Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

]

canım tahin susamdan yapılır baya da yağlı bişeydir, bence hiç girme bu işe -tatlicadiarzu-
tamam tamam vazgeçtimmmm.barbunyayı koydum ocağa.

tıs sus biliyom yağ tabakasını susamı felanda hani bir izin çıkarda ye be anam nolcak dermisiniz dedim ama yokkkk.tamam vazgeçtim havuç salatalık kemiririm bende.

oburcum biz yazın tatile gittik ben diyette tam gazdım o aylarda ve ordada bozmadım.. her gün spora gittim yarım saat bir saat sonra yüzdüm durdum hiç yatmadım.. eşim açıkbüfe yemekleri görünce delirdi adamın tabağı yiyecekleri almadı düşün ben hep ızgara sebze salata filan yedim ama tabi kaçırdığım zamanlarda oldu tatlı dondurma filan abarttım bende eşimin çeyreğini yapmadım ama... ben spordayken eşim havuz başında yattı durdu.... dönüşte tartıldık eşim 2 kilo vermişti ben 1.5 almıştım... isyan ettim tabi eşim ne dese beğenirsin... bir gün havuzda omuzuna asılmıştım öyle yüzmüştü, seni taşımaktan zayıfladım sırtımdan inmedi ki canım çıktı dedi :roflol:

ufak kız hariç ortanca ve büyükte ona benziyor tahta gibiler ne yeseler yaramıyor ...sempatiksalakcinni

tamam canım bu gün yapalım belki biraz faydası olur artık sizinle ne konuşuyosam hepsinide okur.ama napim belki işe yarar boncuk ta küçüktü dimi olmazsa ondanda yardım isteriz kızlarla biraz konuşur yaşları yakın sayılır o daha etkili olabilir.

bende barbunya yapmaya karar verdim arkadaşım .benim en sevdiğim yemekler zeytinyağlılar etle hiç aram yok hatta evde kimsenin arası yok bu da bizim eksiğimiz.

mersam obur yazınca gördüm şimdi aman sakın sakın tahini kilo almak isteyenlere öneriyor doktorlar hemde şiddetle aşırı yağlı o sakın elleme...

tamam tamam vazgeçtim dolapta en arkaya koyacam söz .
et i ayrı yiyioruz az da olsa ama en çok tavuk yeniyor ona kimse ses çıkarmıyor balık ta sevmem ben eşim bayılır .çocuklarıda zorluyoruz ama omuyor.bende sade kavurma gibi yapıyorum bazen dolmanın içinde yediriyorum gerçi artık dolma felanda yaptığım yok kalorili diye .oburcum elimden geldiği kadar katkı maddesi kullanmıyorum ama bazen çorba ve pilavlarda kullanıyorum bulyonu yağıda kısınca yemeklerin lezzeti gidiyor bende arada kullanıp tatlandırıyorum.

kallisim bende tekrar sipariş verdim kromu başladım .
reyhan ablaya çok üzüldüm ya çok kötüdür şimdi bizim evde küçücük bir kuşumuz var bazen düşünüyorum ona bişey olursa ne yaparız .artık evin bir ferdi oluyolar.

bu gün bizimde pazar var ama vaktim olursa giderim.bu günde işim çok fazla .neyse yemek işini aradan çıkardım sayılır.aman oburum dikkat edelim işin en zorunu atlattık bak kaç gün oldu gayet iyi gidiyoruz.hepimiz birden.

kalliste sen bizi anlatıyosun ya tatil maceralarıda aynı .4-5 yıl kadar önce eşimle diyet yaptık yürüyüş yaptık 1 ayda ben 6 kilo o 9 kilo vermişti.ve benim yaptıklarımın yarısını bile yapmamıştı.bizimevdeki fark bir tek küçük zayıf aslında çok zayıf değil normal ölçülerde diğer kalan 3 kişi maşşallahımız var.

ay bende kaçimm bari mutfağım dağınık akşamdan onu toparlıyım sonrada pazara çıkayım haydi hoşkalın...
bende kaçim diyoeum ama laptop mutfakta hem yemek yapıyorum hem mutfağı düzeltiyorum hemde size yetişiyorum ama artık bende çıksam çok iyi olur hadin görüşürüz millet.

diziyi izledim geldimmm zemuszemus

ay bizim de bugün pazar var :roflol: hepimizin aynı gün mü dicem ama hemen hemen her gün bir pazar var burda da bugünkü çarşının orta yerinde o yüzden ben de bugün çıkayım bakayım ne var ne yok.. daha erken ama öğlen gibi çıkarım hava da süper görünüyorrrr

yerim ben o bebikleri :)
bir iki eksik malzemem var bijom,kabuk tarçın gibi..bugün alayım da yapayım...sen anlatınca canım çekti:)

aynen öyle...25 kg vermek ne demek! ben sana inanıyorum mersam ya,heyt be biz koç burcuyuz koççç... koç isterse,olur! işte o kadar! hadi gösterelim kendimizi :lepi:

kızın için de ne desem boş,sen de ne yapsan...onun kendinin farkında olması lazım be canım,kendinin yeterince istemesi lzm..inşallah o da istekli olur

ayy ne tesadüf..aynı alışverişe ben de çıkacağım bijom. evde ne peynir ne yoğurt hiçbirşey kalmamış,sabah sabah wasa kemiriyorum akannehir 8 mart çekilişi için de çıkmak lazım dediğin gibi...

sen o kocana inat çitleme sakın çekirdek mekirdek kız! bırak kaçta yerlerse yesinler,sen hep hafif hafif ye...

oburcuğum pardon ya herkes tanıyor diye aklıma geldi paşa reyhan ablanın köpeğiydi.. hastaydı çok....

ahh çok üzüldüüüüüümm :gitme: başınız sağolsun reyhan ablacığım

valla öyle bir anlattınız ki bu sebze alma işlerini,kapuskayı filan,canım çekti..dolapta lahanam var,ben de yapıcam kıskandım kallisim..neymiş efendim? bugüüüüüün kapuska günüymüş. afiyet olsun sempatiksalakcinni

ben de 10 dak ya çıkıyorum... nereye mi? spor merkezine...artık bugün startımı veriyorum ve hergün yediklerimle beraber yaptıklarımı da bir bir yazayım buraya...alışverişe de gideceğim. öpüyorum herkesi ve iyigünler diliyorum...dönüşte görüşürz!

merhabalar sevgili takımım.
bir kaç gündüz kabızlık problemi çekiyordum.
nasıl şiştim anlatamammafoldumben
iyiki kayısı var sayesinde düzeldim ve ara öğünlerimde muhakkak yiyorum.

ben de bu akşam karnabahar yemeği yapacağım.
lahanayı hiç sevmem, çiğ olarak yiyebilirim belki..
ama yalnız olduğum için kocaman bi lahana alamıyorum.

ah ahhh oburcum hani chokocum yazmis yakocana inat citleme hafif seyler ye diye.. benim rahmetli bir yengem vardi.. kücük abimin esi trafikkazasinda vefat etti... öyle narin ve güzeldir ki.. dal gibiydi.. biz böyle yerken o elinin tersiyle geri cevirirdi..ayy hem cok asil duruyodu yaa :)) birak onlar cit cit her aksam abur cubur yerken sen hic ilgilenme bile size afiyet olsun de ve elinde bardagin yudum yudum suyunu ic..b una kendini ve aileni alistiropuyorumnanaktan

ah bebeisim yaa su icilmez miiii su icilmez mii ben susuz yapamiyorum yaa..benim kide biraz normalin disinda fazla iciyorum bazen ..ama su icmedigimde basim agriyor..
meyveyide nasil yapsak, nasil alistirsak seni.. sevdigin bir meyve varsa ondan baslasan canim .. yada cok degil azar azar mesela yarim elma yarim muz gibi yarim yarim yarim baslasak... cok saglikli..meyve yediginde kendindeki degisikligi gözlerinle goruceksin

evet o meyveli müsliler de cok iyi meyve yerine gecermi bilmiyorum ama müsli cok faydali ve diyet icin en ideal yemeklerden .. bu nesfit kellogslardan daha iyi musli enerjisi yüksek kalorisi az yagi neredeysee yok

ohhhh begenicegini ummustum hatta begendiye busekilde:roflol::roflol:
ama aman allahim o irmik tatlisina ben bayildimmmm abartmiyorum bayildim cok hafif doktorda irmigi anlatinca bundan sonra tatli krizlerimde sadece bu olucak

sporu evet yillardir ara ara yaparim uzun sure ara verdigimde olur.1 kac ay ama genelde hareketli gecer gunlerim ve sporuda bisekilde yaparim hep yazin yuruyus kisin evde.. cocuklarla disaridada cok oynarim kosarim basket oynariz..onlarin cok faydasi oluyor. kondisyonumu hep koruyorum.. merdivende cok cikarim asansör hic kullanmam .. spor yapmadigim dönemlerde böyle basit detaylarla idare ediyorum

keske su icseydin canim ya etkilerdi yediklerini.. daha iyi olurdu bunu biliyorumda nasil daha iyi olurdu bunun aciklamasini yapamiyorum kaydirigubbakcemile3simdi ara yok sadece ogunler varya aralarda bol u ile metabolizma calisirdi fln gibi iste hem böeklerin disinda baska bisey yemedigin icin suyun yardimiyla dengelnirdi.. ben kafamda kurguluyorumda yaziya dökemiyorum :mymeka:

:roflol::roflol::roflol:

cadi takimim benimmmmm

ahhh ahhh bir pazarda suralarda olsa da gidiversek bizde ooooffhhh offhhh

merhaba arkadaşlar
bugün daha yeni gelebildim . hastanedeydik sabahtan beri. oğluşu götürdük ateşi yok dünden beri çok şükür ama nefes alamıyordu solunum güçlüğü vardı hava verildi 3 kere hastanede. doktor rengini beğenmediği için kan tahlili istedi kanda bi problem çıkmadı çok şükür ama kuzum çok yoruldu ağla ağla helak oldu ben de tamam oğlum burdan çıkalım sana çay ısmarlıycam dedim durdum çay tiryakisi kerata. canını yakan hemşireleri de polislere şikayet ettik onlar kızdılar dedesi ayrı kızdı ben ayrı biraz içi rahatladı ilaçlarını değiştirdi doktor daha tatlı şuruplar verdi. ses kısıldı zaten hiç kalmadı daha da kötü olursa tekrar hastaneye gidicez tekrar hava verecekler. ona bile ağlıyor ama yavrum. geçmişe şöyle bi yalandan baktım. geçmiş olsun diyen arkadaşlara diyemeyenlere hep teşekkür ederim. reyahn ablama çok üzüldüm benim de ölen hayvan dostlarım oldu acısını anlayabiliyorum. çikolatım listeni göremedim tekrar bakıcam şimdi. bu da benim dünkü listem

sabah: yumurta,peynir maydonoz zeytin 2 dl ekmek
ara: 3 kaşık sütlaç
öğle: 2 kaşık pilav 2 köfte kadar tavuk döner
ara: 3 diyet bisküvi, 1 avuç fındık fıstık badem kaju karışık ( tam ölçü olarak da avcumu kapatabiliyordum onlar elimdeyken )
akşam: 1 kepçe yeşil mercimek çorba, 2 kaşık pilav 2 kaşık kadar didilmişl haşlama tavuk
yarım saat yürüyüş, 2 yeşil çay 2 doğa pyhto slim 3 litre sıcak su
bu çatylar ve sıcak su ben aksini yazmadıkça hep varlar zaten.

Son düzenleme:

senin şu sabah meyve olayına bayılıyorum valla harika olduğuna eminim. aslında yediklerin çok güzel ama öğlen yemeği biraz geçe mi kalmış diye düşünüyorum . gerçi o saate kadar boş kalmamış miden ama ve sağlıklı şeyler yemişsin. doruk olsaydı ahhhhh ahhhhh yapardı teyzene. minnacık parmağını da sallardı kafasını da. akşam yemeğinde bir problem yok çok da geç değil bana bakarsan benim 9 u geçtiği oluyor. geç yattıktan sonra o kadar önemli değil maksat yatmadan 2-3 saat önce yemek olayını bitirmek. buna uymaya çalışıyorum ben. börek de arada olacak tabii hem onu da karbonhidrattan sayarsak çok yağlı değilse karbonhidrat alımının eksiğini tamamlamışsın diyelim ama bi daha mesela öğle öğünün de olabilir ahhhhh teyzesi ahhhhh. lmaz:
bu arada eklemek istedim gazoz falan içemem ben normalde koalyı da çok sevmeme rağmen diyette değilken bile içemem gazlı ya mideme dokunuyor. ama o gün nasıl buz gibiydi nasıl güzel gitti anlatamam.

çokom bu arada egzersize de başlayınca harika hissedeceksin kendini. biraz hareket nasıl motive ediyor insanı hem de dinçleştiriyor. hem de akıttığın tere kıyıp elin yemeğe gitmiyor. böyle de bir yan etkisi var. yürüyüş yaptığım günler ben daha dinç oluyorum akşam hemen uykum gelmiyor mesela.
ben 4 gündür wcye çıkamıyorum acayip şiştim napabilirim patlamak üzereyim artık aslında hiç böyle olmazdı bana neden böyle oldum anlamıyorum. kayısı deme midem bulanıyor kesinlikle yiyemem. hamileyken bir keresinde canım nasıl çekmişti tazesi vardı aldım 2 ye böldüm offf kabus gibi anlatmayım daha iyi. herhalde anladın zaten başka ne olabilir bir fikir ?

selamlarr.. reyhan ablama bakmaya geldim eve gelir gelmez ama tabiki gelememiş canım ablam benim yaaa nasıl üzgünsün sen şimdi...

başıma çok komik bir şey geldi ama reyhan ablam gelmeden anlatmam, evde kızlar yıkııyor şu anda....sonra anlatırım mutlaka...

kızların elinden aldım pc hemen bir kahve içip yemeğe geçeceğim gece gelirim bakamadığım mesajara bakmaya..

geldim kallisim merhaba canlarim..
iyiyim canim toparlanmaya calisiyoruz kolay degil kisa bir zamanda degil 13 yil bebegimizdi dostumuzdu derdimizi dinleyen bizi teselli edendi.. yillarca yoldaslik etti bize bizimle izine geldi. hic yalniz birakmadi bizi. aci cektigini biliyorduk yinede bizimle gecirecegi hergün kardi....yamulan hasta kemikleri dayandi ayakta duramiyordu ama yasiyordu kemikleri dayandi ama kalbi dayanmadi. 5-6 hafta kadar önce acilari bitsin dedik bizde temizlenelim hergün bu cekilmiyor dedik.. doktordan randevu bile aldik uyutacaktim pasayi. sonra yapamadik tabi kimsenin ici elvermedi.katlanamadik pasayi uyutma düsüncesine..
vazgectik cokta sevindik sonra vazgectik diye ama olmadi yavrumun kalbi dayanamadi daha fazla. dün ben isten geldikten sonra yemek yiyordum birden oldugu yerde döndü hirildiyarak düstü.. bazen nefes aliyor bazen donup kaliyordu. aceleyle doktora götürdük.kalbi cok zayif dedi kalp krizi gibi birsey geciriyor dedi. sabaha cikmaz aci cektirmeyin dedi. zaten tüm hastaliklarindan haberdardi ve uyuttuk melegimizi. anlatilacak tarif edilecek birsey degil. sizi kayitsiz sartsiz seven tüm dünyasi sizden ibaret olan tertemiz saf bir hayvani uyutmak icin izin vermek cok zor. umarim hicbiriniz böyle bir karar vermek zorunda kalmazsiniz.. yasadigi günler sayiliydi hazirlikliydik ama yinede cok perisan olduk .
hic uyumadik sabah ise gidecegim kimse ayagima dolanmadi odasinin kapisini zaten kapattik bir müddet giremeyiz oraya. buzdolabini actim pasamin yemekleri dolapta. disari ciktim su tasi yemek kabi arada bahceye ciktim oynadigi topu kemirdigi oyuncaklari orada cok kötü oldum..
tek tesellimiz güzel yasadi cinsine göre uzunda yasadi. cok sevildi evimizde yasadi.
gittigin yerde zaten melek oldun pasam. güzel yavrum sensizlige alismak cok zor.. bu aksam eve geldigimde kimse beni karsilamadi bacaklarima sürünmedi.. evi bile taniyamadim sensiz kokusu sicakligi degismisti evin.. hic unutmiyacagim seni pasam güzel oglum benim..

bijom phyo slim miydi doğru yazdım mı neyse işte o çaydan aldım.
bunu nasul içeceğiz acaba?
aç-tok günda kaç kez?

bijom phyo slim miydi doğru yazdım mı neyse işte o çaydan aldım.
bunu nasul içeceğiz acaba?
aç-tok günda kaç kez?

oceanım ben 3 kez tok karnına hemen yemek sonrası içiyordum ama 2 daha normaldir ben aşırıya kaçmıştım çabuk vereceğim diye.. bir de bijom yazar nasıl kullandığını daha sağlıklı bilgi olur senin için...

sağol ablacım opuyorumnanaktan
3 kez içsem daha çabuk verirsem ben de 3 içeyim yaakaydirigubbakcemile3
neyse o zaman yemeğimi yedim şimdi bi tane demleyeyim:hulya:

bugünkü yediklerim de şöyle:

sabah
1.5 dilim ekmek.biraz peynir, yeşilçay

ara
4 kayısı,3 fındık, 3 badem

öğle
2 dilim ekmek,5-6 kaşık pırasa,bir bardak ayran

ara
3 tane galeta(çok mu olmuş nebilmiyorumkismile)

akşam
ton balığı,2 dilim ekmek,biraz kuru soğan

spor 15-20 dk yürüyüş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…