• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 Günde 5 Kilo Diyeti Deneyimlerimiz

off kocam gelmedi hala karnım aç salatamı yicem salondayım mutfaktaki salata tabağımda aklım

a.s.tatlım kanser ile ilgili araştırma yapan prof ve diğer uzmanların görüşlerinden bir kısmını özetle aşağıya gönderiyorum. :kahve:diyet listesini incelediğinde bunların hiçbirini zaten kullanmıyoruz.zemuszemus dolayısıyla paniğe ve endişeye gerek yok. eyvahedigeldismileayrıca benim halam hayatta diyet yapmadığı gibi (normal olduğu için hiç ihtiyaç duymadığından) geleneksel beslenen bir insan olmasına ve uzmanların emzirmeyen kadın risk grubundadır demesine ve 5 çocuk emzirerek büyütmesine rağmen 40 yaşında göğüs kanseri nedeniyle göğüsü alındı.
:uhm:
Prof.Dr. Kenan Demirkol, A’dan Z’ye akıllı beslenmenin matematiğini anlatıyor... Ancak Demirkol bir “akıllı beslenme” uzmanı. Bunu bir insanın tüm bedenine ilişkin olduğu kadar, siyasi ve toplumsal boyutlarıyla da ele alıyor. Peki beslenme nedir? İlk aklımıza gelen, şişmanlık-zayıflık. Özellikle kadınlarda modasına göre sıfır bedenle, 90-60-90 arasında değişen ölçülerde olmak ya da olmamak. Doğru mudur? “Kibrit kutusu kadar” reçetelerini bir yana bırakıp, Demirkol’a: “Neden düşmandır şu ünlü üç beyaz?” diye sorduk. O, şekerle başladı.Şeker, vücudumuzu, demir paslanır gibi paslandırıyor, eskitiyor; çocuklarımızın hücrelerini 12 yaşında yaşlandırıyor. Şekeri, gıda sanayiinden söküp atmak zor ama, işe evlerimizin kapısından başlayabiliriz!
AYDINLIK- Ama, beyin sadece glikozla beslenmiyor mu?
DEMİRKOL- Doğru. Ancak, bu glikozu her türlü karbonhidrat içeren bitkiden vücut elde ediyor. Kanser hücresi de şekerle besleniyor. Özellikle kemoterapi gören asla şeker yememeli.
“MEYVE YİYORSAN, ŞEKER YEME”
. Omega-6’yı çok tükettiğimiz için omega-3’ün yolunu kesiyoruz. Artık kesin olarak biliyoruz ki, ayçiçeği ve soya yağı kansere sebep olabiliyor. Akciğer kanseri, meme kanseri, kalın bağırsak kanseri, şeker hastalığının oluşumunu kolaylaştırıyor.
.” Hayvansal proteini, tek kaynak olarak görürseniz haklısınız. Ama insan ekmek yerken bile protein almış oluyor. Hububat, baklagillerde bile protein var.

(Kansere en çok neden olan 5 gıda)

1. Hot Dogs (Sosisli sandviç)
(Zira içinde çok fazla nitrat vardır. Kanser koruma koalisyonu, çocukların ayda 12 adetten fazla sosisli sandviç yememelerini önermektedir. Sosisli sandviçsiz yapamıyorsanız, sodyum nitratsız yapılan cinsini satın alın.)

2. Processed meats and Bacon (İşlenmiş et ve domuz pastırması)
(Sosisli sandviçte, domuz pastırmasında ve diğer işlenmiş etlerde bulunan aynı yüksek sodyum nitrat aynı şekilde kalp hastalığı riskini yükseltir. Domuz pastırmasında doymuş yağın aynı şekilde kanserde payı olur.)

3. Doughnuts (Yağda kızarmış şekerli çörek veya lokma)
(Lokmalar kansere yol açan çiftli dertlerdir. Birincisi, bunlar beyaz undan, şekerden ve hidrojene yağdan yapılır, sonra yüksek ısıda kızartılır. Bunlar, belki de kanser riskini arttırmak için yiyebileceğiniz en kötü yiyecektir.)

4. French fries (Kızarmış patates)
(Lokmalar gibi, kızarmış patates de hidrojene yağdan yapılır, sonra yüksek ısıda kızartılır. Bunlar ayrıca, kızarma işlemi sırasında ortaya çıkan ve kansere neden olan akrilamid maddesini de içerir. Bunlara “French fries” değil, “kanser fries” olarak çağırılmalıdır.)

5. Chips, crackers, and cookies (Cips, kraker ve kurabiye, bisküi)
(Tümü genellikle beyaz un ve şekerden yapılır. Etiketinde “trans yağlar içermez” yazılı olsa bile, genellikle az miktarda trans yağ vardır.)

a.s.bu araştırmalar ve bulunan sonuçlar böyle uzar gider. isterseniz size bu konudaki pek çok yazı ve araştırmayı e-postanıza gönderebilirim.opuyorumnanaktan

meme kanserı genetik temelleri olan bır hastalıktır, p53 , brca gibi genlerde mutasyonlar gozlenır sıklıkla bu nedenle sadece beslenmeye baglayamayız beslenme de bır faktordur. arastırdıgınıza suphem yok muhakkak kı ınsanlar arastırmadan konusmamalılar bende bu konuda arastırmalarım oldugu ıcın, bir genetik uzmanı olarak meslegıme guvendiğimden soylemıstım. ama herseyın bası moral tabıkı, ne dıyelım kolay gelsın. bu arada zayıflamaya calısırken kendınızle daha dogrusu vıcuduzla konusursanız etkili olabılır. basarılar.

bide ben bişey sordum kimse cevap vermedi et günümden sonra meyve değilde yumruta yapsam sonra meyve yapsam misafirliğe gidicem yumurta gününe denk geliyor kokmayım orda yumurta yumurta

kızlar ya kaçamak yaptım 1 tane eti form yedim canım sıkıldı
bende kendimi zor tutuyorum ama çok şükür yapmadım yaparsam 1 bisküviyle kalmam canım:olmaz:yine sen eti form yemişsin en azından laytyerimseniben
bide ben bişey sordum kimse cevap vermedi et günümden sonra meyve değilde yumruta yapsam sonra meyve yapsam misafirliğe gidicem yumurta gününe denk geliyor kokmayım orda yumurta yumurta

canım bende sorunu gördüm ama tam bilmediğim için bişey yazamadım benim mantığıma göre olur amaç gün boyu bu gıdalardan sadece 1'ini tüketmek ama emin değilim daha uzman arkadaşlara danışmalıa.s:nazar::nazar::nazar:

diyetteyken gezmeye gitmicem bi dahaaa :sinifsinif: birazcık biseler yedim orda üüfff :kedi:
yarından itibaren yok kaçamak maçamak... herkes zayıflamışsın demişken bu gazlaaa kaçamaksız devam etmeliyimmm....
affet incideniz abla bi oklava hakettim sanırım.. eyvahedigeldismile
tamam tamam bi daha yoook kaçamak :olmaz:

bu arada ben patatesi coook seven biri olarak tuzsuz olarak yemek cok zor geldi...
yarını sabırsızlıkla bekliyorum... hem bol cesit hem de daaha kolaymış gibi..
patlıcan, biber, sogan közlüyorum bunları tavada domates rendeleyip cevircem biraz...
yanına da marul havuç domates maydonoz salatalıklı bi salata... oh süper yaaa.. insallah güzel olacak yarın...

bu arada ben patatesi coook seven biri olarak tuzsuz olarak yemek cok zor geldi...
yarını sabırsızlıkla bekliyorum... hem bol cesit hem de daaha kolaymış gibi..
patlıcan, biber, sogan közlüyorum bunları tavada domates rendeleyip cevircem biraz...
yanına da marul havuç domates maydonoz salatalıklı bi salata... oh süper yaaa.. insallah güzel olacak yarın...

evet sebze günü çok güzel geçti benimde

hem doyurucu sevdim sebze gününü

sana kolay gelsin
bizim bugün et günümüzzzzz:sm_cool:

kızlar bende ilk günüme başlıyorum patateslerimi akşamdan haşlayıp iş yerime getirdim. 6 tane yeter mi dersiniz akşam 5 e kadar:)) .su,yeşil çay sınırsız içebiliyor muyuz? off ilk günüm ve çok heyecanlıyım..kolay gelsin herkese.bende regl dönemindeyim vücudum şiş:( umarım verebilirim incilideniz abla...

tavuk ciğerini nasıl pişiriyorsunuz hiç yağ koymuyoruz dime

ciğeride çok severim

yarın akşamda böyle düşünücemmi bakalım

sebze günü iyiydi sebze yemeği yedim bütün gün

atıyorum ben teflona suyunu salıp çekiyor.. pişti deyip alıyorum.. aslında normalde o aşamadan sonra bir de yağla kavrulur ama yağ yok :olmaz:

ben regli sırasında nerdeyse hiçbirşey yemem bulantılı geçiyor benim bu dönemim herşeyden tiksiniyorum dersem yeridir o yüzden kilo almam iyikide bulanıyormuş:1rolleyes:,normalde tatlıyı sevmem ama regli öncesi canım istiyorcokacimcoook,ahh bir regli olsaydım bende sevineceğim ama yok düzen tepe taklak oldu:a015:

ben de regl dönemimde ekmek ve tatlı (sütlü tatlılar) dışında hiçbirşey ağzıma koyamıyorum özellikle kokan sebzeler, et ve yumurtayı..

biri de meyve günün de kendine güvenmediği için onu sona atacaktı canım.. yapan var yani ama sonuç görmedik tabiki bilemeyiz.. ben de vaktiyle düşünmüştüm meyve gününü sona atmayı..

kızlar bende ilk günüme başlıyorum patateslerimi akşamdan haşlayıp iş yerime getirdim. 6 tane yeter mi dersiniz akşam 5 e kadar:)) .su,yeşil çay sınırsız içebiliyor muyuz? off ilk günüm ve çok heyecanlıyım..kolay gelsin herkese.bende regl dönemindeyim vücudum şiş:( umarım verebilirim incilideniz abla...

aralarda birer birer 4 tane yesen öğlende iki tanesini hüpletsen yeter diye düşünüyorum.. yeşil çay sınırsız sanırım.. siyah çayı açık içiyosun kahve de günde en fazla iki tane.. kafein almamaya çalış.. kilo tutuyormuş çünkü..

ben de et günüme başladım hayırlısıyla.. dün de biraz kaçamaklı geçti.. çok bişey değil ama eğer tartıya istediğim rakam yansımazsa haftasonu bu kaçamaklı iki günümü tekrarlayabilirim..

aralarda birer birer 4 tane yesen öğlende iki tanesini hüpletsen yeter diye düşünüyorum.. yeşil çay sınırsız sanırım.. siyah çayı açık içiyosun kahve de günde en fazla iki tane.. kafein almamaya çalış.. kilo tutuyormuş çünkü..

ben de et günüme başladım hayırlısıyla.. dün de biraz kaçamaklı geçti.. çok bişey değil ama eğer tartıya istediğim rakam yansımazsa haftasonu bu kaçamaklı iki günümü tekrarlayabilirim..

sağol canım açıklaman için ben bi patatesimi yiyeyim o zaman. birde regl dönemindeyim olmadım ama olacak gibiyimbilmiyorumkismile çok ağır vücudum şişlikten galibaeyvahedigeldismile. sana da kolay gelsin

ben ciğeri haşlayıp yedim bile güzel oldu bol baharatlı limonlu yanında 1 tane tavuk baget

dün sebze gününde 1 kilo vermişim

ilk gün 500gr

çok sevinçliyim:dance:

meyveyi bende son güne bırakıyorum ne kadar dayanırsam

kızlar ya kaçamak yaptım 1 tane eti form yedim canım sıkıldı

1 tane etiformu sadece

bişey olmaz heralde bende akşam 1 avuç leblebi yedim 1 kilo vermiim etkilememiş pek

birde bi tane keçiboynuzu yedim herkez karşımda çikolata yiyodu bende keçiboynuzu kemirdim:dance:

a.s.günaydın kızlar ben bu gün tatildeyim 5 günü tamamladım ama hiç kaçamak yapmama rağmen 3,1:sm_cool: kilo verebildim 85,1 di ilk kilom şimdi 82 oldum fazla üzülmedim çünkü hiç spor yapamadım ve masa başıişte çalışıyorum ve hareket neredeyse sıfır ama 2. haftamda kondisyon bisikletim var onu aksatmadan yapıcam

a.s.günaydın kızlar ben bu gün tatildeyim 5 günü tamamladım ama hiç kaçamak yapmama rağmen 3,1:sm_cool: kilo verebildim 85,1 di ilk kilom şimdi 82 oldum fazla üzülmedim çünkü hiç spor yapamadım ve masa başıişte çalışıyorum ve hareket neredeyse sıfır ama 2. haftamda kondisyon bisikletim var onu aksatmadan yapıcam

canım tatil günlarinde dikkat et kendine verdiğini alma geri.. özlediklerini ye ama çok yeme..tekrar ne zaman başlıyorsun?

Back
X