5 haftalık hamileler buraya

selam kızlar nasılsınız. bizde 6+5 olduk bu gün bende salı günü kalp atışını duydum. ben devlet hastanesine tüp bebek bölümüne gidiyordum. bana bi daha kontrol için tarih vermediler ya özele git yada normal jinekolojiye git dediler. ben şimdi ne zaman gideyim doktora.
birde benim çok bulantım oluyor kusma çok oluyor. siz ne yaptınız bulantı için.

Hic bisey yapmadım bulantı için.
10 gun sonra tekrar git bi ozel doktor bul sonra onunla devam et

Herkese merhaba 5 haftalık hamileyim bugün kesesini gördük bir hafta sonra yine gidicez bebek gözükür mü acaba cok merak ediyorum

Anladım canım, benim tüp bebek değil tedavisiz oldu bebeğim hani dedim eğer tüp bebekle hamile kalanlar içinse grup benim de grupta olmamda sorun olur mu yoksa çıkayım mı diye sordum :)
Sonra sorunun gercek amacini anladim ama geç kalmistimhamilelik olan aklımıda aldi galiba sadece tüp bebeğe özel değil bütün anneler gelebilir❤

Merhaba güzel anneler Allahım hepinize saglıklı güzel hayırlı evlatlar nasip etsin inşallaah. Sizin yerinizde olmayı o kadar cok isterdim ki.. 1 bucuk senelik evliyim eşiminde benimde butun tetkitleri yapıldı fakar bi sorun yok çok şükür. Adetimde 28 günde bir oluyor bu ay ovulasyon testi kullandım 13. Gün çizgiler koyulasmaya basladı 14. Gün eşitlendı 15. Gün t c den daha koyu oldu ve sabahı siliklesti. 13 14 ve 16. Gün ilişkimiz oldu. Bu ay çok umutluydum ama bu sabah erken gebelik testi yaptım tek çizgi çıktı silik bile çıkmadı adetime 3 gün var sizce hamile olsaydım cıkarmıydı ? Lütfen yardım edin evlendiğimiz günden beri bebek için çalısıyoruz ama bi türlü olmadı işte nasip kafayı yemek üzereyim artık

Bi kac gun daha bekle bakalım

Kafana takma bende çok takıyodum ama hiç bi sebep olmamasına ragmen olmuyodu evlendiğim ilk sene hiç istemedim 2.senede artık olsun dedim ama bi türlü gelmek bilmedi Çok şükür tam kafamdan attığım ay hamile oldugumu öğrendim ki testi yaparken asla umudum yoktu yine sonu hüsran olcak diyodum kiii ikinci çizgi silik bi şekilde beliriverdi ardından bi test daha yaptım ondada ikinci çizgiyi gördüm umudunu kaybetme Rabbim ne zaman derse o zaman olcak herşeyin vakti saati var canım benim üzülüp streste yapma en büyük düşman stres. Bi kaç gün daha bekle tekrar yap hakkında hayırlısını nasip etsin Rabbim tez vakitte yüzünü güldürsün inşallah

Hayır karışık...
Konumuz hangi teknikle, nasıl hamile kaldığın değil.. Gebelik oluştuktan sonraki süreç.
Çünkü ikiside ayni.

Allah razi olsun canim benim annelik duygusunu tatmayi o kadar cok istiyorum ki .. Peki belirtilerin nelerdi nasil Anladin

Allah razi olsun canim benim annelik duygusunu tatmayi o kadar cok istiyorum ki .. Peki belirtilerin nelerdi nasil Anladin
Erken başlayan adet sancım ve yumurtlama sancım tek belirtiydi canım heleki yumurtlama ağrım sadece yumurtlama zamanımda olurdu sadece ama bu yumurtlama sancım geçmek bilmedi bi türlü adetimden 2 gün önce de adet sancım başlardı bu sefer 10 gün öncesinden başlamıştı onun dışında bi belirtim olmadı. Rabbim sana en kısa sürede o duyguyu tattırsın inşallah canım benim çok güzel bi duygu herkesin yaşaması gereken

11 Haftalık Bebek Boyutu
11 haftalık gebelik sırasında fetüsün boyu yaklaşık 4,06 cm, ağırlığı ise 7,08 gramdır. Kafa-vücut oranı ise yaklaşık 1:1’dir (Kulağa garip geliyor ama bu oran daha sonra değişecek!). Bebeğiniz artık bir misket limonu büyüklüğünde.

11 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?
11 haftalık gebelik, 2 ay 2 haftalık demektir. Birkaç hafta içinde ikinci trimestere başlayacaksınız.

11 Haftalık Gebelik Belirtileri
Gebeliğin 11.haftası civarında, vücudunuz ve zihniniz hâlâ karmaşıktır. Bu noktada sakin olmak zordur, çünkü hormonlarınız hâlâ değişkenlik gösterir ve muhtemelen bulantınız vardır. Ama artık tünelin sonundaki ışık görünüyor, birkaç hafta içinde, en kötü gebelik belirtilerinin görüldüğü ilk trimester bitecek! 11 haftalık gebelik belirtileri şunlardır:

• Yorgunluk. Kendinizi bitkin hissediyorsunuz ama ikinci trimesterde enerjinizde ani bir artış olabilir. O zamana kadar, arkanıza yaslanın ve kendinize, biraz dinlenmek için zaman ayırın.
  • Bulantı. Anlıyoruz, kendinizi iyi hissetmiyorsunuz ve kendinizi iyi hissetmemekten ve yorgun olmaktan bıktınız. Kısa süre sonra kendinizi daha iyi hissetmeye başlayacağınızdan emin olun.
  • Gaz. Sindirim sistemi sorunları, gebelik döneminin bir parçasıdır. Beslenmenize çok dikkat edin (tüketimini azaltabileceğiniz şeyler olup olmadığına bakın) ve kuru fasulye, lahana, kızartmalar ve tatlılar gibi gaz yapan yiyeceklerden uzak durmaya çalışın. Bol sıvı ve lif açısından zengin besinler tüketin.
  • Ruh halinde ani değişimler. Kendinizi daha iyi hissetmek için yoga gibi bazı zihin/vücut egzersizlerini yapmayı deneyin ve eğer mümkünse, stresli durumlardan uzak durun.
  • Bacaklarda kramplar. Kaslarınız gece kasılabilir ve bu durum uykunuzu bölebilir. Bol su içmek ve gün boyunca bacaklarınızı esnetmek bacaklardaki krampları önleyebilir. Beslenmenize bir göz atın ve yeterli potasyum ve magnezyum aldığınızdan emin olun.
  • Ciltte koyulaşma. Biz sabah uyanıp şunu düşünebilirsiniz: karnımın ortasında aşağıya doğru uzanan koyu renkli çizgi ne? Neden böyle bir çizgi var? Bu, gebelikte görülen ve hamilelik çizgisi (linea nigra) adı verilen tamamen normal bir belirtidir. Koyu renkli bu çizgi, hormonal değişiklikler nedeniyle oluşur ve geçici bir durumdur ancak doğumdan sonra, özellikle de emziriyorsanız, bir süre daha kaybolmadığını fark edebilirsiniz (Emzirme ile ilgili homonlar nedeniyle).
  • Vajinal akıntı. Muhtemelen bir miktar hijyenik ped depolamanız gerekecektir, çünkü hamileliğinizde akıntıda bir artış olabilir.
bu belirtileri yaşayanlar kimler ??? beğeni atsınn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…