5 haftalık hamile aralık 2016 anneleri

Mrb arkadaşlar, ben de iş yoğunluğundan bayadir yazamiyorum. acil de sıvı takviyesi yapıyorlar serum takip, ve bulantinin farkli bi sebebi olabilir diye tahlil yapıyorlar. Benim 2. Çocuğum bu ilkinde de şimdi de ilaç kullanıyorum bulantı için, ilki 6. aydan sonra geçmişti bu da öyle olacak gibi. Rabbim yardımcımız olsun, sağlıcakla kucağımıza gelsinler inşallah

İnşallah bu daha önce gecer tatlım seni cok iyi anlıyorum sürekli sovı takviyesi aşoyorum sudan bile midem bulanıyor

Doktoruma sormamdim ama acilde ic diyolar hep icmeye korkuyorum bugun doktora gidemicem cok kotuyum bikac gune gderim artik

Doktoruma sormamdim ama acilde ic diyolar hep icmeye korkuyorum bugun doktora gidemicem cok kotuyum bikac gune gderim artik
Canım geçmiş olsun. Bana da doktorum parol önermisti 2 hafta boyunca sürekli baş ağrılarım oldu ve sık sık içmek zorunda kaldım bir problem olmadı çok şükür.

Canım benimki de ilk gittiğimde öylece yatıyordu 2.ye başka bir doktora gittim 1 hafta sonra giderken pekmez çikolata falan yedim hareketliydi şekerli şeyler enerji veriyor sanırım öyle görebildi doktor sen de dene istersen

Amin insallah gerçekten öyle annelik çok güzelll bir o kadar da zor. Rabbim sağlıkla doğmalarını nasip eder inşallah.

Arkadaslar dogumunuzdan sonra kayinvalidenizin aylarca size yerlesme fikrini nasil karsiliyorsunuz? Sen bilmezsin sen cahilsin ilk cocugun ben bilirim ben bakarim duygusuyla ve yardim etme amaciyla yapilan bir eylemi ben anneligimin elimden alinmasi gibi algiliyorum. 28 yasindayim egitimliyim cahil degilim birsey degilim ilk cocugum evet bu yuzdende cok heyecanli ve hevesliyim ama ta simdiden mudaheleler istenmeyen yardim lar beni bunaltti. Nasil bir tutum sergilememi onerirsiniz?

kendi annenin gelme ihtimali varsa kendi annen daha rahat olur canım, yoksa ilk zamanlar gelir sen evladınla ilgilen o yardımcı olsun yemek filan yapsın benim kaynanam hayatta yapmaz görmeye bile gelmezde. ama bu duygu bende de oldu geçen rüyamda gördüm bebeğim doğmuş annem gelmiş onu bir haftada göndermişim ben bakıcam diye bir kadın vardı şişman kocaman göğüsleri var tanımıyorum kimse. bebeğim onun kucağında sinirleniyorum artık bana ver çocuğumu diyorum veriyor ve elime bir biberon tutuşturuyor bu ne diyorum benim sütüm diyor kadın deliriyorum tabi. o emziriyormuş ve bana verince bile biberonla sütünü veriyor. sanırım çok kıskanç bir anne olacağım. ilk olunca insan her şeyini kendi yapmak istiyor sanırım. annem geldiğinde yıkamaya filan giriştiğinde ben kucağıma almak isterim gibi geliyor eğerki o çok girişken olur tutamazsam diye vermezse sinirlenirim çok değişik. Rabbim o günleri göstersin hepimize inşallahta hallolunur. bu arada en fazla 40ı çıkana kadar kalsın bence aylarca neymiş

Bence sana yardıma gelecekse ve hizmet beklemeyecekse aylarca değil ama 2ay falan kalsa ev isi falan yardimci olursa iyi bisi ama gelince senden is bekleyip bebege bakacaksa gelmesin ben bebege bakarım işimi yaparım o durumda hizmet sıkıntı olur iyi hizmet edemem kalbi kırılır falan o yüzden uzun süre sıkıntı kalması kendi annen olsa nazın geçer ona sıkıntı olmaz ama kimse anne gibi can gibi olmuyor. ben yorgun bi şekilde anneme geliyorum yemegim önümde iftara esim geliyor onada aynı ama başkası bana ne kadar yapacak allah razı olsun başımdan yanımdan arkamdan eksik etmesin annemi babami ailemi

Anneniz gelebilirse tabiki çok daha iyi olur ama eger gelemiyorsa kayınvalidenize gelmesin demeyin. dogum sekliniz ne olacak bilmiyorum ama yanınızda birinin olması şart mumkunse 1 ay. iş basa düşünce mecbur kalkacaksınızda yemeğinizide yapacaksınız vb. ama inanın insan 10 dk. tutacak birini arıyor cahillikle ilgisi yok size ne sekilde söyleniyor bilemiyorum kırıcı sekildeyse hoş degil tabikii siz onların cahilliğine verin. ama uykusuzluk yorgunluk emzirmeye alışkın olmadınızdan bel sırt ağrısı inanılmaz oluyor sezeryan ve normal doğumda dikişler oluyor çocugu besikten almak ,oturdugunuz yerden kalkmak ayaktaysanız oturmak zorluyor insanı yani birileri olursa çok iyi olur. zaten kendisi sıkılıp 1 ay sonra evine gitmek ister

O konuda yapacak cok bişey yok ama kendinin yeterli oldugunu gösterirsek belki anlarlar. Amaaannn sağlıkla bi gelsin de bebişler bakarız o zaman :))

Valla ben 20 günlük lohusalıktan sonra herkese güle güle demeyi düşünüyorum gayet açıkça belli edicem eşim ve öocuğumla aile olmanın tadını çıkarmayı düşünüyorum :))
bende annemi öyle kısa bi sürede göndermeyi düşünüyorum dediğin gibi biraz ailemin tadını çıkarmak istiyorum babası da bebeğiyle rahatça ilgilensin istiyorum. zaten bebek 3 aylıkken çalışmaya başlayacağım annem tekrar gelecek bebeğe bakmya umarım kırılmaz anlayışla karşılar umarım bende fımdığa kolayca alışırım yıkaması vs. hayatımda hiç küçük bebek tıtmamış biri olarak korkuyorum ama kendi bebeğin olunca öyle olmaz diyorlar

Valla benim kendi annem cok anlayisli zaten evlerimiz yakin gelipte sende kalmam kocanla rahat et illede bana ihtiyac duyuyorsan gunduz gelip aksam giderim diyor. Ama kayinvalidem 8-9 ayliktan itibaren bende kalicaksin dogumdan sonrada ya bende kal ya ben sende kalicam diyor. Nasil bir psikolojideyim biliyomusunuz sanki bebegime doyamicam elimden alicaklarmis gibi herseye o kosturacak atlayacak ben bakarim diye ben oylece kalakalcakmisim gbi korkuyorum. Belki bazilariniz cok sacma bi dusunce diyo okurken ama ndn boyle düşünüyorum bende bilmiyorum. Kayinvalidem bebek bakmaya gelicegini soyluyor yani ev isleri bende gene. O zmn ne anladim ben bu isten yeni dogan bebek zaten 15 20 saat uyuyor ki ?

bence sen açık açık söyle ben bebeğe bakarım annemde yardıma gelecek eğer bana yardım etmeye geleceksen başımın üstünde yerin var de. bebeği alıp koymam zor olabilir, yemeklerde zorlanabilirim ama bakımını benim öğrenmem gerek de. ilk çocuğunsa eğer şimdi öğrenemezsem ikinci 3. çocuğumda da her zaman sen mi gelip bakacaksın ya da Allah uzun ömür versin ama kimin ne olacağı hiç belli olmaz ben öğrenirim de. ben anlıyorum seni ilk defa yaşayacağımız duygular tadını çıkarmak istiyoruz. doğunca kucağımdan indirmem gibi geliyor. ama belki de öyle olacakki çok yoruldum bi gelin diyeceğiz ama bunu kendimiz demek istiyoruz yaşayıp görmek. direk istemeden yardım edilince bebeğimizle geçireceğimiz saatler çalınıyor gibi oluyor. istersen annenle de konuş o kalsın yanında en azından bir hafta anne git diyene kadar çünkü ilk başlarda gece de ihtiyaç duyabilirsin.sonra annen gelmedi ben baktım derler

pek kötü bısey yapmıyo bence. ama sız daha ıyı tanıyosunuz tabı geldıgınde yardımdan cok herseye karısıp sen bılmezsın o oyle değil boyle dıye herseye el sürcekse sıkıntı ama sadece fıkrını söyler banyosuna yardım eder sana yardımcı olur fikir alısverısı olursa cok ıyı olabılır.
ben kaynanamla görusmuyorum bakalımgelcek mı doguma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…