Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Olsun 2 gün kısa bir süre dediğin gibi haftaya güzel bir eksiyle geleceğine inanıyorum
inşallah canım bende öyle umut ediyorum kararlıyım
doktora gittim canım o söyledi zaten çok üst seviyede değil dedi ilaç vermicem kilo verdikçe düzelir dedi 2 ay sonra tekrar kontrolüm var 2 ayda kilo vermezsem ilaç yazacak sanırım bende ilaç kullanayı sevmiyorum kilo vermem lazım o yüzden

senin hallediceğine eminim, geçmiş olsun, vericez bu kiloları inşallah hepimizde..

Kızlar dün diyetleri konuşmuşsunuz ben bu diyet kelimesini sevmiyorum yaa hatta listelerden nefret ediyorum Dukan diyetini hiç yapmadım bi ara incelemiştim ama bana pey uygun gelmemişti.Yakınımda yapan biride yoktu ama sebzeyi tamamen yasaklaması benim için yeterince korkutucu, buna rağmen tatlandırıcılara izin vermesi bana saçma gelmişti kolaya vs. de izin veriyor. Bence tatlandırıcılar yapay olan herşey insana zarar veriyor.Buda bilimsel bir çok araştırmaya konu olmuş ve ıspatlanmış.
Karatay banada en mantıklısı geliyor.Aslında Canan Karatayın söylediği şeyler amerikada yapılmış araştırmalarla destekleniyor.Karatay aslında doğal olan herşeyi yiyebilirsin diyor doyana kadar.Paketli gıdalar ve genetiğiyle oynanmış doğal olmayan şeyleri yemeyin diyor.Protein kesinlikle insanı tok tutan en önemli besin hücrelerimizinde yapıtaşı, doğal olan sebzelerde de doğal karbonhidratlar yeterince var.Ben karatay diyetinide tam anlamıyla hiçbirzaman yapmadım ama ekmek, makarna, paketli gıdalar yememenin ne kadar iyi hissettirdiğini deneyimledim.Ekmeği sadece kahvaltıda 1 dl yiyerek diğer öğünler yemeyerek daha iyi hissettim kendimi.Ben öğlen yada akşam mutlaka bir protein türü yemeye dikkat ediyorum, bazen iki öğündede yiyorum :) bu et oluyor peynir oluyor yumurta oluyor ama kendimi protein yediğim gün daha tok ve iyi hissediyorum.Et yemeği yiyorsam yanında salata yiyorum.Oda yeterli karbonhidrat ve vitamini sağlıyor.Meyve konusuna gelincede günde max 1 kez yemeye çalışıyorum çok abartmamaya çalışıyorum.Ben yıllardır insülin direnci ve hipoglisemi ile uğraşıyordum arkadaşlar.Hatta diyetisyenin verdiği listeleri yapmam gerektiğini söylemişti hastane bana yoksa sonucu çok ciddi olurmuşmuş Günde 6 öğünlü listeler varya.Ama düzelme olmadı sonra baktılar düzelme olmuyor 8 öğüne çıkardılar.İnanın o kadar sıkıntılı stresliydiki listelerdende o dönemde nefret ettim.Ellerimin titremesi,kendimi kötü hissetmem bayılmalarım düzelmedi.Sonra karatayın kitabını okudum kitabının bir bölümünde insülin direncinden bahsediyordu.İnsülin direncini yenmek içinde çok öğün değil az öğün yenilmesi gerektiğinden, yenileceklerden bahsediyordu hemde bilimsel olarak açıklamıştı, hormonların tepkilerini sürelerini vs. Sonra kendimce dediklerinin çoğunu yapmaya karar verdim.3 öğünden fazla yemedim, protein yedim mutlaka, paketli hiçbişey yemedim ve ekmeği 1 dl düşürdüm.Değişiklikleri 1 haftada farketmeye başladım, daha enerjik, şişkinliği olmayan, titremesi başdönmesi geçmiş bir insan oldum. Dedim tesadüfmü acaba :) 3 ay devam ettim bu arada kiloda verdim ve 3 ay sonunda testlerimi yaptırdım insülin direncim yoktu değerlerin süper dedi doktor.Dediki ne yapıyorsan aynen devam et şu değerler çok sağlıklı olduğunu gösteriyor dedi.Testler tam kan testleriydi vitamininden tutunda tüm hormon değerlerine kadar bakıldı yani.Bu arada aralarda mesela çikolatalı gofret yedim diyelim, yada makarna , yada benzeri bişey inanın hemen enerjim düşüyor o günüm kötü geçiyor.Enerjisiz, gergin mutsuz bir insan oluyorum. çok değil 2 saate etkisi böyle oluyor.Ay çok yazmışım ama :) özetle kızlar protein yeyin ,sebze yeyin, doğal yeyin ,dengeli beslenin, sağlığınız düzelsin kilo zaten veriliyor sağlıklı beslenince :) ha benim gibi gr gr gidiyor ama sabredin azcık

Canım guatr bilmem ama insülin direnci yanlış beslenmeden olan bişey.Eğer düzenli beslenir kilo verirsen onu yenersin.Ben yendim insülin direncini :) Belki guatr da öyledir

senin hallediceğine eminim, geçmiş olsun, vericez bu kiloları inşallah hepimizde..
inşallah canım kararlıyım ya zaten çok hızlı kilo vermek istemiyorum geri dönüşüde hızlı oluyor yavaş yavaş sağlıklı bi şekilde vereyim diye düşünüyorum bakalım

Canım guatr bilmem ama insülin direnci yanlış beslenmeden olan bişey.Eğer düzenli beslenir kilo verirsen onu yenersin.Ben yendim insülin direncini :) Belki guatr da öyledir
guatr da metebolizmayı yavaşlatıyor işte hep kiloyla alakalı şu kilolar herşeye zarar yav
ne güzel canım sen atlatmışsın darısı bana inşallah kilo verdiğim zaman düzelicek inşallah benimde

daha ilk haftadan ne toplantısıymış daa
Ya sorma kıyafetler değişmiş geçen seneki kıyafetleri yeniydi daha maviydi kırmızıya geçmişler birde bir ihtiyaç listesi verdi birde dışardan ek dergi istedi pazartesi hepsi hazır olsun artık başlıyalım derslere dedi yarın yine çarşıya inicem...

sırf masraf olsun diye yapıyolar ......

Günaydın kızlar benim kilom da geçen hafta 76.2
bu hafta 76.5
Fark +300

Kızımı okula gonderip ugrarim yine

canım çok geçmiş olsun sana, atlattığına sevindim, türk milleti olarak en büyük sorunumuz bizim sanırım insülin direnci..
söylediğin bişeye katılmıcam, dukan sebzeyi sınırlandırmıyor, günlük aldığın proteini geçmeyecek şekilde nişastalı sebzeler haricinde yiyebilirsin diyor. ama bunu 1 gün ye 1 gün yeme, yada sana bağlı istersen 5 gün ye sonraki 5 gün yeme diyor.

ben şahsen karatay diyetini hiç araştırmadım, hayatım boyunca hep dikkat ederdim, öyle doya doya yiyim, istediğimi yiyim modum hiç olamadı maalesef, ama +2 - 2 gidip gelirdim hep. hatta bakıyorum yazılan menülere bazen, ben hep öyle beslendim ki, ama hiç kilo vermiyodum. sanırım bazı yasakları olan bi listeye ihtiyacım varmış benim. ama siz burda bahsettikçe karatay diyetine sempatim artıyor.

Bende dukanı yapmadım canım dedimya karatayıda tam anlamıyla yapmadım.Sadece bahsettikleri bazı şeyleri baz aldım.Dukanı sadece internetten okuduklarım kadar biliyorum ama sanırım onun birkaç devresi var.O devrelerde bazen sebze bazen protein yasaklanıyor filan gibi :) yanlışta biliyor olabilirim tabi emin değilim.Önemli olan kendimize en uygun beslenme tarzını bulmak, oluşturmak ve devam ettirebilmek bence.Ben kendime uygun olanı kendimce bulmaya çalışıyorum.Kendi yanlışlarımı tespit ederek onları yok etmeye çalışarak devam etmeye çalışıyorum.burdada farklı şeyler deneyen arkadaşların deneyimlerinden yararlanmaya çalışıyorum :) Umarım hepimiz kilolarından kurtulmuş sağlıklı insanlar olarak hayatımıza devam ederiz

Bu arada sen ve keremcem gayet iyi gidiyorsunuz devam edin bence

amin canım inşallah..

Bu arada sen ve keremcem gayet iyi gidiyorsunuz devam edin bence

ay valla bende seviyorum diyetimi, dışardan zor geliyor herkese ama alıştım sanırım.. henüz bırakmaya niyetimiz yok değil mi medusa38

***5. Takım 483&484. Etap***

tatlitambak (76,2/76,5/-0,3/-%0,20)
etaplar birlestigi icin yüzdesi 2'ye bölündü
denhizx (68,2/67,8/0,4/0,29) etaplar birlestigi icin yüzdesi 2'ye bölündü
inatettimolacak (71,5/72/-0,5/-%0,35) etaplar birlestigi icin yüzdesi 2'ye bölündü
parkbyull (89,7/90,1/-0,4/-%0,22) etaplar birlestigi icin yüzdesi 2'ye bölündü
tugce1325 (57,6///) mezun olmak istiyor
Nanelibal (81,5/82,8/-1,3/-%0,80) etaplar birlestigi icin yüzdesi 2'ye bölündü
hayat masal (65,3///) etaplar birlestigi icin yüzdesi 2'ye bölündü
baharakcil (75,5///) etaplar birlestigi icin yüzdesi 2'ye bölündü
w e n d y (66,6/65,7/0,9/%0,68) yeni üye başlangıç tarihi: 25 Agustos, başlangıç kilosu: 68,1 hedef kilosu: 57 / etaplar birlestigi icin yüzdesi 2'ye bölündü
keremcemim (86,5/85,5/1/%0,58) yeni üye başlangıç tarihi: 6 Eylül, başlangıç kilosu: 88,4 hedef kilosu: 55 / etaplar birlestigi icin yüzdesi 2'ye bölündü

5. Takım Ortalama: %

toz-pembe (71///)
kilosu sabit, yeni üye başlangıç tarihi: 21 Eylül, başlangıç kilosu: 71, hedef kilosu: 63
nilsub (81,5/80,2/1,3)
btlbetul (65,6/66,7/-1,1)
blanche_ea (59,5//)
ebrusonmez (60,6//)

Bizi. Yuzdelerde bolunuyormiymus ben eşimin işleri nedeniyle disardaydik yeni girebildim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…