5.Katta Nasıl Oturucammmmmmm :37:

8arzuarzuarzu8

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
161
5
38
Balıkesir
Kızlar bana fikir verin çok acilll beğendiğim bir ev var amaaa 5. katta ve ben balkondan bakınca korkuyorumm alışırmı acaba daha önce bu 3.ten yukarı bi katta oturmadım ama yardımcı olursanız sevinirimmm oturanınız varmı 5. katta biraz da takıntılımıyım acaba

Son düzenleme:
benimde yükseklik korkum var,uçağa asla binemem hatta teleferiğe bile

bende giriş kat ve 3.kat evlerde kirada oturdum

geçen sen ev aldık ilk koşulum max.5.kat yüksekliğiydi

ama ne oldu gittik 11. kattan aldık

evim kotta,

bir balkonum 9. kata

diğer balkonum 11. kat yüksekliğine bakıyor

9.kata alıştım aşağı eğilemiyorum ama biraz geriden bakıyorum,ama balkona felan rahat çıkıyorum

11.kat yüksekliğindeki balkonuma ise halen kapı eşiğinden öte gidemedim

camları soracak olursan eşim ve ablam siliyor sağolsunlar

sanırım zamanla alışırsın,

ben 1 senede 9. kata alıştım

seneye 11. kata da alışırım inş.

dipçik: eşime 2. evimizi max.5 kattan alalım diye halen ısrar ediyorum

Valla ben yüksek katları seviyorum 30. kat olsa itirazım olmaz tek hani elektirikler kesildiğinde nasıl çıkarım diye düşünürüm yoksa ne güzel işe manzarası iyi olur ferah olur :)

benim yüksek bina takıntım var depremlerden sonra. max 4 katlı bina tercih ediyorum. hele hele eski yapı olup da 10 katlı yerlerde mümkün değil oturamam.
kaç katlı bina?
yeni mi? vs bunlar önemli.

Yükseklik korkunuz mu var acaba? Belki balkonu camla falan kapatarak hem güzel bir kış bahçesi oluşturmuş olursunuz hemde korkunuzu gidermiş olursunuz. Ancak cam silme vs gibi ev işleri için ne yaparsınız bilemiyorum. Bunun içinde temizlik işlerine yardımcı birini alabilirsiniz.

Yıllarca 1.katta oturduk orayı sattık bazı sebeplerden ötürü yeni ev aldık ve tam 15.katyükseklik korkusuna gelince hala yükseklik korkum var 3 sene oldu taşınalı hala cam bile silmedim boyum kısa zaten,erkek kardeşim siler camları hep,çamaşır asarken falan ilk başta korku vardı artık oda yok ilk bir yıl biraz zorlandım ama sonra alıştım iyiki 15.katı almışız diyorum keşke 20 katlı falan olsaydı diyorum bazen 20.katı alırdık diyorum.

Ayni sorun bendede var, max. 3. katta otururum.
Bence o evi unut, rahat olabilecegin bir ev bulursun mutlaka.

Bina yeni yapılıyor Ev sahibide özenerek yaptırıyor vestiyerlerini mutfak dolaplarını banyo dolaplarını fln kendi yaptırıyor mütahite bırakmadan 5 katlı bina son katı işte tek sorunum 5.kat olması başka bir kötü yanı yok önü açık hatta mnanzaralı yükseklik korkum yok ama düşersem fln diye korkuyorumm yeğenlerim gelir düşerler fln diyorum kendi kendime annem babam nasıl çuıkacak diyorum fazla düşünüyorum heralde ama başka da istediğimm gibi bir daireyi bulamıyorum birazdaha beklesem başka yerden çıkarmı desem küçük bi yerde oturdğuğumuz için çevredeki evleride biliyorum kiraları pahalı benim istediklerimin burası hem bütçemize briaz daha uygun işte amaaan karar veremedim ki ben ve akşama ev sahibine diyeceğizz tutuyoruz yada tutmuyoruz diye başka soranlar oluyormuş çünkü ve ben pişman olmaktan kokruyorum yeni evliyim eşyalarımı tekrar bir taşımayla yıpratmak istemem sornadan (((

benim yüksek bina takıntım var depremlerden sonra. max 4 katlı bina tercih ediyorum. hele hele eski yapı olup da 10 katlı yerlerde mümkün değil oturamam.
kaç katlı bina?
yeni mi? vs bunlar önemli.

ipekcim bende senin gibi düşünürdüm eskiden,ev almadan önce çok araştırdık,ki ben toplu konut yapan bir inşaat firmasında çalışıyorum,

deprem sırasında yüksek konutlar daha çok sallanır ama yıkılma ihtimalleri normal binalara göre düşüktür canım,özellikle 99 depreminden sonra yapı denetime daha ağırlık verildi,yeni şehircilik planlamasında bu kadar çok yüksek konut yapılmasının sebebide budur.

için rahat olsun yani

ha bunu niye anlattım onuda bilmiyorum :44: çok korkuyorum yüksekten kedimi bunla avutuyorum sanırım

asansör bozulmuyor mu sık sık şey diyorlar bana asansör bozulur boyna çkmak zorunad kalırsn merdivenleri fln

evet bende en son öyle düşndüm ve söyledim evin sahibine dediki emekli öğretmen olduğundan herakde kuralcı biraz ben düzeni bozmak istemem yasak ya dedi dış görünümü bozmak dedi daha da üsteleyemedim

asansör bozulmuyor mu sık sık şey diyorlar bana asansör bozulur boyna çkmak zorunad kalırsn merdivenleri fln

Nadiren bozulduğu zamanlar oluyor ama çift asansör var bizde birisi bozulsa diğeri çalışıyor ikisi aynı anda bozulmadı hiç.

Bina sadece 5 katlıysa en üst katında oturmanızın bir sakıncası olmaz bence manzarada açıkmış zamanla alışırsınız gibime geliyor

Biz de balkonun birini cam balkon yaptırmak istiyorduk ama yönetim yasak dedi yaptırmadık.

Bina yeni yapılıyor Ev sahibide özenerek yaptırıyor vestiyerlerini mutfak dolaplarını banyo dolaplarını fln kendi yaptırıyor mütahite bırakmadan 5 katlı bina son katı işte tek sorunum 5.kat olması başka bir kötü yanı yok önü açık hatta mnanzaralı yükseklik korkum yok ama düşersem fln diye korkuyorumm yeğenlerim gelir düşerler fln diyorum kendi kendime annem babam nasıl çuıkacak diyorum fazla düşünüyorum heralde ama başka da istediğimm gibi bir daireyi bulamıyorum birazdaha beklesem başka yerden çıkarmı desem küçük bi yerde oturdğuğumuz için çevredeki evleride biliyorum kiraları pahalı benim istediklerimin burası hem bütçemize briaz daha uygun işte amaaan karar veremedim ki ben ve akşama ev sahibine diyeceğizz tutuyoruz yada tutmuyoruz diye başka soranlar oluyormuş çünkü ve ben pişman olmaktan kokruyorum yeni evliyim eşyalarımı tekrar bir taşımayla yıpratmak istemem sornadan (((

Bina sadece 5 katlıysa en üst katında oturmanızın bir sakıncası olmaz bence manzarada açıkmış zamanla alışırsınız gibime geliyor

alışılır heralde ya zaten başka şansım yk heralde alçak diye de beğenmeğim daireyimi tutayım ki :/ burası ne çok güneşşle kavurur nede karanlıkta kalır ışıması güzel bi köşe ama genede bilemiyorum ((((((((((((((

En son Antalya'da bir deprem olmuştu,6.0 civarıydı ve dediğiniz gibi zangır zangır sallandık,hatta 1.katta hissetmediğim en ufak depremleri bile yüksek katta hissettim ama dediğiniz gibi evimizde en ufak bir çizik bile yok.

Bence binayı da beğenmişsiniz en dip bodrum kat olsa güneş almıyor dipte diye şikayetler olur da üstte manzaralı güneş alan daire için hoş bir daireden pişman olunmaz bence 3.kat maksimumsa 2 kat daha üstü çok fark etmez ki

deprem korkum yok benim artık düzce depremini de gölcük depreminide yaşadığımz içn o korku kalmadı artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…