- 25 Ocak 2017
- 7.175
- 22.507
- 348
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #235.841
rica ederim. firsat verme bu fırsatçıay sen böyle diyince varya böle içimi eriyiton canım arkadaşım sağoldesteğin için
bu hainler anca dalga geçsin
amin canım 3-4 sene oluyo trafik kazası geçirdik canım ondan kaldı çok şiddetli ağrılarım oluyo sırtımla beraber dr kilo vericeksin dedi ama bunada şükürsagol canim ben yaklasik olarak 6 yıldır doktor doktor gezip duruyorum. bu sefer bulduğum doktor bu konuda doktora yapmış. inşALLAH sonuç alacağım diye umut ediyorum.
ALLAH sana da sifa versin. senin belinde ne var?
ay ay yanımda olsan sarılcam vallarica ederim. firsat verme bu fırsatçıCikilatacanavari na seni kandirmasina da. sana güveniyorum
en sonunda sen dalganı geçersin merak etme
Güzel bilgiler öğrenmiş oldum. Bu ufak değişikliklerle çok daha iyi kilo verirsin inşallah tatlım.arkadaşlar diyeteysen dedi ki;
gayet iyi besleniyorsun. sporunda cok iyi. bu sekilde mutlaka yag yakıyorsundur ama birkaç hatan var dedi.
1. vücut 24 saat hic durmadan çalıştığı icin ona gerekli olan ilk enerji kaynağı karbonhidratı her öğün az az vermen lazım. peki nasıl? mesela tb ekmegi her ogun 1 dilim. yada salatalarda 1 kaşık k.baklagil, bugday, KISIR ; ), yada unsuz 1 kepçe çorba gibi.
2. 2 ana ogunun 1i mutlaka sebze etsiz z.yagli. tercihen aksam. etli sebze yediysen o et olarak sayılmıyor. sayılması icin porsiyonda en az 60gr yani 3 köfte kadar et olması lazım.
3. hafta da en az 1 kere fırında balık + 3 kere kurubaklagil yani bitkisel protein tüketilmeli dedi.
4. vücudun 2. ana enerji kaynağı şeker. ben ara sıra ara ogunde meyva tuketiyordum. her gun 1 meyva öğünü yada kuru meyve ile mutlaka fruktoz almak gerekiyormus.
sonuc olarak ben vücudun ihtiyaci olan butun ilk enerki kaynaklarını kestigim icin korumaya gecmis. tabi ki bundaki en onemli sebebi fibromiyalji olabilir. bu hafta surkli kaslarim agriyordu. vücutta enerjiyi tutmak istedi.
bir de leptinlerden konuştuk. gülümsedi ve soyle dedi. bunlarin hepsi bir sistem dedi. bu sistemlerden 1i çalışmazsa digeride calismaz. oncelikle butun sistemlerin calismasi icin gerekli enerjiyi almalisi. daha dusuk kalori alirsan kilo verirsin ama biryere kadar sonra ne yaparsan yap kilo veremezsin. yağ yakamazsin dedi. bazal metabolizmanın (yani 24 saat yatsak bile ihtiyacımız olan kalori) ihtiyacı olan kaloriyi yiyeceklerden almalisin. fazlasi icin ise spor yapmalısın. eger bunu yapmazsan yaglarin degil kaslari gider. o zaman bu fibromiyalji atak yapar.
chiayi öğün olarak degil ara ogun yada öğünlerde ek olarak verdi. 1yk kuru olarak. eger sut yada yoğurtta şişireceksen 1.5yk kullan dedi.
aklima gelenler simdilik bu kadar. goz doktoru da da randevum vardi. kan tahlili vermeyi unuttum ama sali gunu tekrar goz doktoruna gideceğim o zaman vereceğim kanı. bu arada gözümde de sinir incelemesi bulundu. tetkikleri tekrarlayalım dedi doktor. cok sınırdaymışım
öyle diyor bakalım bakacağız. aslinda benim tek sikintim spor. spora alisik biri olarak yaklasik 10 yildir yapamıyordum. yavas yavaş aldim. hareket edince gidecek biliyorum.Ben gecen sene diyetisyenin dediği şekilde yaptım canım ve guzel kilo verdim . her ana oğün tb ekmeği günde bir kez meyve kuru meyve vs .
Aramızda kalsın ama benim annem izler..hodri meydan işte.Cikilatacanavari nilsub a karşı.
benim esimi izlediği boks gecesi maclarina benzedi bu
Tamamen bırakma ama tatlım. Korumaya çalış bu süre zarfında :))Canım İnan herşey düzeliyor sonra, ne gelin kv vardı kanlı bıçaklı, ayrı ayrı düzen olunca can ciğer kuzu sarması oldular :) zamana bırak, çekirdek aileni hallet sen gerisi önemli değil İnan.
Ebruşum ya, havalar soğuyunca yine, spor yapamayınca diyette yapamıyorum, şu soğuk bi geçsin halledicem inşallah.
ben yapiyorum ama neredeyse 90 kiloyum o hoplama ziplam dizlere zarar. ah ah icim gidiyor ama hic sorma o doris vs...ay maşallahkızçene
ben sevmiyorum çok zor yapamıyorum
Spor önemliöyle diyor bakalım bakacağız. aslinda benim tek sikintim spor. spora alisik biri olarak yaklasik 10 yildir yapamıyordum. yavas yavaş aldim. hareket edince gidecek biliyorum.
sorma ya Allah korusun incitirsin birde eklemlerini yaa nasıl yapıyon ..ben yapiyorum ama neredeyse 90 kiloyum o hoplama ziplam dizlere zarar. ah ah icim gidiyor ama hic sorma o doris vs...
Belkide tavrını koyman korkuttu. Seni kaybetmenin aslında söylediği kadar basit olmadığını anladı sanırım. Biran önce halledin ev işini canım fikir değiştirmeden. Şimdilik kafana göre bir yer bulamasanda önceliğin kv'lerden ayrılmak olsun, sonra istediğin gibi ev değiştirirsin.Insallah canim esim sasirtici de recede cok iyi davraniyor anlamadim ev konusuna da hic kizmiyor kendi aciyor hatta
Haklısın canım en önemlisi sabır gerçekten. Geçen sene çok sabirliydim hamurisi tatlı ağzıma surmedim. Sadece sonlara yaklasinca bi kaç kaçamak yaptım ama etki etmedi yine verdim o haftacanım birazda dayanıcaksın hiç bir şey tek başına mucize yaratmıyor malesef.. sabır sabırr sabırrrrrrşuan karnım nasıl gurulduyor ama bende hemen çayımı alıp oturdum
Allah korusun hayatım kötü düşünme, bir tedavisi bir önlemi var mı??ozel hastane diyetisyeni. tahlilleride ayni yerde yaptıracağım diye gittim ama gözümüm derdine dustum. glokom teshisini tam koyamıyorlar zaman geciyir. 2 ay once gorme alan kaybi yoktu. bu sefer ufak da olsa alan kaybi buldular. onun için tetkikleri tekrarlamak istedi doktor. acikcasi korkuyorumda bir sabah kapkara bir dünyaya uyanabilirim diye
Ayy ne zormuş ya, yorucu olsa gerek.iki doktor ayrı ayri muayene etti. sonuçları ayri ayrı inceleyip benim yanimda istişare ettiler. sonuc tetkiklerin tekrarı belirleyecek. ya omur boyu ilac kullanacagim yada 3 ayda bir bu tetkikler tekrarlanacak. alan tarama dedikleri bir tetkik var cok sıkıcı. gozunu kırpmadan ayni noktaya 20dk boyunca bakıp etrafta yanan ışıkları yakalaman lazım. ama gozun 1 noktada sabitken. gozun kaydığı zaman hata veriyor ve biraz daha uzuyor.
bizdede cuma günü bir öğün kaçamak yapıyoruz ama senin meton hızlıymış gününe kendin karar verirsinBir de ben haftanın 6 günü sıkı bi diyet ve spor yapıyorum. 1 günü de pazar günü ne istersem yiyorum canım ne kadar ne isterse . ArAda vücudu sasirtmak gerekiyor. BU şekilde verdim o bir gün etki etmedi vermeme. Takimimda biliyordu bu şekilde kilo verdigimi sıkıntı olmuyordu takım için bunu da belirtmek istedim
o yüzden yavaş yavaş azaltacaksin.(p.tesiye kadar) ya da birden birakacaksin. ama once kendine inanacaksın. birde bunu kendin icin yapacaksin. bu gune kadar yedin. ne kazandin? ne kaybettin? hic zayıf oldun mu? zayifligin tadını biliyormusun? ama o gece yedigin herseyin tadini biliyorsun. karar vereceksin. kimseyi dinlemeyeceksin. israr ederler ye diye. ama sen o yediklerinden mutsuz olduğunda yaninda o ısrar edenler olmayacak. p.tesiye kadar toparlan ve güçlü olarak basla. herkes bunu başarabiliyorsa sende başarabilirsin.Iyi akşamlardüşündüm de pazartesi den itibaren gece bişey yemeden nasıl yaticam? Alışkanlıklardan vazgeçmek zor olacak.
bu hafta listeyi demeyelim bakalim ne olacak.canım benimde listemde her ana öğünde 1 dilim esmer ekmek var aslında yarın başlasam mı bende listeme
şaştım valla ne yapıcağımıbu hafta listeyi demeyelim bakalim ne olacak.
ne güzel anlatmışsıno yüzden yavaş yavaş azaltacaksin.(p.tesiye kadar) ya da birden birakacaksin. ama once kendine inanacaksın. birde bunu kendin icin yapacaksin. bu gune kadar yedin. ne kazandin? ne kaybettin? hic zayıf oldun mu? zayifligin tadını biliyormusun? ama o gece yedigin herseyin tadini biliyorsun. karar vereceksin. kimseyi dinlemeyeceksin. israr ederler ye diye. ama sen o yediklerinden mutsuz olduğunda yaninda o ısrar edenler olmayacak. p.tesiye kadar toparlan ve güçlü olarak basla. herkes bunu başarabiliyorsa sende başarabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?