Ben yargılamıyor ama eleştiriyorum açıkçası. İlk görüşte aşka inanıyorum. Çok aşık olmuş olabilirler ona da inanıyorum. Ama erken evliliğin bir kumar olduğuna da inanıyorum. Ne çıkarsa bahta artık.
Herhangi bir iki insan aşık olabilir. Doya doya aşkını da yaşayabilir genç ve yetişkin bir kadın. İster sevişir, ister koklaşır, ister nazlanır. 23 yaşında bir kadın - babaya rağmen- bir şekilde yaşar hayatını. İlle küsecekse babayla bir iş bulur, bir ev arkadaşı bulur ayrılır haksızlık gördüğü o evden... ki yaşadığı şehirde üniversite okumuş konu sahibi çevresi arkadaşları vardır diye tahmin ediyorum.
Bunları yazma nedenim tokat yemenin isyanının evlilikle değil, kendi ayakları üzerinde durarak olması gerektiğini anlatmaya çalışmak istemem. Çünkü kadın bunu yapamadığında baba tokadının yerine koca tokadının gelmeyeceğinin garantisi yok. Genç kızlar ve kadınlar kendi kıymetlerini bilseler zaten erkek egemen bir toplumda gördükleri bir haksızlıktan kurtulmak için başka bir erkeğe sığınmaya kalkmazlar. Varsın baba baba olmasın, bu kadının kıymetini azaltmaz, bunu bir bilebilse kadın başkalarına sığınıp yeni travmalar yaratacağına kendini onaracak da.
Bu yüzden aşka inanan biri olarak yazıyorum bunları. Hiç hak etti mi bu kadın sığıntı gibi evlenmeyi? Kendine bunu neden layık gördü? Ekonomik özgürlüğünü alıp o evden çıkmak dururken. Şimdi başka koşullarda olsa, bu evlilik olmasa babasına tavır koymasını önerecek olan ben bile git kapısında yat gerekirse de babanım gönlünü al diyorum.Tabi başka bir seçenek de var bir işe girip adam gibi para kazanıp biriktirmek. Mümkün olur mu? Parası olan kadın şiddet görmüyor mu, çıkıp gitme cesaretini gösterebiliyor mu bir durumda? Konu sahibi babadan başka adama sığındığı için onda bu gücü şu an göremediğimden (bunu yargılamak için söylemiyorum, nedenlerini bilemem, sadece bir tespit) bu yüzden mecbur o tokadı atan babayla şu an barışmaya bak, şimdilik bir erkeğe sığınılacaksa o baba olsun diyorum, içim acıyarak...Sonra her şey yolu yordamıyla yapılır. Kadın bir şekilde, isterse, kendi ayakları üzerinde durur.