- 15 Nisan 2016
- 3.428
- 11.686
- 208
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #230.081
Ya ben de dün o rapor islerine bi giristim, arastırdım yani. 32'de bi gidip calısabilir raporu alıyorum degil mi izne sonra ayrılmak istiyorsam? Sonra 37'de bi daha mı alacagım? Ben bir de bu dönem doktorayı donduracagım icin ayrıca bi rapor daha almam lazımmıs sanırım. Ay anlamadım, 3 kere rapor almak da istemiyorum :) Sekretere bi soracaktım bak onu, gidip sorayım aklımdayken :)
Selamlar kızlar..
canım benim ilk oğlan 40 haftayı devirip doğum kanalına bile girmemişti yaww zorla sezeryanla geldi hiç niyeti yoktu dünyaya gelmeye:)
bu arada arkadaşına söyle tatlım göğüs yarası için en iyisi tahinin üzerindeki yağı sürsün göğüs ucuna hiç lansinoh falan uğraşmasın hemen iyileşiyor tecrübe ile sabittir
tatlım 1-2 dilim norveç somonu kuşbaşı doğruyorsun biraz tereyağında çeviriyorsun bir kenara koyuyorsun sonra evde karides kalamar midye ne varsa onları da koyuyorsun genelde birer avuç koyuyoruz biz onu da wok tavada çeviriyorsun kenara koyuyon daha sonra piyazlık soğan varsa biber falan doğruyorsun bi de mantar tereyağında çeviriyon ama yağı abartmadan kiremit tepsiye önce balık ve deniz mahsüllerini koyuyorsun sonrasında soğanlı sebzeleri koyuyorsun üzerine biraz salçalı su fırına veriyorsun eğer istersen fırından indirmeden kaşar atıyorsun üzerine manyak bişey oluyor bizim evde deniz mahsülleri çok sevilir eşimin uydurduğu bir yemek ama çok seviyoruz biz eğer deniz mahsülleri seviyorsanız mutlaka deneyin muhteşem oluyor
@matilda34 nerelerdesin tatlım bak ihmal ettin buraları yoksam kg mu aldın uğramamak hayra alamet değil
canım metro yok mu kayseri de biz dondurulmuş kalamar karides ve midye alıyoruz deepfreze de sürekli bulunur hemde fiyatı oldukça uygun tavsiye ederimaa eşim bayılır, deneyelim bulursak tabi mahsülleri :)
ay inşallah öle değildir kaptanım
canım metro yok mu kayseri de biz dondurulmuş kalamar karides ve midye alıyoruz deepfreze de sürekli bulunur hemde fiyatı oldukça uygun tavsiye ederim
Aaa aklımda olsun kaptanım tahin decanım benim ilk oğlan 40 haftayı devirip doğum kanalına bile girmemişti yaww zorla sezeryanla geldi hiç niyeti yoktu dünyaya gelmeye:)
bu arada arkadaşına söyle tatlım göğüs yarası için en iyisi tahinin üzerindeki yağı sürsün göğüs ucuna hiç lansinoh falan uğraşmasın hemen iyileşiyor tecrübe ile sabittir
Baktım canım hatta dün de bugun de sordum sekreterlige sorun olmuyormus bizde. Nisan sonu/mayıs başı dogum yapıcam yani, doktorada da dönem sonu tez izleme komitesine sunum yapmak gerekiyor, nasıl sunayım 40'ı cıkmamıs bebemleAy ördekcim olmasın Koçbende ki hayırsız ördek de koç olmuyo bu yavrular koç olunca.. boğa olsun benim gibi
Rapor kısmında da şöyle bişey söyleyeyim.. Benim doktora arkadaşımın okulunu dondurmak için baya uğraştırdılar. Bizim yönetmelikte söyle yazıyomus ... (diğer şartlar ne hatırlamıyom) doğum şartıyla program dondurulur yazıyomus. yani hamileyim artık gelemıyom okulu dondurucam dıyemıyomussun.. 3kere reddettıler kızın basvurusunu.. En son doktoru raporuna hamılelıgın son zamanları zor gecıyor yolculuk ayakta durmak yasak,istirahati önemle arz olunur diye ballandıra ballandıra rapor yazdıAnca oyle zor bela dondurdu okulunu. ona da yarım dönem izin veriyolarmıs..
İyice bak yönetmeliğe canım sıkıntıya düşme sen de
Ay bak kafam iyice karıstı simdi :)evet canım 37. haftada gidip artık çalışamaz raporu alıyosun :) daha doğrusu doğum iznine ayrılma raporu, sanırım o doktora içinde geçerli olması lazım. hani net bi olay ya :) 32. haftaya girince pazartesi git olur mu rapor almaya, 32. girer girmez gitme. şöyle ki; bizde matbu bi form vardı, doğumuna 56 gün kalmıştır diye, o formu almaya (güya 32. hafta biter bitmez gittim) çarşamba gittiğim için çarşamba izne ayrılmak zorunda kalmıştım, pazartesi gitsem de yine aynı formu vereceklerdi. öle bi hafta başı ayrılmak sanki daha iyi geliyo bana
20 Nisan Koç, 21 Nisan Boğa'ymış :)
Ben zaten 32'de cıkmayacagım izne, 37'de cıkacagım. 32+0'da mı yoksa 32'nin sonunda mı calısabilir raporu almalıyım? En son zaten 37+0'a kadar calısabiliyorum degil mi? O da persembeye geliyor aksi gibi, onu da bi onceki pazartesiden itibaren mi alayım yani sence :) Bi sonraki pazartesiye yasal olarak hakkım yok cunku 37+4 oluyorum o zaman :)
Benim o az önce bahsettigim 37'de doguran arkadasımın normalde temmuz başı bekleniyordu işte, yengeç burcu olacaktı. 20 Haziran'ı gecse yengecti yani 19'unda dogurdu ikizler olduay ördekim naap ne et tut 21 nisana kadar :) boğa çocuğu ve boğa erkeği çok iyi olurmuş, çevremdekiler de hep öle valla.
günaydınn herkese :) şaşırtıcı derecede güzel bir hava var artvinde :)gunaydin
Ahaha hocam bak bakem kaç veriyonuz buna dersinBaktım canım hatta dün de bugun de sordum sekreterlige sorun olmuyormus bizde. Nisan sonu/mayıs başı dogum yapıcam yani, doktorada da dönem sonu tez izleme komitesine sunum yapmak gerekiyor, nasıl sunayım 40'ı cıkmamıs bebemleDondurmaya izin vermezlerse valla elimde bebemle gelir hocalara onu gösteririm "ben bu dönem bunu yaptım" der cıkarım artık
Ayrıca ben de boga olsun istiyorum ya, eşim aslan zaten, ben akrebim su burcu, evin içinde bir ateş burcunu daha bu yürek kaldıramaz
nasıl sunayım 40'ı cıkmamıs bebemle
Benim o az önce bahsettigim 37'de doguran arkadasımın normalde temmuz başı bekleniyordu işte, yengeç burcu olacaktı. 20 Haziran'ı gecse yengecti yani 19'unda dogurdu ikizler olduHatta dogumdan birkac gün önce zaytung haberi paylasmıstım, "tüm hamile anneler ikizler burcunun gecmesini bekliyor" gibi bi haberdi, kız tutamadı ikizler oldu cocuk, hic istemiyodu oysa ki Aynı sey benim başıma da gelebilir ya, kıza cok üzülmüstüm cunku, korkuyorum bazen kaderin cilvesi beni de bulur diye
Ahaha hocam bak bakem kaç veriyonuz buna dersinolmadı büte girersin ördekcim, bu çocuğu bi daha doğurup gelem ben dersin Ya da hocam doğuruyodum bi telafi yapsak da bi seçenek olabilir
Amaan aman bak sımdı dusundum de dogurmakla bitse iş iyi yine.. Ay göbeği düştü vay kırkı çıktı yok mevlüdü serbeti abboovv yok yok gözüm yemedi valla..bi de sünnet var tabi. büyüyünce mi yaptırıcaksınız ördekcim benım kuzenıme 1yasındayken yapmıslardı valla
Hmm o zaman o haftalardaki durumuma göre ya 36'lı pazarteside ya da 37'li pazarteside izne ayrılayım ben :) Yani hafta başı bence de mantıklı, yoksa hangi persembe iznim bitiyordu diye düsün durkuzucum o kadar artıya takılmıyolar, 37 bitince ayrıldım ben 37+0 da değil. sende perşembe değil pazartesi git, 32+ da işte, 32+0 da gitme, 33+0 da bile gitsen olur yani :) ben hafta başına takıntılıyım ya ondan dedim, pazartesi sabah kalkıp doktora gidip raporu bırakıp eve dönmek güzel oluyo da ondan :)
Hahaha valla artık begenmezlerse oglusumu kendileri bilirAhaha hocam bak bakem kaç veriyonuz buna dersinolmadı büte girersin ördekcim, bu çocuğu bi daha doğurup gelem ben dersin Ya da hocam doğuruyodum bi telafi yapsak da bi seçenek olabilir
Amaan aman bak sımdı dusundum de dogurmakla bitse iş iyi yine.. Ay göbeği düştü vay kırkı çıktı yok mevlüdü serbeti abboovv yok yok gözüm yemedi valla..bi de sünnet var tabi. büyüyünce mi yaptırıcaksınız ördekcim benım kuzenıme 1yasındayken yapmıslardı valla
Valla eylüle kadar vakti var aslında ikinci dönem sonu oldugu icin. Gıcıklık yapmak isteseler beklerler valla ama neyse ki hocalarımız bu konuda anlayıslılar :)kuzum 16 hafta iznin var kusura bakmasınlar getirtemezler seni :) ha 16. hafta bitti o zaman bişi diyemem.
Ya inanır mısın yazarken aklımdan gecmedi de degil "ya şimdi ikizlerse bu wendigo" diyesağlıklı olsun da, bende ikizlerim, çokta kötü değiliz be
Ya inanır mısın yazarken aklımdan gecmedi de degil "ya şimdi ikizlerse bu wendigo" diyeBenim bi sorunum yok zaten ikizlerle ama o arkadasım istemiyodu ikizler burcu olmasını, ben de onu bildigimden haberi görünce göndermistim. Hala geyigini yapıyoruz "bak istemedin istemedin ama ikizler oldu" diye :) Ona cok laf ettigimden ahı tutar aynısı benim başıma da gelebilir işte bilmiyorum :)
38+1'e kadar beklerse kıl payı kurtarıyoruzhayırlısı artık ne diyelim, 38'e kadar doğurmak yok inşallah sonrasını da oğluşun seçecek :)
Ayy şahane geliyo kulağatatlım 1-2 dilim norveç somonu kuşbaşı doğruyorsun biraz tereyağında çeviriyorsun bir kenara koyuyorsun sonra evde karides kalamar midye ne varsa onları da koyuyorsun genelde birer avuç koyuyoruz biz onu da wok tavada çeviriyorsun kenara koyuyon daha sonra piyazlık soğan varsa biber falan doğruyorsun bi de mantar tereyağında çeviriyon ama yağı abartmadan kiremit tepsiye önce balık ve deniz mahsüllerini koyuyorsun sonrasında soğanlı sebzeleri koyuyorsun üzerine biraz salçalı su fırına veriyorsun eğer istersen fırından indirmeden kaşar atıyorsun üzerine manyak bişey oluyor bizim evde deniz mahsülleri çok sevilir eşimin uydurduğu bir yemek ama çok seviyoruz biz eğer deniz mahsülleri seviyorsanız mutlaka deneyin muhteşem oluyor
canım makarnayı haşlayıp yağlamadan üzerine koyabilirsin ekmek yemezsin güzel oluyor öyle devar kaptanım ama şehir çıkışında çok sık gidemioz, gidince alalım ama, geçen migrostan aldım dondurulmuş karışık bişi, gurme serisiymiş, ama yapmadım hala. dediğiniz gibi yapayım, makarnayla servis yaptırıyolar onlar ama makarna yemesek daha iyi sanki
ben ikisini de 2 yaştan önce yaptırmıştım şimdiki aklım olsaydı doğunca yaptırırdımHmm o zaman o haftalardaki durumuma göre ya 36'lı pazarteside ya da 37'li pazarteside izne ayrılayım ben :) Yani hafta başı bence de mantıklı, yoksa hangi persembe iznim bitiyordu diye düsün durZaten cocuk dogunca kafa gider benim, iznim biter işe dönmeyi unuturum
Hahaha valla artık begenmezlerse oglusumu kendileri bilirZaten tez izleme komitemdeki hocalardan biri de hamileymis hatta benle cok yakın haftası, o da dönem sonu izinde olacak yani. İşlerine gelir aslında sunum yapmamam
Doktorum bi kontrolde hemen dogunca yaptırın acıyı da hissetmiyolar ilk 1 ay gibi bi sey demisti, göbegi düsene kadar sünnet yarası da iyileşir zaten dedi. Biz de "hmm mantıklı" diyerek ayrıldık kontrolden ama son kararımızı vermedik ama ben yaptırmaktan yanayım ya, bi daha ugrasacagıma hepsi birden cıksın aradan :)
balığı sevmeyenler bile bayılarak yiyorlar tavsiye ederimAyy şahane geliyo kulağa
Çok bizimkilere uymayabilir
Balığı zorla yediriyorum
Canım çok teşekkür ederim yani mutlak hedefim 54 ama tabi kademe kademe gidecek İnşallah. Senin ne oldu ki canım ? 165 boyumcanım maaşalahh çok tatlısın, nişan ile gelin halin arasında öle çok bi fark göremedim ben gerçi 7 kilo ama gelinlik çok yakışmış ondan göremiyorum heralde :) ama 70'li halinde hafiften kollar falan belli ediyo, ilk hedefin bence 62'lere dönmek olsun, sonrası benim gibi olma ama :) boy kaç senin kızz??
Bugun çok daha iyi olacak. Sizde ne var ne yok.? Spora devam ediyor musunuz?naber ebruşum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?