• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 Günde 5 Kilo Diyeti Deneyimlerimiz

yok patates iyiydii yaa:)
ben pek severiim..
yok yok 6,7, gün abartılmamalı bencede ben ztn abartmam :)
kolay gelsin herkese

hahahayyy canım bu söylediklerini çok değil haftaya sana hatırlatıcam bakalımo zamnda böle düşünebilecekmisin kaydirigubbakcemile3

makarna uygun gibi kepekli olarak ama tabi yapan arkadaşımız var onun sonucu ne olacak görsek ondan sonra denesek iyi olur diye düşünüyorum gerçi makarna prinç mercimek kurufasulye her an nasıl yenir bilemiyorum ama sanki değişik olarak yapılabilir gibi patatesten çok bunaldığımız hafta değişiklik yapılabilir kaydirigubbakcemile5
arkadaşım bu hafta makarna vede normal makarna yiten biri olarak şunu söyleye bilirimki makarna günüden sonra bir kilo gitti bende hem yemesi daha kolay üstelik akşam dayanamadım ve üstüne biraz ketçap sıktım ben patates yediğimdede ilk gün 1 kilo veriyodum makarnaylada aynısı oldu yarında geçsinde cumatesi günü 3 kilo giderse makarna işe yaradı demektir çünkü diğer 2 haftada 3 er kilo vermiştim ha unutmadanda söyleyim çok fazla yemedim makarnayı 2 porsiyon kadar yedim bilginiz olsun

günaydın kızlar yağlarımıza veda etmeye hızlı bir sekilde ilerliyoruz..:lepi: :lepi: :lepi:

ben patates yerine baska bi alternatif tüketmeyi mantıklı buluyoruk ama kişiliğim gereği risk alamayan biriyim yaklasık 1 bucuk aydır her pazatesimi patatesle gecirdim artık bıktım gercekten cok sevmeme rağmen zorlanarak yiyorum lokmalarım ağzımda büyüyor buna rağmen patatesle devam kanısındayım ya kilo vermem durursa(yavaslarsa) bu riski alamam kendi adıma böyle uygulamaktan yanayım

bence senin kilon fazla değil benim sonucumdan sonra bir dene derim ama patatesle aran benimki kadar kötü değilse devam et canım karar senin

Makarna (pişmiş-100 g)...........................132
Kepekli makarna (pişmiş-100 g)..............116
Kuskus (pişmiş-100 g)..............................88

kuskus mu yapsam? kuskusun gl si kaç acep? aynı mıdır makarnayla? içindekilere de bakayım yağ falan ya da acaip bişey varsa baklagil yaparım bulaşmam makarnaya?.. sanayi ürünü ne de olsa di mi? ev yapımı kuskus ya da börülce benim fikrim.. patatesten uzaklaşalım biraz olsun ya :sinifsinif:

Nohut (100 g)............................................96
Kuru fasülye (100 g).................................338
Mercimek (100 g).....................................332
Soya fasülyesi (100 g)..............................402
Barbunya (100 g).....................................348
Bakla (100 g)...........................................334

baklagillerin de kalorisi çok yüksek ya.. tamam kalori hesabı yapmıyoruz ama patatesle makarnanınki daha yakın birbirine.. baklagil çok şuna bak akannehir

kızlar kepekli makarnanın kalorisi 116 glisemik endeksi 37 iken patatesin kalorisi 56 glisemik endeksi 80 diyor simdi kaloriyimi glisemin endeksi mi dikkate alarak diyetimize yön vericez kafamçokkarıştı

Makarna (pişmiş-100 g)...........................132 Kepekli makarna (pişmiş-100 g)..............116
Kuskus (pişmiş-100 g)..............................88
kuskus mu yapsam? kuskusun gl si kaç acep? aynı mıdır makarnayla? içindekilere de bakayım yağ falan ya da acaip bişey varsa baklagil yaparım bulaşmam makarnaya?.. sanayi ürünü ne de olsa di mi? ev yapımı kuskus ya da börülce benim fikrim.. patatesten uzaklaşalım biraz olsun ya :sinifsinif:
Nohut (100 g)............................................96
Kuru fasülye (100 g).................................338
Mercimek (100 g).....................................332
Soya fasülyesi (100 g)..............................402
Barbunya (100 g).....................................348
Bakla (100 g)...........................................334

baklagillerin de kalorisi çok yüksek ya.. tamam kalori hesabı yapmıyoruz ama patatesle makarnanınki daha yakın birbirine.. baklagil çok şuna bak akannehir

a.s.tatlım bazı gl değerlerini gönderiyorum. Maalesef kuskus yüksek.kilo vermek için gl değerinin 50'yi geçmemesi gerekiyor...
Tahıllar-Makarnalar
pirinç-beyaz 87-kepekli 76-basmati 58
şehriye 46
bulgur 48
kuskus 65
irmik 55
makarna çeşitleri
spagetti-beyaz 41-elenmemiş unla 37
linguine 55
gnocchi 68
fettucini 32
vermicelli 35 Baklagiller
kuru fasulye 48
barbunya 27
merçimek 28
nohut 33
soya fasulyesi 18
börülce 42 Sebzeler
havuç 49
bezelye 48
patates-haşlanmış 62-kızartma 75-fırında 85
balkabağı 75
mısır 55

a.s.size meyvaların gl sinide gönderiyorum. bence meyva günüde gl 50'ye kadar olanı tercih etmek o gün 1 kiloyu garantiler,
Meyveler
elma 38
muz 62
kayısı-taze 57-kuru 31
kiraz 22
greyfurt 25
üzüm 25
kuru üzüm 64
kivi 52
mango 55
portakal 44
şeftali 42
erik 39
karpuz 72
kavun 65
armut 38
ananas 2 dilim 66

hımm evet.. ev yapımı var da evde ondan sordum.. iyi olurdu.. ben kepekle beyazı karıştırıp yapıcam renk olsun.. ayay42 de vermiş makarnayla 1 kilo.. bakalım boshayallersmile

Son düzenleme:
yarın yeşil elma yicem şimdiden canım istiyo bakalım 1 kilo verebilecekmiyim hem glisemik indeksi düşük hem zayıflatıcı ayy bu hafta 2 kilo daha versem ne kadar mutlu olcam kaydirigubbakcemile2

kızlar kepekli makarnanın kalorisi 116 glisemik endeksi 37 iken patatesin kalorisi 56 glisemik endeksi 80 diyor simdi kaloriyimi glisemin endeksi mi dikkate alarak diyetimize yön vericez kafamçokkarıştı

a.s.ben kendi adıma gl'ye dikkat edeceğim.zemuszemus çünki daha önce YEDİKÇE ZAYIFLA-Montignac diyeti yapmıştım.aslında diyet demek yanlış oluyor.:1no2: bu bir yaşam tarzı . ölünceye kadar o kurallarla beslenmek gerekiyor.benneyaptımkibırakınca çok kilo alıyorsun çünki mide artık işkembeleşmiş oluyor. ohaoldumsmilediyetin temel taşından biri gl ye dikkat etmekti. bununlada güzel kilo vermiştim. Bence gerçekten gl kaloriden daha önemli.....

ama karar sizin. çünki gl'ye dikkat ettiğinizde bazı püf noktaları da bilmek gerekiyor. örneğin tahılları ve unluları et ve yağ ilavesi ile pişirdiğinizde gl yükseliyor.

bugün sebze günüm. dünkü patates gününden sonra bugün bal börek yiyorum gibi hissettim. dünde açlık hissetmedim ama tuzsuz yemek bana zor geldi. bugünde mantar pazı patlıcan domatele bir yemek yaptım kendime. azıcık tuz attım. normalde 5 günün sonunda tartılacaktım ama dayanamadım tartıldım. çıktım 1.4 kg vermişim görünüyor. benim hedefim 58 kilo. bakalım 5 günün sonnda kaç kiloya ineceğim. yarında tavuk yapmayı düşünüyorum.

a.s.neden gl'yi trcih ediyorum. aşağıdaki alıntı yazı bana çok mantıklı geliyor... HERKES KENDİ KARARINI KENDİ VERECEKTİR. BENİM gl DİKKAT ETME KARARIMIN NEDENİ;
ALINTIDIR.Bir yiyeceğin kan şekerini yükseltme değeri o yiyeceğin “glisemik indeksi”ni gösterir. Yani içindeki karbonhidratın sindirim sisteminde ne kadar hızlı emilip kana karıştığını gösterir. Eğer emilen şekeri hemen kullanmıyorsak, bu enerjiyi harcamıyorsak vücutta yağ olarak depolanıyor. Niye şişmanlıyoruz? Ana neden bu işte. Kilo verme veya korumada en önemli olan kan şekeri dengenizdir.Hastalarımın çoğunun şikayeti aşırı yeme isteği, açlık duygularını bastıramamak Bunun da nedeni kan şekeri dengesini sağlayacak, sebze, meyve, makarna, kepekli ekmek, tahıllar gibi yiyecekleri tercih etmemeleri. Şeker, bal, şuruplar, tatlılar basit karbonhidratlar grubuna girer. Bunlar sindirim sisteminde hızla emilip kan şekerimizi hızla yükseltirler. O zaman hemen büyük kumandan beyin devreye girer. Pankreasa der ki:
- Hemen kan şekerini düşür!

Pankreas başlar gereğinden fazla çalışıp,yorulmaya ve bol bol insülin adlı hormonu salgılar.Bu aşırı insülin salgısı tepe noktasındaki kan şekerimizi birden bire düşürür, dibe vurdurur. Bu kez kan şekerimiz aşırı düştüğü için kendimizi yine aç, halsiz hissederiz. Ve yine yemeye yöneliriz. Peki şeker nereye gidiyor? Yağ olarak vücudumuzda depolanıyor. Sonuç= Fazla kilolar.
Makarna ise kompleks (yararlı) karbonhidrat olduğu için kan şekerini birdenbire yükseltip düşürmez. İçindeki şeker yavaş yavaş kana karışır. Pankreasın aşırı çalışıp yorulmasına gerek kalmaz, insülini yavaş yavaş salar. Kan şekeriniz de sabit kalır. Böylece hemen acıkmazsınız, enerjiniz çabucacık azalmaz. Bu tip karbonhidratlardan gelen enerji kaslarda depolanır ve gerektiğinde kana salınır. Kan şekerimizin ve enerjimizin sabit kalmasını sağlar. Örneğin; sporcular vücutlarında enerji depolayabilmek ,müsabakalarda enerjilerini daha uzun süre koruyabilmek için kompleks karbonhidratlardan zengin beslenirler. Makarna da tercih ettikleri yiyeceklerin başında gelir.
Kilo vermek veya korumak isteyenlerin genelde glisemik indeksi 50 veya 50’nin altındaki yiyecekleri tercih etmesi gerekiyor. ALINTIDIR

Back
X