- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #20.161
merhaba arkadaşlar
bugün daha yeni gelebildim . hastanedeydik sabahtan beri. oğluşu götürdük ateşi yok dünden beri çok şükür ama nefes alamıyordu solunum güçlüğü vardı hava verildi 3 kere hastanede. doktor rengini beğenmediği için kan tahlili istedi kanda bi problem çıkmadı çok şükür ama kuzum çok yoruldu ağla ağla helak oldu ben de tamam oğlum burdan çıkalım sana çay ısmarlıycam dedim durdum çay tiryakisi kerata. canını yakan hemşireleri de polislere şikayet ettik onlar kızdılar dedesi ayrı kızdı ben ayrı biraz içi rahatladı ilaçlarını değiştirdi doktor daha tatlı şuruplar verdi. ses kısıldı zaten hiç kalmadı daha da kötü olursa tekrar hastaneye gidicez tekrar hava verecekler. ona bile ağlıyor ama yavrum. geçmişe şöyle bi yalandan baktım. geçmiş olsun diyen arkadaşlara diyemeyenlere hep teşekkür ederim. reyahn ablama çok üzüldüm benim de ölen hayvan dostlarım oldu acısını anlayabiliyorum. çikolatım listeni göremedim tekrar bakıcam şimdi. bu da benim dünkü listem
sabah: yumurta,peynir maydonoz zeytin 2 dl ekmek
ara: 3 kaşık sütlaç
öğle: 2 kaşık pilav 2 köfte kadar tavuk döner
ara: 3 diyet bisküvi, 1 avuç fındık fıstık badem kaju karışık ( tam ölçü olarak da avcumu kapatabiliyordum onlar elimdeyken )
akşam: 1 kepçe yeşil mercimek çorba, 2 kaşık pilav 2 kaşık kadar didilmişl haşlama tavuk
yarım saat yürüyüş, 2 yeşil çay 2 doğa pyhto slim 3 litre sıcak su
bu çatylar ve sıcak su ben aksini yazmadıkça hep varlar zaten.
tombilim oğluşunu okut sen...hatta onun için özel Kur an okut evinde.Yavrucak neler çekti
-canım çok güzel beslenmişsin,fakat meyve hiç yok.. kuru meyve yemişsin bu iyi fakat,taze meyvenin yerini tutmaz.özellikle günde iki portakal ve 1 elma yemeni öneririm.
-öğlen menünde eğer ki köfte yediysen,akşama tavuk yeme bence..he çok mu yanlış? hayır ,değil. sonuçta yemekleri sen yapmıyorsun ,önüne ne gelirse onu yiyorsun. doktorlar da diyetlerde her öğüne hem sebze de koyuyorlar hem tavuk/et/balık... ama araştırmalara ve başaranlara göre,bir öğünde 2 çeşitten fazla yemek ,kilo vermeyi engelleyebiliyor.(tavuk-salata , sebze-yoğurt...vb)
genel anlamda güzel bir menü...ama sütlaç tamamdır,daha yeme :)
senin şu sabah meyve olayına bayılıyorum valla harika olduğuna eminim. aslında yediklerin çok güzel ama öğlen yemeği biraz geçe mi kalmış diye düşünüyorum . gerçi o saate kadar boş kalmamış miden ama ve sağlıklı şeyler yemişsin. doruk olsaydı ahhhhh ahhhhh yapardı teyzene. minnacık parmağını da sallardı kafasını da. akşam yemeğinde bir problem yok çok da geç değil bana bakarsan benim 9 u geçtiği oluyor. geç yattıktan sonra o kadar önemli değil maksat yatmadan 2-3 saat önce yemek olayını bitirmek. buna uymaya çalışıyorum ben. börek de arada olacak tabii hem onu da karbonhidrattan sayarsak çok yağlı değilse karbonhidrat alımının eksiğini tamamlamışsın diyelim ama bi daha mesela öğle öğünün de olabilir ahhhhh teyzesi ahhhhh.lmaz:
bu arada eklemek istedim gazoz falan içemem ben normalde koalyı da çok sevmeme rağmen diyette değilken bile içemem gazlı ya mideme dokunuyor. ama o gün nasıl buz gibiydi nasıl güzel gitti anlatamam.
dün kaçamaklı bir gündü gerçekten de... bir yere gitmemek lazım bir süre... börek tava böreğiydi,yağlı değildi fazla..ama patatesli börek işte,en sevdiğim çeşit :kedi:
canım ,valla kaçamaklar sık yapılmadıkça(mesela sık sık sütlaç yemedikçe,börek yemedikçe,gazoz içmedikçe sık sık) ben kilo vermenin duracağına inanmıyorum. ben seni çok azimli görüyorum,inşallah vereceğiz...
çokom bu arada egzersize de başlayınca harika hissedeceksin kendini. biraz hareket nasıl motive ediyor insanı hem de dinçleştiriyor. hem de akıttığın tere kıyıp elin yemeğe gitmiyor. böyle de bir yan etkisi var. yürüyüş yaptığım günler ben daha dinç oluyorum akşam hemen uykum gelmiyor mesela.
ben 4 gündür wcye çıkamıyorum acayip şiştim napabilirim patlamak üzereyim artık aslında hiç böyle olmazdı bana neden böyle oldum anlamıyorum. kayısı deme midem bulanıyor kesinlikle yiyemem. hamileyken bir keresinde canım nasıl çekmişti tazesi vardı aldım 2 ye böldüm offf kabus gibi anlatmayım daha iyi. herhalde anladın zaten başka ne olabilir bir fikir ?
canım daha önce de dedim,ben geçtiğimiz sene spor yapıyordum. ve sporu o kadar çok seviyorum ki anlatamam,resmen vücudum sonrasında endorfin salgılıyor ve bunu hissediyorum.tokluk geliyor bana spordan sonra,1 saat tokum resmen... ve evet,spordan sonra gün boyu yediklerime dikkat ediyorum,yazık o kadar spor yapıyorum ,yemeyeyim diyorum..ben kesinlikle bundan sonra hep gideceğim,bana lazım spor.her açıdan.
şişlik olayına gelince... kelin ilacı olsa başına sürermiş. ben yaklaşık 40 günü geçik,regl olamıyorum. iki kere test yaptım,negatif çıktı.gittim kan testi yaptım,negatif..hamile değilim...ama regl yok! şiştim iyice,elim yüzüm davul gibi!
çok ilginç,ilk kez başıma geliyor.benim herşeyim düznlidir oysa.
çok antibiyotik kullandım ,sebep bu olabilir...eğer pzts gününe kadar regl olmazsam doktora gideceğim.
yarın sabah da maydonoz kaynatıp içeceğim,aklıma geldikçe de lahana yiyorum çiğ,sen de dene istersen...
başıma çok komik bir şey geldi ama reyhan ablam gelmeden anlatmam, evde kızlar yıkııyor şu anda....sonra anlatırım mutlaka...
..
merak ettim kallisim valla... süprizzzzz
geldim kallisim merhaba canlarim..
iyiyim canim toparlanmaya calisiyoruz kolay degil kisa bir zamanda degil 13 yil bebegimizdi dostumuzdu derdimizi dinleyen bizi teselli edendi.. yillarca yoldaslik etti bize bizimle izine geldi. hic yalniz birakmadi bizi. aci cektigini biliyorduk yinede bizimle gecirecegi hergün kardi....yamulan hasta kemikleri dayandi ayakta duramiyordu ama yasiyordu kemikleri dayandi ama kalbi dayanmadi. 5-6 hafta kadar önce acilari bitsin dedik bizde temizlenelim hergün bu cekilmiyor dedik.. doktordan randevu bile aldik uyutacaktim pasayi. sonra yapamadik tabi kimsenin ici elvermedi.katlanamadik pasayi uyutma düsüncesine..
vazgectik cokta sevindik sonra vazgectik diye ama olmadi yavrumun kalbi dayanamadi daha fazla. dün ben isten geldikten sonra yemek yiyordum birden oldugu yerde döndü hirildiyarak düstü.. bazen nefes aliyor bazen donup kaliyordu. aceleyle doktora götürdük.kalbi cok zayif dedi kalp krizi gibi birsey geciriyor dedi. sabaha cikmaz aci cektirmeyin dedi. zaten tüm hastaliklarindan haberdardi ve uyuttuk melegimizi. anlatilacak tarif edilecek birsey degil. sizi kayitsiz sartsiz seven tüm dünyasi sizden ibaret olan tertemiz saf bir hayvani uyutmak icin izin vermek cok zor. umarim hicbiriniz böyle bir karar vermek zorunda kalmazsiniz.. yasadigi günler sayiliydi hazirlikliydik ama yinede cok perisan olduk .
hic uyumadik sabah ise gidecegim kimse ayagima dolanmadi odasinin kapisini zaten kapattik bir müddet giremeyiz oraya. buzdolabini actim pasamin yemekleri dolapta. disari ciktim su tasi yemek kabi arada bahceye ciktim oynadigi topu kemirdigi oyuncaklari orada cok kötü oldum..
tek tesellimiz güzel yasadi cinsine göre uzunda yasadi. cok sevildi evimizde yasadi.
gittigin yerde zaten melek oldun pasam. güzel yavrum sensizlige alismak cok zor.. bu aksam eve geldigimde kimse beni karsilamadi bacaklarima sürünmedi.. evi bile taniyamadim sensiz kokusu sicakligi degismisti evin.. hic unutmiyacagim seni pasam güzel oglum benim..
reyhan ablam.................................ağlattın beni, ne yazacağımı bilemiyorum. zordur..çok zor.üzgünüm :teselli: