- 1 Ağustos 2015
- 499
- 565
- 23
Canım sabahları 2şer yumurta ve her öğünde 1 kase yoğurt da eklersen süper olur yediklerin çok iyi kilo aldıran şeyler. şeker diyeti yapıyorum beyaz ekmek hamur işi kızartma tatlı olan her şey her türlü meyve suyu asitli içecek (maden suyu hariç) light ürünler de dahil ve aşırı yağ yasak. sütü yoğurdu da yağsız alıyorum. ödem atmak için de 3 lt civarı su içebilirsin işe yarar.kızlar sizlere bi sorum olacak. benim bebiş buralarda okuduklarıma göre biraz zayıf. zayıf olsun sağlıklı olsun o sıkıntı değilde anne olarak kilo aldıracak besleyecek şeyler yemek istiyorum. her gece bardak bardak süt içmeye başladım, muz, ceviz,kaşar bunları tüketiyorum başka neler tüketmem lazım? bide şeker diyeti yapanlara neler yasak, neler şekeri yükseltiyor, bunu merakımdan ve o besinleri az tüketmek için soruyorum. bide çok şiştim, ödem var sanırım, tuzu azaltmaktan başka önerileriniz var mı?
Ben de geçenlerde aynı şeyi yaşadım canım. bebeğin her şeyini kendim annemle birlikte yapıyorum düğünde hiçbir şeye karışmadıkları gibi bebekte de karışmadılar. doğum parasını bile annem yollayacak zor durumdayız diye. düğünde altınlarımı topladılar aldılar yetmedi bebeğe bir don bir mendil bile yapmadan altın yastığı yapmışlar ''doğunca gelip 2 ay sizde kalırız altın yastığını da getiririz'' dediler. ben de eşime ''hayırdır benim altınlar yetmedi bebeğinkilere de mi göz diktiler? gelmesinler istemiyorum'' dedim. bebeğe hiçbir şey yapmayacaklar onun da bütün cefasını 4 kredi öder halde iken biz çekeceğiz sonra da torun diye sahiplenip tepeme çıkacaklar yok valla dünyanın bir enayisi ben değilim. Elbette ki bebek rızkıyla geliyor bir şekilde her şey halloluyor ama insan o zor günlerde yanında olanla olmayanı unutmuyor işte..Bende sıkıntılarımı artık bu akşam paylaştım maddi manevi ilgisiz olduklarından dem vurdum hamileyken benimle ilgilenmeyen doğunca da bebegımle ilgilenmesinler dedim haklısın ama çok beklentiye girme o yğzden üzülüyorsun dedi al kocanı karşına konuş bu evin erkegı o sonuçta hamile halimizle bide maddı konuları mı düşünelim zaten yeterince sey düşünüyoruz her bebek rızkıyla gelir bunu biliyorum ama yinede dikkatli olmak gerek
Ben de geçenlerde aynı şeyi yaşadım canım. bebeğin her şeyini kendim annemle birlikte yapıyorum düğünde hiçbir şeye karışmadıkları gibi bebekte de karışmadılar. doğum parasını bile annem yollayacak zor durumdayız diye. düğünde altınlarımı topladılar aldılar yetmedi bebeğe bir don bir mendil bile yapmadan altın yastığı yapmışlar ''doğunca gelip 2 ay sizde kalırız altın yastığını da getiririz'' dediler. ben de eşime ''hayırdır benim altınlar yetmedi bebeğinkilere de mi göz diktiler? gelmesinler istemiyorum'' dedim. bebeğe hiçbir şey yapmayacaklar onun da bütün cefasını 4 kredi öder halde iken biz çekeceğiz sonra da torun diye sahiplenip tepeme çıkacaklar yok valla dünyanın bir enayisi ben değilim. Elbette ki bebek rızkıyla geliyor bir şekilde her şey halloluyor ama insan o zor günlerde yanında olanla olmayanı unutmuyor işte..
vallahi gülüm yeri geldimi analarından babalarından hayır görmüyolarda yapacak bişey yok konuştun mu kötü oluyorsun.ama zora düştüler mi yine biz çekiyoruzBende sıkıntılarımı artık bu akşam paylaştım maddi manevi ilgisiz olduklarından dem vurdum hamileyken benimle ilgilenmeyen doğunca da bebegımle ilgilenmesinler dedim haklısın ama çok beklentiye girme o yğzden üzülüyorsun dedi al kocanı karşına konuş bu evin erkegı o sonuçta hamile halimizle bide maddı konuları mı düşünelim zaten yeterince sey düşünüyoruz her bebek rızkıyla gelir bunu biliyorum ama yinede dikkatli olmak gerek
aynen öyle unutulmuyor evin içinde çek çek çek sonra bir zora düşsünler yetişş bıktım vallahi ne yapmak lazım bilmiyorumBen de geçenlerde aynı şeyi yaşadım canım. bebeğin her şeyini kendim annemle birlikte yapıyorum düğünde hiçbir şeye karışmadıkları gibi bebekte de karışmadılar. doğum parasını bile annem yollayacak zor durumdayız diye. düğünde altınlarımı topladılar aldılar yetmedi bebeğe bir don bir mendil bile yapmadan altın yastığı yapmışlar ''doğunca gelip 2 ay sizde kalırız altın yastığını da getiririz'' dediler. ben de eşime ''hayırdır benim altınlar yetmedi bebeğinkilere de mi göz diktiler? gelmesinler istemiyorum'' dedim. bebeğe hiçbir şey yapmayacaklar onun da bütün cefasını 4 kredi öder halde iken biz çekeceğiz sonra da torun diye sahiplenip tepeme çıkacaklar yok valla dünyanın bir enayisi ben değilim. Elbette ki bebek rızkıyla geliyor bir şekilde her şey halloluyor ama insan o zor günlerde yanında olanla olmayanı unutmuyor işte..
Aynen canim cok haklisin. Hadi gelini dusunmuyorlar kendi cocuklarini da dusunmuyorlar benim esim de hep arada kaliyorum diyor uzuluyor. Guzel bir davranis gorsem annem babam gibi sahiplensem diye cok istedim ama olmadi ben de yapilanlari kaldiramiyorum agir geliyor bir yerden sonra.Canım yazdıklarını okuyunca çok duygulandım direk benim yaşadıklarımı anlatmışsın sanki...evet düğünde takılan altınları aldıkları yetmiyormuş gibi bize zorla ev aldılar kredi çektirtip çok kavgasını ettik maddi olarak eşimle geçinemiyoruz ailenin yüzünden oldu diye...bebeğimiz olunca pipisini ne Zaman göreceğiz diye sayıkladı 3 ay Allah'ıma yalvardım önce sağlıklı evlat nasip et ama gönlümden geçen kız bunları hayal kırıklığına uğrat diye..kız olduğunu duyunca bir atlet bile almadılar...hastaneme karıştılar doktoruma müdahale ettiler en sonunda evimde 4 aylıkken sinir krizi geçirdim eşimin bir sözünden ve kanamam oldu o gün bugündür ses çıkarmıyorlar bende ayda bir görüyorum gayet mesafeli...herşeyimi annemler yapıyor gelin olurken bile bohça hazırladık insanlara erkek tarafı getirdi dedik...bunun kültürle eğitimle alakası bile yok...görgü görenek bilmeyen insanlarmış kaderimiz...aileme de bahsetmiyorum üzülmesinler diye bu sefer de içim içimi yiyor geçen diyor doğumdan sonra bende kalırsın..hayır ben evimde kalacağım rahat etmek istiyorum ayrıca annemler de rahat rahat gelsinler bebeğim de evine alışsın dedim ama sinir bozmaya yetti sonraki 3 gün eşimin ben evimde kalmak istiyorum diye başının Eti'ni yedim...bilmiyorlar ki bizi huzursuz ettiklerinde evlatları da huzursuz oluyor...artık kaldıramıyorum davranışlarını o insanların...
Bebisler dogduktan sonra bizimkilere sorumluluk duygusu boyle bir babalik icgudusu gelir de evini yuvasini oncelige almaya baslarlarsa iyi olur birkac kiside gordum o sekilde duzelen darisi basimiza insallah canimaynen öyle unutulmuyor evin içinde çek çek çek sonra bir zora düşsünler yetişş bıktım vallahi ne yapmak lazım bilmiyorum
Insallah canim ya yoksa bu bizim kendimizi yipratmaktan baska ise yaramicak cunku onlar yine bildigini okuyor.Bebisler dogduktan sonra bizimkilere sorumluluk duygusu boyle bir babalik icgudusu gelir de evini yuvasini oncelige almaya baslarlarsa iyi olur birkac kiside gordum o sekilde duzelen darisi basimiza insallah canim
Kültürle eğitimle alakası gerçekten yok canım ablam var benim benden 10 yaş büyük prensesim 18 yaşından beri şizofreni ile boğuşuyor hiç kıyamıyorum ona. o bile hasta halinde hamile olduğumu duyunca dantel örüp satmış komşulara anneme parayı götürmüş bununla yeğenime battaniye alacağız üşümesin kışın doğacak sakın başka yere harcama benim hediyem olacak demiş vermiş. oturdum ağladım duyunca.. insanlık görgü görenek insanın içinde olmalı..Canım yazdıklarını okuyunca çok duygulandım direk benim yaşadıklarımı anlatmışsın sanki...evet düğünde takılan altınları aldıkları yetmiyormuş gibi bize zorla ev aldılar kredi çektirtip çok kavgasını ettik maddi olarak eşimle geçinemiyoruz ailenin yüzünden oldu diye...bebeğimiz olunca pipisini ne Zaman göreceğiz diye sayıkladı 3 ay Allah'ıma yalvardım önce sağlıklı evlat nasip et ama gönlümden geçen kız bunları hayal kırıklığına uğrat diye..kız olduğunu duyunca bir atlet bile almadılar...hastaneme karıştılar doktoruma müdahale ettiler en sonunda evimde 4 aylıkken sinir krizi geçirdim eşimin bir sözünden ve kanamam oldu o gün bugündür ses çıkarmıyorlar bende ayda bir görüyorum gayet mesafeli...herşeyimi annemler yapıyor gelin olurken bile bohça hazırladık insanlara erkek tarafı getirdi dedik...bunun kültürle eğitimle alakası bile yok...görgü görenek bilmeyen insanlarmış kaderimiz...aileme de bahsetmiyorum üzülmesinler diye bu sefer de içim içimi yiyor geçen diyor doğumdan sonra bende kalırsın..hayır ben evimde kalacağım rahat etmek istiyorum ayrıca annemler de rahat rahat gelsinler bebeğim de evine alışsın dedim ama sinir bozmaya yetti sonraki 3 gün eşimin ben evimde kalmak istiyorum diye başının Eti'ni yedim...bilmiyorlar ki bizi huzursuz ettiklerinde evlatları da huzursuz oluyor...artık kaldıramıyorum davranışlarını o insanların...
Aynen ben artık tepkimi koyucam aman tatsızlık olmasın diye sısuyorsun ama susmıcsm artık öyle bedava babaanne dede olmak yokBen de geçenlerde aynı şeyi yaşadım canım. bebeğin her şeyini kendim annemle birlikte yapıyorum düğünde hiçbir şeye karışmadıkları gibi bebekte de karışmadılar. doğum parasını bile annem yollayacak zor durumdayız diye. düğünde altınlarımı topladılar aldılar yetmedi bebeğe bir don bir mendil bile yapmadan altın yastığı yapmışlar ''doğunca gelip 2 ay sizde kalırız altın yastığını da getiririz'' dediler. ben de eşime ''hayırdır benim altınlar yetmedi bebeğinkilere de mi göz diktiler? gelmesinler istemiyorum'' dedim. bebeğe hiçbir şey yapmayacaklar onun da bütün cefasını 4 kredi öder halde iken biz çekeceğiz sonra da torun diye sahiplenip tepeme çıkacaklar yok valla dünyanın bir enayisi ben değilim. Elbette ki bebek rızkıyla geliyor bir şekilde her şey halloluyor ama insan o zor günlerde yanında olanla olmayanı unutmuyor işte..
Bence bu kadar herşeyi yapmışsın hiç bir şey bekleme bir tane iğne yapsa yarın abartırda abartır başına kalkar . Kendin yapınca kafan daha rahat oluyorKızlar valla benim sizler kadar sorunum yok ama bebeğe hiç bişi almamaları okadar canımı sıkıyoki . Şimdi Allah var ne benim ailem ne eşimin ailesi evlenirken hiç bir borç bırakmadılar, altınlarımı 2 ay bile kullanmadan dükkan aldım çocuk giyim dükkanı. Oturduğumuz ev eşimin babasının ve kira ödüyoruz, ilk bir iki ayda pazar alışverişimizi yaptılar ama herşey orda kaldı. 1,5 sene bebeği erteledik ve artık kv ve ailesi bebek bebek diye tutturdular, erkek olsun diye özellikle (zaten siparişle oluyo yaa) neyse erkek oldu ama ben kv yanında hep kız istediğimden bahsettim. Şu an tüm kıyafetlerini toptancıdan aldım 150-200₺ tuttu abim karşılamak istedi, komşu teyze bile beni çok sevdiğinden 1000₺ bebeğim için ihtiyaç karşılamam için hediye etti, kendi ananem 1000₺ göndermiş doğum hediyesi alınsın die, kendi annemde doğum hediyesi die bilezik alıcak, sürekli benim ailem düşünüyo bişeyler yapmaya çalışıyolar bunlarda bi tık yok. Sözde çocuğun dolabını alacaklar daha o da yok, bende şimdi inat ettim ev temizlemeye yardımcı alacaktım kv çağırdım, madem bişey yapmıyo en azından temizlikti carttı curttu bunları yapsın. Dükkanda yelekte çok, battaniye de çok ama benim annem örmeye yapmaya dikmeye çalışıyo ama kv hiiççç bişey yok. Birde doğum olunca annemle birlikte ikisi kalcaklarmışş. Bende geçende dedim bizde gelin doğum yapınca doğum hediyesi verilir altın vs gibi, görümcem atladı hemen bizde öle bişey yok diye, valla bizde var bekliyorum dedim. Yüzsüzlükse yüzsüzlük yaptım valla. Yoksa anlıcakları yok. Eşim sağ olsun onlardan yana olmuyo ama ne de olsa onun ailesi işte onada bişi diyemiyorum. Bakalım ne olacak??
Aynen okumakla alakası yok benim kızdığım lafa gelince okumuş görmüş insanlarız diyorlar bu mu sizin okumuşlupınuzKültürle eğitimle alakası gerçekten yok canım ablam var benim benden 10 yaş büyük prensesim 18 yaşından beri şizofreni ile boğuşuyor hiç kıyamıyorum ona. o bile hasta halinde hamile olduğumu duyunca dantel örüp satmış komşulara anneme parayı götürmüş bununla yeğenime battaniye alacağız üşümesin kışın doğacak sakın başka yere harcama benim hediyem olacak demiş vermiş. oturdum ağladım duyunca.. insanlık görgü görenek insanın içinde olmalı..
Zora düşünce gelinin maaşı var işteaynen öyle unutulmuyor evin içinde çek çek çek sonra bir zora düşsünler yetişş bıktım vallahi ne yapmak lazım bilmiyorum
Orası öle canım ama annem bugün soruyo kv hiç bişeymi yapmıyo bukadarmı yani diye. Kadına da bişi diyemiyorumki. Annem gelinine herşeyi yaptı bileziğinden tut çocuuğa almadığı kalmadı gitti işe başladığında 8 ay kaldı bebeğe baktı en sonunda annemden kötüsü olmadı. Bizimki hiç bişi yapmıyo bişey demiyorum ama sınıra geldi artık. Lafımı söylicem bende. İnsan gelininden oğlundan bu derece torun istediğini dile getiriyosun söyleniyosun bari bi mutlu ol bi uğraş torunum oluyo diye, tamam biz onlara güvenip yapmadık bu çocuğu ama onlarda okdar ısrar ettilerki mübarek bebeğimde kapıda hazır bekliyomuş bi deneyelim dedik hemencik geldiiiBence bu kadar herşeyi yapmışsın hiç bir şey bekleme bir tane iğne yapsa yarın abartırda abartır başına kalkar . Kendin yapınca kafan daha rahat oluyor
Aynen o maaşı gözlerinde büyüte büyüte hesaplamış benimkinin babası bir de ayda şu kadar alıyorsunuz yılda bu kadar eder nereye gidiyor bu paralar diye hesap sordu ya.. biz fotosentez yapıyoruz zaten elin gurbetinde, düğünde yıktığınız borçları da bize yıkmadınız tabi.. Melek subaşı vardı ya hani sen 3 milyar 750 milyon diyen aha onun erkek versiyonuZora düşünce gelinin maaşı var işte
Bende evlendiğim zaman kv hiç birşey yaomadı eşimin biraz parası vardı onla düğün takı vs yaptık bendeki para ilede peşinat yapıp kimseye haber vermeden ev aldık . Ev aldığımız içinde kv büyüklere danışıloe böle seyler demeye başladı bende kalan parayı siz ödeyin danışayım dedim. Bebeğimin haberini al7ncada eşim başladı erkek olursa babamın ismini koyalım demeye dedim evlenirken bi şey yapmadılar iim parası isterim .1000 usd verdi kayın peder amcasıda ben öle dediği içşn odasını yaptı bende isme öle oke dedim ama 2 isim olucak oda süslemeleri vs hepsi kendi koyduğum isimde severkende hep kendi istediğim isimle seviyorum eşimde öle seviyor karnımı kv be kp çatlıyor sinirindenOrası öle canım ama annem bugün soruyo kv hiç bişeymi yapmıyo bukadarmı yani diye. Kadına da bişi diyemiyorumki. Annem gelinine herşeyi yaptı bileziğinden tut çocuuğa almadığı kalmadı gitti işe başladığında 8 ay kaldı bebeğe baktı en sonunda annemden kötüsü olmadı. Bizimki hiç bişi yapmıyo bişey demiyorum ama sınıra geldi artık. Lafımı söylicem bende. İnsan gelininden oğlundan bu derece torun istediğini dile getiriyosun söyleniyosun bari bi mutlu ol bi uğraş torunum oluyo diye, tamam biz onlara güvenip yapmadık bu çocuğu ama onlarda okdar ısrar ettilerki mübarek bebeğimde kapıda hazır bekliyomuş bi deneyelim dedik hemencik geldiii
Canım ben 2 yıldır içimde tutuyorum ama daha fazla tutulmuyor çığ gibi büyüyor zamanla. bu yaza kadar sabredip ben de ne var ne yok söyleyeceğim yazın. içime attıkça eşime sarıyorum o da iyi olmuyor. Eşime diyorum söyle konuş diye o da ben söylemem sen söyle diyor. mecbur kendim halledeceğim yazın en azından neden mesafe koyduğumu bilsinler.Orası öle canım ama annem bugün soruyo kv hiç bişeymi yapmıyo bukadarmı yani diye. Kadına da bişi diyemiyorumki. Annem gelinine herşeyi yaptı bileziğinden tut çocuuğa almadığı kalmadı gitti işe başladığında 8 ay kaldı bebeğe baktı en sonunda annemden kötüsü olmadı. Bizimki hiç bişi yapmıyo bişey demiyorum ama sınıra geldi artık. Lafımı söylicem bende. İnsan gelininden oğlundan bu derece torun istediğini dile getiriyosun söyleniyosun bari bi mutlu ol bi uğraş torunum oluyo diye, tamam biz onlara güvenip yapmadık bu çocuğu ama onlarda okdar ısrar ettilerki mübarek bebeğimde kapıda hazır bekliyomuş bi deneyelim dedik hemencik geldiii
Bizim şu anda çalıştığımız ekstra olmalı bu halimize çalışıyoruz valla yüz vermicem artık kötü olmak iyi bu dönemdeAynen o maaşı gözlerinde büyüte büyüte hesaplamış benimkinin babası bir de ayda şu kadar alıyorsunuz yılda bu kadar eder nereye gidiyor bu paralar diye hesap sordu ya.. biz fotosentez yapıyoruz zaten elin gurbetinde, düğünde yıktığınız borçları da bize yıkmadınız tabi.. Melek subaşı vardı ya hani sen 3 milyar 750 milyon diyen aha onun erkek versiyonusanki ona hesap vereyim diye okuttu annem beni yıllarca hey Allah'ım ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?