bu diyeti tam olarak yapıyormusunuz arkadaşlar. sınırsız patates yazıyor. kaç tane yediniz ilk gün mesela. birde sebze derken sebze yemeği yağsak hiç yağsız nasıl olacak. siz nasıl uyguluyorsunuz bu diyeti. bende başlamak istiyorum.
Merhabalar,
Özel mesaj atan sizdiniz galiba, topiği bulmuşsunuz, hoşgelmişsiniz.
Geçen bir yerde okudum çay kaşığının ucuyla atılan tuz insan vücudunda 1 litreye yakın su tutuyormuş yani ödem yani şişkinlik yani kilo. Bu yüzden amaç zayıflamak ve sağlıklı olmaksa şu tuzu hayatımızdan çıkarmalıyız.Tabii ki başta tuzsuz patates omak üzere tuzsuz şeyler damak tadımıza uymuyor ama görsel olarak şişman olmak bizim hoşumuza gidiyor mu?
Bir ay tuz kullanmasak ölmeyiz ama bir ay daha şişman gezsek bence epey mutsuz oluruz ve şunu düşünün demek ki geçmişte çok tuz, şeker yemişiz ki şimdi bu topiklerde dolanıyoruz ve motivasyonunuzu kaybetmeyin.
Yenilen şeylerin miktarı/sayısı elbette önemli.Daha öncede yazmıştım, patates gününde sınırsız diye 10 tane yerseniz bu eder 700-800 kalori ki bu çok fazla olur, bu diyeti yapıp açlıktan ölüp bayılmaya gerek kalmaz, ekmekle, etle salatayla şahane 800 kalorilik diyetler var ama sonuçta ayda 3-4 kilo verdiriyor ama bu diyet hele ilk başlarda 5 günde 3-4 kilo verdiriyor bu sebeple limileri düşük tutmanızı öneririm.
Ben 22 gün boyunca, patates gününde fırında yağsız tuzsuz dilimleyip üstüne bol pulbiber ve kekik attığım patateslerden sadece günde 2 orta boy yiyerek geçirdim.Sebze gününde sabah 2 domates, 2 biber akşam da 2 domat, 2 biber ile günü kapadım.Et günün de sabah bir tavuk shnitzel, akşam bir tavuk shnitzel, meyve gününde sadece 3 portakal ve yoğurt gününde toplam 3 çay tabağı yoğurt yiyerek, spor yapmadan 22 günde 8 kilo verdim (cumartesi-pazar ara vermedim hep bu diyete devam ettim)
Sonrasında 6 gün isveç diyeti yaptım ve 2 kilo verdim yani toplamda 10 kilo verdim bir ayda (90dan 80e indim) Şu anda da sabahları bir portakal,bazen sade nescafe ya da bir çay tabağı yoğurt yiyorum, akşamları da çorba içerek zayıflama sürecine devam ediyorum.
Bir kaç kişi "" ayda 10 kilo" tarzı mesajlarımı görünce merak etmiş, ondan açıkladım.Bu diyetle ortalama günde 300 kalorilik beslendim (Normal insanlar 2000 kalori alır genelde) Yani dediğim gibi patates gününde 2 orta boy patates yedim, acımdan resmen öldüm, çok halsizdim, spor bile yapmadım, akşamları açlıktan uyuyamadım ama bir ayda 10 kilo verdim ki bu her şeye değerdi.Yani demem o ki bu diyet zor bir diyet ama sonuçları da harika.Eğer abartmadan yenirse, biraz da sporla desteklenirse, kaçamak yapılmazsa, tuzdur, yağdır konulmazsa şahane sonuçları ile sizi de mutlu edecektir ama bunları eğer göz ardı ederseniz, boşuna aç kalmış olur az kilo vermiş olur, bir hafta sonra da moraliniz iyice bozulmuş ve tekrar yemeğe başlamış olursunuz.
Hepimize kolay gelsin, kilolar da kolay gitsin inşallah.