inde dilimleyip 15 dakika fırında bol pul biber ve kekik eşliğinde pişirip yiyordum.Haşlamasından kat be kat lezzetliydi.Gün boyu yeşil çay ve bol bol su.Kalori =140 kalori (orta boy patates 70 kaloridir)
Sebze günü; sabah 2 domates, 1 havuç (acayip tok tutuyor), 2-3 çarliston biber.Bol su, yeşil çay.Akşam da aynısı.200 kalori toplamda eder.Bir sebze günümde mor lahanalar var ya, ondan yedim.Sabah yarısını, akşam yarısını.O da çok tok tuttu.Bir sebze günümde ise sebze çorbası yaptım.(havuç, soğan, lahana ile yaptım, mercimek çorbası gibiydi, hem de sıcak bir şeyler geçti boğazımdan)
Meyve günü; sabah. öğle akşam 1 portakal.Yeşil çay, bol su.Günlük 150 kalori. (ya da 3 mandalina)
Et günü; içinde 10 tane küçük nuggetsların satıldığı paketlerden aldım.Sabah 5 nuggets, akşam 5 nuggets.Ortalama 400 kalori.Bol su, yeşil çay.Başka et gününde kurbanlık dana eti vardı, sabah, öğle akşam ondan yedim.Bir başka et gününde 2 parça olan shnitzelden almıştım, sabah 1, akşam diğer parçasını yedim.
Süt ürünleri günü; sabah-öğle-akşam birer kase yoğurt.Bol su, yeşil çay.Ortalama 300-400 kalori (yoğurdun türüne bağlı değişir)
Özetle; kaçamak yapılmazsa, yağ, tuz kullanılmazsa, azcık da sporla desteklenirse şahane bir diyet.Tabii ben çalışmıyorum, evdeyim.Bu dediklerim çalışan insanları ayakta tutmaz, kalorileri çok düşük.
Ama şu da var, eğer patates gününde biri oturur da nasılsa limitsiz diye 10 patates yerse, eder 700-800 kalori.O zaman ekmekli, peynirli şahane 1000 kalorilik diyetler var, ayda 2-3 kilo verdiren, burada boşa zaman geçirmiş ve istediği miktarda kilo verememiş olur.O yüzden tamam benim gibi 2 patatesle günü geçirin demiyorum ama abartmamak, kaçamak yapmamak ve full iradeyle yola devam etmek gerekiyor.
Bir de açlık olmalı, olacak, leptin hormonu salgılanacak, insan doymayacak, yemekten aç kalkacak, yatana kadar aç olacak, uyanana kadar metabolizma çalışacak, açlıktan hatta insan uyuyamayacak.Ben 22 gün boyunca evde "açıııım, açımmm üleyyn" diye gezdim.Her öğünden sonra "Şükür Allahım, bu öğün de DOYMADIM, kilo vereceğim" diye kalktım.Yatarken insan koyun sayar ya, ben koyun yerine ekmek, makarna, pilav, çukulata saydım Yani acı yoksa gelişme de yoktur. "Ay tuzsuz iğrenç", "ay yağsız berbat", "ay bunu ekledim şunu çıkardım" lar ancak bizi daha da yavaşlatacak şeyler.Ne olur yani bir ay hiç tuz kullanmasak? Yağ kullanmasak? Kaçamak yapmasak? Demekki zamanında çok kullanmışızki şimdi bu haldeyiz.Kendimizi tatlandırıp, kendimize acıyarak aslında kendimize zarar veriyoruz.Tuzsuz ye arkadaş, tuz yemediği için kimse ölmemiş, ama yediği için ölen çok.
Okulda şişko şişko geziyoruz, eşlerimizin yanında ablaları-anneleri gibi iri kıyım dolaşıyoruz, oramızda buramızda selülitler, yağlar bıngıl bıngıl. İstemez miyiz daha genç, daha sağlıklı ve fit olmak? Bunlar için dayanacağız, sabradeceğiz, iki dakikalık zevk için yemeyeceğiz, aynada mümkünse her sabah soyunup vücudumuza bakacağız.Taaki kendimizi beğenip, estetik ve fit bulana kadar.
Kendimize yeni bir beden sunacağız, daha özgüvenli ve mutlu olacağız.Eski kıyafetlerimize gireceğiz, güzel şeyler alıp, alışverişlere gönül rahatlığıyla çıkacağız.Tüm bunları, güzel günleri bir parça çukulata,ekmek, tuz ve yağla geciktirmeyelim.
Sağlıkla, iradeyle zayıflayıp, mutlu olalım.
Ya kizlar ben şimdi size bakiyorumda hep 3-3.5-4 kilo vermissiniz ben sabah ac karına tartildim sporla birlikte iki kilo gitmiş tamam şikayetim yok hiç yoktan iyidir ama şimdi bu ilk hafta bu kadar gittiyse ikinci hafta en fazla 1-1.5 gidecek o zaman yaa bendemi bir problem var anlamadım vede bu benim ilk diyetim buna göre daha çok vermem gerekmiyormuydu zayıflamayı koydum kafaya bundan sonra pes etmek istemiyorum ama nasıl yapacağımıda bilmiyorum ay ben biraz karamsarlığa düştüm sanki
kızlar ben fena hastayım bugün devam edemedim ama dün bile bırakmadım..bünyem acayip sarsıldı bugün bir tabak çorbayı zor içtim sonuç ne derseniz 52 kiloyla başladım şimdi tartıldım 48.4 çıktım bu yazıyı bile zor yazıyorum herkese iyi diyetler
ama arkadaşım diyeti yapan sensin 48 kg olmuşsun tabiki tansyonun düşer sarsılırsın hedefin 40 mı?anlamadımki diyette bşey yok sonuçta sınırsız sanda yazık yani
3kilo vermiştin bence çok iyi metebolizman çok iyi çalışıyor demekki hiç kacamagin oldumu
diyet hakkında bişey diyen yok arkadaşım benim bünyem sarsıldı hedefim 48-49du buda benim vücudum için normal bi kilo..ailede herkes hasta banada bulaşınca ide bişey yiyemeyince kaldıramadım ben sadece arkadaşlarıma diyetimin raporunu veriyorum şikayet etmiyorum demek istediğim 1 kilo bile verseniz halinize şükredin ağlanmayın ben 4 kilo verdm ama hastayım diyorum kötü bişey desem sonuna herkese iyi diyetler yazmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?