Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
bakim de kallisim ilk etaplarda ben kilo almadım ki hiç :) sanırım o zamanlar biraz eksiklik vardı bu işlerde. neyse sonuca bakalım. bu yarışma sayesinde 10 değil 17 kilo verdim ben. biraz saçma bi hesap sistemi hep söylemişimdir ama yine de karne için bir teşekkür edeyim..
Öyle bıkkın, öyle bunalımlı günler geçiriyordum ki, hayatımın en kilolu dönemine girmiştim dur durak bilmeden her geçen gün kilo üzerine kilo ekliyordum.. Sağlığımın iyice elden gitmesinden korkarak bir an önce kilolarımdan kurtulmak istedim ama bu "bir an önce" sözcüğü o kadar itici ve uzak görünüyordu ki bana tek başıma yapamayacağıma karar verdim.. Diyet destek ürünü kullanıp ilk başlarda hızla kilo verirsem belki heveslenip gerisini getiririm diye düşündüm, bu destek ürününü araştırırken tesadüf eseri bu foruma geldim, gelmişken etrafada bakıp çıkayım dedim ki diyet bölümü diye bir yer var ve pek bir hareketli...kaydirigubbakcemile2
Meraklı maydanoz oluşum o günlere dayanır.. Tahmin etmediğim bir kalabalık, bir telaş, ortada adı sürekli geçen bir Püsküüt kişisi:1closedeyes: adını anar anmaz hemen ilk gün hayalimde canlanan Püsküütü anlatmam gerek şutarafagitti 85 kilolarda, saçlar kıvırcık ve omuzlarda opuyorumnanaktan ukala, herkesi peşinden sürüklemek kendisini popüler yapmak için uğraşan bir tip:dilcikar: yeminle ilk gün düşüncem buydu ilk kez açıklıyorum..Neyse, başkan ukalada olsa bende yararlanmalıyım dedim, hemen zayıflama yarışmasına adımı yazdırdım, o ne tatlı telaş o ne heyecan, gecenin bir yarısına kadar ilk eşkeltirme listeleri açıklanacak belli kurallar koyulacak diye herkes beklemede... İlk listeler açıklandı takım arkadaşlarım ile omuz omuza destek ile zayıflama heyecanı sardı benide herkes gibi, heyecan ama ne heyecan, elimde defterler takım arkadaşlarımın bilgilerini yazıyorum ne anlatırlarsa not alıyorum, yetmedi yarışmada ki tüm takımları tek tek gezip hiç bir mesajı kaçırmadan hepsini okuyorum, kim nerde ne yazdı hesabını tutuyor kendime pay çıkartıyorum... Bu heyecanım iki yılı tüketmeme rağmen hiç bitmedi, tükenmedi kendim bile inanamıyorum..
Zaman geçtikçe ukala diye tanımladığım Püsküütümün gerçek yüzünüde görmeye başlıyorum, o ne bıkmaz usanmaz bir kiilik inanması güç bir enerji deposu, her gün yeni fikirler üreten, herkese elini uzatan bir kişiyle karşı karşıyayım.. İki yılda öğrendiğim öyle çok şey oldu ki anlatmaya kalksam ne vakit yeter nede sabır.. Sadece yaşama dair değerleri bir kez daha gözden geçirmemi sağladığını ve dünya üzerinde ki varlıklara daha değişik duygularla bakmamı sağladığını söyleyebilirim bu kazançlarımdan sadece iki tanesi...Her geçen gün ile ilk düşüncelerimden eser kalmadığını gördüğüm an yerini utanma değil de başka türlü duygular aldı bunu nasıl açıklayacağımıda bilemedim şimdi:sm_confused:
İki yılda gözlemlediğim bir şey var Püsküütümde bitmek tükenmek bilmeyen bir hoşgörü, karşındaki insana biraz daha ne verebilirim çabası, tükenmek bilmeyen enerji, her yeni güne yeni fikirlerle uyanan bir beyin ve yüreka.s... Ben bu insanın çabasını gördükçe hayatımın çok anından utandım, bir insan umursayan ve umursamayan yüzlerce kişi için bu kadar çaba harcayabiliyorsa bende kendim için yapmalıyım diye düşündüm ve bu yolda bırakıp gitmemek için önce kendime sonrada ona söz verdim, sen bu gemiyi terkedene dek seninleyim dedimvereliniortak...
Bazı arkadaşlarımız tarafından her mesaja anında çıkıp cevap vermem, yorum yapmam aynen benim ilk anlarda ki gibi Püsküütüme kondurduğum ukalalık olarak görülebiliyor ama tanıyan arkadaşlarım bilirler, kime elimi uzattıysam ucunda hiç bir çıkar olmadan belki yardımım dokunur amacıylaydı, yanlış algılandığım anlar çok oldu ama hiç kimseye ne kırıldım nede kızgınlık duydum, hayatımızda öyle çok sıkıntı ve üstesinden gelemediğimiz dertlerimiz var ki burayı keyif aldığımız, kızgınlığı, kırgınlığı sokmadığım bir yer ilan ettim...
Dile kolay derler ya işte o misal benim bu yarışmada ki yolculuğumda dle kolay ancak başedebilmem zor bir yolculuktu;
-Yeniden başlıyorum
-Bu gün kaçamak yaptım ama yola devam asla 2. kaçamağı getirmemeliyim
-Off çok sıkıcı, bırakıp gitsem
-Cumalardan hoşlanmamaya başladım tek sebep şu tartı aleti
-Yok artık dayanamıyorum, diyettende sıkıldım herşeydende ve artık gidiyorum
-Bu kadar yol aldım nereye gideceğim ki, ya yine 100 küsür kilo olursam aynı yolamı gireceği hayır hayırrr
-Öyle çaba harcadım ki başarmaya az kaldı
-Öyle çok zaman geçti ki şu kilo derdiyle, alması, taşıması, farketmesi, kabullenmesi, tekrar zayıflamaya çabalaması bir ömür sürdü, hayatımın hatası..
-Az kaldı biraz daha sabır, böyle umursamaz davranayım bir süre sonra tekrar asılarak devam ederim
Böyle diye diye bu kadar süreyi bitirdim arkadaşlar, yarışmadan çok kısa bir süre sadece 2 hafta önce girdim "hayatımın diyetine" ama diyette değil "yaşam biçimi değişmiş" olarak yola devam ediyorum o zamanlar 107.0 gibi bir koskoca rakamlar zinciri vardı karşımda şimdi bakıyorum gayet güzel yol almış adeta başarmışım, şimdi dahada moral buluyorum düşündüğümde ve şu kalan rakamıda verebilmek için enerji depoluyorum...
Hayatımın değişmesini sağlayan Püsküütüme ne teşekkür yeter nede bir kelime ile anlatabilirim ona karşı hislerimi..
İki yılda 3 takım ve sayısını hatırlamadığım yol arkadaşım oldu, bir çoğu bıkıp usanıp gitmiş olsada elimden tutan, desteğini, anlayışını, ciddiyetini, samimiyetini hiç terketmeyen bir çok kişi tanıdım kendilerine çok teşekkür ediyorum...
Yolu yarıda bırakmak zorunda kalan ama telefon desteğiylede olsa bu işi beraberce gayette güzel götürdüğümüz celebrian, ilk göz ağrım serserim aşem, diğer takımlardan ziyaretlerini hiç eksik etmeyen aebenim...Adını saymakla bitiremeyeceğim tüm yarışma arkadaşlarıma bir adımda olsa katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum..Adını saymadığım çok arkadaşım var hepsine teşekkür ediyorumm..
Güncel takımımdaki en saf en masum duygularla arkadaşlığını esirgemeyen asya25'im:1hug:, bunaldığı zaman menapozdayım diyerek ona dokunmamızı engelleyen ama her dem ter-ü taze Reyhan ablacığımopuyorumnanaktan, hayatındaki sıkıntılara rağmen bizimle paylaşımını eksik etmeyen çikolatım:bbo:, sarı civcivim tracking güzelim Atatürkturkbayragi dövmelim sportim, kuruyemişleri kase kase yiyip sonrada bu kadar yedim ama neden kilo veremedim diyen canzicimcokacimcoook, uzun süredir taşınma telaşında olup kilo bildirimi yapmasada takımın en iyi kilo veren ünvanını kaybetmeyen cedricimzemuszemus, yüzme sevdalısı tüm ailesi ile beraber başarılı bir şekilde kilo veren diyet zeytin üreticimiz mersamız:asigim:, çifter çifter diplomayı cam silme alanında uzmanlık için yeterli bulmayan ve yenisi için çabalayan alkisalkisalkis bijocuğum, kilo vermeye çok hevesli ama hayatın sıkıntılarından kurtulup aramıza gelemeyen xtabucum, deli fişek SBG cimdelikafadulden, cici bir anne olma yolunda şevkle ilerleyen honeyim:CüvCüv:.
Ve gen ikizim, ruh ikizim kardeşim Mehalimvereliniortak hepinize nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum çok ama çok sağolun tüm destekleriniz için..
33.0 Kilodan beni kurtaran tüm arkadaşlarım ve yıllardır içimdeki beni utandıran Kallisteye çok saygı duyuyor, teşekkür ediyor ve öpüyorum...
nerden de girdim bu mezunlara.. iş yerinde ağla ağla bi hal oldum rezil oldum kızdım kendime tekrar ağladım.. zaten çok hassas bi dönemdeyim.. tam bakayım şu mezunlara dedim sondan başa doğru kurcalamaya başladım.. aa dedim bu ne be 80 yukarı yok kimsemi yok dedim benim en azından şu andaki kilomdan düşen.. pat karşıma kalliste çıktı.. yazıyı okumaya başladım anam bi ağla bi ağla ben.. anca toparladım kendimi şimdi lavabodaydım bayadır.. :gitme:
çok duyguladım..
valla geçenlerde bi karar verip dün bozunca (regl başladı dün benim ayrıca) bi garip olmuştum zaten.. ama bu yazıyı da okudum anasını verdiğim kararı tekrar veriyorum ve artık yeter..
Artık Diyet ve Egzersiz Programını Bozan Bir Candy "Asla" göremeyeceksiniz.. (bi önceki kararımda asla yoktu sanırım)
Teşekkürler Kalliste..
ayrıca takım kaptanım olduğun için belkinim biraz daha etkilenmişimdir.. :kedi:
candycim benimde gözlerim doldu inan yazdıklarını okuyunca ama ben o yarı mezuniyet yazımı yazarken çok ağlamıştım cidden :)) o yüzden şimdi sadece gözlerim doldu.. birazcıkta faydası olsa senin için çok mutlu olurum... durmayalım bu yaz üzülmeyelim arkadaşlar yazları daha çok moralim bozuluyor benim lütfen yapmayalımda bitirelim şu işi en azından yol alalım..
hadi candycim büyük bir adım bekliyorum yeme olayıda senin:teytey:
günaydinnnnnn. yine muhtesem güzel bir sabah sicak günesli aydinlik. ay iyiki evde kalmisim bu hafta.. aliskanlik yaparsa bundan sonra isim zor :))))))
yukardaki kallisimin mezuniyet yazisindan sonra bende cok duygulanmis vaziyette hepinizi kocaman öpüyorum..opuyorumnanaktan
bakim de kallisim ilk etaplarda ben kilo almadım ki hiç :) sanırım o zamanlar biraz eksiklik vardı bu işlerde. neyse sonuca bakalım. bu yarışma sayesinde 10 değil 17 kilo verdim ben. biraz saçma bi hesap sistemi hep söylemişimdir ama yine de karne için bir teşekkür edeyim..
bijom ilk başlangıçlarda değişik bir hesaplaması vardı bildiğim kadarıyla çünkü daha önce honeyde itiraz etmişti mesela benimde verdiğim kilo 32 kilo filandı... daha önce açıklamasını almıştım ama unuttum inanki...
günaydın kızlar
dün kötü bir gündü benim için her yönden iş yönünden de diyet yönünden de oğlum için üzüldüm biraz o da var. diyeti hiç anlatmayım dün canımı çok sıktılar ağla ağla bi hal oldum belki de içime atmanın sonucu eşime destek olmalıyım diye duygularımı hep sakla hep sakla dün de biri biraz ağır konuşunca boşaldım ben sonra eşim görmesin diye düzeltmeye çalıştım elimi yüzümü ama o kendine bozulduğumu zannetti mecbur açıkladım neyse bunun üstüne 1 kıymalı yedim onun dışında iyiydim sabah normal kahvaltı 1 dilim ekmekle akşam da ızgara balık yedim biraz 1 kepçe çorba içtim yanında salata vardı biraz da ondan.
oğluma üzülmeme gelince benim kayınvalidem sabahtan çıkıyor bu her gün böyle oğlumu kayınpedere bırakıyor veya beraber gideceklerse dün olduğu gibi eltime bırakıyor eltimin de 2 çocuğu var 3 ü bir araya gelince ortalık toz duman kendisi yok onun günü bunun oturması şunun mevlütü bunun ölüsü şunun dirisi derken akşam zor yetişiyor eve yemek yapmaya. kayınpederim de idare etmeye çalışıyor oğlumu ama erkek işte çoğu zaman bakıyorum poposu iyi temizlenmemiş oluyor yemek yediremiyor oyun falan beceremiyor daralınca hemen süte bisküviye atıyor onu yediriyor bugüne kadar ben onu yemek sayıp yedirmedim bile oğluma. abur cubura alışmasın dedim hep. oğluşla kaliteli vakit geçiremiyor legolarıyla falan oynatmıyor kitaplarını okutmuyor falan filan işte çok hareketli bir çocuk zaten çok yoruyor yaşlı adamı biliyorum o da bunalınca tv de nerde polisiye silahlı filmler var diziler var açıyor izletiyor arka sokaklar tutkunu oldu çıktı çocuk kayınvalidem niye böyle yaaa insan bu kadar mı duyarsız olur ben onların açtıkları borçları tüketebilmek için kendimden geçtim didinip duruyorum yardım etmeye çalışıyorum eşime o fink atıyor gezmede. ağır oldu biraz farkındayım yazdığım için de üzülüyorum ama dayanamıyorum artık valla ben gitmesin demiyorum ki gitsin tabi gezmesinden de kalmasın ama her gün her gün sabahtan akşama yok hanım evde. eşim de dayanamıyor valla üstüne de gidemiyorum bir şey söylerse ağır söyler valla konuş kayınvalidenle demeyin konuşulmuyor valla tek kelime ben hiç bir sohbet ortamı kuramadım onlarla o kadar uzağız ki birbirimizden benim farklılıklarımı kabul edemiyorlar ben de onlar gibi oluyum istiyorlar bu da bu kızın düşüncesi diyemiyorlar hep beni aralarında eritmek istediklerini hissetmişimdir böyle düşününce de iyice isyan ediyorum yoluna gitmek varken ille aykırılık yapıyım istiyorum
aman neden anlattım ki sabah sabah doğru dürüst bişey yok gibi anlatacak yok da o yüzden anlattım zaten
ufff saçmaladım gerçekten kusura bakmayın artık bu mesaj da böyle oluversin
yok hayatım yaaa bu karne ara karnemdi benimsempatiksalakcinni hani artık veremiyordum ve bıkmıştım diyetten ara vermiştim verdiğim arada yaz tatilini kapsıyordu süre uzun diye karnemi aldım sonra devam etmek üzere sempatiksalakcinni ve şimdi devam iştesempatiksalakcinni
reyhan ablam burdada yine çok güzel bir hava var müthiş yani baharın en güzel günleri sanırım ama yarın yağmur yağacakmış burada senin orda inşallah bozulmaz...
tombilicim üzülmekte haklısın canım birde yazdıklarından bizimle paylaştıklarından pişmanlık duyma lütfen kimse kimseyi bunaltmıyor canı isteyen yazar o an o ruh hali içinde değilsek yazmayız kimsede bunun kusuruna bakmaz cevap için...
senin durumunu düşündümde ciddi ciddi problem bir yaşamınız var canım hem oğluşun için hemde sizin için tabiki... kayınvalidenin gezmesi değil problem ama geçende aklımdan şey geçirdim sokakta gördüğüm bir kaç yaşlı baya vardı torunlarını koymuşlar arabasına keyifle geziyorlardı imrendim yani olması gerekende budur şevkatle bakılmayacaksa o çocuğunda ruh hali bozulacaktır... ama pekte yapabileceğin bir şey yok..ayrı evde olsanız kardeşin filan olsa kendi tarafından biri olsa baksa diyeceğim ama böyle bir imkanında yok sadece eşinle sakin bir şekilde konuşmayı başarmalısın birbirinizi kırmadan kimseninde kırılmasına sebep olmadan.. içinden geçenleri şikayet gibi değilde endişe ettiğin için olduğunu hissederek anlatabilirsen başarılı olabilirsin...
eşimle problem yok zaten o biliyor neler hissettiğimi ve aynı şeyleri o da hissediyor o yüzden çok üstüne gidemiyorum zaten hani bilmese görmese ona anlatmaya çalışırım ama onda bir de şey var benim anneme gidiyoruz mesela arada sırada kayınvalidemin misafirleri olunca yollanıyoruz hazırlık yapabilmesi için o zaman kendi annemlerin tüm hayatı doruk oluyor ne yedirsek ne içirsek şaşırıyorlar nereye gezmeye götürsek bugün yemek yemedi kızım dışarda yer mi acaba lokantaya götürelim mi biz gitmeden dorukun sütleri meyveleri yoğurtları hazır oluyor annem kullandığı ilaçlardan beri sabahları 12 den önce uyanamıyor artık önceden 6 dedin mi ayaktaydı kadın ama ne zaman doruk gitse o ne zaman kalksa annem de zorlanmadan kalkıyor oğlum 6.30-7 gibi en geç uyanıyor ama kayınvalidemlerde bu durum şöyle oluyor doruk kalkınca annem babama sen kalk benim şuram ağrıyor buram tutuldu diyor ama geçen misafiri gelecekti herkesten önce kalktı hazırlıklara girişti sızlanmadan benim annemler de emekli insanlar sonuçta ama varlarını yoklarını torunlarına harcıyorlar kızım bak yeni bi oyuncak gelmiş markete şöyle eğiticiymiş böyle eğiticiymiş diyip hemen alıyorlar gece 10 sefer kalkıyor üstünü örtüyor iki aile arasındaki farkı da görünce eşim daha da eziliyor bana karşı annem hasta olmasa gül gibi bakar oğluma hem de onların yaptığı gibi 30sene öncenin bilgileriyle değil devamlı okur araştırır annem tv de programlar izler kendini yetiştirir bilmediği varsa araştır bakalım bu konuda neler yapabiliriz der bana ben anne bak böyle yapma yanlış dersem hemen aman ben sizi de böyle büyüttüm ne oldu tosun gibisiniz demez yani
of bunaldık vallahi kendi evime geçip kafama göre bi bayan bulmak istiyorum annemlerde sık sık gelip giderler kontrol ederler en güzeli bu olacak ama ah o para yok mu mutluluk getirmez derler bi de palavra vallahi de getirir billahi de getirir
tombilicim en kısa sürede dileğin gerçekleşir sende kendine ait bir eve çıkar düzenini kurar rahat edersin inşallah... umudunu kaybetme canım yeter ki güzel düşün.. olacaktır mutlaka...
yaa havaların düzelmesiyle beraber bana bir şeyler oldu bir el işi yapasım var bir el işi yapasım var bu kadar olur nasıl zevk alıyorum böyle değilim her zaman.. dün kendime bir bluz birde eşofman altı diktim bir de trikodan hırka yaptımzemuszemus
şimdi sabahtan beri sitelere geziyorum yine araştırıp duruyorum canım nasıl oyuncak filan dikmek istiyor takı yapmak istiyor tasarımcı ruhum açığa çıktısositososito ve karar verdim ablama gidip döneyim bir blog hazırlıycam yaptıklarımın satışı için aklinialirimsmile belki başarılı olurum ne dersinizhihoyyyt
bijom kim ne derse desin olurmu sonra büyük pişmanlık yaşarsın allah göstermesin daha öncede kötü deneyim zaten yaşadın nasıl o bebişe bu kötülüğü yapmayı göze alıyorsun ki evin tozu pisi bebişinden daha mı kıymetli..