5 hafta önce tanıştım şimdi evliyim

Babaannem ben küçükken kız aklı kuş aklı derdi o geldi aklıma. Hamile kalmayın sakın nasıl korunmanız gerektiğini biliyorsunuz değil mi geri çekilme yöntemini falan denemeyin sakın. 5 haftadır tanıdığınız biri sonuçta sağı solu belli olmaz Allah korusun.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama hemen kendinize bir meslek de edinin. Kursa yazılın ya da tahsilinizi tamamlayın

Canım yapıcak bişey yok kısmetin öyleymiş bunları düşünme eşinle mutlu olmaya bak bende kaçarak evlendim ama şimdi ailemle görüşüyorum kocam biraz dengesizdir biraz bencillikleride vardır ama üç yavrumla mutluyum bizde 6 ayda evlenmeye karar verdik şimdi 13 senemize girdik svliliğimizin sabır kardeşim hayatı zehir etme kendine herşey yoluna girecektir sen yeni aileni benimsemeye ve alışmaya çalış allah mesut etsin

Ah ah ne yaptın sen canim yaa 1 ayda evlenilir mi umarim resmi nikah vardir ozellikle belirtiyorum RESMi

Bence burada bu kız ne yaşadı da kafede gördüğü insanla hemen evlenme kararı aldı,kızı bu duruma iten nedenlere de bakmak lazım. Malesef bazı anne babalar düşünmezler yapıştırırlar tokadı. Alt tarafı bir tokat demeyin, çok pis koyar. Allah yardımcınız olsun

Bu nasıl bir cahil cesaretidir aklım almadı:oha:
5 yaşındaki çocuk bile yeni tanıdığı birine mesafeli davranır siz üç haftaya kalmadan sizi büyüten ailenizi kenara atıp tanımadığınız bilmediğiniz bi insanla ömür birleştiriyorsunuz... Benim de bir kızım var, Allahtan dilerim ki sizin gibi nankör olmasın!

Adam serefsiz cikabilirdi sapik cikabilirdi katil cikabilirdi.Bobrek ,kadin taciri cikabilirdi.En hafifi bile travma yapardi
.Oyle ucuz kurtulmusunuz ki evlenmis.Bakalim sonrasi nolacak.Iyi olur insallah.
Aileyle de arayi duzeltmeye bakarsiniz bundan sonra.Onlarla neden kavgaliydiniz?

Yaşınız 17 falan sandım ama 23 müş enteresan..
Eşiniz kaç yaşında peki. İkinizde liseli ergenler gibisiniz kusura bakmayın.

Kınamayın arkadaşlar, herşey bizim için şu hayatta, hiç yapmayacağı şeyleri yapar insan. Konu sahibi çok mutlu bir evlilik hayatı yaşar inşallah. Ailesi de birgün mutlaka barışacak. Allah yardımcısı olsun inşallah

Ben yargılamıyor ama eleştiriyorum açıkçası. İlk görüşte aşka inanıyorum. Çok aşık olmuş olabilirler ona da inanıyorum. Ama erken evliliğin bir kumar olduğuna da inanıyorum. Ne çıkarsa bahta artık.
Herhangi bir iki insan aşık olabilir. Doya doya aşkını da yaşayabilir genç ve yetişkin bir kadın. İster sevişir, ister koklaşır, ister nazlanır. 23 yaşında bir kadın - babaya rağmen- bir şekilde yaşar hayatını. İlle küsecekse babayla bir iş bulur, bir ev arkadaşı bulur ayrılır haksızlık gördüğü o evden... ki yaşadığı şehirde üniversite okumuş konu sahibi çevresi arkadaşları vardır diye tahmin ediyorum.
Bunları yazma nedenim tokat yemenin isyanının evlilikle değil, kendi ayakları üzerinde durarak olması gerektiğini anlatmaya çalışmak istemem. Çünkü kadın bunu yapamadığında baba tokadının yerine koca tokadının gelmeyeceğinin garantisi yok. Genç kızlar ve kadınlar kendi kıymetlerini bilseler zaten erkek egemen bir toplumda gördükleri bir haksızlıktan kurtulmak için başka bir erkeğe sığınmaya kalkmazlar. Varsın baba baba olmasın, bu kadının kıymetini azaltmaz, bunu bir bilebilse kadın başkalarına sığınıp yeni travmalar yaratacağına kendini onaracak da.
Bu yüzden aşka inanan biri olarak yazıyorum bunları. Hiç hak etti mi bu kadın sığıntı gibi evlenmeyi? Kendine bunu neden layık gördü? Ekonomik özgürlüğünü alıp o evden çıkmak dururken. Şimdi başka koşullarda olsa, bu evlilik olmasa babasına tavır koymasını önerecek olan ben bile git kapısında yat gerekirse de babanım gönlünü al diyorum.Tabi başka bir seçenek de var bir işe girip adam gibi para kazanıp biriktirmek. Mümkün olur mu? Parası olan kadın şiddet görmüyor mu, çıkıp gitme cesaretini gösterebiliyor mu bir durumda? Konu sahibi babadan başka adama sığındığı için onda bu gücü şu an göremediğimden (bunu yargılamak için söylemiyorum, nedenlerini bilemem, sadece bir tespit) bu yüzden mecbur o tokadı atan babayla şu an barışmaya bak, şimdilik bir erkeğe sığınılacaksa o baba olsun diyorum, içim acıyarak...Sonra her şey yolu yordamıyla yapılır. Kadın bir şekilde, isterse, kendi ayakları üzerinde durur.

Allah yardımcınız olsun artık olan olmuş da gerçekten şaşırtıcı yaşadığınız :KK57: Ailenizle aranızı mutlaka düzeltmeye bakın, mutlaka.

Resmî nikahınız var, değil mi?

Adam iyi faydalanma niyeti yokmuş ya taktir ettım zamanla düzelir umarım ama ani şeyler yaşama.mantıkı düşünmekte lazım.ailenle kavga da etsen kendıne onlar haklılar 1 aya ne olur blmem ama ramazan bayramı barışmak için fırsat olabilir.

Verilmiş sadakan varmış bacım. Aldığın bu kararla hayatın kararabilirdi. Büyük cesaret açıkcası. Ama ana baba bu. bir kızar iki kızar bir zamandan sonra dayanamaz. zamana bırak biraz.

Çok acele bir karar olmuş.Fevri davranmışsınız.Her türlü insan kızar sinirlenir ama evi terketmek ve 3 hafta önce tanıştığın adamın evine gitmek gerçekten büyük cesaret isteyen hareketler.
Olan olmuş.Evlilikten pişman olmamana çok sevindim.Umarım ömür boyuda pişman olmazsın.
Ben 2 senedir evliyim. Ve sana nacizane bir tavsiye vermek istiyorum.Eşini ve ailesini çok çok iyi tanımadan kesinlikle çocuk düşünme
Senin için bir sinir anında alınmış bi karar ama eşin ve onun ailesi neden bu kadar aceleci davrandılar. Gelinleri olacak kızın; anne babasını, nasıl bir ailede büyüdüğünü, nasıl insanlar olduklarını hiç mi araştırma gereği duymadılar. İşin bu kısmı pek sorunsuz gibi görünmüyor.
Gerekirse anne-babanıza yalvarın ve affedilmeye çalışın. Kesinlikle ne kadar iyi insanlar olurlarsa olsunlar kv kp anne babanız olamazlar.

kayınvalideniz ve kayınpederiniz de tabiri caizse hazıra konmuşlar....emek sarfetmeden gelin sahibi olmuşlar...hadi siz cahilsiniz onlar yolu yordamı bilen insanlar...ben olsaydım,kimseye duyurmadan kızın ailesine kızlarını teslim eder nişanını yapar,normal prosedürle bir süre sonra oğlumu evlendirirdim...

gerçekten kimseden bu kadar etkilendiğimi hatırlamıyorum ve ailemle kavge edince kime gideceğimi bilemedim garip bir şekilde güven duygusu verdi bana ona sığındım
O güvendiğin adam seni bu duruma sokan zaten o demeliydi saçmalama sen evine git ailendir onlar büyüktür diye yazık etmişsin kendine inş pişman olmazsın yanlış anlama kınamadım ama cahillik işte bian boşlukta kalma diyelim

kızlar yeni katıldım bu siteye.bazılarınıza göre küçük bir sorun olsa da benim için büyük bir sorun haline gelmeye başladı.başlıyorum...iki hafta kadar oldu evleneli eşimle tanışmamız biraz garipti.kafe ortamında uzaktan bakışarak tanıştık önce bana başıyla uzaktan selam verdi ben de selam verdim sonra kafeden çıkarken yanına çağırdı konuşabilir miyiz falan dedi konuştuk tanıştık.neyse zaten bu olaydan üç hafta sonra falan da evlendik.şu an ne düşündüğünüzü biliyorum eşimle tanışalı beş hafta oldu evet ve şu an evliyiz.garip biliyorum hızlı gittik.ailemle kavga etmiştim evlenmeden önce.arada kavga ederiz ben evden çıkar giderim hep böyledir ailemle tartışmalarımız.bu sefer kavga ettik ve gece eve gitmedim eşimin kaldığı eve gittim beraber sarıldık uyuduk kesinlikle hiçbir şey olmadı.ertesi gün eve geldim beni evde istemediler ben de tekrar eşimin yanına gittim.hadi ailemin yanına gidiyoruz dedi.ailesi de başka şehirde.şaşırdım ama kabul ettim.sonra ailesinin yanına gittik.eşim geri döndü kendi evine ve ben tanımadığım bir evde tek başıma kaldım ailesi var ama kv ve kp tanımıyorum bile oturduk sohbet ettik eşim ordaki işinden istifa etti bir hafta sonra yanımıza geldi küçük bir ev ayarladık.derme çatma birkaç eşya aldık ve evlendik.şu an ailem benimle konuşmuyor ve onları çok özlüyorum düğün olmadı zaten küçük bir tören oldu.zaten evleneli iki hafta oldu kv ve kp iki haftadır tanıyorum ve tanımadığım insanlara anne baba derken içim acıyor gerçekten istemediğimden değil onlara her anne baba diyişimde kendi anne babamı özlüyorum.yanlarına gitsem eşimle beraber biliyorum ki kabul etmezler beni.kızlar ne yapmam lazım bir akıl verin.evlendiğim için pişman değilim kesinlikle ama insan hayatında kaç kez evleniyor ki ben kendi evimden annemle babamla yaşadığım evden telli duvaklı gelin olarak çıkmak isterdim annem de hep öyle isterdi.5 hafta öncesine kadar kendi anneme anne derken şimdi başka birine anne diyorum.istemediğimden değil ama kendi anne babamı özlüyorum.eşim de biraz zaman geçsin gideriz yanlarına el öperiz diyor ama kabul edeceklerini sanmıyorum sizin bir çözümünüz var mı bu konuda yardım edin lütfen
Pire için yorgan yakmak deyiminin ete kemiğe bürünmüş hali gibisin.. Bu kadar fevri tavırlar, bu kadar kendi kafasının dikine gitme ve ani verilen kararlar bir insana hayır getirmez.. 5 haftadır tanıdığın biriyle evlenerek hayatını resmen kumar masasına yatırmışsın. Allah tarafından mutlu bir evliliğin olsa dahi her kadının 1 kez yaşayacağı şeyleri bir inat uğruna elinin tersiyle itmişsin. Şu saatten sonra yapacağın en doğru şey ilk olarak hatalarından ders almak, ikinci olarak da ailenle bir şekilde barışmak olur. Hayatını fevri kararlarla yönetmekten de acilen vazgeçmelisin. Dilerim ki çok mutlu olursun..

Oln olms zaten ama evlılıgın gıbı hızlı bı ccuk yapmada hersey ylına grer ınsallah

Seni kapiya atan aileni ozlemen onlardan sevgi dolu bahsetmen garip. Yeni tanistigin adamla apar topar evlenmen garip. Tum bunlari yasarken derdinin dugun olmamasi vs olmasi garip. Kocan ve ailesinin niyeti kotu olsa sana evlerini acip nikah yapmazlardi sorun sende gibi

Olay nasıl buralara gelmiş ben anlamadım ki nasıl evlendiniz bir anlık sinirlemi hadi onu geçtim aileye neden demediniz niye isteme olmadı olan olmuş umarım pişman olmazsınız ve istediğiniz gibi güzel bir hayat yaşarsınız

Selam sizinkisi cilginlik,delilik,bu ne cesaret ben esimle1.5 yil grstum hemde hergun anca isindim 5.senemizde evlendik dusun ,hala yeni huylari cikiyor,saskinim ailenize ne yaptinizki bir gece gitmeyince sizi eve almadi bunun onceside vardir .e diyelinki evlenmeye karar verdiniz ailen kovsada kapidan iki kere gelio isteyeceklerdi,ozamn verirlerdi bence gata yapmissin canım

Back
X